MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 323 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 322 | 323 | 324 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 323 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2022-04-17 00:07:34 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Ja o Cejrowskim i chyba o tej sprawie (może chodzi o coś innego, wiem, że było jakieś zamieszanie z tą osobą, ale nie wczytywałem się wcześniej bo natłok wydarzeń i tak ogromny)

"Kolejne instytucje rezygnują ze współpracy z Wojciechem Cejrowskim. Kilka dni temu odwołano jego występ w Teatrze Jaracza w Łodzi – teraz okazało się, że od podróżnika odcina się również Multikino. To reakcja na jego kontrowersyjne wypowiedzi związane z wojną w Ukrainie.

Wojciech Cejrowski w pocie czoła pracuje na status persona non grata. Na wypowiedzi tego podróżnika, pisarza, dziennikarza i prezentera coraz trudniej przymknąć oko – nic dziwnego, że kolejne instytucje postanawiają się od niego odciąć. W ostatnim czasie odwołać jego występ (lub też, jak określił to sam zainteresowany, „wywalić na zbity pysk”;) zdecydował się Teatr Jaracza w Łodzi. Podróżnik miał pojawić się również w auli Centrum Kongresowo-Dydaktycznego Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu – nic z tego. Ponad 1200 osób podpisało skierowaną do organizatorów petycję z żądaniem rezygnacji z współpracy.

Teraz przyszedł czas na sieć Multikino. We wrocławskim Pasażu Grunwaldzkim Cejrowski miał wystąpić ze stand-upem „Prawo dżungli” (i powtórzyć pokaz w Poznaniu i Krakowie), ostatecznie jednak włodarze Multikina ogłosili, że nie popierają wypowiedzi pisarza – w trosce o swoich klientów agencja Stao postanowiła rozwiązać umowę.

Z kolei z anteny III Programu Polskiego radia zniknęła prowadzona przez Cejrowskiego „Audycja podzwrotnikowa”; rzeczniczka Trójki przekazała „Pressowi”, że stacja nadaje obecnie materiały „związane z bieżącą sytuacją”, więc brak programu podróżnika wynika z konieczności wprowadzenia zmian w ramówce. Przedstawiciele stacji dotychczas nie udzielili odpowiedzi na pytanie, czy audycja powróci w przyszłości.

Kolejne instytucje rezygnują ze współpracy z Wojciechem Cejrowskim. Kilka dni temu odwołano jego występ w Teatrze Jaracza w Łodzi – teraz okazało się, że od podróżnika odcina się również Multikino. To reakcja na jego kontrowersyjne wypowiedzi związane z wojną w Ukrainie.

Wojciech Cejrowski w pocie czoła pracuje na status persona non grata. Na wypowiedzi tego podróżnika, pisarza, dziennikarza i prezentera coraz trudniej przymknąć oko – nic dziwnego, że kolejne instytucje postanawiają się od niego odciąć. W ostatnim czasie odwołać jego występ (lub też, jak określił to sam zainteresowany, „wywalić na zbity pysk”;) zdecydował się Teatr Jaracza w Łodzi. Podróżnik miał pojawić się również w auli Centrum Kongresowo-Dydaktycznego Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu – nic z tego. Ponad 1200 osób podpisało skierowaną do organizatorów petycję z żądaniem rezygnacji z współpracy.

Teraz przyszedł czas na sieć Multikino. We wrocławskim Pasażu Grunwaldzkim Cejrowski miał wystąpić ze stand-upem „Prawo dżungli” (i powtórzyć pokaz w Poznaniu i Krakowie), ostatecznie jednak włodarze Multikina ogłosili, że nie popierają wypowiedzi pisarza – w trosce o swoich klientów agencja Stao postanowiła rozwiązać umowę.

Z kolei z anteny III Programu Polskiego radia zniknęła prowadzona przez Cejrowskiego „Audycja podzwrotnikowa”; rzeczniczka Trójki przekazała „Pressowi”, że stacja nadaje obecnie materiały „związane z bieżącą sytuacją”, więc brak programu podróżnika wynika z konieczności wprowadzenia zmian w ramówce. Przedstawiciele stacji dotychczas nie udzielili odpowiedzi na pytanie, czy audycja powróci w przyszłości.

