MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 320 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 319 | 320 | 321 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 320 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2022-04-16 11:37:01 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Wiem, że nie zdążyłeś obejrzeć. Z jednej strony byś nie zdarzył, z drugiej w filmie wielokrotnie pada, że ktoś znajduje przyczyny nie oznacza, że usprawiedliwia mordy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2022-04-16 11:54:27 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

cejrowski lubie go jak go znam z roznych wypowiedzi to raczej nie nazwalby rosjan wyzwolicielami tylko katami jesli ktos ma watpliwosci co do cejrowskiego niech pomysli o katyniu

ale dobrze to ukazuje jak prowadzi sie propagande wysokich ranga oficerow mordujemy strzelem w tyl glowy a wiezniom w niemieckich obozach otwieramy brame zeby ich wnuki pozniej opowiadaly o dobrej rosyjskiej armii zapominajac chyba ze do spolki z niemcami rozpetali 2 wojne swiatowa

"napisalem ze dzieki zwyklym szarym zolnierzom Armii Czerwonej moglem sie urodzic i uczeszczac do polskiej szkoly i nauczyc sie jezyka polskiego i polskiej historii"

:-] *ROFL* teraz rozumiem dlaczego zlego slowa na rosje nie na piszesz

dobrze ze nie zmuszales mnie do przegladania ostatnich kilkudziesieciu stron zeby znalezc ta perelke ktorej podobno nie napisales... ofiary z katynia i innych katowni ktore zainstalowali czerwoni na przestrzeni dekad chyba nie mialy tego szczescia

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 16-04-2022 12:29 ]

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #3 Ocena: 0

2022-04-16 11:54:28 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-04-16 10:59:26, daavid napisał(a):
Parę osób powtarza temat Wołynia. Proponuję ten wywiad.

Witam .
No to mamy po Strzyzewskim nastepnego usprawiedliwacza mordu na Polakach dokonanego przez banderowcow . Teraz na tapecie pojawil sie Pan Motyka . Zeby sie nie rozpisywac , zapraszam na forum dws.org.pl oraz historycy.org tam sa tematy odnosnie rzezi wolynskiej i tworczosci tego Pana . Krotko mowiac taki z niego Polak jak z Davida . A Zychowicz jest obecnie najwiekszym piewca idei wspolpracy Polski i Trzeciej Rzeszy przed wybuchem 2 wojny swiatowej skierowanej przeciw ZSRR . No i musze przyznac ze ma spore poparcie wsrod mlodych , wychowanych na antyrosyjskiej propagandzie i kulcie niemieckiego nadczlowieka .
Chris pisze sie dlaczego . Nie wiem czy jestes takim ignorantem czy to twoja chamska prowokacja ? Albo naprawde jestes takim nieukiem albo pospolitym leniem . No i pozor , napisalem ze dzieki zwyklym szarym zolnierzom Armii Czerwonej moglem sie urodzic i uczeszczac do polskiej szkoly i nauczyc sie jezyka polskiego i polskiej historii , jakby moi dziadkowie mieli czekac na naszych sojusznikow z zachodu takiej szansy bym nie mial . To bylo cale zdanie . Dlatago jeszczeraz powtorze ze wyrywanie jego czesci z twoim komentarzem jest manipulacja , moj drogi geniuszu . I nie pisz mi ze masz dobra pamiec , ktos kto ma dobra pamiec to nawet czytajac ksiazki nauczy sie poprawnej ortografii i skladni zdan i nie bedzie mu wychodzil niezrozumialy belkot jakby to pisal uczen 5-6 klasy szkoly podstawowej .
A o twojej znajomsci historii to juz mi sie nawet pisac nie chce .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #4 Ocena: 0

2022-04-16 12:08:37 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2022-04-16 11:54:27, cris82 napisał(a):
cejrowski lubie go jak go znam z roznych wypowiedzi to raczej nie nazwalby rosjan wyzwolicielami tylko katami jesli ktos ma watpliwosci co do cejrowskiego niech pomysli o katyniu

ale dobrze to ukazuje jak prowadzi sie propagande wysokich ranga oficerow mordujemy strzelem w tyl glowy a wiezniom w niemieckich obozach otwieramy brame zeby ich wnuki pozniej opowiadaly o dobrej rosyjskiej armii zapominajac chyba ze do spolki z niemcami rozpetali 2 wojne swiatowa

