MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 360 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 359 | 360 | 361 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 360 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2022-05-07 08:30:58 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ja niczego to ty masz caly czas jakis problem widziales zebym to ja sie kiedys do ciebie pierwszy zwrocil? zawsze cie omijam celowo bo ty jestes vampirem energetycznym 😁

ty po prostu nie mozesz zyc nie zwracajac sie do mnie co jakis czas ...mi na tym w ogole nie zalezy bo jak cos piszesz to zawsze wieje straszna nuda jeszcze nigdy nie widzialem zebys tu zazartowal chociaz raz

sam piszesz o mnie choragiewka czy krystynka to do ciebie pasuje komorowski!
😅

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 07-05-2022 08:36 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2022-05-07 09:12:14 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-05-07 08:30:58, cris82 napisał(a):
ja niczego to ty masz caly czas jakis problem widziales zebym to ja sie kiedys do ciebie pierwszy zwrocil? zawsze cie omijam celowo bo ty jestes vampirem energetycznym 😁

ty po prostu nie mozesz zyc nie zwracajac sie do mnie co jakis czas ...mi na tym w ogole nie zalezy bo jak cos piszesz to zawsze wieje straszna nuda jeszcze nigdy nie widzialem zebys tu zazartowal chociaz raz

sam piszesz o mnie choragiewka czy krystynka to do ciebie pasuje komorowski!
😅

[ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 07-05-2022 08:36 ]

Nikt cię nie zmusza do czytania moich wypowiedzi. Wolność wyboru. Ale to nie upoważnia cię do bycia chamskim wobec kogokolwiek. Ale to już udowodniliśmy i nie oczekuje wielkich zmian wobec problemu z trudnościami materiałowymi z jakimi mamy do czynienia.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2022-05-07 10:14:26 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

" to nie upowaznia cie do bycia chamskim" pisze ten co wczoraj pisal do mnie krystynka 😅

pouczaj dalej komorowski robi sie coraz ciekawiej juz widze jak tym paluchem wymachujesz w powietrzu 😅 " nie upowaznia cie!"

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #4 Ocena: 0

2022-05-07 10:38:45 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Witam .
Wzruszylem sie , naprawde . Nie wiedzialem ze moje wpisy beda powodem fali takiej krytyki , czy moze hejtu wg nowomowy .
SQL ten tweet jest z okolic miejscowosci Sumy , nie wiedzialem ze milicje z Donbasu tak daleko zajechaly , caly czas sie czlowiek czegos nowego uczy .
David , staralem sie znalezc powiazania Maciaka z RT i Sputnikiem wg wzoru co mi podales ze wystarczy wpisac na Google i od razu wyskakuje , a tu zonk , nic takiego nie ma . Podziel sie prosze wynikami swego sledztwa . Co do Grahama i Patricka , to ze ich cytuja nie znalazlem informacji zeby dla nich pracowali . Tak jak wyzej podziel sie informacja .
Jako ze raczej elyta spolecznosci polskiej w UK slabo jest zapoznana z jezykiem rosyjskim i cyrylica nie mialo dla mnie sensu podawac wam kanalow rosyjskojezycznych . Bo i tak przeciez nie zrozumiecie .
Wczoraj w Lodzi w dowod wdziecznosci dla Polski i Polakow chor Ukrainek odspiewal Czerwona Kaline , hymn UPA . Rzeczpospolita oficjalnie na swojej stronie podala ze UPA na Ukrainie ma 71% poparcie wsrod mieszkancow , na stronach rosyjskich cytujacych ukrainskie intytucje sondazowe Bandera ma 80% poparcia swojej dzialalnosci . Rzad polski podpisal jakas umowe z rzadem ukrainskim ktorego tresc jest objeta tajemnica , dowiemy sie o tym za jakis czas , wiadomosc ze strony ukrainskiej , prosze tam hledac .
No i do kompletu ustaw , po ustawie o obronie kraju , nieprzyjazdnych dla obywateli Polski , dochodzi projekt nowelizacji Konstytucji . Jest dostepny online . Bardzo ciekawy jest pomysl rekwirowania majatku za podejrzenie sprzyjania agresorowi w przypadku napasci na kraj sasiedni , nie tylko na nasz kraj . Dobrze czytacie , podejrzenia , nie bedzie musialo sie juz udowadniac winy . Jesi taki zapis przejdzie w Konstytucji to jak bedzie wygladal Kodeks Karny ?
Rosja jest agresorem w tej wojnie , nigdzie nie napisalem ze tak nie jest . Ale Ukraina jest sama sobie winna , to akurat staram sie powiedziec caly czas . Jako kraj powinnismy zachowac neutralnosc , tak jak to robia Wegrzy , najlepiej na tym wyjdziemy .
A jesli ta dobra strona mocy maja byc poglady SQL , Davida , Chrisa , Sweet , Stanislawskiego to mam w doopie takie elyty i moge byc ta smierdzaca ruska onuca .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2022-05-07 10:51:14 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

