Str 297 z 847 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Thorin |
Post #1 Ocena: 0 2022-03-31 15:34:23 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-06-2021 Skąd: Saffron Walden |
Richmond u znajomych wujka tez sie wyniesli, jak byli u znajomych , tak sie wyniesli ze przyjechal "sasha" zabrali telewizor, laptopa, zloto , fakt zostawili kartke ze przepraszaja ale nie maja wyboru hahaha, a ile takich sytuacji i podobnych jest teraz w Polsce i bedzie coraz wiecej o ktorych nikt nie wie bo nie naglasnia , 2,5 MLN ludzi robi swoje  
Tymczasem w Krakowie hahahah
Świetnie im wychodzi relizacja planu prześledleńczego a Polacy łykają jak gołębie chleb, nie chce wiedzieć co będzie za 2,3 lata. Będa płacić , płacić i płakać.
I zganiać na ROSJE!
Ciul ,że tyłki myją i gotują obiadki na rosyjskim gazie
Załęski, Putin , Biden , Duda - wszyscy grają swoje oskarowe role.
Teatr dla spekulantów i biednych ludzi.
[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 31-03-2022 15:45 ]
|

|
 |
|
|
DADAM1986 |
Post #2 Ocena: 0 2022-03-31 19:45:17 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2017 Skąd: Waterlooville |
Lepiej niech dalej grają te role dobrze bo jak będą śmiać się z Ukrainy to Will Smith wymierzy sprawiedliwość.
|

|
 |
|
Maat17 |
Post #3 Ocena: 0 2022-04-01 18:44:17 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Tak sobie czytalam..... te vizy dla Ukraincow, to tylko na 3 lata. Nawet te "family shame"...
Nie mozna zmienic I zostac. I co, beda wracac z powrotem? To sie nijak nie kalkuluje. Tyle co ktos zalapie jezyka I dzieci w szkole, a tu "kopa".
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #4 Ocena: 0 2022-04-01 19:03:17 (3 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Chyba 'family scheme'  ?
Podejrzewam, ze po 3 latach otworza sie pewne furtki typu zawod, dobro dziecka itp.
Ciekawostka jest, iz decydujac sie na przyjecie uchodzcow z Ukrainy do domu, stajemy sie ich sponsorem z zakresem obowiazkow, ktore warto znac.
Ciekawie sie potoczyla dyskusja w kwestii udzielonego lokalu.
Interpretacja normalnych pytan i rozmyslan nad rozwiazaniami prawnymi, jako wroga, dyskryminujaca i niewlasciwa, jest dla mnie zaskoczeniem.
Znajac obecny stan prawny, zakaz eksmisji (bo covid) nie wiadomo jak dlugo jeszcze obowiazujacy, negowac rozwazania i przewidywania przyszlosci inwestycji?
Pomoc jak najbardziej jest potrzebna i nikt na forum jej nie neguje.
Natomiast zakres, oczekiwania nalezy jakos zgrac z mozliwosciami.
Zwlaszcza, ze w ciagu paru tygodni wjechalo ok.10% populacji Polski.
Twierdzenie, ze tak duza grupa spoleczna pozostanie bez wplywu na funkcjonowanie kraju, badz przyniesie tylko i wylacznie pozytywy, jest bardzo odrealnionym, zyczeniowym mysleniem.
|

|
 |
|
Thorin |
Post #5 Ocena: 0 2022-04-02 00:18:57 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-06-2021 Skąd: Saffron Walden |
Dokladnie karjo ale juz tu grupka 3 osob ktora twierdzi inaczej...a potem bedzie jaaaaa? To jest tymczasowe, oni wyjada... haha
|