Co ty pieprzysz cris? Moze sprobuj sie postawic na miejscu kilkunastoletniego dziecka, bo takim byla moja babcia, ktora trafila do obozu koncentracyjnego, i wyobrazic sobie jej wdziecznosc za uratowanie zycia. Ja jestem jej wnuczka, czy ja nazywam ruskich wyzwolicielami? Wkladasz ludziom slowa do ust, ktorych nigdy nie wypowiedzieli.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2022-04-16 12:15:35 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

ja ciebie rozumiem i twoja babcie rowniez takie rzeczy dzieja sie czesto warto wspomniec tu chociazby o syndromie sztokholmskim jako przykladzie dzisiejszych czasow

ale dla mnie w ogolnym rozrachunku i ocenie historii licza sie fakty nie emocje

ja mowie katyn a dziki na to jakas glupia gadke o ortografii robi probujac odwrocic uwage od rawdziwych zbrodni bo przeciez on sie urodzil dzieki zwyklym szarym kacapom o boze jaka to piekna historia :-[

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 16-04-2022 12:20 ]

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #6 Ocena: 0

2022-04-16 12:34:08 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2022-04-16 12:15:35, cris82 napisał(a):
ja ciebie rozumiem i twoja babcie rowniez takie rzeczy dzieja sie czesto warto wspomniec tu chociazby o syndromie sztokholmskim jako przykladzie dzisiejszych czasow

Nie wiem jak u ciebie z faktami ale ze zrozumieniem tekstu pisanego to tak srednio.
To ja powtorze jeszcze raz: nigdy nie nazwalam ruskich wyzwolicielami. Nie wiem wiec o jakim syndromie sztokholmskim mowisz.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #7 Ocena: 0

2022-04-16 12:38:25 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Dziki, jakim prawem wątpisz w czyjąś narodowość? Robisz to, choć twoje onuce śmierdzą wprost ruskim potem. Tak jakby ktoś ich nie zmieniał przez wiele dni.

Cytat:

2022-04-16 11:54:28, Dzikizewsi napisał(a):
A Zychowicz jest obecnie najwiekszym piewca idei wspolpracy Polski i Trzeciej Rzeszy przed wybuchem 2 wojny swiatowej skierowanej przeciw ZSRR . No i musze przyznac ze ma spore poparcie wsrod mlodych , wychowanych na antyrosyjskiej propagandzie i kulcie niemieckiego nadczlowieka .

Mówienie o tym, że Polska przed drugą wojną mogła innych wyborów dokonać bo sojusz z Francją i Wielką Brytanią był nierealny jest w oczach dzikiego złe, chociaż za tym wcale nie musiało iść to, że polskie wojska, ramię w ramię, szły z faszystami z Niemiec.
Ruskie wojska zaatakowały Polskę, wielu obywateli z terenów zajętych przez Kacapów uciekali na tereny GG. Taki "Ruski Mir" tam zapanował. I ani słowa o tym.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 16-04-2022 13:38 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2022-04-16 13:19:40 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-04-16 12:34:08, iwona38 napisał(a):
Cytat:

2022-04-16 12:15:35, cris82 napisał(a):

Nie wiem wiec o jakim syndromie sztokholmskim mowisz.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale wydaje mi się, że Crisowi chodziło o to, że ci ludzie nie znaleźli się w tych obozach z własnej woli, ale z winy tych, którzy ich później "ratowali”. Moja Mama i Babcia też były w takim obozie. Mama wtedy niewiele z tego rozumiała, być może odczuwała jakąś wdzięczność jako dziecko.
Muszę jeszcze dodać, że kiedy jedni ruscy "ratowali” moją rodzine, inni mordowali dziadka.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2022-04-16 13:25:06 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

tak sweet dokladnie o to

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #10 Ocena: 0

2022-04-16 15:07:31 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-04-16 12:38:25, daavid napisał(a):
Dziki, jakim prawem wątpisz w czyjąś narodowość? Robisz to, choć twoje onuce śmierdzą wprost ruskim potem. Tak jakby ktoś ich nie zmieniał przez wiele dni.

Cytat:

2022-04-16 11:54:28, Dzikizewsi napisał(a):
A Zychowicz jest obecnie najwiekszym piewca idei wspolpracy Polski i Trzeciej Rzeszy przed wybuchem 2 wojny swiatowej skierowanej przeciw ZSRR . No i musze przyznac ze ma spore poparcie wsrod mlodych , wychowanych na antyrosyjskiej propagandzie i kulcie niemieckiego nadczlowieka .

