Str 292 z 847 |
|
---|---|
DADAM1986 | Post #1 Ocena: 0 2022-03-30 08:44:41 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2017 Skąd: Waterlooville |
Naprawde takie banery istnieja?
Poziom “przekazu” to gimnazjum max, a tresc to chyba nawoluje do jedynej “prawdziwej” opinii i toku myslenia. Dramat, atak klonow, zanik mozgu… Melodia jak przy covidzie: Nie wziales szczepionki- jestes morderca! |
tomaszzet | Post #2 Ocena: 0 2022-03-30 09:07:52 (3 lata temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Sam na początku się rozpędziłem z pomocą.
Dostałem po łbie od obywatela Ukrainy, gdy na odczepnego dałem kciuka pod czyimś komentarzem, w sensie "masz rację, żyj sobie z nią". Po drodze widziałem wpis o wprowadzaniu NWO na Ukrainie. Myślałem, że to fejk. Ten sam Ukrainiec potwierdził, że to prawda. Na ukraińskim gov ua stoi, że pomoc finansową z socjalu, może dostać tylko zaszprycowany, kasę może wydać tylko na określone cele i kasa, której nie wyda się w określonym terminie, znika z konta. Przepada. Walczyć może każdy, ale pomogą tylko słusznym. [ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 30-03-2022 09:08 ] Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
Kasia_red | Post #3 Ocena: 0 2022-03-30 09:24:31 (3 lata temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Zgłosiła się do redakcji Mojej Wyspy dziennikarka z Bankier.pl, bo przeglądała nasze forum i chce zrobić materiał o tym, jak Polacy w UK postrzegają napływ uchodźców do Polski i pomoc Ukraińcom ze strony Polaków. Dostałam pytania o powody, dla których forumowicze MW wyrażają taką niechęć i lęk przed Ukraińcami, pytała mnie też o rosyjskie wpływy na MW. Odmówiłam odpowiedzi, bo wypowiedzi w tym wątku nie są reprezentatywne dla wszystkich Polaków w Wielkiej Brytanii, a na pewno redakcja MW i właściciele się od nich odcinają - ale że mamy wolność słowa, to nie stosujemy tutaj cenzury. Przekierowałam ją do forum, poprosiłam, żeby się zarejestrowała na MW i zgłosiła się do poszczególnych forumowiczów, więc jeśli się na to zdecyduje, to już po Waszej stronie jest to, czy wyrazicie życzenie, żeby udzielić odpowiedzi.
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
Thorin | Post #4 Ocena: 0 2022-03-30 09:37:33 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-06-2021 Skąd: Saffron Walden |
Kasia_red dzięki za info, że będziemy mieć szpiega na pokładzie.
Bankier.pl - i wszystko jasne, dostałam pytania o powody dlaczemu większość ludzi ma swoje własnie zdanie a nie to co jedyna słuszna narracja powie. hmm bankier.pl , grupa bonnier business Polska , czyli ta która posiada portal Puls Medycyny, propagujący jedyną "słuszną" narracje. |
Thorin | Post #5 Ocena: 0 2022-03-30 09:45:24 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-06-2021 Skąd: Saffron Walden |
Cytat: 2022-03-30 09:07:52, tomaszzet napisał(a): Sam na początku się rozpędziłem z pomocą. Dostałem po łbie od obywatela Ukrainy, gdy na odczepnego dałem kciuka pod czyimś komentarzem, w sensie "masz rację, żyj sobie z nią". Po drodze widziałem wpis o wprowadzaniu NWO na Ukrainie. Myślałem, że to fejk. Ten sam Ukrainiec potwierdził, że to prawda. Na ukraińskim gov ua stoi, że pomoc finansową z socjalu, może dostać tylko zaszprycowany, kasę może wydać tylko na określone cele i kasa, której nie wyda się w określonym terminie, znika z konta. Przepada. Walczyć może każdy, ale pomogą tylko słusznym. Dużo będzie takich niedowiarków ale będzie za późno...DIIA - dowód osobisty, paszport, prawo jazdy, paszport szczepionkowy, odnośnik do konta bankowego. System na Ukrainie jest najlepiej zaawansowany w Europie, taki Mobywatel na mega sterydach. - 1000hrywien zanim wojna wybuchła płacili dodadkowo kto sie zaszczepił, są pkt itp... "Nowy niewolnik śpi. Wygoda, twierdzi. Podpis, dokument, pieniądz, wybory, wszystko cyfrowe. Poskacze pięć minut do kamerki i ma dochód gwarantowany. Żal mi przyszłe generacje. Zmęczona jestem nieświadomością wybraną przez wygodne pokolenie. Już przestałam mówić śpiącym, nie słyszą." [ Ostatnio edytowany przez: Thorin 30-03-2022 09:47 ] |
|
|