|
 |
|
|
Gwontownik |
Post #6 Ocena: 0 2022-04-02 10:47:14 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2022-03-31 11:36:39, Kasia_red napisał(a):
Cytat:
2022-03-31 10:57:58, Horacy21 napisał(a):
Polacy de facto utracą swoje mieszkania udostępnione Ukraińcom. Zatem w pewnych przypadkach okaże się, że to nie Ukraińcy stracili swoje mieszkania przez wojnę, ale ... Polacy. Polacy, którzy często brali kredyty w CHF na 30 lat, by kupić sobie to wymarzone, ciasne M.
Na szczęście nie ma przymusu i nikt nie jest zobowiązany do udzielania pomocy uchodźcom w taki sposób.
A Twoja wypowiedź jest tak nieskażona wiedzą merytoryczną, za to nacechowana ogromnym lękiem i czarnymi scenariuszami, że nawet nie będę się do tego odnosiła.
Na szczęście nie ma żadnego przymusu, ani przymusu na rozsądek, ani na wiedzę.
W zamian będzie przymus na konsekwencje.
A tak na marginesie i nikogo nie obrażając; skrajną głupotą, nieodpowiedzialnością i brakiem troski o wszystkich i wszystko jest podejmowanie jakiejkolwiek decyzji z wykluczeniem czarnych scenariuszy rozwoju. I możecie mówić, że to brak empatii i inne cuda na kiju, a i tak nic tej sytuacji nie jest w stanie zmienić. Głupota i beztroska pozostają tak gdzie się zrodziły.
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 02-04-2022 10:48 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #7 Ocena: 0 2022-04-02 12:03:47 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Nie wiem skąd wniosek Horacego, że Polacy utracą mieszkania. Każdy kto decyduje się wynająć mieszkania bierze pod uwagę różne scenariusze. Ja też je brałam i większość mojego otoczenia tak robi.
Natomiast zarzucanie wszystkim bez wyjątku głupoty i beztroski pozostawię bez komentarza bo nie wypada mi pisać co o tym myślę.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #8 Ocena: 0 2022-04-02 12:16:55 (3 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Ryzyko jak najbardziej realne.
Na podstawie obecnego prawa wlasciciel lokalu nie ma prawa eksmitowac najemcy nawet w przypadku demolki, kradziezy, braku oplat za najem czy media.
Majac zakupiony lokal w kredycie, przy braku mozliwosci splaty tego kredytu i niemoznosci korzystania z lokalu, realnym jest przepadek mienia na rzecz banku z dodatkowym potraceniem kosztow zaleglosci, co obciaza nie niesolidnego najemce, ale wlasciciela.
Jesli dodatkowo wejdzie prawo szczegolnie chroniace uchodzcow ukrainskich, to jeszcze bedzie ryzyko wyroku z kk.
Glupote i inne negatywne cechy to chyba Kasia zarzucala?
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #9 Ocena: 0 2022-04-02 12:40:51 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2022-04-02 12:03:47, SweetLiar napisał(a):
Natomiast zarzucanie wszystkim bez wyjątku głupoty i beztroski pozostawię bez komentarza bo nie wypada mi pisać co o tym myślę.
Przeczytaj uważnie co napisałem w poprzedniej wypowiedzi i porównaj to do swoich słów. Chyba zupełnie o czymś innym piszesz droga SweetLiar.
Jako uzupełnienie słów Karjo1 warto zaznaczyć, że polskie prawo choni posiadanie w złej wierze. Teoretyzując, podczas twojego urlopu w twoim domu zagnieździł się niechciany lokator. Nie istnieją żadne przepisy pozwalające ci na usunięcie go z zajmowanego pomieszczenia. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 02-04-2022 13:30 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #10 Ocena: 0 2022-04-02 14:33:30 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
2022-04-02 12:40:51, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
2022-04-02 12:03:47, SweetLiar napisał(a):
Przeczytaj uważnie co napisałem w poprzedniej wypowiedzi i porównaj to do swoich słów. Chyba zupełnie o czymś innym piszesz droga SweetLiar.
Konkretnie w której?
Bo odniosłam się do Twojej odpowiedzi, na komentarz że "Polacy stracą swoje mieszkania”. Myślę, że niektórzy mają spore szanse stracić nie tylko mieszkania bez wojny u naszego sąsiada.
Natomiast sugerowanie (celowe lub nie), że wszyscy pomagają z beztroski i głupoty jest bardzo krzywdzące.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|