Mówienie o tym, że Polska przed drugą wojną mogła innych wyborów dokonać bo sojusz z Francją i Wielką Brytanią był nierealny jest w oczach dzikiego złe, chociaż za tym wcale nie musiało iść to, że polskie wojska, ramię w ramię, szły z faszystami z Niemiec.
Ruskie wojska zaatakowały Polskę, wielu obywateli z terenów zajętych przez Kacapów uciekali na tereny GG. Taki "Ruski Mir" tam zapanował. I ani słowa o tym.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 16-04-2022 13:38 ]

Witam .
To ze Pan Motyka ma ukrainskie pochodzenie jest wlasnie na forach dws.org.pl i historycy.org , zglos sie do nich . Jakos dziwnie sie sklada ze jego prace sa finansowane przez rozne fundacje Sorosa i Agore , takze odsylam na te fora .
Mieszkam akurat w Czechach i mam swoje spojrzenie na sytuacje poprzedzajaca druga wojne swiatowa , i wcale to nie jest sojusz z Trzecia Rzesza .
Jakos z opowiesci mojej babci , ktora jak wspomnialem pochodzila z Lwowa , wygladalo to troche inaczej . Opowiadala ze to raczej z GG ludzie uciekali na dawna Malopolske Wschodnia . Ale jesli masz jakies rzetelne informacje z checia sie zapoznam . Tylko poprosze o jakis sensowne fora historyczne a nie klipy z Youtuba z wlasnym komentarzem ala Chris . I jak sie tak bawisz to napisz kto zamknal uniersytet we Lwowie i wywiozl nauczycieli akademickich do obozow , sowiety czy Niemcy ?
Chris , piszesz ze masz dobra pamiec , a wiec pamietasz ze podawalem juz poziom represji i strat jakimi poddano narod Polski . I to chyba nie raz . To oficjalne dane IPN , kazdy je moze sprawdzic . O Katyniu ci odpisalem ale oczekujesz chyba ze to wystarczy zebym zaczal bezgranicznie nienawidzic Rosjan tak jak ty . To moze zaczniemy wymieniac obozy koncentracyjne do ktorych trafiali Polacy i byli tam mordowani , moze przypomnimy Palmiry i rozstrzelanych tam Polakow , moze przypomnimy pacyfikacje Zamojszczyzny i ile tam polskich wsi zostalo spacyfikowanych i ile dzieci zostalo ukradzionych , nie mowiac o zabitych i zmarlych z zimna i glodu ? A moze o zbrodniach litewskich Szaulisow ? Ile Polakow bezlitosnie wymordowali w dawnym carskim forcie ? O Wolyniu i Podkarpaciu juz bylo . A moze o obroncach Poczty w Gdansku , o kolejarzach z Tczewa i Bydgoszczy , o harcerzach z wiezy spadochronwej w Katowicach , o spalonych zywcem miotaczami plomieni obroncach fortow w Modlinie ktorzy sie poddali czy nawet o spalonych zolnierzach w Podgajach , czy o wymordowanych w szpitalu rannych zolnierzach w Kolobrzegu ? Krasnoludki to zrobili ?
Jest opinia ze w 1938 po Monachium Republika Czechoslowacji byla w rozpadzie a wiec mielismy prawo wyrwac sobie co sie nam nalezalo zgodnie ze sprawiedliwoscia dziejowa . 16 wrzesnia 1939 Polski rzad opuscil granice panstwa , nie istanial staly front , dowodztwo nie kontrolowalo sytuacji na froncie , walczyly poszczegolne oddzialy ale nie mialo to wplywu na sytuacje . Zgodnie z ta sama sprawiedliwoscia dziejowa wyznawana przez zwolennikow zajecia Zaolzia 17 wrzesnia 1939 ZSRR weszla by wyrwac sobie troche "sukna" , uzywajac slownictwa ksiecia Radziwilla .
Jakos nasze wladze nie nauczyly sie z historii reprezentowania interesow swoich obywateli , swojego kraju . Dlatego dostajemy po czterech literach caly czas a polscy dyplomaci sa traktowani jako reprezentanci cudzych interesow , nie ma co sie dziwic ze Lawrow powiedzial ze Polska jest bezpanska .
Jak widzisz Chris ja wiem co pisze i biore za to odpowiedzialnosc . Czy ty potrafisz sie przyznac ze manipulujesz ? Bo to ze moderatorka Sweet musi tlumaczyc innym co miales na mysli swiadczy o twojej ignorancji albo o braku edukacji , chociaz to w zasadzie to samo , wystarczyloby abym napisal o zwyklej glupocie .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

Strona 320 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 319 | 320 | 321 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,