Str 313 z 847 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
andyopole |
Post #1 Ocena: 0 2022-04-11 00:01:26 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
 Cytat:
2022-04-10 23:39:30, niebieskieucho napisał(a):
Cytat:
2022-04-10 22:00:23, andyopole napisał(a):
Cytat:
Mało tego. Podobno "chachły" karmią tymi bakteriami kruki i wrony. Następnie je wypuszczają nad terytorium milujacej pokoj Rosji aby bombardowaly ich pokojowo nastawionych obywateli swoimi odchodami. Kolejny pozyteczny idiota powtarzający kremlowską propagandę.
Odpowiem po rumuńsku, - nie 3.1415926535...2,7182818284...d/2duluj.
Czy ja pochwalam poczynania Putina? Przecież powiedziałem, że nie.
Ta "kremlowska" propaganda ma swoje źródło w amerykańskich mediach. Chcesz dowodów?
Bum tarara
I coś na deser:
https://www.europereloaded.com/what-viruses-are-being-studied-by-us-military-bio-labs-in-kazakhstan/
Nie wiem coś tam nawypisywal zarabiając uwagę do dzienniczka. Nie zdazylem zobaczyc oryginału.
Pisząc "pożyteczny idiota" miałem na myśli twórcę tego filmu z YT.
Jeśli wziąłeś to do siebie, no cóż... Uderz w stół a nożyce się odezwą.  5 [ Ostatnio edytowany przez: andyopole 11-04-2022 00:02 ]
|

|

|
|
|
niebieskieucho |
Post #2 Ocena: 0 2022-04-11 00:02:30 (3 lata temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Cytat:
2022-04-10 23:51:26, daavid napisał(a):
Oj amerykańskie media pełne są ludzi i twórców będących albo pasku Putina lub wyraźnie w nim zakochani. Taki Olivier Stone nawet szczepionkę o nazwie "Sputnik" przyjął....
Skoro tak twierdzisz, to nie uważasz, że odwrotna sytuacja jest niemożliwa ((?)) Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|

|

|
|
Gwontownik |
Post #3 Ocena: 0 2022-04-11 05:23:30 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2022-04-10 23:19:39, SweetLiar napisał(a):
Cytat:
2022-04-10 16:51:17, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
2022-04-10 13:54:40, SweetLiar napisał(a):
Cytat:
2022-04-10 08:15:51, Gwontownik napisał(a):
kto jest bliżej prawdy?
Orban.
On ani nie analizuje, ani nie bierze za prawdę, on uznaje otaczającą rzeczywistość za mistyfikację.
To taka trzecia opcja, którą się często pomija, a też występuje.
Tak, Orban jest najbliżej prawdy dlatego, że jest prezydentem kraju i dla niego dobro i bezpieczeństwo tego kraju jest najważniejsze. Dla dobra swych wyborców gotów się zbratać z diabłem zamiast postępować tak jak inni chcieliby by postępował.
Czy to źle? Nie tak powinna postępować głowa państwa?
Bardzo naiwne myślenie. Nie będę rozwijać dalej bo poprzednicy mnie wyręczyli. Natomiast głowa państwa z pewnością nie powinna być naiwna.
Tak naiwne. I powinni zrobić tak jak niemcy czyli jesteśmy za sankcjami ale...
Ale naszej gospodarce to szkodzi dlatego na chwilę obecną robimy dalej interesy. Za to wy, którym to tak samo szkodzi wprowadzajcie sankcje bo to dla naszej gospodarki lepsze. Po co macie kupować gaz od nich jak możecie kupić od nas, z kraju demokratycznego. I nie patrzcie na to, że to ten sam gaz.
To jest to właściwe stanowisko, nienaiwne, rozsądne, które popiera świat. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 11-04-2022 05:28 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
Dzikizewsi |
Post #4 Ocena: 0 2022-04-11 12:46:07 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-03-2015 Skąd: Ceska Republika |
Cytat:
2022-04-10 14:20:44, daavid napisał(a):
Wszystko co mówią europejskie mass media to kłamstwo a słuchasz propagandy z Kremla i oglądasz to co produkuje ich propaganda, choćby w terrorystycznych republikach?
Deprecjonujesz śledztwo holenderskiego sądu bo rezultat ci nie pasuje?
Do tego mienisz się kimś kto niby wyrabia sobie swoją opinię a w dodatku przybijasz komuś łatki, które wg ciebie w niektórych miejscach bywają obraźliwe?
Witam .
Jasli nie zauwazyles David to ogladam i slucham wiele mediow . Nauczylem sie byc sceptyczny do papki wciskanej z mass mediow , bardzo w tym pomagaja takie krotkie filmiki i felietony w sieci z minimum komentowania , prezentujace temat bez polgodzinnego nawijania makaronu na uszy .
No i prosze terrorystyczne republiki , wypisz , wymaluj , kalka z proukrainskich mediow . Terrorystyczne bo nie spodobalo im sie nowe prawo o jezyku dyskryminujace ich jako Rosjan ? Terrorystyczne bo niezgodzili sie z zamachem stanu w Kijowie ?
Wiszisz David w ustach mojej babci nazwanie kogos Ukraincem czy tryzubem bylo najgorszym epitetem , pochodzila z okolic Lwowa i wiedziala co mowi . Nazwanie ciebie Ukraincem z polskim obywatelstwem jest stwierdzeniem faktu , faktu z ktorego akurat powinienes byc chyba dumny . Powinienes dojrzec roznice , jesli nie to trudno twoj problem . Dla mnie proba robienia z niezadowolonych z rosyjskiej agresji na Ukraine automatycznie Ukraincow to chamskie przeginanie paly .
Andypolo , David do biochemicznych laboratoriow na Ukrainie przyznala sie Victoria Nuland w czasie przesluchan w Kongresie Stanow Zjednoczonych . Nagrania sa w sieci . Mam wiec wierzyc samej zainteresowanej i jej slowam czy waszej opinii i jakiegos blogera ?
Pozdrawiam
Dzikizewsi
|

