MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 311 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 310 | 311 | 312 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 311 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dzikizewsi

Post #1 Ocena: 0

2022-04-10 10:43:35 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-04-10 01:38:15, daavid napisał(a):
Moim zdaniem to właśnie Rosja stoi za dezinformacją i w tym celu mnoży wielość narracji. Wielu z ludzi pogubiło się w tym, chociaż wydaje im się, że "odnalazło prawdę". Przykłady są chociażby na tym forum.

Witam .
Ty to dobry jestes David . Nie wiem , masz takie wielkie ego czy naprawde zyjesz jak prawdziwy millenials w swoim swiecie do ktorego wpuszczasz tylko to co akurat tobie pasuje odrzucajac wszystko co moze zburzyc twoj porzadek ? Ja tez mam nadzieje ze wielu dojrzalo prawde ze w twojej osobie maja Ukrainca z polskim obywatelstwem ktory reprezentuje interesy swojego narodu .
Najpierw hledanie ruskiego trola pozniej fakenewsy . A jak tam z twoimi klamstwami co do szerzenia banderyzmu na Ukrainie , jak tam z klamstwami co faszyztowskiej ideologi pulku AZOV , jak tam z klamstwami co do lamania konwencji wojennych przez wojska ukrainskie ? Jakos oprocz inwektyw nie przeczytalem zadnego kontrargumentu co do przytoczonych przezmnie wiadomosci .
Mnie uczono ze wielosc narracji jest podstawa do cwiczenia logiki .
Oczekujesz ze moderacja , lamiac prawo wolnosci slowa , zablokuje wszelkich userow piszacych nie po twojej mysli , jak dzieje sie to na przyklad w Polsce .
Wrzucasz tutaj Strzyzewskiego jakby to byl twoj guru . Tez go slucham , ale od bardzo dawna traktuje go jak ciebie , jako Ukrainca z polskim obywatelstwem pracujacego na zniszczenie dobrych stosunkow z Rosja az po samo dno .
Informacyjnie jescze napisze ze wg Polskich mediow Rosja nie ma juz rezerw , na front odmawiaja jechac jednostki regularne oraz rezerwisci i ochotnicy , na Putina szykowany jest zamach stanu , jednostki ukrainskie sa na obrzezach Chersonia , do Mariupola caly czas droga lotnicza sa dostarczane uzbrojenie i swierze posilki oraz w Donbasie jest szykowana druga bitwa pod Kuskiem dla Rosjan .
Kto chce niech wierzy .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2022-04-10 13:18:37 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Wszyscy na świecie którym się nie podoba mordowanie ludzi na Ukrainie to Ukraińcy i w dodatku popierają nazistów ;)

Wielość narracji nie ma nic wspólnego z logiką jeśli te narracje zbudowane są na fałszywych przesłankach. Właśnie w tym specjalizuje się Moskwa. Za przykład można podać narrację które wytworzono po zestrzeleniu malezyjskiego samolotu. Specjalnie wytworzono różne narrację aby zaburzyć obraz tego co się stało.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 10-04-2022 13:28 ]

Do góry stronyOnline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2022-04-10 13:54:40 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-04-10 08:15:51, Gwontownik napisał(a):
kto jest bliżej prawdy?

Orban.
On ani nie analizuje, ani nie bierze za prawdę, on uznaje otaczającą rzeczywistość za mistyfikację.
To taka trzecia opcja, którą się często pomija, a też występuje.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #4 Ocena: 0

