MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 347 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 346 | 347 | 348 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 347 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2022-05-01 20:09:14 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

to jest dobre

widac ze to jeden z tych co "wiedzą wiecejjjjj..." ten akurat juz w czasie przeszlym hehe a widze ze nasze gwiazdy trwaja dalej w blogim stanie alternatywnej rzeczywistosci ; ))

"W lutym, jeszcze przed napaścią Rosji na Ukrainę, Milosz Zeman wyrażał się pozytywnie o Moskwie. Powiedział wówczas, że nie podziela obaw związanych z - wtedy jeszcze ewentualną rosyjską agresją i zapowiedział, że nie poprze wysłania czeskich wojsk na wschodnią flankę NATO. Stwierdził, że byłoby to "pobrzękiwanie bronią". Dodał także, że Rosjanie "nie są szaleni"

"Po ponad dwóch miesiącach wojny w Ukrainie, w czasie której rosyjscy żołnierze bombardują obszary mieszkalne, mordują cywilów, dokonują gwałtów i porywają dzieci do Rosji, prezydent Czech zmienił zdanie. W rozmowie z CNN Prima News przeprosił za swoje wcześniejsze słowa. - Zmieniłem zdanie, bo nie jestem idiotą. Zmieniłem je w oparciu o rzeczywistą sytuację - odparł."

"Polityk zaznaczył również, że Władimir Putin uległ złudzeniu, że jego kraj, a w szczególności armia jest wszechmocna. - Nie ma gorszego kroku w interesie narodu rosyjskiego niż atak na Ukrainę, a stało się tak, ponieważ politycy czasami działają irracjonalnie. Powiedziałem nawet, że zachowują się jak szaleńcy, a szaleńców trzeba izolować"

pozamiatal haha lepiej pozno niz wcale : ))

neo teraz twoja kolej : P

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2022-05-01 21:12:57 (3 lata temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Przecież Zeman to ostatni gensek komunistycznej partii Czechosłowacji. Jego słów, starego komucha, nie można brać poważnie.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: 0

2022-05-01 21:17:47 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Nasz forumowy Czech zapewne jeszcze do niedawna wspierał tego Towarzysza.

I taka ciekawostka: W tym temacie było wiele pokłonów przed jednym rolnikiem zapodajacym posty o tym jaki to straszny spisek bo Ukraina ma wojnę z Rosją a i tak kupuje gaz z Rosji. Dostał czołobitne pokłony od innych wyznawców pokręconych teorii, które zazwyczaj na bakier są z rzeczywistością.
A wystarczy parę ruchów myszką by sprawdzić, że Ukraina od lat kupuje gaz z ... krajów UE, głównie Słowacji, ale też Polski.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 01-05-2022 21:51 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2022-05-01 21:51:27 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Tak, macie rację. Tymczasem kwasniewski, pierwszej wody komunista i czynny działacz jest cool. Wystarczy trochę krytyki we wschodnia stronę i ptasie móżdżki są gotowe zapomnieć, wybaczyć, a nawet medale wojownika o wolność i demokracje przyznawać. Miler, Cimoszewicz i wielu innych nastepni, ale o tym sza.
W tym momencie powinienem zadać pytanie, ale pominę ten moment milczeniem, gdyż rzeczone (niektórzy,
bez wyszczególniania) mogą odebrać jako hejt.
I tu następuje rzeczone milczenie. Mądry zrozumie, "mondremu" tłumaczył nie będę.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 01-05-2022 22:04 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #5 Ocena: 0

2022-05-01 22:09:22 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Code:

Cytat:

2022-05-01 21:17:47, daavid napisał(a):

I taka ciekawostka: W tym temacie było wiele pokłonów przed jednym rolnikiem zapodajacym posty o tym jaki to straszny spisek bo Ukraina ma wojnę z Rosją a i tak kupuje gaz z Rosji. Dostał czołobitne pokłony od innych wyznawców pokręconych teorii, które zazwyczaj na bakier są z rzeczywistością.
A wystarczy parę ruchów myszką by sprawdzić, że Ukraina od lat kupuje gaz z ... krajów UE, głównie Słowacji, ale też Polski.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 01-05-2022 21:51 ]

No faktycznie wystarczy kilka ruchow myszka:
"Gaz z rosyjskich gazociągów w Ukrainie
Rosyjski gaz płynie przez Ukrainę na Zachód. Kiedy pojawiają się nadwyżki gazu, Ukraina je kupuje. Następnie pobiera gaz bezpośrednio z rosyjskich rurociągów i płaci za niego europejskim spółkom, dzięki czemu wysokich kosztów związanych z tranzytem gazu z Austrii."
link

