MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 297 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 296 | 297 | 298 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 297 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Thorin

Post #1 Ocena: 0

2022-03-31 15:34:23 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Richmond u znajomych wujka tez sie wyniesli, jak byli u znajomych , tak sie wyniesli ze przyjechal "sasha" zabrali telewizor, laptopa, zloto , fakt zostawili kartke ze przepraszaja ale nie maja wyboru hahaha, a ile takich sytuacji i podobnych jest teraz w Polsce i bedzie coraz wiecej o ktorych nikt nie wie bo nie naglasnia , 2,5 MLN ludzi robi swoje :P:):-]

Tymczasem w Krakowie hahahah

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Świetnie im wychodzi relizacja planu prześledleńczego a Polacy łykają jak gołębie chleb, nie chce wiedzieć co będzie za 2,3 lata. Będa płacić , płacić i płakać.

I zganiać na ROSJE!

Ciul ,że tyłki myją i gotują obiadki na rosyjskim gazie ;)

Załęski, Putin , Biden , Duda - wszyscy grają swoje oskarowe role.

Teatr dla spekulantów i biednych ludzi.

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 31-03-2022 15:45 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

DADAM1986

Post #2 Ocena: 0

2022-03-31 19:45:17 (3 lata temu)

DADAM1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-09-2017

Lepiej niech dalej grają te role dobrze bo jak będą śmiać się z Ukrainy to Will Smith wymierzy sprawiedliwość.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #3 Ocena: 0

2022-04-01 18:44:17 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Tak sobie czytalam..... te vizy dla Ukraincow, to tylko na 3 lata. Nawet te "family shame"...
Nie mozna zmienic I zostac. I co, beda wracac z powrotem? To sie nijak nie kalkuluje. Tyle co ktos zalapie jezyka I dzieci w szkole, a tu "kopa".

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2022-04-01 19:03:17 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Chyba 'family scheme' ;)?

Podejrzewam, ze po 3 latach otworza sie pewne furtki typu zawod, dobro dziecka itp.

Ciekawostka jest, iz decydujac sie na przyjecie uchodzcow z Ukrainy do domu, stajemy sie ich sponsorem z zakresem obowiazkow, ktore warto znac.

Ciekawie sie potoczyla dyskusja w kwestii udzielonego lokalu.
Interpretacja normalnych pytan i rozmyslan nad rozwiazaniami prawnymi, jako wroga, dyskryminujaca i niewlasciwa, jest dla mnie zaskoczeniem.
Znajac obecny stan prawny, zakaz eksmisji (bo covid) nie wiadomo jak dlugo jeszcze obowiazujacy, negowac rozwazania i przewidywania przyszlosci inwestycji?

Pomoc jak najbardziej jest potrzebna i nikt na forum jej nie neguje.
Natomiast zakres, oczekiwania nalezy jakos zgrac z mozliwosciami.
Zwlaszcza, ze w ciagu paru tygodni wjechalo ok.10% populacji Polski.
Twierdzenie, ze tak duza grupa spoleczna pozostanie bez wplywu na funkcjonowanie kraju, badz przyniesie tylko i wylacznie pozytywy, jest bardzo odrealnionym, zyczeniowym mysleniem.

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #5 Ocena: 0

2022-04-02 00:18:57 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Dokladnie karjo ale juz tu grupka 3 osob ktora twierdzi inaczej...a potem bedzie jaaaaa? To jest tymczasowe, oni wyjada... haha

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2022-04-02 10:47:14 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-03-31 11:36:39, Kasia_red napisał(a):
Cytat:

2022-03-31 10:57:58, Horacy21 napisał(a):
Polacy de facto utracą swoje mieszkania udostępnione Ukraińcom. Zatem w pewnych przypadkach okaże się, że to nie Ukraińcy stracili swoje mieszkania przez wojnę, ale ... Polacy. Polacy, którzy często brali kredyty w CHF na 30 lat, by kupić sobie to wymarzone, ciasne M.

Na szczęście nie ma przymusu i nikt nie jest zobowiązany do udzielania pomocy uchodźcom w taki sposób.

A Twoja wypowiedź jest tak nieskażona wiedzą merytoryczną, za to nacechowana ogromnym lękiem i czarnymi scenariuszami, że nawet nie będę się do tego odnosiła.

Na szczęście nie ma żadnego przymusu, ani przymusu na rozsądek, ani na wiedzę.
W zamian będzie przymus na konsekwencje.

A tak na marginesie i nikogo nie obrażając; skrajną głupotą, nieodpowiedzialnością i brakiem troski o wszystkich i wszystko jest podejmowanie jakiejkolwiek decyzji z wykluczeniem czarnych scenariuszy rozwoju. I możecie mówić, że to brak empatii i inne cuda na kiju, a i tak nic tej sytuacji nie jest w stanie zmienić. Głupota i beztroska pozostają tak gdzie się zrodziły.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 02-04-2022 10:48 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2022-04-02 12:03:47 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Nie wiem skąd wniosek Horacego, że Polacy utracą mieszkania. Każdy kto decyduje się wynająć mieszkania bierze pod uwagę różne scenariusze. Ja też je brałam i większość mojego otoczenia tak robi.

Natomiast zarzucanie wszystkim bez wyjątku głupoty i beztroski pozostawię bez komentarza bo nie wypada mi pisać co o tym myślę.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2022-04-02 12:16:55 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Ryzyko jak najbardziej realne.
Na podstawie obecnego prawa wlasciciel lokalu nie ma prawa eksmitowac najemcy nawet w przypadku demolki, kradziezy, braku oplat za najem czy media.
Majac zakupiony lokal w kredycie, przy braku mozliwosci splaty tego kredytu i niemoznosci korzystania z lokalu, realnym jest przepadek mienia na rzecz banku z dodatkowym potraceniem kosztow zaleglosci, co obciaza nie niesolidnego najemce, ale wlasciciela.

Jesli dodatkowo wejdzie prawo szczegolnie chroniace uchodzcow ukrainskich, to jeszcze bedzie ryzyko wyroku z kk.

Glupote i inne negatywne cechy to chyba Kasia zarzucala?

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2022-04-02 12:40:51 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-04-02 12:03:47, SweetLiar napisał(a):

Natomiast zarzucanie wszystkim bez wyjątku głupoty i beztroski pozostawię bez komentarza bo nie wypada mi pisać co o tym myślę.

Przeczytaj uważnie co napisałem w poprzedniej wypowiedzi i porównaj to do swoich słów. Chyba zupełnie o czymś innym piszesz droga SweetLiar.

Jako uzupełnienie słów Karjo1 warto zaznaczyć, że polskie prawo choni posiadanie w złej wierze. Teoretyzując, podczas twojego urlopu w twoim domu zagnieździł się niechciany lokator. Nie istnieją żadne przepisy pozwalające ci na usunięcie go z zajmowanego pomieszczenia.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 02-04-2022 13:30 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2022-04-02 14:33:30 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-04-02 12:40:51, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

2022-04-02 12:03:47, SweetLiar napisał(a):

Przeczytaj uważnie co napisałem w poprzedniej wypowiedzi i porównaj to do swoich słów. Chyba zupełnie o czymś innym piszesz droga SweetLiar.

Konkretnie w której?
Bo odniosłam się do Twojej odpowiedzi, na komentarz że "Polacy stracą swoje mieszkania”. Myślę, że niektórzy mają spore szanse stracić nie tylko mieszkania bez wojny u naszego sąsiada.
Natomiast sugerowanie (celowe lub nie), że wszyscy pomagają z beztroski i głupoty jest bardzo krzywdzące.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Strona 297 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 296 | 297 | 298 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,