MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 30 z 848 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 29 | 30 | 31 ... 846 | 847 | 848 ] - Skocz do strony

Str 30 z 848

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Markywee

Post #1 Ocena: 0

2014-02-27 01:07:42 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2014-02-27 00:41:03, ewa28300 napisał(a):
Bieda to pojęcie względne, to raz. Prostutucja to dwa. Lepiej, zeby jej nie było. A trzy? Znów, bieda to pojęcie bardzo względne i nie bede podawać sie tu na konkretne przyklady. Kazdy to zna, a jak nie zna to jestem w szoku jak manipuluja! Dopoki nie pojechalam do Rosji!!! Opowiem jutro, masakra!!!

Nie musisz odpowiadac, po co?

Tak bieda to pojecie wzdledne, zalezne od punktu z ktorego sie patrzy, w ktorym sie jest.

Dla ciebie "bieda" jest w rosji, z kolei dla nich to normalne. itd itp.
Tutaj nie ma sie co rozpisywac.

Dla ciebie szalas, smierdzaca lepianka z gliny to bida z nyndza, a dla jakiegos plemiennego afrykanczyka zwykly dom, dach nad glowa. Normalne.

Nawet, jezeli zarzucisz przykladami - to o niczym nie bedzie swiadczyc - jedynie o twoim subiektywnym spojrzeniu na to jak ktos zyje...

Btw - w moim rodzinnym domu lazienka z "kafelkami" pojawila sie jak mialem prawie 30 lat. Czyli grubo po roku 2005... Czy to oznacza ze do tej pory zylem w "bidzie z nyndza"? :-]

ziew.
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2014-02-27 08:28:53 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2014-02-27 01:07:42, Markywee napisał(a):
Btw - w moim rodzinnym domu lazienka z "kafelkami" pojawila sie jak mialem prawie 30 lat. Czyli grubo po roku 2005... Czy to oznacza ze do tej pory zylem w "bidzie z nyndza"? :-]

ziew.

No w sumie na to wychodzi, bo jak próbuje sobie przypomniec higieniczne i estetyczne kafelki, stały się popularne w połowie siedemdziesiątych, jedne z Opoczno, drugie z Hiszpanii.

Obydwa zazwyczaj kupowane za bony w pewexie :-]
Ale z tego co pamiętam w środ wojkow, znajomych... Ba! nawet jak byłem miesiąc temu to jeszcze widziałem takie haraktersystyczne.. Na ścianach I podłodze
Były popularne.
Tak że chyba faktycznie zyłeś w nędzy, tyle że dla ciebie było to normalne :-]

Ot taka przewrotna analiza.

Wiadomo że wszędzie są biedni, bogaci i przeciętnie zarabiający.

Biedni na własne życzenie to nie ma co się tym zajmować, bogaci no cóż, pomysł, czasami szczęście by znaleźć się w odpowiednim miejscu i czasie, spotkać odpowiednie osoby, albo układy ukladziki z dziada pradziada.

Mniejsza o tych.
Bieda jest wtedy gdy ci co całymi dniami, zapierdzielają w pocie czoła, nie ważne czy jako informatyk czy przy łopacie, ale za uczciwie zapracowaną wypłatę nie są wstanie wyżyć, bo nawet nie mowie o normalnym życiu, przyjemnością planowaniu na przyszłość.

To jest bieda.

Nie porównuj plemion z Afryki czy Amazonki bo to inna bajka, inny świat, oni ani nie muszą, ani nie chcą naszego świata, a największą szkodę to robią im nasze śmieci.
Ale widok masaja na pastwisku mającego dwa często dość nowe modele iPhone nie jest czymś niezwykłym. I wcale nie jako paciorki :-8
Jest bogaty? :-8
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2014-02-27 08:48:13 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #4 Ocena: 0

2014-02-27 08:50:19 (11 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2014-02-27 08:28:53, krakn napisał(a):
No w sumie na to wychodzi, bo jak próbuje sobie przypomniec higieniczne i estetyczne kafelki, stały się popularne w połowie siedemdziesiątych, jedne z Opoczno, drugie z Hiszpanii.

Problem w tym, ze to jest tylko i wylacznie punkt widzenia...
Teraz jak popatrze na "zlote klopy", to tez moge powiedziec ze "jestem biedny" :-]

Cytat:
Tak że chyba faktycznie zyłeś w nędzy, tyle że dla ciebie było to normalne :-]
Ot taka przewrotna analiza.

Tyle ze np pod innymi wzgledami bylo do przodu i to bardzo... wiec taka analiza jest z tylka... :-]

Cytat:
Nie porównuj plemion z Afryki czy Amazonki bo to inna bajka, inny świat, oni ani nie muszą, ani nie chcą naszego świata, a największą szkodę to robią im nasze śmieci.

Chodzilo o pokazanie punktu widzenia.

Cytat:
Ale widok masaja na pastwisku mającego dwa często dość nowe modele iPhone nie jest czymś niezwykłym. I wcale nie jako paciorki :-8
Jest bogaty?

A ile ma zon?

Cytat:
Bieda jest wtedy gdy ci co całymi dniami, zapierdzielają w pocie czoła, nie ważne czy jako informatyk czy przy łopacie, ale za uczciwie zapracowaną wypłatę nie są wstanie wyżyć.

No i o to chodzi. Popatrz teraz na ukraine - czy bardzo rozni sie od Polski?
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2014-02-27 09:16:45 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #6 Ocena: 0

2014-02-27 18:15:55 (11 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2014-02-27 09:16:45, united4ever napisał(a):

Bitka w parlamencie. Poszło u uznanie rosyjskiego jako jednego z oficjalnych języków.

Szkoda, że Kliczki nie było :-D

bitwa

Przecież ten artykuł ma prawie 2 lata. Rosyjski w chwili obecnej został zdegradowany. Swoboda przegłosowała lub miała taki plan, żeby używanie rosyjskiego było karalne. Potem się dziwić, że na Krymie ktoś się buntuje...
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2014-02-27 18:19:42 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-02-28 13:07:32 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #9 Ocena: 0

2014-02-28 15:36:25 (11 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Rosyjskie wojska przyleciały samolotami transportowymi i zajęły lotniska w Sewstopolu i Symferopolu. To już jest jawne naruszenie integralności terytorialnej suwerennego państwa.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Cruzcampo

Post #10 Ocena: 0

2014-02-28 16:07:01 (11 lat temu)

Cruzcampo

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 25-02-2013

Cytat:

2014-02-28 13:07:32, ewa28300 napisał(a):
Od początku tych protestów czułam, ze nie bedzie z tego nic dobrego

Usislij, czy masz na mysli protesty na Majdanie, czy moze na Krymie.. Jesli mowa o protestach w Kijowie, to co chcesz przez to powiedziec ?
"Swoje obowiązki wykonywałem ze spokojnym sumieniem i sercem przepełnionym wiarą." - Adolf Eichmann

Do góry stronyOffline

Strona 30 z 848 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 29 | 30 | 31 ... 846 | 847 | 848 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,