To tez taki swoisty rodzaj hipokryzji.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2022-05-01 22:37:03 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-05-01 10:03:36, iwona38 napisał(a):
Sweet nie bede juz kolejny raz wklejac calej dyskusji ale ty tak samo jak daavid unikasz odpowiedzi na konkretne pytania. Wyciagasz z dyskusji fragment, ktory ci pasuje a reszte pomijasz.
A co do uni to ty kompletnie nie zrozumialas mojej wypowiedzi. Ja uwazam, ze WB bardzo dobrze zrobila, ze ja opuscila. I nigdy nie wierzylam w zadna solidarnosc, unia jest niemiecka i taka pozostanie. A male panstewka maja byc na jej sznurku. Co widac w przypadku zagrywek jakie stosuje z Polska. Moja wypowiedz dotyczyla tylko hipokryzji z jaka traktuje sie roznych uchodzcow i ci od Merkel byli tylko przykladem.
Moze nastepnym razem postaraj sie zroumiec co rozmowca chcial ci przekazac zanim zaproponujesz douczanie bo to jest poprostu ponizej poziomu dyskusji.

To ty pierwsza proponowałaś mi douczanie, nie pamietam jak to dokładnie ujęłaś, ale wystarczy się cofnąć kilka stron wstecz i przeczytać.

Po drugie. W żadnym traktacie ue nie ma zapisu, że jedne państwa mają być na sznurku innych. Takie godzenie się na bycie miernotą drugiej lub trzeciej kategorii uważam za uwłaczające własnej godności.

Przypomnij sobie, jeśli zapomniałaś, że Łukaszenka do spółki z Putinem zrobił ten cyrk na granicy w przededniu wojny na Ukrainie. Mieli w tym swój cel lub cele, nie wiem czy wszystkie osiągnęli, ale na pewno udało się skłócić Polaków w kolejnej kwestii. Ci ludzie wydali masę pieniędzy i zostali oszukani, ale to nie znaczy, że mamy im otwierać granicę i wpuszczać do Polski drzwiami i oknami. Ja widziałam jak to wygląda we Włoszech (a mieszkałam w tym kraju przed kryzysem z migrantami) i nie chcę takich problemów w Polsce. Zdania nie zmienię.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #7 Ocena: 0

2022-05-01 22:52:35 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Ja juz pisalem pod koniec Lutego ze bedzie problem i propaganda, a problem bedzie glebszy i bedzie sie poglebiaj...misja przesiedlencza w toku...

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 01-05-2022 22:56 ]

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #8 Ocena: 0

2022-05-01 23:11:14 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2022-05-01 22:37:03, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

Sweet nie bede juz kolejny raz wklejac calej dyskusji ale ty tak samo jak daavid unikasz odpowiedzi na konkretne pytania. Wyciagasz z dyskusji fragment, ktory ci pasuje a reszte pomijasz.
A co do uni to ty kompletnie nie zrozumialas mojej wypowiedzi. Ja uwazam, ze WB bardzo dobrze zrobila, ze ja opuscila. I nigdy nie wierzylam w zadna solidarnosc, unia jest niemiecka i taka pozostanie. A male panstewka maja byc na jej sznurku. Co widac w przypadku zagrywek jakie stosuje z Polska. Moja wypowiedz dotyczyla tylko hipokryzji z jaka traktuje sie roznych uchodzcow i ci od Merkel byli tylko przykladem.
Moze nastepnym razem postaraj sie zroumiec co rozmowca chcial ci przekazac zanim zaproponujesz douczanie bo to jest poprostu ponizej poziomu dyskusji.

To ty pierwsza proponowałaś mi douczanie, nie pamietam jak to dokładnie ujęłaś, ale wystarczy się cofnąć kilka stron wstecz i przeczytać.

Po drugie. W żadnym traktacie ue nie ma zapisu, że jedne państwa mają być na sznurku innych. Takie godzenie się na bycie miernotą drugiej lub trzeciej kategorii uważam za uwłaczające własnej godności.

Przypomnij sobie, jeśli zapomniałaś, że Łukaszenka do spółki z Putinem zrobił ten cyrk na granicy w przededniu wojny na Ukrainie. Mieli w tym swój cel lub cele, nie wiem czy wszystkie osiągnęli, ale na pewno udało się skłócić Polaków w kolejnej kwestii. Ci ludzie wydali masę pieniędzy i zostali oszukani, ale to nie znaczy, że mamy im otwierać granicę i wpuszczać do Polski drzwiami i oknami. Ja widziałam jak to wygląda we Włoszech (a mieszkałam w tym kraju przed kryzysem z migrantami) i nie chcę takich problemów w Polsce. Zdania nie zmienię.

