MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 361 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 360 | 361 | 362 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 361 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Thorin

Post #1 Ocena: 0

2022-05-07 14:03:42 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

A dlaczego aktor Zelensky miał kilka okazji na rozejm ale wybrał wojnę?
A dlaczego Ban dera (nazistowski kolaborant, morderca) jest bohaterem narodowym Ua?
Jeśli wojna toczy się na 10% terenu Ua to czemu te kilka milionów cywilów nie przeniesie się na zachód Ua, która jest trzy razy większa niż Polska?
Dlaczego ukraińskie dzieci idą do polskich szkół? Mogą mieć, i z resztą mają, naukę zdalną.
Dlaczego tym ludziom przyznawane jest 500 plus?
Czemu Ua bierze ropę i gaz z Rosji w dodatku taniej niż na przykład Polska?
Skoro biorą ją od tych samych ludzi, których zabijają od 2014 roku to czemu chcą żeby inni tego nie robili?
Dlaczego inni mają nie brać ropy i gazu, ale oni to cały czas robią?
Czemu nakładane są sankcje które nie uderzają w Rosję (wszyscy nadal robią z nimi interesy, rubel co raz mocniejszy) ale w przeciętnego Kowalskiego?

Dlaczemu jak sie wejdzie na instagrama i wpisze np Suma w lokalizacje, i 95% innych Ukrainskich miast,dziewczyny sobie normalnie wrzucaja sesje , ludzie chodza na silownie, na kregle itp?
Dlaczemu Ukrainskie dzieci i kobiety maja dostawac 500plus? Przeciez przy obecnej inflacji i kosztów zycia te kilka milionów no to do zimy pójdziemy z torbami?

A tu proszę jak Ukraińcy zaczynają w Polsce:

Jak długo będziemy my Polacy na to pozwalać, jak długo będą pluć nam w twarz a Polacy powiedzą że deszcz pada?

To coś jak na tym forum tutaj niekiedy jednokrotnie wspominałem Polskojezyczne plemiona , które sie tu zarejestrowały, nie mają pojęcia o historii i jak należy być Polakiem (nawet tym na emigracji)

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 07-05-2022 14:14 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2022-05-07 14:13:40 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

"A dlaczego aktor Zelensky miał kilka okazji na rozejm ale wybrał wojnę?"

regan tez byl aktorem i czesto mowi sie o nim jak o jednym z lepszych prezydentow usa to sa przedszkolne zagrywki

czy to jest ta okazja o ktorej piszesz wyzej ? *CRAZY*

"Jeśli wojna toczy się na 10% terenu Ua to czemu te kilka milionów cywilów nie przeniesie się na zachód Ua,"

prawdziwy patriota ; ) ukraina jest wieksza od Polski 2x nie 3

"Dlaczego tym ludziom przyznawane jest 500
plus?" bo chamy z pisu lubia rozdawac pieniadze podatnikow

ale gdzie tu spor? : P

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 07-05-2022 14:45 ]

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #3 Ocena: 0

2022-05-07 14:17:02 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Odpowiedz na wszystkie pytania a nie tylko swoje "ulubione" zresztą nie poprawnie... wiedziałem ,że tak będzie, typowy crisek82

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2022-05-07 14:19:22 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

ale gdzie masz problem to jest ta okazja ? nadstawic doope? oddac ziemie?

nie masz pojecia o czym piszesz...

to chyba problemem byl brak neutralnosci zapedy wstapienia do nato a nie oddanie 10% ziemi bo jak nie to bedziemy bombardowac cywili

"Czemu Ua bierze ropę i gaz z Rosji w dodatku taniej niż na przykład Polska?
Skoro biorą ją od tych samych ludzi, których zabijają od 2014 roku to czemu chcą żeby inni tego nie robili?
Dlaczego inni mają nie brać ropy i gazu, ale oni to cały czas robią?"

no jest to komiczne najwidoczniej nie maja wyjscia sa panstwa w europie ktore nawet nie maja takich mozliwosci dobry przyklad to orban ktory jest na smyczy putina jesli chce wygrac wybor

wiadomo niektorzy nie maja wyboru inni woleliby przymknac oko zeby bylo tanio (niemcy) jest to normalne ale czy moralne

sluchaj ja tez place w Polsce za gaz w przeciwienstwie do wiekszosci tutaj i powiem ci ze jeszcze na dlugo przed wojna ceny poszly w gore o 300-400% a nie bylo zadnych deklaracji ze sie odcinamy kompletnie od rosyjskiego gazu nie miejmy zludzen ze bylo tanio a bedzie drogo

bylo drogo moze byc drozej

niepoprawnie piszemy lacznie *DRINK* a mnie sie ciagle czepiaja hehe

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 07-05-2022 14:37 ]

