MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 326 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 325 | 326 | 327 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 326 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2022-04-20 14:05:18 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

To że chodzi akurat o kwity to domysły bez dowodów póki co, ale muszą być jakieś powody takiego postępowania. Równie dobrze może go szantażować tym, że np. ujawni co się działo wcześniej, np. za czasów Schroedera. Obecny kanclerz jest naciskany przez wszystkich, łącznie ze swoją partią, więc jest mało prawdopodobne, że stoją za tym tylko osobiste przekonania. Wygląda to tak jakby stosował taką czasową obstrukcję, z nadzieją że wkrótce problem zniknie bo np. Putin weźmie sobie Donbas i odpuści, przynajmniej na trochę.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Thorin

Post #2 Ocena: 0

2022-04-20 16:42:15 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Idealny komentarz znalazłem chyba ma 5K polubień i ani negatywnego odźwięku, ludzie sie budzą, ukraińska propaganda wychodzi na jaw.

"Bardzo szkodliwe jest zmieszanie empatii ludzkiej z polityką. Ja nie pomagam Ukrainie bo na tym poziomie nic mnie do takiej pomocy nie zobowiązuje-póki co. I sprawa na tym poziomie jest otwarta. Rząd knebluje nam usta cierpieniem uchodźców, na to się nie zgadzam. Tym bardziej że to dzieje się kosztem cierpienia Polaków eksterminowanych przez ukraiński zamysł niepodległości S. Bandery. Ludobójstwo wymaga sprawiedliwego osądu jako akt barbarzyństwa niezależnie od szerokości geograficznej. To że pomagam osobom których życie jest zagrożone jest wyrazem empatii. Jako Polka na poziomie narodów domagam się prawdy historycznej i zadość uczynienia zbrodni ludobójstwa na moich przodkach. Tym bardziej że tożsamość narodowa Ukraińców jest zbudowana na nienawiści, dzisiaj do Rosjan, kiedyś do Polaków. Teraz piłka jest po stronie Ukrainy.
PS. I jeszcze coś o wdzięczności narodów. Sobieski wyzolił Wiedeń, co chwilę później nie przeszkodziło Austrii w rozbiorze państwa wyzwolicieli. Anglicy nie zaprosili nas na zwycięski pochód mimo że polscy lotnicy bronili ich nieba. Nasz rząd jakby ignoruje że strategiczny partnerstwo z USA nie przekłada się na żadne cywilne pożytki z owej współpracy,jak choćby zniesienie wiz."

Nie mamy polskiego rządu tylko polskojęzyczny bez względu na którą partie - Halina.

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 20-04-2022 16:43 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: 0

2022-04-20 17:16:34 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Halina się budzi....
Żeby się nie obudziła jak Iwan będzie jej sąsiadem...

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #4 Ocena: 0

2022-04-20 17:41:27 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Tak wiecznie cale zycie os*** galoty miec bo Rosja, BO USA , bo Bruksela , skoncz juz interpretowac swiat po swojemu...... sa normalni ludzie na tym swiecie ktorzy cenia wolnosc wyzej niz zycie w kajdanach....... Czy syjonisci czy Rosja czy Chiny , wszystko jedno g** widziales co sie dzieje w Shanghaju jak chca zablokowac jedzenie na swiecie ? WSZYSCY O UKRAINIE a tymczasem w tle robia nam pod górke i zwalaja na ROSJE a ROSJA tez w tym siedzi.. OBUDZ SIE DAVIDEK... Tacy jak ty nazywaja mnie foliarzami a tymczasem wszystko sie sprawdza co jest w Agenda2030... i to ma powiazanie z Ukraina...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ALE CO TAM WSZYSTKO WINA ROSJI I PUTINA, LUDZIE OGARNIJCIE SIE ZE TO JEST Z A P L A N O W A N E !

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 20-04-2022 17:49 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2022-04-20 18:22:37 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Jasne, światowy spisek. Protokoły Mędrców Syjonu pod poduszką trzymasz?

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2022-04-20 23:15:39 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-04-20 10:11:03, daavid napisał(a):
Czekam jak napiszesz, że to nie wina komuchów, że wymordowano co lepszych ludzi w ubeckich kazamatach, szumowiny były w AK a najlepsi ludzie w czerwonych partyzantkach, później szumowiny pisały w ukryciu debilne książki a porządni obywatele byli w ZOMO i ORMO.

