Cytat:
2022-04-15 14:54:12, daavid napisał(a):
Cytat:
2022-04-15 09:34:41, Dzikizewsi napisał(a):
Cytat:
2022-04-14 18:18:16, daavid napisał(a):
Dziki, jakieś może wyzwanie w razie przystąpienia Szwecji do NATO. W kaktusy wyrastające na dłoni nie wierzę, więc może coś sam wymyśl?
Witam .
Sorka , ale mozna prosic o wyjasnienie o co ci chodzi ? Nudzi mnie juz zastanawianie sie co miales na mysli piszac ten post .
Chris najmocniej cie przepraszam ale nie mam ochoty wczytywac sie w ten belkot bez duzych liter i znakow interpunkcyjnych , a tym bardziej sie do niego odnosic .
Co do pomocy humanitarnej to zapraszam na kanal Patricka Lancastera na Youtubie . Jest po angielsku wiec nie powinienes miec problemu ze zrozumieniem .
Wieczorem postaram sie cos napisac informacyjnie .
Pozdrawiam
Dzikizewsi
Piszesz, że to nie prawda z tym, że Putinowi sytuacja na północnej, dłuuuugiej granicy się komplikuje bo do NATO przyłączają się nowe kraje. Więc pytam co powiesz jak jednak przyłączą się i to wkrótce?
Polecasz kanał. Niby gość niezależny a 💯% ruskiego onuca i putinowskiej propagandy 🤮
Witam .
To ty piszesz powolujac sie na Rzepe ze do NATO przylacza sie Szwecja . Ja nie napisalem ze to nieprawda tylko ze premier tego kraju oficjalnie temu zaprzeczyla . Bardzo bym cie prosil abys w koncu zaczal powolywac sie na oficjalne stanowiska rzadow Szwecji i Finlandii a nie wymysly dziennikarzy czy innych propagandzistow .
O przystapieniu tych krajow do paktu czytam od poczatku lat 90-tych wiec poczekam na oficjalne komunikaty ichnich rzadow jeszcze troszke .
I powiem ci ze jesli to bedzie ich samodzielna decyzja to mi nic do tego . W koncu mamy demokracje . A moze mi sie tylko tak zdaje .
Informacyjnie .
Mariupol . Wg ukrainskich mediow wojska rosyjskie zaczely ekshumacje cial pogrzebanych na terenie osiedli mieszkalnych by ukryc swoje zbrodnie . Proba przebicia sie ukrainskich morpiechow zakonczyla sie wg Rosjan niepowodzeniem , wg Ukraincow powodzeniem . Port morski jest calkowicie kontrolowany przez milicje DNR i armie rosyjska , zalogi statkow znajdujacych sie w porcie sa ewakuowane . W rekach ukrainskich pozostaly tylko zaklady Azovstali .
Cherson . Dzielne wojska Ukrainy wdzieraja sie do miasta bedac 30-40 kilometrow od jej oplotkow .
Donbas . Mimo trzech linii umocnien wojska DNR , LNR i armii rosyjskiej powoli zamykaja pierscien okrazenia tamtejszego ugrupowania wojsk ukrainskich .
Morze Czarne . Zatonal krazownik rakietowy Moskwa . Informacje sa sprzeczne . Atak rakietowy , mina , eksplozja starej amunicji . Okret tak naprawde nie przeszedl glebokiej modernizacji i byl w standardzie lat 80-tych . I jak Chris erekcja jak po Viagrze , tyle ruskich trupow ?
Patrick Lancaster mieszka w Doniecku od prawdopodobnie 2014 . Zzyl sie z mieszkancami Doniecka . Byl narazony na ataki artyleryjskie tak jak oni . Byl pod ostrzalem . Oczekujesz ze bedzie z ekstaza opisywal smierc wspolmieszkancow ? No chyba ze dla ciebie Rosjanie to juz nie sa ludzie , to sorka , nie mam nic do dodania .
I mi tez przypisywano ze jestem ruska onuca . Rzecz w tym ze zaczynam to traktowac jako pochwale , czy zaszczyt nawet , kogos kto nie poddal sie zmasowanej antyrosyjskiej propagandzie robiacej ludziom wode z mozgu .
Pozdrawiam
Dzikizewsi