MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 333 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 332 | 333 | 334 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 333 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2022-04-25 18:20:15 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Gdzieś słyszałem, że w Polsce handluje się ukraińskimi tablicami - po to żeby nie płacić np. mandatów. Nie mam pojęcia czy to prawda.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2022-04-25 18:25:16 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-04-25 15:23:31, SweetLiar napisał(a):Wątek nie zjechał z tematu tylko przez to, że podany został jakiś przykład dlatego nikt ci nie zwracał uwagi, ale widzę, że się jeżysz na moją odpowiedź do tego przykładu.

Nic się nie jeże. Sama podejmujesz wątek, a jak ktoś kontynuuje obalając Twoje teorie to już niedobre jest. Nieładnie tak, moderator powinien też przestrzegać regulaminu zamiast takie numery odstawiać?

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 25-04-2022 18:26 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2022-04-25 18:29:39 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2022-04-25 18:20:15, daavid napisał(a):
Gdzieś słyszałem, że w Polsce handluje się ukraińskimi tablicami - po to żeby nie płacić np. mandatów. Nie mam pojęcia czy to prawda.

Nie pisalam o zmianie tablic, co pozostawianiu niezlych aut w jednym, spokojnym miejscu, a zatrzymaniu sie wlasciciela/kierowcy w innym.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2022-04-25 18:30:58 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2022-04-25 18:20:15, daavid napisał(a):

nie trzeba gdzieś slyszec, wystarczy przeczytać.

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #5 Ocena: 0

2022-04-25 18:49:15 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-04-24 19:40:34, andyopole napisał(a):
Ktoś tu się domagał, proszę. ...

Witam .
Dobre , usmialem sie . Zrobiles mi dobre popoludnie . Nie wiem czy jestes inteligentny inaczej czy celowo palisz glupa ? Wiesz doskonale o jaki okres czasu mi chodzilo . A jesli chodzi ci o ten dlug graniczny to moze wejdzmy w szczegoly , 400 hektarow terenow uzyskanych w ramach prostowania granicy uzyskanych przez niedobrego komucha Gomulki . Hektar tam , dwa hektary tam , uzyskane na calej linii granicznej , od zachodu na wschod , lub od wschodu po zachod , wybierz sobie od jakiej strony swiata badziesz liczyl . Po wejsciu do UE stracilo to sens ze wzgledu na praktyczne zniesienie kontroli granicznej i swobodny przeplyw ludzi , a te prostowanie granic mialo ulatwic rolnikom uprawe gospodarstw . Co do tej wspanialej strony Fakenews to proponuje sprawdzic zrudla finansowania , ciekawa lektura .
No i jak Stanislawski , ulzylo na sercu ? Ponad miesiac temu pytalem czy to nie ty wyskoczyles z tekstem o ciosie w plecy na Zaolziu przez Czechow gdy my walczylismy z sowietami ? Tak dlugo trzeba bylo czekac na odpowiedz ?
A o tym jak to wygladalo to napisalem w poscie z 19.04.2022 , strona 325 . Jest tam takze sprostowanie manipulacji Davida odnosnie ze napisalem iz sowiety mieli prawo "wbic nam noz w plecy" , mysli ze jak minie wiecej niz tydzien to bedzie mogl klamac do woli .
Napisalem tylko ze mozemy snuc nastepna teorie spiskowa . A tu prosze jaka piekna dyskusja sie rozwinela . Jeszcze jak glowni propagandzisci miedzymorza wlaczyli sie do dyskusji to juz jest nie tylko zastanawiajace ale wlos na glowie ze strachu zaczyna sie jezyc . Oprocz linkow o budowaniu mieszkan dla Ukraincow interesujace sa doniesienia o istniejacych juz budynkach w centrach miast ktore maja zostac przekazane zasiedlencom ze wschodu , a na ktore nie bylo stac Polakow poprzez zaporowe ceny .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #6 Ocena: 0

2022-04-25 19:26:55 (3 lata temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2022-04-25 18:49:15, Dzikizewsi napisał(a):
Cytat:

Witam .
Dobre , usmialem sie . Zrobiles mi dobre popoludnie . Nie wiem czy jestes inteligentny inaczej czy celowo palisz glupa ? Wiesz doskonale o jaki okres czasu mi chodzilo . A jesli chodzi ci o ten dlug graniczny to moze wejdzmy w szczegoly , 400 hektarow terenow uzyskanych w ramach prostowania granicy uzyskanych przez niedobrego komucha Gomulki . Hektar tam , dwa hektary tam , uzyskane na calej linii granicznej , od zachodu na wschod , lub od wschodu po zachod , wybierz sobie od jakiej strony swiata badziesz liczyl . Po wejsciu do UE stracilo to sens ze wzgledu na praktyczne zniesienie kontroli granicznej i swobodny przeplyw ludzi , a te prostowanie granic mialo ulatwic rolnikom uprawe gospodarstw . Co do tej wspanialej strony Fakenews to proponuje sprawdzic zrudla finansowania , ciekawa lektura .
...

