Str 334 z 847 |
|
---|---|
Gwontownik | Post #1 Ocena: 0 2022-04-26 17:06:17 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
no to się będzie działo.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
daavid | Post #2 Ocena: 0 2022-04-26 17:48:09 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Niedługo Polska ma być niezależna od Rosji, więc nie ma co panikować.
|
Gwontownik | Post #3 Ocena: 0 2022-04-26 17:54:17 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-04-26 17:48:09, daavid napisał(a): Niedługo Polska ma być niezależna od Rosji, więc nie ma co panikować. Tak, masz rację. Nie ma co panikować. W ciągu jednego dnia gaz podrożał 15%. Do tego inflacja kilkanaście, a na artykułach najważniejszych nawet 70 proc i to jeszcze nie koniec. Ale Dawid jest optymistą. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
daavid | Post #4 Ocena: 0 2022-04-26 18:17:30 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Jakby to nie zabrzmiało to panika pomoże tylko Ruskim. I tylko o to im chodzi.
|
Dzikizewsi | Post #5 Ocena: 0 2022-04-26 18:35:46 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-03-2015 Skąd: Ceska Republika |
Cytat: 2022-04-25 19:26:55, andyopole napisał(a): Cytat: 2022-04-25 18:49:15, Dzikizewsi napisał(a): Cytat:
Witam . Dobre , usmialem sie . Zrobiles mi dobre popoludnie . Nie wiem czy jestes inteligentny inaczej czy celowo palisz glupa ? Wiesz doskonale o jaki okres czasu mi chodzilo . A jesli chodzi ci o ten dlug graniczny to moze wejdzmy w szczegoly , 400 hektarow terenow uzyskanych w ramach prostowania granicy uzyskanych przez niedobrego komucha Gomulki . Hektar tam , dwa hektary tam , uzyskane na calej linii granicznej , od zachodu na wschod , lub od wschodu po zachod , wybierz sobie od jakiej strony swiata badziesz liczyl . Po wejsciu do UE stracilo to sens ze wzgledu na praktyczne zniesienie kontroli granicznej i swobodny przeplyw ludzi , a te prostowanie granic mialo ulatwic rolnikom uprawe gospodarstw . Co do tej wspanialej strony Fakenews to proponuje sprawdzic zrudla finansowania , ciekawa lektura . ... Nie pasuje ci Wikipedia jako zrodlo to masz inne. Mowisz ze jestes ze wsi wiec orientujesz sie ze 400 ha to bardzo fajne gospodarstwo jak na polskie warunki. Zwrot sie nalezy. I to z procentami! ![]() A jezyk proponuje powsciagnac, tak mozesz sie odnosic do kolegow z piaskownicy. Witam . A czy ja ci zaprzeczylem ze tego dlugu granicznego nie ma ? O tym dlugu granicznym czytalem chyba dwa lata temu . Podniecano sie nim w telewizji i radio nie wchodzac , tak jak ty , w szczegoly umowy . Gwontownik dal ci wypowiedz jednego z samorzadowcow jak mniej wiecej to wyglada . Jestem ze wsi i jakos nie wybrazam sobie uprawiania gospodarstwa 400 hektarowego rozciagnietego na prawie 800 kilometrowej dlugosci granicy z Czechami . Ale moze mieszczuchy zza oceanu wiedza lepiej jak sie to robi . Bo chyba nie wyobrazasz sobie ze Czesi sa tak glupi i skonsoliduja te ziemie w jedno miejsce specjalnie na moje zyczenie ? I dziwisz sie moim slowom o twojej inteligencji ? Dostawy gazu zostaly wstrzymane jak mogliscie sie dowiedziec . Rzad i David zapewniaja ze nie ma sie czego bac , wszystko jest pod kontrola . Za trzy lata problem zostanie rozwiazany i ceny gazu oraz energii zaczna spadac . To ze jeszcze w tym roku chleb bedzie dla wielu rarytasem nie ma znaczenia . Liczy sie walka z Rosja i utworzenie miedzymorza , ze kosztem , byc moze , Polakow i ich rodzin to tylko detal nie majacy wiekszego znaczenia . Najpierw nachodzcy , potem inflacja , glod , bezrobocie i potem Polacy sami za prace i chleb zgodza sie na wynarodowienie i utworzenie unii polsko- ukrainskiej i byc moze litewskiej . Pozdrawiam Dzikizewsi |
|
|
andyopole | Post #6 Ocena: 0 2022-04-26 18:41:35 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2022-04-26 18:35:46, Dzikizewsi napisał(a): Cytat: 2022-04-25 19:26:55, andyopole napisał(a): Cytat: 2022-04-25 18:49:15, Dzikizewsi napisał(a): Cytat:
Witam . Dobre , usmialem sie . Zrobiles mi dobre popoludnie . Nie wiem czy jestes inteligentny inaczej czy celowo palisz glupa ? Wiesz doskonale o jaki okres czasu mi chodzilo . A jesli chodzi ci o ten dlug graniczny to moze wejdzmy w szczegoly , 400 hektarow terenow uzyskanych w ramach prostowania granicy uzyskanych przez niedobrego komucha Gomulki . Hektar tam , dwa hektary tam , uzyskane na calej linii granicznej , od zachodu na wschod , lub od wschodu po zachod , wybierz sobie od jakiej strony swiata badziesz liczyl . Po wejsciu do UE stracilo to sens ze wzgledu na praktyczne zniesienie kontroli granicznej i swobodny przeplyw ludzi , a te prostowanie granic mialo ulatwic rolnikom uprawe gospodarstw . Co do tej wspanialej strony Fakenews to proponuje sprawdzic zrudla finansowania , ciekawa lektura . ... Nie pasuje ci Wikipedia jako