Cofnelam sie do strony 320, przejrzalam wszystkie moje wpisy. Poprosze o moj wpis, w ktorym proponowalam ci douczanie w jakiejkolwiek kwestii.
Jestes moderatorem, nie powinnas rzucac oskarzen bez powodu. Ja jestem tylko forumowiczem, moge sie mylic.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #9 Ocena: 0

2022-05-01 23:14:03 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

[*]null
Cytat:

2022-05-01 22:09:22, iwona38 napisał(a):
<;!-- BBCode Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Code:</font><hr color=#2900AD></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><PRE> </PRE></FONT></TD></TR><TR><TD><hr color=#2900AD></TD></TR></TABLE><;!-- BBCode End -->
Cytat:

2022-05-01 21:17:47, daavid napisał(a):

No faktycznie wystarczy kilka ruchow myszka:
"Gaz z rosyjskich gazociągów w Ukrainie
Rosyjski gaz płynie przez Ukrainę na Zachód. Kiedy pojawiają się nadwyżki gazu, Ukraina je kupuje. Następnie pobiera gaz bezpośrednio z rosyjskich rurociągów i płaci za niego europejskim spółkom, dzięki czemu wysokich kosztów związanych z tranzytem gazu z Austrii."
link

To tez taki swoisty rodzaj hipokryzji.

Iwona to sa pozyteczni agenci waszyngtonu*ROFL*:-]

Tak samo w temacie o covidzie zamilkli bo media glownego scieku juz malo co o nim
Mowia i nie maja skad brac Buls”””tu...

Duzo jest tu hipokryzji i propagandy ale lewaki sie dopiero obudza jak im zacznie brakowac na zarcie , rachunki , wtedy zwala na PiS , przeciez nie na PO ???? Ciul ze oni wszyscy po jednych imprezach lataja i sa siebie warci....w tym temacie Polska juz przepadla mniej jest normalnych i obudzonych niz tych wariatow co by wszystkim pomagalo , byle by nie swoim...dzisiaj a jutro bedzie narzekac zwalac na innych wine i protestowac ze jest zle...

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 01-05-2022 23:17 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2022-05-02 00:02:12 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-05-01 23:11:14, iwona38 napisał(a):
Cytat:

2022-05-01 22:37:03, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

Cofnelam sie do strony 320, przejrzalam wszystkie moje wpisy. Poprosze o moj wpis, w ktorym proponowalam ci douczanie w jakiejkolwiek kwestii.
Jestes moderatorem, nie powinnas rzucac oskarzen bez powodu. Ja jestem tylko forumowiczem, moge sie mylic.

A moderator jest Panem Bogiem i się nie myli?

Proszę, strona 344.
Nie lubię i nie mam zwyczaju rzucać oskarżeń bez powodu.

Cytat:

2022-04-29 22:30:24, iwona38 napisał(a):
(… ) Wiesz z czym wiaze sie bycie czlonkiem? Odrob lekcje a potem dyskutuj (… )

Skoro już tą jedną rzecz sobie wyjaśniłyśmy to jeszcze raz wkleję mój komentarz nt rzekomej "hipokryzji" odnośnie kasy z UE i różnego traktowania migrantów.

"Po drugie. W żadnym traktacie ue nie ma zapisu, że jedne państwa mają być na sznurku innych. Takie godzenie się na bycie miernotą drugiej lub trzeciej kategorii uważam za uwłaczające własnej godności.

Przypomnij sobie, jeśli zapomniałaś, że Łukaszenka do spółki z Putinem zrobił ten cyrk na granicy w przededniu wojny na Ukrainie. Mieli w tym swój cel lub cele, nie wiem czy wszystkie osiągnęli, ale na pewno udało się skłócić Polaków w kolejnej kwestii. Ci ludzie wydali masę pieniędzy i zostali oszukani, ale to nie znaczy, że mamy im otwierać granice i wpuszczać do Polski drzwiami i oknami. Ja widziałam jak to wygląda we Włoszech (a mieszkałam w tym kraju przed kryzysem z migrantami) i nie chcę takich problemów w Polsce. Zdania nie zmienię.”

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Strona 347 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 346 | 347 | 348 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,