Nie pasuje ci Wikipedia jako zrodlo to masz inne.
Mowisz ze jestes ze wsi wiec orientujesz sie ze 400 ha to bardzo fajne gospodarstwo jak na polskie warunki. Zwrot sie nalezy. I to z procentami! :-D Pytales ty czy ktos inny o dowody na pismie to masz. Wzystkie zroda pisza dokladnie to samo, z dokladnoscia do hektara.
A jezyk proponuje powsciagnac, tak mozesz sie odnosic do kolegow z piaskownicy.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #7 Ocena: 0

2022-04-25 19:46:35 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2022-04-25 19:26:55, andyopole napisał(a):
Cytat:

2022-04-25 18:49:15, Dzikizewsi napisał(a):
Cytat:

Witam .
...

Nie pasuje ci Wikipedia jako zrodlo to masz inne.
Mowisz ze jestes ze wsi wiec orientujesz sie ze 400 ha to bardzo fajne gospodarstwo jak na polskie warunki. Zwrot sie nalezy. I to z procentami! :-D Pytales ty czy ktos inny o dowody na pismie to masz. Wzystkie zroda pisza dokladnie to samo, z dokladnoscia do hektara.
A jezyk proponuje powsciagnac, tak mozesz sie odnosic do kolegow z piaskownicy.

"Zaznaczał jednak (burmistrz Głuchołaz), że nie ma co wyolbrzymiać sprawy, bo o wszystkim zadecydują odpowiednie ministerstwa, które poinformują o rozstrzygnięciu, gdy wszystko będzie już ustalone."
????

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2022-04-25 20:43:58 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-04-25 18:25:16, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

2022-04-25 15:23:31, SweetLiar napisał(a):Wątek nie zjechał z tematu tylko przez to, że podany został jakiś przykład dlatego nikt ci nie zwracał uwagi, ale widzę, że się jeżysz na moją odpowiedź do tego przykładu.

Nic się nie jeże. Sama podejmujesz wątek, a jak ktoś kontynuuje obalając Twoje teorie to już niedobre jest. Nieładnie tak, moderator powinien też przestrzegać regulaminu zamiast takie numery odstawiać?

Jeżysz się z każdym postem coraz bardziej.
Wielim podał przykład Turcji, ja mu odpisałam. Oboje trzymaliśmy się tematu.

Ty zacząłeś pisać tylko o Turcji swoje teorie, ale spoko masz do nich prawo. Tylko, że to nie o Turcji topik.

Obiecuję, ze na przyszłość będę reagować wcześniej.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2022-04-26 07:32:03 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2022-04-25 20:43:58, SweetLiar napisał(a):

Ty zacząłeś pisać tylko o Turcji swoje teorie, ale spoko masz do nich prawo. Tylko, że to nie o Turcji topik.

Jakie moje teorie o Turcji? Nie znam na tyle Turcji aby zamieszczać swoje teorie w temacie. Wypowiedź była ogólna i odnosiła się do Twojej wypowiedzi która przedstawiała sytuację wbrew moim poglądom i odnosiła się do każdego kraju, każdej społeczności. Czy się mylę i nie wiem co napisałem?

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2022-04-26 10:58:36 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-04-26 07:32:03, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

2022-04-25 20:43:58, SweetLiar napisał(a):

Jakie moje teorie o Turcji? Nie znam na tyle Turcji aby zamieszczać swoje teorie w temacie. Wypowiedź była ogólna i odnosiła się do Twojej wypowiedzi która przedstawiała sytuację wbrew moim poglądom i odnosiła się do każdego kraju, każdej społeczności. Czy się mylę i nie wiem co napisałem?

Wszystko jest do poczytania od strony 330.
Nie będziemy się powtarzać, wszedłeś w rolę adwokata Turcji w reakcji na moją wymianę zdań z Wielimem.
Jeśli masz życzenie na dalsze wyjaśnienia to możemy się z nimi przenieść tutaj. bez zaśmiecania tego tematu.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Strona 333 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 332 | 333 | 334 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,