zrodlo to masz inne. Mowisz ze jestes ze wsi wiec orientujesz sie ze 400 ha to bardzo fajne gospodarstwo jak na polskie warunki. Zwrot sie nalezy. I to z procentami! ![]() A jezyk proponuje powsciagnac, tak mozesz sie odnosic do kolegow z piaskownicy. Witam . A czy ja ci zaprzeczylem ze tego dlugu granicznego nie ma ? O tym dlugu granicznym czytalem chyba dwa lata temu . Podniecano sie nim w telewizji i radio nie wchodzac , tak jak ty , w szczegoly umowy . Gwontownik dal ci wypowiedz jednego z samorzadowcow jak mniej wiecej to wyglada . Jestem ze wsi i jakos nie wybrazam sobie uprawiania gospodarstwa 400 hektarowego rozciagnietego na prawie 800 kilometrowej dlugosci granicy z Czechami . Ale moze mieszczuchy zza oceanu wiedza lepiej jak sie to robi . Bo chyba nie wyobrazasz sobie ze Czesi sa tak glupi i skonsoliduja te ziemie w jedno miejsce specjalnie na moje zyczenie ? I dziwisz sie moim slowom o twojej inteligencji ? Dostawy gazu zostaly wstrzymane jak mogliscie sie dowiedziec . Rzad i David zapewniaja ze nie ma sie czego bac , wszystko jest pod kontrola . Za trzy lata problem zostanie rozwiazany i ceny gazu oraz energii zaczna spadac . To ze jeszcze w tym roku chleb bedzie dla wielu rarytasem nie ma znaczenia . Liczy sie walka z Rosja i utworzenie miedzymorza , ze kosztem , byc moze , Polakow i ich rodzin to tylko detal nie majacy wiekszego znaczenia . Najpierw nachodzcy , potem inflacja , glod , bezrobocie i potem Polacy sami za prace i chleb zgodza sie na wynarodowienie i utworzenie unii polsko- ukrainskiej i byc moze litewskiej . Pozdrawiam Dzikizewsi Mimo wszystko myslalem ze jestes madrzejszy. Bez odbioru. |
Gwontownik | Post #7 Ocena: 0 2022-04-26 18:53:50 (3 lata temu) |
Widzisz Dziki! Racjonalne myślenie, trzeźwe spojrzenie to nie jest najwyższa mądrość, bo można być jeszcze mądrzejszym. Ciekawe jakie to przymioty trzeba posiąść aby te mondrości się objawić zechciały?
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
Gwontownik | Post #8 Ocena: 0 2022-04-26 20:16:24 (3 lata temu) |
"Gazprom poinformował we wtorek PGNiG, że od środy, od godziny 8 czasu polskiego, nastąpi całkowite wstrzymanie dostaw gazu w ramach kontraktu jamalskiego"
"W ocenie PGNiG wstrzymanie dostaw gazu stanowi naruszenie kontraktu jamalskiego. W związku z tym spółka podejmie stosowne działania zmierzające do przywrócenia realizacji dostaw" Premier: "Od gazu w każdej chwili możemy sami się odciąć - powiedział. - Jednocześnie chcę powiedzieć, że Polska jest bezpieczna z punktu widzenia dostarczania energii i dbałości o nasz przemysł." źródło ww cytatów To jak to w końcu jest z tym gazem, potrzebny czy nie? No to jak jest z tym bojkotem, jest czy nie? Kto w końcu nakłada te restrykcje Polska na Rosję czy może Rosja na Polskę? Bo już się pogubiłem! Ale jak fachowcy podają nie ma co panikować, bo pln tylko po tym newsie stracił 1,5 do 2 proc. Ale spoko, nic się nie stało, przecież tak miało być i tak się ziściło. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 26-04-2022 20:53 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
SweetLiar | Post #9 Ocena: 0 2022-04-26 20:58:23 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Po mojemu to Rosja nakłada restrykcje na Polskę, żeby Polska nie nałożyła restrykcji na Rosję. Przecież to logiczne. Podobnie jak cała ta wojna. Napadli na Ukrainę wcale na nią nie napadając.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Gwontownik | Post #10 Ocena: 0 2022-04-26 21:07:24 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-04-26 20:58:23, SweetLiar napisał(a): Po mojemu to Rosja nakłada restrykcje na Polskę, żeby Polska nie nałożyła restrykcji na Rosję. Przecież to logiczne. Podobnie jak cała ta wojna. Napadli na Ukrainę wcale na nią nie napadając. Tak, skazaniec z wyrokiem śmierci popełnia samobójstwo, aby nie mogli wyroku wykonać. Jest to jakaś metoda. Kto na tym bardziej ucierpi Rosja, która do Polski sprzedaje mniej niż 3proc czy może Polska, która importuje 80 proc z Rosji? To kto w końcu ma być tym pogrążonym i zniszczonym przez restrykcje? Takie numery można robić kiedy ma się zapewnione dostawy z innego źródła. Już widzę jak wszyscy wokół rzucają się by pomóc Polsce w kłopocie. Przysłowiowy nóż na gardle jest dobrym stanowiskiem do negocjacji. Prawda? A kto za to zapłaci? To akurat jedno jest jasne. Cytat: 2022-04-26 18:17:30, daavid napisał(a): Jakby to nie zabrzmiało to panika pomoże tylko Ruskim. I tylko o to im chodzi. Powiedz to tym, co na zycie przeznaczają 90 proc swych dochodów. "Nie ma na chleb! To jedzcie ciastka!" To już było. Ale nie panikujcie tylko bo wzmocnicie Putina, a przecież to on stoi za wszystkimi podwyżkami, inflacja i niepowodzeniami. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 26-04-2022 21:46 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|