MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 319 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 318 | 319 | 320 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 319 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2022-04-16 08:29:09 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

1. Co ma Covid do wojny?

2. Covid nie zniknął. Jak chcesz to informacje są np. tutaj https://www.theguardian.com/world/coronavirus-outbreak

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #2 Ocena: 0

2022-04-16 08:47:29 (3 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Covid zniknął bo nie ma juz sie komu szczepic i jak tlumaczyc kolejnych ograniczeń, ci na gorze zarobili swoje a ci ktorym jeszcze mało wymyslili wojne na Ukrainie. Dobra kasa. Zawsze wojna to byla dla usa dobra kasa. Po co ładują swoj sprzęt jak moznaby bylo juz do dawno zakonczyc zwlaszcza ze wschodnia Ukraina chce do Rosji? Wojna jest dla usa na rękę, ostateczne pogrążenie gospidarcze Rosji na conajmniej kilkanascie lat plus znaczne osłabienie najwiekszego wroga jankesow - Chin

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 16-04-2022 08:48 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2022-04-16 08:59:33 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

twoim tokiem myslenia wielimi za kilka dekad gdyby sie sprawdzil scenariusz ze jest ogromna ilosc ukraincow po wschodniej stronie Polski ktorzy zyczyliby sobie zeby wojewodztwa ktore zamieszkuja przylaczyc do ukrainy i ta by przyszla wyzwalac swoich uciemiezonych rodakow

to Polska bylaby winna bo nie oddalaby swoich ziem tyko walczyla o utrzymanie granic? : ))

dziki tu pisal ze on sie nie boi rosji bo rosja nie ma roszczen terytorialnych nie to co ukraincy !

haha : ) koles chyba zapomnial o 39r albo to jeden z tych co glosi ze rosjanie nas wyzwolili w koncu jak pisal w jednym poscie to dzieki armi czerwonej nauczyl sie pisac po polsku

ale fakt tego konfliktu w ogole mogloby nie byc przeciez przed samym wybuchem wojny zalensky mowil ze beda neutralni i nie wejda do nato jesli rosja sie wycofa i co? wedlug ciebie to wina ukraincow : ) dobre

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 16-04-2022 09:08 ]

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #4 Ocena: 0

2022-04-16 09:45:30 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

O to jak zapamietani zostali ruscy po wojnie trzeba by zapytac np. moja babcie, ktora wyzwolili z obozu koncentracyjnego wlasnie ruscy. Byla sklonna calowac ich po rekach do konca zycia ze przezyla ten okrutny czas. Dalej apeluje o nie rozmywanie agresji niemiec, o nie pomijanie zbrodni jakich wtedy dokonywali i o nie zapominaniu o tym kto wywolal tamta wojne.
Ja nie mam watpliwosci, ze agresorem w tej wojnie sa ruskie i nalezy ich gnebic jak pluskwy. I nie wiem czemu zachod jeszcze nie zakonczyl tej wojny tylko sie bawi. Jedyne co mi przychodzi na mysl to niestety chec zarobienia jak najwiekszej kasy przy jednoczesnym ugraniu wlasnych interesow rzadow poszczegolnych panstw.
W Polsce np. rzad modli sie aby Ukraincy zostali na stale, wrecz straszy sie nimi np. kontrolerow w Warszawie, ze jak nie podpisza nowych kontraktow to sie ich nimi zastapi. Jak ktos nie wie o co chodzi, to podpowiem, kontrolerom zaproponowano kontrakty ze stawka obnizona o 30%.
Ciekawa jestem czy to nie pokazowka dla wszystkich polskich pracownikow, typu jak wam sie nie podoba stawka to was mozemy zastapic. Niestety glupota rzadzacych jest coraz bardziej widoczna i moze sie to odbic czkawka. To mogl wymyslic tylko ktos bez wyobrazni albo ruski troll, ktory chce sklocic polskie spoleczenstwo. Niestety ten troll to nie kto inny tylko Marcin Horała polski posel.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2022-04-16 09:56:59 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

a kto i gdzie tu pisze o rozmywaniu winy niemiec?