|
 |
|
daavid |
Post #5 Ocena: 0 2022-04-11 13:39:36 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
A na jakiej podstawie możesz nazwać mnie Ukraińcem? W tym języku znam trzy słowa, które w zasadzie mógłbym Ci napisać.
|

|
 |
|
|
Thorin |
Post #6 Ocena: 0 2022-04-11 17:21:27 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-06-2021 Skąd: Saffron Walden |
Znowu amerykansko-rusko-chinskie zaszczepione "trolle" dają o sobie znac nic nie rozumieją z wypowiedzi niektórych użytkowników o jawnym wykorzystywaniu ich empatii...
Ciekawe ,że jeszcze niedawno właśnie mało kto przejmował się konfliktami na świecie ,że dziennie umiera 8x ludzi na świecie z powodu właśnie wojny niż na takiej Ukrainie...
Ale co tam TEL-A-VISION (telewizor) wam tego nie serwował i główne internetowe media i teraz każdy ekspert i ludzie tacy smutni i empatyczni, chcą waszą dusze ,świadomość, jak niektórych tu czytam np ciebie daavid to myśle ,że dla ciebie ratunku jednak nie ma...
 [ Ostatnio edytowany przez: Thorin 11-04-2022 17:22 ]
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #7 Ocena: 0 2022-04-12 10:14:08 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Czy naprawde tak myslicie,
że Putin odpowiedzialny za inflację ? Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
Thorin |
Post #8 Ocena: 0 2022-04-12 10:47:12 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-06-2021 Skąd: Saffron Walden |
|

|
 |
|
Wielim |
Post #9 Ocena: 0 2022-04-12 12:02:31 (3 lata temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Sankcje nie zaszkodza Rosji tak bardzo jak Polsce, moze politycy mają za co sie grzać ale przeciętny Kowalski zostaje powoli dobijany przez coraz wyższe ceny gazu. Do tego rolnicy i inni eksportujący swoje produkty na wschód. Firmy transportowe i tak dalej.
Druga sprawa pesele i zasiłki dla uchodzcow. W normalnych krajach uchodzcow kieruje się do ośrodków a nie wpuszcza kazdego bez sprawdzenia i pozwala robic co sie chce , daje mieszkania , wyzywienie I zasiłki. Wygląda jakby chciano ich zatrzymać na zawsze. Zresztą gdzie oni wroca jak ukraina już przed wojną byla drugim najbiedniejszym krajem Europy. Czyżby to z góry zaplanowana akcja przesiedleńcza? Czyzby moze Izrael szukal nowej ziemi obiecanej? Czy moze chodzi o co innego?
|

|
 |
|
daavid |
Post #10 Ocena: 0 2022-04-12 12:15:58 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Co za foliarstwo. O tym, że to mistyfikacja świadczy uśmiech na twarzy.
Ceny gazu rosły też przed wojną. Nie wiem jakie są na giełdach, ale wiem że ropa wcale nie jest droższa. I przypominam, że póki co wszystko płynie i do Polski.
Ludzie którym nadano PESEL to w 97% kobiety i dzieci. Zazwyczaj nie dostają mieszkań, mieszkają w miejscach im udostępnionym, np. u mnie jest to stara, nieczynna szkoła, którą mieszkańcy ekspresowo uporządkowali i dostosowali. Za free, nawet mopy mieli swoje a niewielkie roboty budowlane zrobiły lokalne firmy budowlane. Też za free.
|

|
 |
|