Gwontownik | Post #6 Ocena: 0 2022-03-30 10:09:12 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Kasia_red
Wypowiedzi na MW są reprezentatywne dla Polaków niezależnie od miejsca ich zamieszkania . Czy w Polsce wszyscy mysla jednakowo, tak jak to media i władza sobie zyczą? [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 30-03-2022 10:11 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
Kasia_red | Post #7 Ocena: 0 2022-03-30 10:36:23 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-03-30 10:09:12, Gwontownik napisał(a): Kasia_red Wypowiedzi na MW są reprezentatywne dla Polaków niezależnie od miejsca ich zamieszkania . Czy w Polsce wszyscy mysla jednakowo, tak jak to media i władza sobie zyczą? [ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 30-03-2022 10:11 ] Nie wiem, jak myślą wszyscy Polacy. Wydaje mi się jednak, że zasadnicza różnica, która ma wpływ na to, jak myślimy o uchodźcach z Ukrainy dotyczy tego, gdzie jesteśmy i co robimy. Inaczej myślą ci, którzy są tu i teraz w Polsce i pracują z Ukraińcami. Z kobietami i dziećmi, które uciekły. Które doświadczają albo ostrego kryzysu, albo już zespołu stresu pourazowego. Które cierpią, bo widziały jak umiera od odłamku ich brat, ojciec, siostra, rodzic. Albo nie wiedzą, co się dzieje z ich bliskimi, w np. w Mariupolu nie ma internetu i nie można się dodzwonić. Czasami ci ludzie nie mieli możliwości się spakować, tylko od razu jak stali, tak uciekli. Ja jak widzę cierpienie tych ludzi, to robię wszystko, żeby im realnie pomóc tu i teraz. Rozumiem, że z dużej odległości i dystansu można mieć inne zdanie i snuć teorie spiskowe. Dlatego uważam, że prorosyjskie dywagacje o zagrożeniu, jakim mogą być uchodźcy z Ukrainy nie jest reprezentatywne dla żadnej grupy Polaków. Ogromnie bym się wstydziła i czuła zażenowanie, jeśli wszystkie osoby na MW miałyby takie poglądy jak tu czytam. Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
DADAM1986 | Post #8 Ocena: 0 2022-03-30 11:26:37 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2017 Skąd: Waterlooville |
Kasia rozdzielmy dwie podstawowe kwestie.
Pomoc normalnym ludziom z Ukrainy, którzy chcą uciec od wojny to jedno. Niegodzenie się na tubę propagandową i widzenia świata w barwach biały-czarny to drugie. Chociaż nie mamy wpływu na działania tych na górze to jednak warto o tym rozmawiać i powątpiewać, przynajmniej dopóki możemy. Pomagać ukraińskim rodzinom też trzeba i jest to jak najbardziej ludzki odruch. |
iwona38 | Post #9 Ocena: 0 2022-03-30 11:34:12 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Czytalam jakies dwa dni temu na interyiiii, ze kobieta, ktora przezyla holokaust, mowi ze na Ukrainie jest teraz gorzej niz wtedy. Komu zalezy aby umniejszyc ogrom tragedii tamtych czasow?
Komu zalezy aby bagatelizowac holokaust? Nie kupuje w Amazonie.
|
Kasia_red | Post #10 Ocena: 0 2022-03-30 12:26:31 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-03-30 11:26:37, DADAM1986 napisał(a): Kasia rozdzielmy dwie podstawowe kwestie. Pomoc normalnym ludziom z Ukrainy, którzy chcą uciec od wojny to jedno. Niegodzenie się na tubę propagandową i widzenia świata w barwach biały-czarny to drugie. Chociaż nie mamy wpływu na działania tych na górze to jednak warto o tym rozmawiać i powątpiewać, przynajmniej dopóki możemy. Pomagać ukraińskim rodzinom też trzeba i jest to jak najbardziej ludzki odruch. Gdyby to się dało oddzielić, byłoby idealnie. Nie wiem, jaki jest złoty środek i jasne, że tylko jeden bezkrytyczny przekaz nie prowadzi niczego dobrego. Jednak informacje antyukraińskie, szczególnie takie, które upatrują w uchodźcach zagrożenia na Polski, Polaków (przywoływanie upa, banderyzmu) czy całej Europy wzbudzają w ludziach lęk przed Ukraińcami i uchodźcami, a co za tym idzie, zmniejszają chęć pomocy. Podkreślanie tego, że polskie miasta oferują np. darmowe przejazdy dla uchodźców i inne benefity - oj, to budzi zazdrość i zawiść, i też nie służy pomaganiu, a tylko nakręcaniu niechęci. Mnóstwo ostatnio w ludziach jest lęku nie tyle przed samą wojną, co przed zagrażającymi uchodźcami. Pracuję z tym na co dzień, niestety. Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|