Cejrowski o wojnie w Ukrainie: nic dziwnego, że Putin wjechał
Wojciech Cejrowski słynie z kontrowersyjnych i skandalicznych wypowiedzi. W przeszłości wielokrotnie formułował komentarze o charakterze homofobicznym czy ksenofobicznym, a niedawno zdecydował się podzielić problematyczną opinią na temat rosyjskiej inwazji na Ukrainę.

19 lutego, pięć dni przed napaścią, podróżnik w radiu Wnet zapowiadał, że „Władimir Putin może zostać sprowokowany przez Ukrainę”. Dodał, ze celem Putina jest Ukraina, a nie żadna wojna – ta miałaby być celem jedynie Joego Bidena, „kolaboranta”. Jego zdaniem Rosja miała konkretne powody czuć się zagrożona ze strony Ukrainy i jej aspiracji europejskich oraz transatlantyckich.

Później, już po ataku, w jednym ze swoich zamieszczonych na YouTube filmów, Cejrowski przekonywał: „Putin się denerwował, że broń atomowa wkrótce na Ukrainie się pojawi; była sowiecka, teraz będzie amerykańska”. Wcielenie Ukrainy do Unii Europejskiej miałoby być zagrożeniem dla Rosji, w związku z czym „nic dziwnego, że Putin wjechał, żeby zabezpieczyć swoje przody i tyły”.

Nie da się ukryć – twierdzenie, jakoby wspomniany zbrodniarz został w istocie „sprowokowany”, ma charakter usprawiedliwiający. Nic dziwnego, że w obecnej sytuacji współpracujące z Cejrowskim instytucje uznały je za niedopuszczalne."

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 17-04-2022 00:41 ]

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Thorin

Post #2 Ocena: 0

2022-04-17 00:13:42 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Ja nie wierze ,ze ktos moze miec tak sprany leb i caly wielki piatek , sobote zamiast pomagac rodzinie , robic cos w kuchni , to siedziec na forum i gadac o cejrowskim - ogarnijcie sie ludzie , do wtorku !

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #3 Ocena: 0

2022-04-17 00:25:15 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Dawid, oczywiście Twoje "cytaty z cejrowskiego" są tak prawdziwe, jak prawdziwe są przekazy mendialne. Na szczęście sa jego publiczne wypowiedzi radiowe wciaz dostepne. Każdy więc może posłuchać i ocenić sam, a to jest bardziej wartościowe niż czytanie kogoś, kto ma narzucony pogląd przez redakcję ta czy tamtą (niezaleznie od pogladow) i po tych torach jechać musi. Chyba, chyba że jesteście już na tyle zniewolenia przez swoje media I onenie pozwalają wam własnych wniosków wyciągać. To w tej sytuacji nie namawiam do popełniania myslozbrodni. Decyzję pozostawiam tobie. Lecz jeśli chcesz dyskutować to opieraj się na pierwotnym źródle, a nie stronniczej interpretacji.

Na marginesie pytanie; wysłuchałeś choć jednej z "kontrowersyjnych" audycji zanim przepisałeś opinie twoich periodyków?

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 17-04-2022 00:32 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #4 Ocena: 0

2022-04-17 00:33:01 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-04-16 23:43:29, Gwontownik napisał(a):
Ale to było w zupełnie innej sprawie. Co też zaznaczyłem w wypowiedzi. Natomiast fakt, że pośrednio dotyczyła ukrainy i jej obywateli wcale nie powinno mieć wpływu choćby dlatego, że było to stanowisko jak najbardziej uzasadnione i racjonalne dla każdego zdrowo myślącego pochłaniacza medialnych treści.

Dalej nie wiem s jakiej sprawie, napisałeś że "został potraktowany perfidnie” i to przykuło moją uwagę. Co takiego go spotkało? I w związku z czym? Bo napisałeś:

Cytat:

2022-04-16 19:49:03, Gwontownik napisał(a):
Cejrowski został przywołany w innym kontekście wypowiedzi, a za swój stosunek do konfliktu jaki wyraził na jego poczatku; że należy na konflikt spojrzeć obiektywnie poznając rację każdej ze stron, został potraktowany w sposób perfidny.