to kacapy z niemcami do pary zaatakowali Polske

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #6 Ocena: 0

2022-04-16 10:19:26 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Witam .
To ze David i Chris to ignoranci w sprawach wojskowosci nie musza mnie az tak mocno przekonywac .
No jak tam Chris ? Znowu zaczynasz manipulowac , z checia przeczytam ten cytat ze dzieki Armii Czerwonej nauczylem sie pisac . Ile raz mozna cie prosic abys nie wkladal mi slow ktore nigdy nie wyszly spod mojej klawiatury ? Potem placzesz ze uwazam cie za chama i prostaka . I jeszcze nie tylko chama i prostaka ale takze nieuka ktory nie byl w stanie nauczyc sie poprawnie pisac w ojczystym jezyku .
I tak , jestem o tym przekonany ze po mozliwym zwyciestwie Ukrainy nad Rosja za kilka lat bedziemy mieli probe dokonczenia tego co banderowcy zaczeli na Wolyniu .
Zwolnienie z obowiazku znajomosci jezyka polskiego przez pracownikow panstwowych ktorym sie zaczyna straszyc w Polsce potwierdza tylko ze jest to planowane zasiedlenie Polski Ukraincami przez rzad PIS-u .
Nie chcielismy zbytnio jako spoleczenstwo tworzyc amerykanskiego pomyslu miedzymorza to miedzymorze przyszlo do nas .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2022-04-16 10:35:08 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

ooo ja placze hlip hlip ale dlaczemu dziki dlaczemu! : (

a moze stwierdzam fakt ze z kulturalnego ruskiego trola z klasa zrobiles sie wulgarnym prostakiem jesli nie zauwazyles to poczytaj swoje wpisy na moj temat o erekcjach jak po wiagrze chamskich manipulacjach

jesli agresorzy gina to mozna sie tylko cieszyc

nigdy nie zarzucilem ci czegos czego nie napisales te posty sa do znalezienia dla kogos komu chce sie przejrzec kilkadziesiat ostatnich stron ja mam bardzo dobra pamiec i wiem co pisales zwlaszcza jak ktos pisze ze ziemia jet plaska to trudno tego nie zapamietac

nie mysl ze to jestem tylko ja przeciez np iwona tez pisala ze to co wypisujesz w postach jest chore

no bo jest przejrzyj swoje posty z tego watku i doszukaj sie tam chociaz odrobiny winy rosji w tym konflikcie
ni ma nic : ) jakbys byl sprytniejszy to bys czasami wrzucil jakis nieprzychylny tekst zeby to troche uwiarygodnic ale serce ci nie pozwala napisac zlego slowa na putina...

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #8 Ocena: 0

2022-04-16 10:47:59 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-04-16 08:29:09, daavid napisał(a):
1. Co ma Covid do wojny?

2. Covid nie zniknął. Jak chcesz to informacje są np. tutaj <a href="https://www.theguardian.com/world/coronavirus-outbreak" target="_blank" target="_new">https://www.theguardian.com/world/coronavirus-outbreak</a>

Pewnie, że ma się dobrze. A jak się ma mieć po całej serii nielogicznych, z niczego nie wynikających decyzji. Kiedy kraj się zamyka przy 100 przypadkach, a przy 1000 znosi się wszelkie ograniczenia. Dla prypomnienia 1000 jest 10 razy wiekszy od 100.
male resume
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #9 Ocena: 0

2022-04-16 10:59:26 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Parę osób powtarza temat Wołynia. Proponuję ten wywiad.

Do góry stronyOnline

Gwontownik

Post #10 Ocena: 0

2022-04-16 11:20:40 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Dawid, i fakt, że uświadomisz kogoś co do przyczyn takiego stanu rzeczy i historii ma być usprawiedliwieniem? Nie zmienia to stanowiska wielu w tym temacie i nadal będą popierali stan rzeczy zaprezentowany przez Cejrowskiego*. I nie ma na tu żadnego pozytywnego argumentu i usprawiedliwienia dla tego co się stało i konsekwencji.

* celowo pominięta została opisowa forma tegoż stanowiska, że względów różnych. Kto nie zna a ciekawy, to sobie wygugla.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 16-04-2022 11:25 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Strona 319 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 318 | 319 | 320 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,