Str 344 z 847 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
iwona38 |
Post #1 Ocena: 0 2022-04-29 22:30:24 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Cytat:
2022-04-29 22:13:32, SweetLiar napisał(a):
Cytat:
2022-04-29 15:42:47, iwona38 napisał(a):
Cytat:
2022-04-29 15:39:22, daavid napisał(a):
Cytat:
2022-04-29 15:35:23, iwona38 napisał(a):
Cytat:
2022-04-29 14:27:37, SweetLiar napisał(a):
Cytat:
2022-04-29 12:06:42, iwona38 napisał(a):
A do wyjazdow na swieta to sie odniesiesz czy jak zwykle jak cos nie na reke to zbyjesz milczeniem? Bo ja nie wyobrazam sobie zebym pojechala z dziecmi w miejsce, z ktorego ucieklam, bo balam sie swoje o zycie, i to jeszcze tylko z powodu swiat,
a ty?
A może ty się odniesiesz do tego wojażowania po Europie vs szukania schronienia w pierwszym bezpiecznym kraju? Czy można tak rzucić hipokryzją, dwulicowością i podreptać dalej z kolejnymi zarzutami? Co będzie następne, że sobie na sushi poszli i jak śmieli?
Uderz w stol a nozyce sie odezwa. Do czego mam sie odniesc? Przeciez Ukraicy tez jada do Niemiec, Szwecji, Czech a nawet do Brazyli. Czy to sa pierwsze bezpieczne kraje dla nich? Hipokryzja az sie patrzy.
Wszystkie te kraje zaprosiły ich do siebie. Ból czterech liter jak się patrzy.
A tamtych nie zaprosily inne kraje? Merkel zaprosila ich do calej Europy. Himalaje hipokryzji.
Których tamtych? Tych co zaprosił Łukaszenko czy Merkel?
Każdemu wolno zapraszać gości, Merkel, Łukaszence i tobie też, tyle że do siebie nie do sąsiadów.
Serio? A ty to w unii jestes czy tylko jestes wtedy kiedy ty chcesz? Wiesz z czym wiaze sie bycie czlonkiem? Odrob lekcje a potem dyskutuj. Chcesz kasy z unii to musisz sie podporzadkowac a jak nie to zostajesz z kilkoma milionami uchodzcow i radz sobie sama Polsko. To byla dygresja ale nie spodziewam sie ze zrozumiesz. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
|
SweetLiar |
Post #2 Ocena: +1 2022-04-29 23:29:47 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
2022-04-29 22:30:24, iwona38 napisał(a):
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A do wyjazdow na swieta to sie odniesiesz czy jak zwykle jak cos nie na reke to zbyjesz milczeniem? Bo ja nie wyobrazam sobie zebym pojechala z dziecmi w miejsce, z ktorego ucieklam, bo balam sie swoje o zycie, i to jeszcze tylko z powodu swiat,
a ty?
A może ty się odniesiesz do tego wojażowania po Europie vs szukania schronienia w pierwszym bezpiecznym kraju? Czy można tak rzucić hipokryzją, dwulicowością i podreptać dalej z kolejnymi zarzutami? Co będzie następne, że sobie na sushi poszli i jak śmieli?
Uderz w stol a nozyce sie odezwa. Do czego mam sie odniesc? Przeciez Ukraicy tez jada do Niemiec, Szwecji, Czech a nawet do Brazyli. Czy to sa pierwsze bezpieczne kraje dla nich? Hipokryzja az sie patrzy.
A tamtych nie zaprosily inne kraje? Merkel zaprosila ich do calej Europy. Himalaje hipokryzji.
Każdemu wolno zapraszać gości, Merkel, Łukaszence i tobie też, tyle że do siebie nie do sąsiadów.
Serio? A ty to w unii jestes czy tylko jestes wtedy kiedy ty chcesz? Wiesz z czym wiaze sie bycie czlonkiem? Odrob lekcje a potem dyskutuj. Chcesz kasy z unii to musisz sie podporzadkowac a jak nie to zostajesz z kilkoma milionami uchodzcow i radz sobie sama Polsko. To byla dygresja ale nie spodziewam sie ze zrozumiesz.