Sorry, nie chcę się czepiać słówek, ale co takiego złego powiedział Cejrowski o tym konflikcie, że ma teraz problemy?

Cytat:
Żądam Ci pytanie; czy w związku z tym oskarżeniem do którego sąd się nie przychylił, uznając rację pozwanego słusznym jest taki ostracyzmu wobec takiego człowieka?

Zupełnie nie znam sprawy, a Ty sam raz twierdzisz raz, że "w zupełnie innej sprawie”, a za chwilę ”dotyczyła pośrednio Ukrainy”.

Czy mogę się wreszcie dowiedzieć co i KIEDY powiedział ten Cejrowski? I o czym rozmawiamy?

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2022-04-17 00:37:27 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Napisałem uczciwie, że sprawy nie znam i wyczytałem to co zacytowałem. Jakbym wysłuchał to bym nie cytował.

Do góry stronyOnline

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2022-04-17 00:38:51 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Są dostępne jego audycje, posłuchaj, wyciągnij wnioski. Nie opieraj się na moim zdaniu, czy kogokolwiek innego. Miej odwagę mieć własne poglądy, a one powinny być oparte o źródło, a nie o szambo.

Cytat:

2022-04-17 00:37:27, daavid napisał(a):
Napisałem uczciwie, że sprawy nie znam i wyczytałem to co zacytowałem. Jakbym wysłuchał to bym nie cytował.

To nie powinieneś tego nawet pisać bo nie jest to twoje zdanie na temat wypowiedzianych WC lecz opinia na temat opini kogoś kto być może słuchał, a na pewno miał napisać artykuł na zamówienie, po linii redakcji.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 17-04-2022 00:45 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #7 Ocena: 0

2022-04-17 00:39:45 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Ogladam Cejrowskiego od kilkunastu lat. Znany jest z kontrowersyjnych pogladow odkad pojawil sie w mediach. Wielokrotnie razily mnie jego wypowiedzi, sposob postrzegania swiata itd. Obrazal ludzi majacych inne zdanie. Ale zastanawiam sie co takiego stalo sie w ostatnim czasie, ze stal sie persona non grata?
Dla mnie to wyglada tak samo jak przy covidzie, jak nie jestes z nami to jestes naszym wrogiem i zrobimy wszystko zeby pokazac ci twoje miejsce.
Daavid przestan uzywac kopiuj wklej bo stajesz sie niepowazny.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2022-04-17 00:40:30 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2022-04-17 00:13:42, Thorin napisał(a):
Ja nie wierze ,ze ktos moze miec tak sprany leb i caly wielki piatek , sobote zamiast pomagac rodzinie , robic cos w kuchni , to siedziec na forum i gadac o cejrowskim - ogarnijcie sie ludzie , do wtorku !

Nie musisz w tym uczestniczyć. Nie rozumiem po co wchodzisz na forum i reagujesz na to, że ktoś miał chęć, potrzebę itd napisania czegoś. Uważasz się za jakiegoś strażnika?

Do góry stronyOnline

SweetLiar

Post #9 Ocena: 0

2022-04-17 00:45:10 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

A kiedy on był persona grata?

Cytat:

2022-04-17 00:38:51, Gwontownik napisał(a):
Są dostępne jego audycje, posłuchaj, wyciągnij wnioski. Nie opieraj się na moim zdaniu, czy kogokolwiek innego. Miej odwagę mieć własne poglądy, a one powinny być oparte o źródło, a nie o szambo.

Dlatego pytam o konkretną audycję bo jest ich cała masa.
Doczekam się?
Czy mam wierzyć w co?

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #10 Ocena: 0

2022-04-17 00:46:56 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Teraz jest. Wczesniej nikomu nie przeszkadzaly jego poglady i to mnie zastanawia.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Strona 323 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 322 | 323 | 324 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,