jak najbardziej jest ofiara niczemu nie jest winna dzisiaj

2014 rok niby czego byla winna? to bylo suwerenne panstwo ktore od wtedy jest krojone przez silniejszy kraj

niestety zawierzyli zachodowi i oddali swoj arsenal nuklearny moze dzisiaj sytuacja wygladalaby inaczej a sam putin nie czul sie tak pewnie w rujnowaniu innego panstwa

kilka moze kilkanascie tysiecy wymordowanych cywili

niemcy i ruscy byli winni 2 wojny s.
ukraincy rzezi na wolyniu i okolicznych miejscowosciach

kazdy to wie ale dzisiaj nikt nie pluje na nowe pokolenie niemcow z tego powodu ani rosji
tak samo ukraina niczego nie jest winna dzisiaj

a jak jest to rownie dobrze putin ma prawo najechac Polske idac ta logika

jesli jestes swiadomy ze rosja jest agresorem w tej wojnie to dlaczego pisales o akcjah humanitarnych rosjan na ukrainie? przeciez to oczywiste ze powielales rosyjska propagande

myslisz ze rosjanie pomagaja humanitarnie ukraincom? przeciez to teatrzyk dla naiwnych popatrz na wszystkie ruiny...

oni sa wspanialomyslni jesli pozwala na ewakuacje z gruzow a przeciez wiadomo ze i z tym roznie bywa

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 07-05-2022 11:34 ]

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #6 Ocena: +1

2022-05-07 11:21:50 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-05-07 10:38:45, Dzikizewsi napisał(a):
Witam .
Wzruszylem sie , naprawde . Nie wiedzialem ze moje wpisy beda powodem fali takiej krytyki , czy moze hejtu wg nowomowy .
SQL ten tweet jest z okolic miejscowosci Sumy , nie wiedzialem ze milicje z Donbasu tak daleko zajechaly , caly czas sie czlowiek czegos nowego uczy .
David , staralem sie znalezc powiazania Maciaka z RT i Sputnikiem wg wzoru co mi podales ze wystarczy wpisac na Google i od razu wyskakuje , a tu zonk , nic takiego nie ma . Podziel sie prosze wynikami swego sledztwa . Co do Grahama i Patricka , to ze ich cytuja nie znalazlem informacji zeby dla nich pracowali . Tak jak wyzej podziel sie informacja .
Jako ze raczej elyta spolecznosci polskiej w UK slabo jest zapoznana z jezykiem rosyjskim i cyrylica nie mialo dla mnie sensu podawac wam kanalow rosyjskojezycznych . Bo i tak przeciez nie zrozumiecie .
Wczoraj w Lodzi w dowod wdziecznosci dla Polski i Polakow chor Ukrainek odspiewal Czerwona Kaline , hymn UPA . Rzeczpospolita oficjalnie na swojej stronie podala ze UPA na Ukrainie ma 71% poparcie wsrod mieszkancow , na stronach rosyjskich cytujacych ukrainskie intytucje sondazowe Bandera ma 80% poparcia swojej dzialalnosci . Rzad polski podpisal jakas umowe z rzadem ukrainskim ktorego tresc jest objeta tajemnica , dowiemy sie o tym za jakis czas , wiadomosc ze strony ukrainskiej , prosze tam hledac .
No i do kompletu ustaw , po ustawie o obronie kraju , nieprzyjazdnych dla obywateli Polski , dochodzi projekt nowelizacji Konstytucji . Jest dostepny online . Bardzo ciekawy jest pomysl rekwirowania majatku za podejrzenie sprzyjania agresorowi w przypadku napasci na kraj sasiedni , nie tylko na nasz kraj . Dobrze czytacie , podejrzenia , nie bedzie musialo sie juz udowadniac winy . Jesi taki zapis przejdzie w Konstytucji to jak bedzie wygladal Kodeks Karny ?
Rosja jest agresorem w tej wojnie , nigdzie nie napisalem ze tak nie jest . Ale Ukraina jest sama sobie winna , to akurat staram sie powiedziec caly czas . Jako kraj powinnismy zachowac neutralnosc , tak jak to robia Wegrzy , najlepiej na tym wyjdziemy .
A jesli ta dobra strona mocy maja byc poglady SQL , Davida , Chrisa , Sweet , Stanislawskiego to mam w doopie takie elyty i moge byc ta smierdzaca ruska onuca .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

czerwona kalina nie jest hymnem banderowców, proszę o źródło.
Piosenka powstała w 1914 kiedy nie było jeszcze mowy o UPA a o strzelcach siczowych, utworzonej w 1914 roku ukraińskiej formacji wojskowe. Utwór jest o dążeniach niepodległościowych Ukrainy.
W obecnej sytuacji nie bez znaczenia jest fakt ze piosenka była zakazana w rosji sowieckiejj
Nie przeszkadza ci to ze na wielu imprezach np sportowych brzmi hymn hitlreowski, który jest oficjalnym utworem obecnych Niemiec ale i w latach 30/40

z Ługańska jest bliżej do Sumy niż z Groznego do Mariupola, rosjanie traktują ich jak mięso armatnie i wysługują się nimi w najcięższych miejscach bo są dla nich Ukraińcami po ich stronie. Szacuje się ze zginęło ponad 60% populacji męskiej z tych dwóch buntowniczych okręgów