Ja lekcje z unii odrobiłam na studiach bo taki wybrałam kierunek. Obroniłam też dyplom.
Odpowiedź na pytanie które ci zadałam jest prosta jak budowa cepa, ale musiała ciebie samą zszokować skoro uciekasz w dygresję. Przeczytaj jeszcze raz co sama napisałaś
Merkel zaprasza gości sąsiadom ➡ sąsiedzi nie zgadzają się na głupotę ➡ ponoszą konsekwencje finansowe.
Razi niewiedza jak w praktyce funkcjonuje unia i straszna naiwność.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #3 Ocena: -1 2022-04-29 23:43:56 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
[/LIST] Cytat:
2022-04-29 23:29:47, SweetLiar napisał(a):
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ty?
Serio? A ty to w unii jestes czy tylko jestes wtedy kiedy ty chcesz? Wiesz z czym wiaze sie bycie czlonkiem? Odrob lekcje a potem dyskutuj. Chcesz kasy z unii to musisz sie podporzadkowac a jak nie to zostajesz z kilkoma milionami uchodzcow i radz sobie sama Polsko. To byla dygresja ale nie spodziewam sie ze zrozumiesz.
Ja lekcje z unii odrobiłam na studiach bo taki wybrałam kierunek. Obroniłam też dyplom.
Odpowiedź na pytanie które ci zadałam jest prosta jak budowa cepa, ale musiała ciebie samą zszokować skoro uciekasz w dygresję. Przeczytaj jeszcze raz co sama napisałaś
Merkel zaprasza gości sąsiadom ➡ sąsiedzi nie zgadzają się na głupotę ➡ ponoszą konsekwencje finansowe.
🤣🤣🤣 to kto ponosi konsekwencje finansowe?
Radzilabym przeczytac to co napisalas jeszcze raz. Przez przypadek musze sie z toba zgodzic.😀
CZY KTOS MOZE ZAINTERESOWAC SIE ZMIANA MODERATORA? MODERATOR MA ZA ZADANIE MODEROWAC A NIE WCHODZIC W DYSKUSJE Z UZYTKOWNIKAMI ZWLASZCZA JESLI ROBI TO ZASKAKUJACO JEDNOSTRONNIE.!!!
[ Ostatnio edytowany przez: iwona38 30-04-2022 00:02 ] Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
wit_oldo |
Post #4 Ocena: +1 2022-04-30 01:19:47 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
Czytam te wpisy i taki wniosek mi się nasuwa.
Im dłużej trwa wojna tym bardziej aktywni są usprawiedliwiacze ruskiej napaści na Ukrainę.
Jeden niby rolnik pracujący w Czechach chce być forumowym politologiem a myli budowlany termin konsolidacja gruntu z komasacją. Taki to rolnik z dziada i pradziada.
Drugi rolnik w UK i wklejacz YT nie wie co to jest przebieranie ziemniaków i odpisuje że nie obiera ziemniaków. Dwa proste wyrazy i pomroczność jasna. Obaj i jeszcze kilka nicków
aż się gotują na samą myśl o Ukrainie.
Wpisy tych ludzi przykro czytać. Gdziekolwiek oni są i skądkolwiek je piszą to jest żenada.
Negowanie morderstw, zniszczeń i gwałtów dokonywanych przez rosjan to nie jest głupota.
|

|
 |
|
Thorin |
Post #5 Ocena: 0 2022-04-30 04:01:47 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-06-2021 Skąd: Saffron Walden |
A kto neguje ze Rosja postepuje zle? Wiekszosc tu ludzi neguje cos zupelnie innego... ale widac czytac wpisy ktore tylko chcesz czytac, nastepny niedoszly dziennikarzyna?
