Str 339 z 847 |
|
---|---|
Dzikizewsi | Post #1 Ocena: 0 2022-04-28 19:18:35 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-03-2015 Skąd: Ceska Republika |
Witam .
Sa bardziej sprawdzalne niz te z NEXTA , UKrainskiej Prawdy itp wiadomosci serwowanych przez media glownego scieku . Wystarczy ze z Kijowa poleci jakas bzdura a zaraz jest przyjmowana jako prawda objawiona . Mysle ze nie tylko ja oczekiwalbym abys w koncu odpowiedzial na pytania zadane w moim poscie , W czeskiej tv pojawil sie ukrainski kanal 1+1 . Czescy politycy sa rozgoryczeni opiniami wystawianymi przez spoleczenstwo ze bardziej dbaja o ukrainskich uchodzcow niz o czeskich obywateli . Aby walczyc z rosyjska propaganda zostala utworzona specjalna strona internetowa ktora zacheca do donoszenia o wszelkich nieprawomyslnych wpisach czy wypowiedziach , nawet prywatnych . Zgadnijcie w jakich jest kolorach ? Pozdrawiam Dzikizewsi |
Wielim | Post #2 Ocena: 0 2022-04-28 20:26:55 (3 lata temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Coraz wiecej postów na social mediach ze ukraincy wybrzydzają, ciuchy tylko nowe , najlepiej markowe , jedzenie odrazu biora kartonami, sa tacy co mieszkania dostają i odrazu wyjeżdżają do męża w Niemczech czy Holandii a mieszkania wynajmują swoim rodakom za kase. Teraz pytają tez o samochody . To nie są pojedyncze posty ale setki postów na różnych grupach pod którymi są tysiace potwierdzających to wszystko komentarzy. Najwięcej ukraincow przyjechało do Polski z Zachodniej części kraju gdzie nie ma żadnych działań wojennych , gdzie nikt nawet pocisku nid widzial . To dzieje się na naszych oczach - stopniowa ukrainizacja Polski. Najpierw bylo ściąganie do pracy gdzie pracodawca w zamian za niższe podatki od rzadu dawal wieksze pensjie niz Polakom albo darmowe zakwaterowanie , tak teraz sciaga sie juz milionami wmawiając ze to biedni uchodzcy. Polski juz nieoficjalnie nie ma. Moje marzenia o powrocie do kraju juz chyba poszly na zawsze w zapomnienie. Nie chce tam mieszkać
|
Gwontownik | Post #3 Ocena: 0 2022-04-28 20:35:09 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
a to z glownych mendiów na potwierdzenie slow przedmowcy.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
Maat17 | Post #4 Ocena: 0 2022-04-28 21:32:25 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Biedny ten Nasz kraj.
|
tomaszzet | Post #5 Ocena: 0 2022-04-28 21:55:10 (3 lata temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Wszedłem na jedną z grup pomocowych na wyspach.
Odniosłem wrażenie, że to grupa z anonsami Ukrainek. "Mam na imię..., Lat...," Do tego fajna fotka. "... Mam 36 lat, a moja córka 14..." I fotka. Oczywiście szukają sponsora, bo tak to się nazwało. Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
|
|
Gwontownik | Post #6 Ocena: 0 2022-04-28 22:06:22 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-04-27 20:56:29, SweetLiar napisał(a): Póki co twoja pierwsza przepowiednia się sprawdza, ale w drugą stronę i dotyczy ropy, ale kto wie czy nie inaczej będzie z gazem płynącym Baltic Pipe. Zapewne znowu powiesz, że się na ciebie uwziąłem, ale polecam poczytać informacje z linku I dowiesz się prawdy czy będzie inaczej czy nie. Na pewno dowiesz się jaki jest aktualny stan. A wnioski wyciągnij sama i dzielić się nimi nie musisz. Bardziej ufam sobie, przynajmniej sam ponoszę konsekwencje swych działań. kwiatek dla SweetLiar Na zakończenie sprostowanie do wyśmiewanego przez ciebie jasnowidzenia. To nie jest to. To umiejętność składania informacji i wyciągania logicznych wniosków, ktorych podstawą jest życiowe doswiadczenie, na poziomie sprzedawcy pietruszki z targu w Koziej Wólce. Nie trzeba do tego żadnego medium, zdolności jasnowidzenia czy korzystania z usług wróża Macieja. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 28-04-2022 22:36 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
DADAM1986 | Post #7 Ocena: 0 2022-04-28 22:09:57 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2017 Skąd: Waterlooville |
Kiedyś był pomysł przesiedlić Polaków na Madagaskar, więc może drogi Wielimie co się odwlecze to nie uciecze?