Jeśli chodzi o umowę to wstrzymajmy się do jej odtajnienia bo może to są szczegóły odbudowy miast ukraińskich albo ukraińskiego gazu z terenów gdzie toczą sie teraz walki. Głupio by było podawać ze Polska podpisała umowę na gaz a potem by się okazało ze ziemie te zostały ukradzione przez rosje

Jeżeli chodzi o ustawy wywłaszczające zbrodniarzy wojennych to powinny być obligatoryjne na całym świecie. Może dzięki temu watażkowie plemienni z afryki nie mieli by złotych wanien w swoich rezydencjach w Londynie. Dodatkowo większość majątku rosji w Polsce została zdobyta po wojnie na zasadzie ładne to, biere. Jak porównasz ustawę z ruska gdzie idziesz na 15 lat do lagrów za użycie słowa wojna to nie masz co narzekać

Jak bym słyszał polska sędzinę, która nie skazała Kozidrakowej bo co prawda była winna ale ładnie śpiewa. Wymień, proszę co dokładnie zrobiła Ukraina ze sobie zasłużyła. Jakie zbrodnie popełniła, jakie miasto rosyjskie zniszczyła. Chociaż blok jak to było w przypadku Czeczeni. Czy zrobili coś więcej niż robi teraz Finlandia. Czy uważasz, ze Finowie tez już sobie zasłużyli czy jeszcze musi coś wybuchnąć w Murmańsku

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

daavid

Post #7 Ocena: 0

2022-05-07 12:22:52 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Dziki, wszystko to co podajesz to Ruskie trolle, z licznymi linkami do Rosji. Nie wiem w imię czego to robisz. Tylko cieszyć się z tego, że rzeczywistość nie wygląda jak ta po 45 bo u ubeckich kazamatach paznokcie polskim bohaterom wyrywali nie tylko Rosjanie lub ludzie których rodzice chodzili w jarmułkach.

A zmiany są potrzebne, także w obrębie internetu. Ruskie onuce korzystają z wolności słowa i sieją swoje kłamstwa. Robią to czego w Rosji robić by nie mogli.

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #8 Ocena: 0

2022-05-07 12:29:28 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Witam .
Aha , jak utwor zakazany za ZSRR to mozna , a nawet trzeba spiewac i pozwalac go spiewac innym w Polsce . Niby jestes informatykiem a masz takie trudnosci ze znalezieniem zrudla kto z ta piosenka szedl rzezac Polakow ? Bo Strzelcy Siczowi do nas jakos tez nie palali miloscia .
Hymn niemiecki historia siega znacznie dalej niz lata 30/40 .
Z tego co widze z wojskowoscia nie jestes na bakier . Wskaz mi prosze jakie to jednostki milicji DNR lub LNR mialy tam swoje pasy dzialania . W ciagu 8 lat ostrzeliwania Donbasu wcale sie nie dziwie strat wsrod meskiej populacji , podaj jeszcze ile kobiet , dzieci i starcow zginelo , moze byc procentowo , bedzie do kompletu .
Umow gospodarczych odnosnie pomocy w odbudowie nie trzyma sie w tajemnicy .
No i panie z wyzszym wyksztalceniem , PODEJRZENIE , jak to w filmie bylo , mowi to panu cos . Nie trzeba nikomu nic udowadniac , przeprowadzac sledztwa , zamawiac ekspertow , adwokatow itp , pyk , jakis urzednik stwierdza ze jest podejrzenie bo pan SQL zlozyl donos i zabieramy majateczek . Iwona miala racje piszac o tobie komuch .
Dzisiaj SQL zlozy donos np na mnie a za miesiac na SQL donos zlozy sasiad za sypianie z jego zona czy nowy samochod .
Sorka Chris , nie przebrnalem przez twoj belkot . Nauczysz sie minimum zasad pisowni to moge zaczac to czytac . SQL zaczynasz takze belkotac jak Chris , niby masz wyzsze wyksztalcenie a piszesz jak gimnazjalista , jak sie zapomnisz oczywiscie .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2022-05-07 12:50:57 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