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #5 Ocena: 0

2022-05-07 14:24:10 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Tak jak myślałem , chciałem ci dać szanse sie zreflektować i odpisać na wszystkie pytania, ale coś mi mówiło ,że będziesz kręcił i manipulował bez sensu pisanie bo taki masz cel ZAŚMIECAĆ WĄTEK CO 2 MINUTE I nikt nie zobaczy mojego posta. A może kilka osób będzie chciało "sensownie odpowiedzieć" chociaż wątpie, bo wy zwłaszcza 3 forumowi praktykanci od Biedronia nie wiecie co to Historia, ba ! Ja z prababcią rozmawiałem ,z babcią o tej historii ty nie miałeś takiej przyjemności JEDYNIE CO POTRAFISZ TO MANIPULOWAĆ I KRĘCIĆ CRIS, ALE TYLKO NA INTERNECIE.

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 07-05-2022 14:24 ]

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #6 Ocena: +1

2022-05-07 16:11:19 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-05-07 14:03:42, Thorin napisał(a):
A dlaczego aktor Zelensky miał kilka okazji na rozejm ale wybrał wojnę?
A dlaczego Ban dera (nazistowski kolaborant, morderca) jest bohaterem narodowym Ua?
Jeśli wojna toczy się na 10% terenu Ua to czemu te kilka milionów cywilów nie przeniesie się na zachód Ua, która jest trzy razy większa niż Polska?
Dlaczego ukraińskie dzieci idą do polskich szkół? Mogą mieć, i z resztą mają, naukę zdalną.
Dlaczego tym ludziom przyznawane jest 500 plus?
Czemu Ua bierze ropę i gaz z Rosji w dodatku taniej niż na przykład Polska?
Dlaczego inni mają nie brać ropy i gazu, ale oni to cały czas robią?
Czemu nakładane są sankcje które nie uderzają w Rosję (wszyscy nadal robią z nimi interesy, rubel co raz mocniejszy) ale w przeciętnego Kowalskiego?

Dlaczemu jak sie wejdzie na instagrama i wpisze np Suma w lokalizacje, i 95% innych Ukrainskich miast,dziewczyny sobie normalnie wrzucaja sesje , ludzie chodza na silownie, na kregle itp?
Dlaczemu Ukrainskie dzieci i kobiety maja dostawac 500plus? Przeciez przy obecnej inflacji i kosztów zycia te kilka milionów no to do zimy pójdziemy z torbami?

A tu proszę jak Ukraińcy zaczynają w Polsce:

Jak długo będziemy my Polacy na to pozwalać, jak długo będą pluć nam w twarz a Polacy powiedzą że deszcz pada?

To coś jak na tym forum tutaj niekiedy jednokrotnie wspominałem Polskojezyczne plemiona , które sie tu zarejestrowały, nie mają pojęcia o historii i jak należy być Polakiem (nawet tym na emigracji)

Podoba mi się zdanie z internetu, ze wojna pokazała ze aktor, klaun może okazać się mężem stanu a mężowie stanu klaunami
W którym momencie Zelensky odrzucił rozejm, nawet przed sama wojna deklarował neutralność Ukrainy. Jeżeli propozycja rosji polegała na pasie ziemi wcielonej do Rosji od Rostowa do Naddnieprza z całkowitym odcięciem od morza czarnego to nie a się co dziwić ze odmówili