Jade na targ warzywno-miesny, chce ktos cos? Hehe  ale zimno u mnie 0 a prawie Maj. ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) [ Ostatnio edytowany przez: Thorin 30-04-2022 04:03 ]
|

|
 |
|
|
Dzikizewsi |
Post #6 Ocena: 0 2022-04-30 07:32:34 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-03-2015 Skąd: Ceska Republika |
Cytat:
2022-04-30 01:19:47, wit_oldo napisał(a):
Czytam te wpisy i taki wniosek mi się nasuwa.
Im dłużej trwa wojna tym bardziej aktywni są usprawiedliwiacze ruskiej napaści na Ukrainę.
Jeden niby rolnik pracujący w Czechach chce być forumowym politologiem a myli budowlany termin konsolidacja gruntu z komasacją. Taki to rolnik z dziada i pradziada.
Drugi rolnik w UK i wklejacz YT nie wie co to jest przebieranie ziemniaków i odpisuje że nie obiera ziemniaków. Dwa proste wyrazy i pomroczność jasna. Obaj i jeszcze kilka nicków
aż się gotują na samą myśl o Ukrainie.
Wpisy tych ludzi przykro czytać. Gdziekolwiek oni są i skądkolwiek je piszą to jest żenada.
Negowanie morderstw, zniszczeń i gwałtów dokonywanych przez rosjan to nie jest głupota.
Witam .
Nie jestem rolnikiem , jestem tylko ze wsi . Jakbys umial czytac to bys juz dawno o tym wiedzial . Jak ci nie pasuje termin konsolidacja , to uzyjmy tu terminu polaczenie lub scalenie . Teraz bedzie lepiej ? I w powiedzeniu "z dziada , pradziada" uzywa sie przecinka .
Thorin juz ci napisal ze nikt nie neguje ataku Rosji na Ukraine . Nikt nie napisal ze wywolanie wojny to cos dobrego . Ale jest tutaj pare osob , w tym i ja , ktore krytykuja postawe polskiego rzadu ktory kosztem polskiego spoleczenstwa dokonuje zasiedlania kraju przez Ukraincow . Krytykuje wprowadzanie prawa dyskryminujacego wlasnych obywateli , krytykuje rozbrajanie polskiej armii , krytykuje zadluzanie wlasnego kraju przez rzad aby bankierzy mogli zarobic jeszcze wieksza kase . Piszemy o tym ze sie nie zgadzamy na unie polsko-ukrainska , nie zgadzamy sie na miedzymorze i ukrainizacje Polski . Ktora ma miejsce na naszych oczach .
To jest forum , mozesz dawac linki o tych zbrodniach , gwaltach i zniszczeniach . Wielu sie z checia zapozna . Tylko prosze cie o rzetelne , sprawdzone informacje . Bez wklejek typu prezydent Zelenski oglosil , jego rzecznik powiedzial , w NEXTA podali czy Ukrainska Prawda napisala . Wczoraj w czeskiej tv za Zelenskim podawali ze Rosjanie ostrzelali Kijow , akurat w momencie wizyty sekretarza ONZ . I ukazali za ukrainska telewizja moment trafienia rakiety w wiezowiec . To samo trafienie z konca lutego przez rakiete ukrainskiej opl . Dzialaja jak David , ktory mysli ze po tygodniu czy dwoch nikt nie bedzie pamietal co wypisywal .
Zenada jest wlaczanie do dyskusji aby tylko napisac krytyke opinii kilku userow nie przedstawiajac zadnych merytorycznych argumentow ktore uzasadnialyby twoje zdanie .
Pozdrawiam
Dzikizewsi
|

|
 |
|
daavid |
Post #7 Ocena: 0 2022-04-30 09:07:43 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Żenujące to jest wytykanie komuś jakiś drobnych błędów w tekście w którym samemu zrobiło się ich sporą ilość.
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #8 Ocena: 0 2022-04-30 10:30:03 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
2022-04-29 23:43:56, iwona38 napisał(a):
[/LIST] Cytat:
2022-04-29 23:29:47, SweetLiar napisał(a):
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ty?