2022-04-10 14:12:27 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Witam .
Nie baw sie David w zabawy w stylu kto nie z nam ten przeciw nam . Mam juz tyle lat i pochodze ze stron gdzie nazwnanie kogos Ukraincem bylo naprawde duza obelga .
Logika nakazuje uzywac swego rozumu , zmusza wrecz do hledania prawdy , czytania i przegladania roznych opinii i zdan na dany temat i wyrabiania sobie wlasnej . U ciebie , niestety , ten proces jest calkowicie zachwiany . Lykasz to co podstawia ci pod nos mass media i przyjmujesz jako jedyna prawde , wszelkie inne spojrzenia sa dla ciebie wrecz wrogie . Mozna by to porownac do przyslowia : przykleilo sie gowno do statku i krzyczy "Plyniemy" .
Uwazam caly ten proces o zestrzelenie malezyjskiego samolotu za osmieszenie sie holenderskiego sadu . Przyjecie za pewnik i prawde tego co podsunal im Belligcat jest ordynarna hucpa . Belligcat "niezalezna" grupa wolontariuszy strworzona przez MI6 i CIA , naprawde instytucja najwyzszego zaufania spolecznego , jesli masz informacje z takiego zrudla to ja dziekuje . W porownaniu z nimi Moskwa to dzieciak z piaskownicy .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2022-04-10 14:20:44 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Wszystko co mówią europejskie mass media to kłamstwo a słuchasz propagandy z Kremla i oglądasz to co produkuje ich propaganda, choćby w terrorystycznych republikach?

Deprecjonujesz śledztwo holenderskiego sądu bo rezultat ci nie pasuje?

Do tego mienisz się kimś kto niby wyrabia sobie swoją opinię a w dodatku przybijasz komuś łatki, które wg ciebie w niektórych miejscach bywają obraźliwe?

Do góry stronyOnline

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2022-04-10 16:51:17 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-04-10 13:54:40, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

kto jest bliżej prawdy?

Orban.
On ani nie analizuje, ani nie bierze za prawdę, on uznaje otaczającą rzeczywistość za mistyfikację.

Tak, Orban jest najbliżej prawdy dlatego, że jest prezydentem kraju i dla niego dobro i bezpieczeństwo tego kraju jest najważniejsze. Dla dobra swych wyborców gotów się zbratać z diabłem zamiast postępować tak jak inni chcieliby by postępował.
Czy to źle? Nie tak powinna postępować głowa państwa?
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #7 Ocena: 0

2022-04-10 17:02:49 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2022-04-10 16:51:17, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

Cytat:

kto jest bliżej prawdy?

Orban.

Tak, Orban jest najbliżej prawdy dlatego, że jest prezydentem kraju i dla niego dobro i bezpieczeństwo tego kraju jest najważniejsze. Dla dobra swych wyborców gotów się zbratać z diabłem zamiast postępować tak jak inni chcieliby by postępował.

Zapomniałeś dodać, że najważniejsze osoby w kraju to osoby które z Orbanem mieszkały w jednym akademiku a na wydatki związane z tzw. kiełbasą wyborczą wydał 3% budżetu.

Do góry stronyOnline

Gwontownik

Post #8 Ocena: 0

2022-04-10 17:53:07 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-04-10 17:02:49, daavid napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Cytat:

kto jest bliżej prawdy?

Orban.

Zapomniałeś dodać, że najważniejsze osoby w kraju to osoby które z Orbanem mieszkały w jednym akademiku a na wydatki związane z tzw. kiełbasą wyborczą wydał 3% budżetu.

To akurat jest poza tematem mojej wypowiedzi bo nie zagłębiam się tak dokładnie kto z kim śpi czy spał w akademiku i ile kosztuje ich kiełbasa wyborcza. Nie wiem czy nie zauważyłeś, ale poprzednia moja wypowiedź była kompletna, a poruszane przez ciebie tematy nic w tym punkcie nie zmieniają.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2022-04-10 17:57:07 (3 lata temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

Cytat:

Cytat:

kto jest bliżej prawdy?

Orban.

To znaczy, idac Twoim odkrywczym tokiem myslenia, że 2 Rzeczpospolita miała się dla dobra obywateli w 1939 roku zbratać z Hitlerem?
Jaki jeszcze idiotyzm wymyslisz?

Do góry stronyOnline

daavid

Post #10 Ocena: 0

2022-04-10 17:59:33 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Niekoniecznie.

Orban poustawiał siebie i wszystkich krewnych i znajomych królika. Niekoniecznie dla dobra rodaków. Kto mówi, że Putin cen gazu nie podniesie i dla Węgrów? Jeśli odpuścimy sobie Ukrainę to Kacap kiedyś może ponownie zawitać w Budapeszcie, tym bardziej, że armia węgierska raczej potęgą nie jest i prawdopodobnie niewiele w tej kwestii się dzieje (może się mylę).

Do góry stronyOnline

Strona 311 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 310 | 311 | 312 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,