Nie ma czegoś takiego jak "lepsi ludzie". Człowiek jest człowiekiem nawet wtedy gdy jest przestępcą, stąd w cywilizowanych krajach złagodzony został kodeks karny. Czy może coś przeoczyłem?

Cytat:

2022-04-19 00:08:58, daavid napisał(a):
Dziki, omijasz niewygodne fakty, z opinii, która budzi kontrowersje próbujesz zbudować narrację, że ruscy "mieli prawo". Ruscy weszli do Polski 17 września nie dlatego, że, "ziemie były niczyje", tylko dlatego, że wcześniej podzielili się łupami razem z nazistami. Jednym zdaniem razem z nazistami wywołali drugą wojnę. Wiesz dobrze o tym a mimo to prowadzisz jakąś durną narrację. Do tego opinie o naszym udziale w rozebraniu Czech są różne. Moim zdaniem było to durne zachowanie bo niby odebraliśmy ziemie, którą Czesi sobie cynicznie przejęli dwie dekady więcej, ale nie było to warte udziału w rozebraniu Czech. Po tym mieliśmy fatalną prasę. To moja opinia, można mówić inaczej i ja to rozumiem, ale wykonać taki szpagat i powiedzieć że dlatego Kacapy mieli prawo do wbicia nam noża w plecy potrafią chyba tylko wierni wyznawcy Putlera.

Dawid. Poniższe słowa pisze specjalnie do ciebie nie dlatego jakobym popierał Putina.
Używasz bardzo ładnie języka budując nastrój swej wypowiedzi. Ilekroć mowa o Rosji i Rosjanach stosujesz stosowny przymiotnik. Śmiesznie to wygląda w zestawieniu z innymi nazwami. I nie miał bym nic przeciwko temu, gdyby każdego w ten sposób potraktować, wtedy była by jakas logiką tej wypowiedzi. A tak, to mamy do czynienia z jawnym podsycaniem nienawiści na tle narodowym. I pominąwszy toczący się w sąsiednim (do Polski) kraju toczący się konflikt i fakt, że nie popieramy jednej ze stron, nie upoważnia nikogo do wyrażania się publicznie w taki sposób budując agresję i nienawiść. Nie wiem dlaczego moderacja pozwala ci na takie sztuczki, które są sprzeczne z regulaminem, a z tego co mnie wiadomo regulamin ten nie zmienił się wraz z nastaniem konfliktu. Dlatego też jakby na to nie spojrzeć jest to lżenie i poniżanie, budowanie wrogości i podświadome nawoływanie do konfliktu.
Co moderacja z tym faktem zrobi? Nie wiem, ja tego nie zgłaszam bo nie będę się zniżał do poziomu tych nadgorliwych (celowo, aby nie użyć pejoratywnego porownania).
Zapewne znowu dostanę bana za śmiecenie. Tak jak zarobiłem ostatnio.

"Uwaga moderatora: 2. Na forum nie wolno umieszczać postów lub tematów, które: a) wyśmiewają innych użytkowników forum, ubliżają im, albo naruszają wolność osobistą b) są sprzeczne z prawem i zasadami ładu społecznego, propagują przemoc, są rasistowskie, nawołują do nienawiści na tle rasowym, religijnym itp"
to pochodzi z tej strony.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 20-04-2022 23:28 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2022-04-20 23:41:42 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-04-20 23:15:39, Gwontownik napisał(a):
Co moderacja z tym faktem zrobi? Nie wiem, ja tego nie zgłaszam bo nie będę się zniżał do poziomu tych nadgorliwych (celowo, aby nie użyć pejoratywnego porownania).

Rzeczywiście nie wpłynęło żadne zgłoszenie do moderacji w tym temacie, ani od Ciebie ani od innych użytkowników. Ja cofnęłam się do strony 323 i też nie znalazłam nic co nawoływało by do agresji czy nienawiści wobec Rosjan.