🤣🤣🤣 to kto ponosi konsekwencje finansowe?
Radzilabym przeczytac to co napisalas jeszcze raz. Przez przypadek musze sie z toba zgodzic.😀
CZY KTOS MOZE ZAINTERESOWAC SIE ZMIANA MODERATORA? MODERATOR MA ZA ZADANIE MODEROWAC A NIE WCHODZIC W DYSKUSJE Z UZYTKOWNIKAMI ZWLASZCZA JESLI ROBI TO ZASKAKUJACO JEDNOSTRONNIE.!!!
To mnie rozbawiłaś z rana 😂
Nie ma takiej funkcji na forum każdy moderator jest jednocześnie użytkownikiem i może, a nawet powinien wchodzić w dyskusje, a także mieć własne zdanie.
W gwoli ścisłości, pani Merkel zaprosiła uchodźców do siebie do Niemiec (all refugees are welcome to Germany), a koszty społeczne i finansowe ponosiły wszystkie kraje przez które goście się przemieszczali. Trzeba się uczyć na błędach innych zamiast je powielać, a na naukę nigdy nie jest za późno.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
daavid |
Post #9 Ocena: 0 2022-04-30 10:54:39 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Problem z Syryjczykami był jednak taki, że oni sobie sami przychodzili do Europy, nikt po nich samolotów nie wysyłał. Merkelowa postanowiła rozwiązać problem. Można się z tym kompletnie nie zgadzać, ale ona córka pastora, żyć możemy razem w całej Europie ect. Tutaj mamy agresywnego najeźdźcę, który chce wszędzie tam gdzie wdepnie ustanawiać "Ruski Mir". Może któryś z użytkowników wierzy w to, że oni ze sobą przynoszą pomoc humanitarną, reszta chyba wie jak ta "pomoc" wygląda.
Jeden diabeł wie gdzie oni chcieli by się zatrzymać, gdyby ktoś im na to pozwolił i do tego byłyby bardziej rozgarnięci. Na szczęście rozgarnięci nie są.
|

|
 |
|
Dzikizewsi |
Post #10 Ocena: 0 2022-04-30 11:52:25 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-03-2015 Skąd: Ceska Republika |
Witam .
Nie mam polskich znakow na klawiaturze .
Czy ty wiesz co to jest , czy raczej byl , ten tak cytowany przez ciebie "ruski mir" ? I jaki mial zasieg , gdzie obowiazywal , na ziemiach Rosji ? Bo zdaje mi sie ze nie masz zielonego pojecia o czym piszesz . Ale najwazniejsze zeby to bylo chwytne haselko , do zastraszania ludzi przed monitorami .
W sieco bez problemu mozna sprawdzic ile ton pomocy humanitarnej poszlo na Donbas . Mozna tez sprawdzic ile ton uzbrojenia poszlo na Ukraine od "milujacego pokoj i demokracje" zachodu , mozna to takze przeliczyc na pieniadze .
Zadalem ci juz tyle pytan w ciagi ostanich kilku dni . Na zadne nie otrzymalem odpowiedzi . Tak samo pytalem juz innych jakie to sa te legendarne ziemie o ktore ma Rosja do Polski pretensje terytorialne . Cisza jak makiem zasial .
Jeszcze raz powtorze . To nie sa uchodzcy . To sa nachodzcy . Zaplanowane przez jakiegos psychopate zasiedlenie Polski przez Ukraincow . I to zaplanowane nie miesiac temu , nie rok temu ale dziesiatki lat do tylu . Z tad ta propaganda nienawisci do Rosjan saczona do glow przez dziesiatki lat , tak aby uspic zmysl samoobrony , aby ludzie zapomnieli historii swojego kraju i narodu . Jak mowil minister propagandy Trzeciej Rzeszy : zabierzcie narodowi historie , w nastepnym pokoleniu nie bedzie juz narodu .
Pozdrawiam
Dzikizewsi
|

|
 |
|