MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 260 z 850 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 259 | 260 | 261 ... 848 | 849 | 850 ] - Skocz do strony

Str 260 z 850

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2022-03-10 19:12:38 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Naprawde myslisz, ze jeden kraj jest w stanie ogarnac ochotniczym ruszeniem spolecznym temat kilkumilionowego uchodzctwa?
Naprawde widzisz zabawe moznych tego swiata, poligon NATO -Rosja i jej sprzymierzency na terenie dawnych republik radzieckich, Polski i paru innych krajow?
Przy czym samej wygodnie siedzac w fotelu, w bezpiecznym miejscu?

Bede paskudna, ale wyobrazcie sobie czlowieka wynajmujacego mieszkania.
Wynajmie z dobrego serca uchodzcom, na lokum przewidziane na (powiedzmy) 3-4 osoby, zakwateruje sie np.15.
No i nawet po oplatach najmu, po takiej eksploatacji lokal bedzie po prostu do remontu, zwykle zuzycie sprzetow, wyposazenia.
I co dalej?
(Sytuacja z lokalem i iloscia lokatorow zaslyszana wlasnie od znajomych).

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2022-03-10 19:44:49 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-03-10 18:27:44, cris82 napisał(a):
po prostu nie zrozumialem co masz na mysli piszac o "przydzielaniu pustostanow" jakos mi to dziwnie zabrzmialo

wiadomo ze na mieszkania komunalne czeka sie w Polsce latami wiec spytalem kto mialby przydzielac i co to za pustostany

rząd już rozwiązał problem mieszkań dla Ukrainców.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #3 Ocena: 0

2022-03-10 19:50:30 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2022-03-10 19:05:26, galadriel napisał(a):
Tak czy owak normalni, przyzwoicie wychowani ludzie dobrze ze sie odzywaja, ze tomoralny obowiazek pomagac w tej sytuacji. i odcinaja sie od gwontownikow i dzikich. Bo za jakies xxx lat jak jacys online ....

Z całym szacunkiem do autorki powyższych słów. Proszę o wskazanie mi mojej wypowiedzi w której mówię jak wyżej.
Jeśli masz zamiar powoływać się na moje opinie to na przyszłość proszę z cytatami zamiast publikować nędzne kłamstwa i paszkwile. Jestem świadomy faktu, że prezentowane przeze mnie wypowiedzi nie spotykają się z szeroką aprobatą. Ale żeby do tego stopnia nimi manipulować to trochę nie fair. Nie uważasz?
I wiesz co ten online-archeolog odkryje? Ciebie jako kłamcę i krętacza!

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 10-03-2022 20:36 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2022-03-10 22:58:51 (3 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Wspaniala jest rowiez postawa naszego lokalnego restauratora, ktory od samego poczatku dziala, i z pierwotnej malej zbiorki zrobila sie calkiem duza akcja, wrzucam namiary gdyby ktos sie chcial pzylaczyc, rleacjonuja na biezaco:

https://www.facebook.com/HouseOfFeasts

Wszyscy znajomi z Poznania tez widze aktywnie zaangazowani w pomoc zwierzetom i ludziom. Choc to pewnie niewiele, bo chcialby czlowiek z karabinem sie przylaczyc i walczyc, no ale chociaz tyle na ile mozna, zawsze to cos. Nikt z nas nie chcialby byc na ich na miejscu teraz. Uchodzcow. A nie wiadomo jak sie to wszytsko potoczy, i czy i nasze rodziny nie beda za chwile musialy sie ewakuowac do nas.

Chyba im dalej od Rosji tym bezpieczniej. Chyba najbezpieczniej ma w tej chwili Andy z Oregonu...

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 10-03-2022 23:03 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #5 Ocena: 0

2022-03-10 23:08:10 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Przeniesione Tutaj

Opinia moderatora: Post przeniesiony. SweetLiar.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2022-03-10 23:18:41 (3 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Torin nie kozakuj, chcesz cos madrego napisac, to jakies wskazowki mlodego survivalowca, np co zrobic jesli Rosja przypadkowo w ramach bratniej przyjazni wcale nie potraktuje nas bronia chemiczno- biologiczna. Bo przeciez powiedzieli, ze nie zrobia, wiec to jest jedyna prawda i tylko prawda i to jest swieta prawda.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

daavid

Post #7 Ocena: 0

2022-03-11 00:00:42 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Jak nie będzie wiedział co napisać to napisze, że podważam nauki chrystusowe....

Do góry stronyOnline

Thorin

Post #8 Ocena: 0

2022-03-11 00:48:39 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Cytat:

2022-03-10 23:18:41, galadriel napisał(a):
Torin nie kozakuj, chcesz cos madrego napisac, to jakies wskazowki mlodego survivalowca, np co zrobic jesli Rosja przypadkowo w ramach bratniej przyjazni wcale nie potraktuje nas bronia chemiczno- biologiczna. Bo przeciez powiedzieli, ze nie zrobia, wiec to jest jedyna prawda i tylko prawda i to jest swieta prawda.