Jestem nawet zaskoczona takim powściąganiem emocji bo czytając doniesienia o gwałtach i morderstwach dokonywanych przez agresora nawet na małych dzieciach sama mam ochotę złamać regulamin i myślę, że nie ja jedna.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2022-04-21 02:19:43 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Czy naprawdę z taką łatwością przychodzi niektórym z was używanie słowa "polaczki”? Czy nie macie świadomości, że to było ulubione określenie Hitlera na nas Polaków, czy może ją macie, ale głęboko w d**ie?
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #9 Ocena: 0

2022-04-21 08:39:49 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-04-20 17:16:34, daavid napisał(a):
Halina się budzi....
Żeby się nie obudziła jak Iwan będzie jej sąsiadem...

Witam .
Iwan caly czas jest jej sasiadem . Nie tylko historie znasz wyrywkowo , po swojemu , to jeszcze z geografia masz problemy .
Kanclerz Niemiec , jak sama nazwa wskazuje jest reprezentantem niemickich wyborcow , ma reprezentowac interesy tych ktorzy go wybrali . A Niemcy nie chca wplatania ich kraju w wojne , wojne nie w ich interesie . I tak maja juz spore problemy z zywnoscia , paliwami , srodkami czystosci . Lista wklejona przez Pani moderator jest niezle zmanipulowana , kazdy kto siedzi w temacie powinien to zauwazyc bez problemu . Wystarczy tylko przegladac wiadomosci ze swiata , nie z MW i jej forum .
Joe Biden wezwal przedstawicieli europejskich krajow NATO do Waszyngtonu . Z Polski pojechal Duda , z Czech pojechala minister obrony . W czeskich mediach , tak jak w polskich , pojawil sie temat Obwodu Kaliningradzkiego . Okazuje sie ze w Polsce znajduje sie juz sporo czeskich zolnierzy , nie tylko na granicy z Bialorusia , ale takze w okolicach Elblaga , czeskie samoloty bojowe zostaly przebazowane w zeszlym miesiacu na Litwe . Obym sie mylil , ale chyba jestesmy o krok od wybuchu wojny . Mozemy sie spodziewac prowokacji wokol Kaliningradu .
Mimo ze Rosja praktycznie walczy z NATO rekami Ukraincow przesuwa linie frontu do przodu . Ukraincy korzystaja z rozpoznania NATO , jego logistyki i praktycznie sa dowodzeni przez oficerow natowskich . O uzbrojeniu wszyscy wiemy .
Na temat mordow i gwaltow popelnianych przez Rosjan jak dotychczas wiemy od Ukraincow , glownie SBU . Wszystkie apele o przeprowadzenie rzetelnego sledztwa , lacznie z badaniami DNA i autopsjami , sa odrzucane przez strone ukrainska . Mamy uwierzyc w to co podaje prezydent Zelenski bez zadnych pytan i watpliwosci . Pani moderator radze sie zapoznac z historia tego pedofila . Kto go aresztowal , kto podal wiadomosci o jego czynach pierwszy , czy byl wogole zolnierzem ?
Napisze tak troche oficjalnie . Posty Davida i Chrisa nie raz wypelnialy znamiona mowy nienawisci . Ale widac ze te wypowiedzi to miod na uszy szanownej Pani moderator i zglaszanie tego faktu to strata czasu .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

P.S.
Acha , David . Zapytalem cie juz czy wiesz kto zamknal Uniwersytet Lwowski i wywiozl nauczycieli akademickich do obozow ? Elity to wlasnie kadra akademicka , naukowcy , inzynierowie , profesorowie . I teraz nagle okazuje sie ze to Rosjanie nas ich pozbawili . Rosjanie zamkneli uniwersytety w Warszawie , Krakowie , Poznaniu i ich kadre akademicka wyslali do obozow . Celowo uzywam slowa Rosjanie mimo ze jest sprzeczne z prawda historyczna .
Tak wlasnie wyglada poziom edukacji po przejaciu wladzy przez ludzi zwiazanych z KOR .

[ Ostatnio edytowany przez: Dzikizewsi 21-04-2022 09:45 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #10 Ocena: 0

2022-04-21 09:37:36 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Dobrze wiesz, że nie chodziło mi o Kaliningrad, tylko obszar Ukrainy, na który wciąż ochotę ma Putin.
Rozumiem, że informacje o tych śledztwach to ze strony rosyjskiej. Z tego co słyszymy to międzynarodowe ekipy dawno tam pracują.
Proszę o jakikolwiek cytat moich wpisów o których można powiedzieć, że to mowa nienawiści.

Do góry stronyOffline

Strona 326 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 325 | 326 | 327 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,