Bandera był bohaterem ukraińskich walk o niepodległość, Nie można mu tego odmówić. Niestety dla niego postawił na złego konia, największym wrogiem Ukrainy od samego początku była Rosja i
dlatego sprzymierzył się z jej naturalnym wrogiem Niemcami hitlerowskimi. Zresztą podobna analogia jest u polskich generałów walczących o wolność Polski pod bokiem Napoleona, który był dla wielu Hitlerem XVIII wieku
Nacjonalizm Ukrainki zawsze był nastawiony wrogo przede wszystkim do Rosjan, nawet AZOV, który jest przedstawiany jako spadkobiercy upa nigdy nie wypowiadał się antypolsko, co więcej uważał ze kluczowym interesem Ukrainy jest integracja z Polska
Mit Ukraińca rezacego lacha, który ma oczywiście podstawy historyczne ale jest podgrzewany przez Rosyjska propagandę a centrum zainteresowań azova to może azowskie wiec polska jest poza ich zainteresowaniem
Stosunki Polsko-Ukrainskie od początków XX wieku sa bardzo skomplikowane, również ze względu na polskie podejście do ukraincow
Wiele krajów ma bohaterów, którzy byli niczym więcej niż mordercami był nim Cortez był Stalin, Mao Zedong czy nawet Churchill, dla jego narodu ważne jest czy był skuteczny i kochał swoja ojczyzne.
Ukraina nie miała za dużo bohaterów nie związanych z rosja wokoło których można było budować mit kraju, to co my robilisy z wojami Bolesława Chrobrego wykorzystywanych przez cesarza niemieckiego do mordowania slowian wieletów to
parę set lat później robili ukraincy tworzą swoja nacje. Na szczęście dla wszystkich dzięki rosji bohaterów na których Ukraina będzie budowała swoja państwowość im teraz nie zabraknie.

Przyjrzyj się ile terenów Ukrany jest ciągle bombardowana, chciałbyś żeby twoje dziecko mieszkało w kraju gdzie w każdej chwili może dostać odłamkiem bomby albo zostać zabita przez jedna z grup dywersyjnych przeznaczonych do ziania zamętu albo ma czekać na ruskich gwałcicieli.
Wiele kobiet ukraińskich wróciło z powrotem na Ukrainę, z trzech kobiet które mieszkały u mnie dwie są już na Ukrainie
To ze ukraińskie dzieci idą do polskiej szkoły to najlepsze dla naszych stosunków co się mogło przydarzyć, to będą podwaliny wspólnych interesów a nie politycy.

Paradoks tej wojny polega na tym, ze kraj którego prezydentem jest żydem jest oskarżany o nazizm przez kraj który go atakuje za pomocą najemników z grupy wagnera, którego przywódca wygląda tak
Obrazek

Czeczeńcy dla których każdy innej narodowości czy wyznania to podludzi co okazują również rosjanom
i sami Rosjanie, którzy słyną z dyskryminacji nie europejskich nacji, Tadzyk czy Burat nie ma prawa bez pozwolenia przyjechać do Moskwy jeśli nie jest wojskowym. Najwyższa śmiertelność na wojnie tych nacji tez nie jest przypadkowa
Na potrzeby tej mistyfikacji nawet okazało się ze Hitler był żydem, Ławrow, którego miałem za skutecznego dyplomatę odpłynął .

Nie jestem pewien ale ty chyba masz dzieci, rozumiem ze posłałeś je tu do szkoły, czy ktoś się ciebie pytał dlaczego. Przecież mogły się uczyć zdalnie albo mógł je edukować ojciec żółtymi napisami.

Ukraina nie bierze gazu od rosji, od dawna. Prawda jest, ze Ukraina ciągle zezwala na transfer gazu na zachód ale to tylko dlatego ze nie jest w jej interesie zatarg z Włochami czy Francja

Do nakładania sankcji trzeba jedności a widzisz nawet na forum, ludzi pochodzących z kraju który z powodów Rosji cierpiał od 300 lat znajda się jej obrońcy. Tak samo w gospodarce Rosja
przygotowała sobie podłoże do takich restrykcji sponsorując Niemców, Fracje czy Orbana, świadczy to również o tym ze wojna była planowana od dawna niezależnie od sytuacji geopolitycznej

W okupowanej warszawie działały teatry, kina nawet byl maraton. Czy uważasz, ze w czasie wojny powinno się przesiedzieć kilka lat w piwnicy, za dużo filmów się naoglądałeś

Sam bierzesz child benefit i pytasz się dlaczego Ukraińcy maja dostawać 500+, trochę samokrytyki. Nie powielaj internetowych argumentów, które nie maja sensu z perspektywy emigranta

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 07-05-2022 16:11 ]