![]() |
Thorin | Post #8 Ocena: 0 2022-04-28 23:51:06 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-06-2021 Skąd: Saffron Walden |
Cytat: 2022-04-28 20:26:55, Wielim napisał(a): Coraz wiecej postów na social mediach ze ukraincy wybrzydzają, ciuchy tylko nowe , najlepiej markowe , jedzenie odrazu biora kartonami, sa tacy co mieszkania dostają i odrazu wyjeżdżają do męża w Niemczech czy Holandii a mieszkania wynajmują swoim rodakom za kase. Teraz pytają tez o samochody . To nie są pojedyncze posty ale setki postów na różnych grupach pod którymi są tysiace potwierdzających to wszystko komentarzy. Najwięcej ukraincow przyjechało do Polski z Zachodniej części kraju gdzie nie ma żadnych działań wojennych , gdzie nikt nawet pocisku nid widzial . To dzieje się na naszych oczach - stopniowa ukrainizacja Polski. Najpierw bylo ściąganie do pracy gdzie pracodawca w zamian za niższe podatki od rzadu dawal wieksze pensjie niz Polakom albo darmowe zakwaterowanie , tak teraz sciaga sie juz milionami wmawiając ze to biedni uchodzcy. Polski juz nieoficjalnie nie ma. Moje marzenia o powrocie do kraju juz chyba poszly na zawsze w zapomnienie. Nie chce tam mieszkać Wielim daj spokoj nie pisz takich rzeczy bo ci tu dwoch takich napisze co z domu nie wychodzi, ze jestes trollem i nie wspierasz komunizmu ![]() ![]() |
SweetLiar | Post #9 Ocena: 0 2022-04-29 00:39:10 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2022-04-28 22:06:22, Gwontownik napisał(a): Cytat: 2022-04-27 20:56:29, SweetLiar napisał(a): Póki co twoja pierwsza przepowiednia się sprawdza, ale w drugą stronę i dotyczy ropy, ale kto wie czy nie inaczej będzie z gazem płynącym Baltic Pipe. Zapewne znowu powiesz, że się na ciebie uwziąłem Zanim zaczniesz sobie schlebiać zacytuj mi najpierw gdzie i kiedy powiedziałam, że się na mnie uwziąłeś. Cytat: 2022-04-28 20:26:55, Wielim napisał(a): To nie są pojedyncze posty ale setki postów na różnych grupach pod którymi są tysiace potwierdzających to wszystko komentarzy. Najwięcej ukraincow przyjechało do Polski z Zachodniej części kraju gdzie nie ma żadnych działań wojennych , gdzie nikt nawet pocisku nid widzial . Bardzo dziwne, że nie widzieli jak nawet w Polsce były widziane wybuchy 20km od naszej granicy. Setki postów, uff odetchnęłam z ulgą bo gdybyś napisał, że tysiące to już farma kont jak malowana. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Gwontownik | Post #10 Ocena: 0 2022-04-29 05:29:35 (3 lata temu) |
Ja nie muszę sobie schlebiać. Życie to robi samo, przynajmniej w tym przypadku, a tylko dlatego, że nie jest to jakieś zagadnienie z fizyki kwantowej lecz proste dodawanie faktów. Taka matematyka na poziomie podstawowym. Tak więc dumnym być nie ma z czego, jak też nie ma powodu do puszenia się.
Sweetliar. Przepraszam za niefortunny wpis. Słowo "znowu" było nadużyciem z mojej strony i nie powinno się znajdować w tej wypowiedzi. Podskórnie czuję, że tak właśnie odbierasz moje wpisy. Stąd tak 'się napisało'. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|