czepia sie typ co pisze zrodlo przez u otwarte *DRINK*

fakty sa takie ze brak interpunkcji z mojej strony jest ci bardzo na reke bo ciaza ci trudne pytania wczesniej odpowiadales na moje posty i nie miales takiego problemu
; )

spedziwszy tu juz prawie dekade zauwazylem ze brak kropek i przecinkow staje sie problemem tylko dla tych ktorym zaczyna brakowac argumentow w dyskusji hehe a tak to prawie 9k postow naklepane i nikt nigdy nie mial problemow z odpisywaniem

a z sql to jaki masz problem ze jest wyksztalconym infomtykiem czy zaczyna belkotac jak ja? moim zdaniem napisal ci bardzo konkretnie i jedyne co mozesz napisac to glupi komentarz o belkocie jak u crisa

poci sie ta onuca cos dzisiaj :-]

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 07-05-2022 13:16 ]

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #10 Ocena: 0

2022-05-07 13:17:10 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-05-07 12:29:28, Dzikizewsi napisał(a):
Witam .
Aha , jak utwor zakazany za ZSRR to mozna , a nawet trzeba spiewac i pozwalac go spiewac innym w Polsce . Niby jestes informatykiem a masz takie trudnosci ze znalezieniem zrudla kto z ta piosenka szedl rzezac Polakow ? Bo Strzelcy Siczowi do nas jakos tez nie palali miloscia .
Hymn niemiecki historia siega znacznie dalej niz lata 30/40 .
Z tego co widze z wojskowoscia nie jestes na bakier . Wskaz mi prosze jakie to jednostki milicji DNR lub LNR mialy tam swoje pasy dzialania . W ciagu 8 lat ostrzeliwania Donbasu wcale sie nie dziwie strat wsrod meskiej populacji , podaj jeszcze ile kobiet , dzieci i starcow zginelo , moze byc procentowo , bedzie do kompletu .
Umow gospodarczych odnosnie pomocy w odbudowie nie trzyma sie w tajemnicy .
No i panie z wyzszym wyksztalceniem , PODEJRZENIE , jak to w filmie bylo , mowi to panu cos . Nie trzeba nikomu nic udowadniac , przeprowadzac sledztwa , zamawiac ekspertow , adwokatow itp , pyk , jakis urzednik stwierdza ze jest podejrzenie bo pan SQL zlozyl donos i zabieramy majateczek . Iwona miala racje piszac o tobie komuch .
Dzisiaj SQL zlozy donos np na mnie a za miesiac na SQL donos zlozy sasiad za sypianie z jego zona czy nowy samochod .
Sorka Chris , nie przebrnalem przez twoj belkot . Nauczysz sie minimum zasad pisowni to moge zaczac to czytac . SQL zaczynasz takze belkotac jak Chris , niby masz wyzsze wyksztalcenie a piszesz jak gimnazjalista , jak sie zapomnisz oczywiscie .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

czyli dotarliśmy do miejsca gdzie z braku argumentów zaczynają się wycieczki osobowe, wole jak zajmujesz się tematem a nie moja skromna osoba, nie zasługuję na twoja atencje, czyżby ukryta opcja homoseksualna. Niestety to będzie uczucie platoniczne. Napisz mi proszę dlaczego ty mieszkasz w Czechach a nie w Rosji jeżeli to Putin ma usta słodsze od malin a ty musisz się poniewierać na tym zgniłym pepiczkowie.

Rożnica na byciu krajem niepodległym a nie częścią sowietów polega m.in. na wolności wyboru, ludzie mogą śpiewać co chcą
Strzelcy Siczowi walczyli z sowietami a ich cześć pod dowództwem ataman Petlura wcielono do Polskiego wojska. Wojsko Polskie pozostałych rozbroili i osadzili w obozie jenieckim, wiec ta cześć historii nie jest taka jednoznaczna. Jak wszystko co tam się działo w tamtym czasie.

co do zabitych w Donbasie to możesz podać jakie straty w ludności cywilnej Ukrainy podają rosyjskie media, może być z wyszczególnieniem dzieci. Bo rozumiem ze gwałty się nie liczą bo te to nawet zony żołnierzom zalecają i czy informują ze ludzie starym sowieckim sposobem są setkami tysięcy przesiedlani na Syberię

Rozumiem, ze jesteś człowiekiem wielu zdolności, jak na oficera KGB przystało i znasz się również na umowach i czy powinny być jawne w czasie trwania wojny jednej ze stron

Nie odpowiesz mi na kilka poprzednich pytań czyli obornik ma priorytet

a... i zgadza się pracuje jako informatyk. Jeśli można wiedzieć czym ty się zajmujesz bo raczej nie oraniem pola i dojeniem krów. Stawiam, ze jesteś emerytowanym podoficerem ludowego wojska polskiego po szkole Woroszyłowa w Moskwie

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 07-05-2022 13:27 ]

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Strona 360 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 359 | 360 | 361 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,