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #7 Ocena: 0

2022-05-07 16:24:23 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-05-07 13:17:10, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2022-05-07 12:29:28, Dzikizewsi napisał(a):
Witam .
Aha , jak utwor zakazany za ZSRR to mozna , a nawet trzeba spiewac i pozwalac go spiewac innym w Polsce . Niby jestes informatykiem a masz takie trudnosci ze znalezieniem zrudla kto z ta piosenka szedl rzezac Polakow ? Bo Strzelcy Siczowi do nas jakos tez nie palali miloscia .
Hymn niemiecki historia siega znacznie dalej niz lata 30/40 .
Z tego co widze z wojskowoscia nie jestes na bakier . Wskaz mi prosze jakie to jednostki milicji DNR lub LNR mialy tam swoje pasy dzialania . W ciagu 8 lat ostrzeliwania Donbasu wcale sie nie dziwie strat wsrod meskiej populacji , podaj jeszcze ile kobiet , dzieci i starcow zginelo , moze byc procentowo , bedzie do kompletu .
Umow gospodarczych odnosnie pomocy w odbudowie nie trzyma sie w tajemnicy .
No i panie z wyzszym wyksztalceniem , PODEJRZENIE , jak to w filmie bylo , mowi to panu cos . Nie trzeba nikomu nic udowadniac , przeprowadzac sledztwa , zamawiac ekspertow , adwokatow itp , pyk , jakis urzednik stwierdza ze jest podejrzenie bo pan SQL zlozyl donos i zabieramy majateczek . Iwona miala racje piszac o tobie komuch .
Dzisiaj SQL zlozy donos np na mnie a za miesiac na SQL donos zlozy sasiad za sypianie z jego zona czy nowy samochod .
Sorka Chris , nie przebrnalem przez twoj belkot . Nauczysz sie minimum zasad pisowni to moge zaczac to czytac . SQL zaczynasz takze belkotac jak Chris , niby masz wyzsze wyksztalcenie a piszesz jak gimnazjalista , jak sie zapomnisz oczywiscie .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

czyli dotarliśmy do miejsca gdzie z braku argumentów zaczynają się wycieczki osobowe, wole jak zajmujesz się tematem a nie moja skromna osoba, nie zasługuję na twoja atencje, czyżby ukryta opcja homoseksualna. Niestety to będzie uczucie platoniczne. Napisz mi proszę dlaczego ty mieszkasz w Czechach a nie w Rosji jeżeli to Putin ma usta słodsze od malin a ty musisz się poniewierać na tym zgniłym pepiczkowie.

Rożnica na byciu krajem niepodległym a nie częścią sowietów polega m.in. na wolności wyboru, ludzie mogą śpiewać co chcą
Strzelcy Siczowi walczyli z sowietami a ich cześć pod dowództwem ataman Petlura wcielono do Polskiego wojska. Wojsko Polskie pozostałych rozbroili i osadzili w obozie jenieckim, wiec ta cześć historii nie jest taka jednoznaczna. Jak wszystko co tam się działo w tamtym czasie.

co do zabitych w Donbasie to możesz podać jakie straty w ludności cywilnej Ukrainy podają rosyjskie media, może być z wyszczególnieniem dzieci. Bo rozumiem ze gwałty się nie liczą bo te to nawet zony żołnierzom zalecają i czy informują ze ludzie starym sowieckim sposobem są setkami tysięcy przesiedlani na Syberię

Rozumiem, ze jesteś człowiekiem wielu zdolności, jak na oficera KGB przystało i znasz się również na umowach i czy powinny być jawne w czasie trwania wojny jednej ze stron

Nie odpowiesz mi na kilka poprzednich pytań czyli obornik ma priorytet

a... i zgadza się pracuje jako informatyk. Jeśli można wiedzieć czym ty się zajmujesz bo raczej nie oraniem pola i dojeniem krów. Stawiam, ze jesteś emerytowanym podoficerem ludowego wojska polskiego po szkole Woroszyłowa w Moskwie

[ Ostatnio edytowany przez: <i>sqlserver</i> 07-05-2022 13:27 ]

Witam .
Ataki personalne ? Doprawdy ? I pisze to ktos kto pisal o emigrancie zarobkowym mieszkajacym w counsil house . To nie byl atak personalny ?
Odpowiem ci w stylu Chrisa . Chyba tekst bedzie dla ciebie bardziej czytelny .

haha no co ty czlowieku czepiasz sie slowek , przeciez wszyscy wiedza ze to tylko taki nieformalny hymn UPA i tylko przypadkiem go spiewali idac rezat Lachiw

i nie mialo to absolutnie znaczenia ze ci strzelcy siczowi walczyli o Lwow przeciwko nam dopuszczajac sie wielu zbrodni , bo ostatecznie jak sowieci zaczeli im kopac tylki to sie przylaczyli do Petlury wiec to dobre chlopaki byli