Pisalem nie raz i nie tylko ja, nie wklejam juz linkow itp bo zauwazylem w temacie koronawirusa ze iak cos pisze to sie smieja a potem sami o tym gadaja za kilka dni..... hipokryci w 80% tu siedza atencjusze. Kazdy ma na priv ze mna kontakt kto jest zainteresowany i tyle, po prostu wiem po styli bycia i pisania ze 80% tutaj ladnie wszystko gramatycznie i z sensem oddaje w slowa, ale jak przyjdzie co do czego to sobie nie poradza.....fajnie sie czyta takie pie lolo ... traktuje to od dzisiaj jako rozrywke i patrzenie jak ludzie sie staczaja, popatrz taka sweeliar, przeniosla post, a 2 strony wyzej ktos od debili wyzywa( sam nie jestem swiety) ale chyba sie komus tylek piecze bo dostal
Nagane.... ludzmi latwo sterowac

A do ciebie daavid akurat mimo ze jestes po kompletnie przeciwnej stronie szanuje cie za to ze nie zmieniasz zdania i 3masz przy swoim , nie lubie choragiewek a jest tu taka jedna... nie podoba mi sie tylko jak wysmiewasz moja wiare ale to twoj wybor, bedziesz kiedys za to sadzony ale nie przezemnie.

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 11-03-2022 00:52 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2022-03-11 05:49:43 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2022-03-10 22:58:51, galadriel napisał(a):
duza akcja, wrzucam namiary gdyby ktos sie chcial pzylaczyc, rleacjonuja na biezaco:

https://www.facebook.com/HouseOfFeasts

Z tego co widzę to zwykła, ordynarna reklama firmy chcącej zarobić dzięki obecnej sytuacji.
Czy moderator popiera moje odczucia?

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #10 Ocena: +1

2022-03-11 09:13:55 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-03-10 18:27:44, cris82 napisał(a):
po prostu nie zrozumialem co masz na mysli piszac o "przydzielaniu pustostanow" jakos mi to dziwnie zabrzmialo

wiadomo ze na mieszkania komunalne czeka sie w Polsce latami wiec spytalem kto mialby przydzielac i co to za pustostany

Witam .
Pustostany . Trudny wyraz rodem z PRL .
Juz wyjasniam . Nikt nie chce kontynuowac tematu nowych , kryzysowych ustaw wprowadzanych aktualnie w RP . Dzieki nim obrotny bieznessmen , znajomy pana burmistrza lub wojta , zglasza sie do urzedu ze jak dostanie nieruchomosc jaka go interesuje to urzadzi tam mieszkania dla uchodzcow z Ukrainy . Jeszcze jak ma troche znajomych wsrod organizacji charytatywnych znajdzie dosc wolontariuszy i darczyncow , nakreconych przez telewizje i wszechobecna propagande , by wyremontowac mu ta nieruchomosc na przyjecie biednych uchodzcow . Gdy cala wojenna zawierucha sie konczy , cala nieruchomosc zostaje w posiadaniu pana bieznessmana .
Ustawa pozwala takze przekazywac nie tylko nieruchomosci ale nawet ruchomosci , np samochody , meble itp . Tak sie wlasnie dzieje w Czesku , co prawda nie na taka skale i nie z taka hucpa ale jednak .
Po covidzie i kryzysie w branzy hotelarskiej dzieki uchodzcom dla niektorych zaswiecilo slonce . Opustoszale i troche juz zdewastowane przez dwa lata osrodki wypoczynkowe po zgloszeniu przez wlascicieli na przyjecie uchodzcow sa remontowane przez wolontariuszy i darczyncow . Za darmo sa dostarczane meble , wyposazenie lazienek , kuchyn , tapety , kafelki nie mowiac juz o wolontariuszach wykonujacych remont .
Tak wiec bezinteresowna pomoc czy zwykly biezness .
Jak sie okazalo . Jesli nie rzyczysz sobie wojny na terenie ojczystego kraju , jesli widzisz przekrety wladzy przy okazji wojny na Ukrainie , nie chcesz by twoj kraj byl wpychany do wojny w cudzym interesie , jesli nie zyczysz sobie by twoj kraj byl zalewany przez nie zawsze zyczliwym nam Ukraincow , jesli widzisz ze na Ukrainie w dalszym ciagu jest gloszony kult Bandery i UPA , to jestes chory . Twoje slownictwo jest chore .
Co nastepnie ? Psychuszki dla nieposlusznych ? Czy moze na poczatek tylko jakis rezerwat zanim dojdziemy do obozow koncentracyjnych ?
Wszyscy naokolo mowia o historii , podaja wybrane fakty podane im przez aparat propagandy , ale jak przychodzi do detali , do szerszego spojrzenia na problem to woda w usta i oczy snietej ryby .
I chcialbym wam przypomniec ze jestem juz znacznie blizej Polski . Mnie ten problem dotyka . Mam bezposrednia stycznosc z Ukraincami .
Nawet nie wiecie jak zaczynaja byc roszczeniowi , z dnia na dzien .
Na poczatku wojny nawet probowali abym powtarzal za nimi "chwala Ukrainie" i dokonczyl , ale skonczyli jak im powiedzialem ze jestem Polakiem i odemnie tego nie uslysza .
Jak chcecie zobaczyc czy uslyszec Ukraincow kiedy poczuja sie mocniejsi to ogladnijcie sobie klipy z Moldawii . Szczegolnie opinie rdzennych mieszkancow . Co ja pisze , zobaczcie jak sie zachowuja na Zakarpaciu .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

Strona 260 z 850 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 259 | 260 | 261 ... 848 | 849 | 850 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,