A tak na serio to na stronie Encyklopedia PWN pod haslem ukrainscy strzelcy siczowi masz tam napisane o tych dobrych chlopcach walczacych o samostijna . O Kalinie Czerwonej jakos od kwietnia sa tylko teksy o tym ze to tylko piesniczka o walce o Ukraine , bardzo duzo jakos tam ekspertow o ukrainskich nazwiskach . Ale zajrzec na strony wolyniakow jakos to inaczej wyglada wiec zapraszam na ich strony .
Pytalem Davida ale unika odpowiedzi o tych gwaltach i wywozkach tysiacami na Syberie , moze ty , informatyk jestes w tym lepszy . Tylko prosze cie daj sobie spokoj z Arestowiczem i tych podsluchanych rozmowach telefonicznych na Tweeterze . Slyszales juz o tym rosyjskim zolnierzu wysylajacym tysiacami paczki ze skradzionym dobytkiem na Ukrainie do domu ? Okazal sie byc zwyklym wlascicielem firmy wysylajacym zamowiony towar przez poczte , nawet zolnierzem nie jest i nie byl .
Jakbys zadal pytanie a nie belkotal jak Chris to bys otrzymal odpowiedz .
Czytasz te forum wiec wiesz ze intersuje sie historia wojskowosci wiec wiele terminow wojskowych nie jest mi obcych .
Na razie nasz prezydent wyskoczyl przed szereg i sie troche wygadal . Mozna sie spodziewac prob uspokojenia tematu lub wyciszenia . Ale nie martwcie sie , to cisza przed burza .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #8 Ocena: 0

2022-05-07 16:37:31 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Sprawdziłem hasło w encyklopedii nic takiego szokujacego nie znalazłem, proszę pomóż

my tu gadu gadu a tam następna chluba floty czarnomorskiej udała się na delegacje w kierunku moskwy

A taki był nowoczesny, desantowy
Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 07-05-2022 16:43 ]

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2022-05-07 17:01:57 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

o co ten spor

z tego co widze jak sie troche potrzasnie innymi uzytkownikami to wychodzi na to...nawet jesli przyznaja to bardzo skromnnie

ze tylko dziki uwaza ze ukraina jest sobie sama winna jeden sam samiutki jak palut ze swoja opinia *DRINK* no moze troche thorin tez

i to bardzo cieszy : ) wszystko by pasowalo z tym podoficerem po moskiewskiej szkole

serce nie sluga hehe

przerobili na okret podwodny hehe pomijajac slowa to wypas intro

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 07-05-2022 17:09 ]

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #10 Ocena: 0

2022-05-07 18:28:20 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-05-07 16:37:31, sqlserver napisał(a):

Sprawdziłem hasło w encyklopedii nic takiego szokujacego nie znalazłem, proszę pomóż

my tu gadu gadu a tam następna chluba floty czarnomorskiej udała się na delegacje w kierunku moskwy

A taki był nowoczesny, desantowy
Obrazek

Witam .
A czego sie spodziewales ? Ze beda tam anatomiczne opisy zbrodni strzelcow siczowych jak z podrecznika kryminalistyki ?
Jak nie umiesz czytac to juz nie moja wina . Kto wtedy bronil przed nimi Lwowa ? Kogo traktowali z takim okrucienstwem ?
Prosze tak wyglada obecnie znajomosc historii przez absolwentow wyzszych szkol . Nawet Bandere beda usprawiedliwiac jesli tylko ukoi ich rusofobie . Aby usprawiedliwic Wolyn i zbrodnie ukrainskie przypomna o wyprawie Mieszka 1 z cesarzem na Wieletow . Ladnie to jest zobrazowane w filmie "Gniazdo" z Pszoniakiem w roli glownej , jesli kogos to interesuje .
A co do barki , wojna .
Ciesze sie ze wrociles do polskiej skladni .
Chris , zobacz jaka tam szkole nam dawali . Tyle lat a i tak pisze lepsza polszczyzna niz ty rodowity Polak , z dziada , pradziada Ukrainiec .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

[ Ostatnio edytowany przez: Dzikizewsi 07-05-2022 18:30 ]

Do góry stronyOffline

Strona 361 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 360 | 361 | 362 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,