MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 248 z 850 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 247 | 248 | 249 ... 848 | 849 | 850 ] - Skocz do strony

Str 248 z 850

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

DADAM1986

Post #1 Ocena: 0

2022-03-09 10:31:11 (3 lata temu)

DADAM1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-09-2017

Tak sobie mysle, ze ten konflikt moze miec 2/3 zwyciezcow.
Rosja zagarnie ukrainski trawnik, a europa zachodnia kilka milionow murzynow do pracy za miske ryzu. Mam wrazenie, ze niejeden Ukrainiec bedzie dziekowal za ta miche bo “zachodni Pan” pokaze drzwi. A nikt pod ostrzal nie wroci. Ale to tylko tak mi sie pomyslalo.
3 zwyciesca bedzie oczywiscie USA. Kolejny poligon otwarty, interesy sie kreca, dolar wysoko - czego chciec wiecej?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ZlotaPerla1

Post #2 Ocena: 0

2022-03-09 10:42:27 (3 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Bosze, jaki ty tępy jesteś, a ty nie masz rodziny w PL? Ty wiesz ile to jest 2 miliony ludzi do ogarnięcia? nie sztuka wyżywić, oni leżą na podłogach na dworcach gdzie się da, niektóre dworce mają płatne toalety!
Jak P. zdobędzie Lwów, to już po nas/ PL
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2022-03-09 10:46:07 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-03-09 10:42:27, ZlotaPerla1 napisał(a):
Bosze, jaki ty tępy jesteś, a ty nie masz rodziny w PL? Ty wiesz ile to jest 2 miliony ludzi do ogarnięcia? nie sztuka wyżywić, oni leżą na podłogach na dworcach gdzie się da, niektóre dworce mają płatne toalety!

Możesz podać źródło do tych leżących na dworcach?

Edit
Takie doniesienia są, ale nie z Polski musieli nocować na dworcu
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #4 Ocena: 0

2022-03-09 11:17:28 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-03-07 15:29:46, daavid napisał(a):
Z każdym postem który tutaj wklepujesz utwierdzasz mnie, i pewnie nie tylko mnie, że jesteś jakoś powiązany z Rosją. Jak nie bezpośrednio, to przynajmniej emocjonalnie.

Witam .
Oj David , David . Jaki ty dziecinny jestes . Twoje utwierdzenie obchodzi mnie tyle co zeszloroczny snieg .
Ale jesli chodzi o utwierdzanie to ja jestem przekonany ze przyjechales do UK z mamusia i tatusiem w wieku gimnazjalnym , co swiadczy o sposobie pisania i formulowania zdan . Nigdy w Polsce nie pracowales , nie poznales naszych Januszy bieznessu i ich traktowania pracownikow , nie czytasz ksiazek , a jesli juz to takie pasujace tylko pod twoja teze , wyglaszane tezy o oponentach nie czytajacych ksiazek zaczerpneles z neta lub uslyszales w czasie jakiejs rozmowy . Najprawdopodobniej w dalszym ciagu mieszkasz z rodzicami i nie masz najmniejszego pojecia co to znaczy oplacac rachunki , splacac kredyty , troszczyc sie o zywnosc dla rodziny , lacznie z gotowaniem oczywiscie .
To tylko tyle odnosnie twoich utwierdzen .
Obecnie rzad wpycha nas powoli do wojny z Rosja . Antyrosyjska propaganda siega zenitu . W obronie Ukrainy organizowane sa wprost nagonki na rosyjskich obywateli . Organizowane sa , niby oddolne , akcje pod przedtawicielstwami dyplomatycznymi Rosji prowokacje , gdzie Policja udaje jakies proby interwencji . Gwontownik wspominal o ustawie ktora pozwoli wyprowadzac majatek gminny do prywatnych rak pod pozorem pomocy uchodzcom . O wolnosci slowa juz mozemy zapomniec , dziennikarze czy nawet popularni youtuberzy ktorzy nie bija w ten sam beben sa wizytowani przez policje lub na ich kanaly urzadza sie nagonke . O pomysle przekazania samolotow mysliwskich to juz nawet nie bede pisal . Ukraincy maja zarabiac wiecej niz Polacy , o tym mozecie sobie przeczytac na Money.pl . Mimo pomocy jaka otrzymali Ukraincy na terenie RP we Lwowie rok 2022 zostal ogloszony rokiem UPA , krzyczcie sobie dalej ze wobec sytuacji w jakiej jest Ukraina nie mozemy wspominac o Banderze , Szuchewyczu i Wolyniu , ja pozostane przy moim zdaniu .
A najgrozniejsze jest , ze nagle pojawil sie wysyp wypowiedzi roznych "ekspertow" odnosnie uzycia broni atomowej przez Putina . Ze nie , nie mamy sie czego bac , on tego nie uzyje , to tylko taki straszak z jego strony , absolutnie jestesmy bezpieczni .
Ciesze sie ze jest jeszcze wielu ktorzy widza jak chamsko nasz kraj jest wpychany do wojny przez "sojusznikow" . Oni sa daleko , im ta wojenka nie jest straszna , rozegra sie na terenie mojego rodzinnego kraju i niektorzy az podskakuja z radosci . Niemcy , Wegrzy nie chca zaostrzenia sytuacji , nie widzi im sie wojenka tak blisko ich granic , wschodnie Niemcy po kilku atomowych grzybach na linii Wisly opustoszeja przez radioaktywny opad . Ale wy sie nie boicie , macie nadzieje ze do was to nie dotrze , jastescie w koncu tak daleko , bezpieczni .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #5 Ocena: 0

2022-03-09 11:25:03 (3 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Sweet, tyle ludzi, gdzie
mają się podziać? ma kwaterach?
Dominikana pisała wcześniej o warunkach.
Coraz więcej mam zgłoszeń na FB - błagalnych, brakuje wszystkiego w Lublinie. To są ogólnie wszystkie większe powierzchnie, nie wiem jakie warunki, ale „ich „ tam grupują, zabierają.

Dzikizewsi - Nie, nie czujemy się TU bezpieczni, lepiej ci teraz?
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #6 Ocena: 0

2022-03-09 11:27:29 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-03-09 10:31:11, DADAM1986 napisał(a):
Tak sobie mysle, ze ten konflikt moze miec 2/3 zwyciezcow.
Rosja zagarnie ukrainski trawnik, a europa zachodnia kilka milionow murzynow do pracy za miske ryzu. Mam wrazenie, ze niejeden Ukrainiec bedzie dziekowal za ta miche bo “zachodni Pan” pokaze drzwi. A nikt pod ostrzal nie wroci. Ale to tylko tak mi sie pomyslalo.
3 zwyciesca bedzie oczywiscie USA. Kolejny poligon otwarty, interesy sie kreca, dolar wysoko - czego chciec wiecej?

świetna analiza ale nietrafiona
zwycięzcy nie ma
Pozornie Chiny bo Rosja po tej wojnie będzie ich wasalem jak Białoruś dla Rosji. Chiny staną się praktycznie właścicielem syberyjskich zasobów a Rosja przestanie się liczyć jako mocarstwo.
Chiny straciły animusz i mocno się zastanowią zanim zaatakują Tajwan, bo okazało się ze EU i NATO maja kły a ich jedwabny szlak do europy nie istnieje na kilkanaście najbliższych lat, również grunty na terenie Ukrainy których właścicielem są Chiny przestana dawać plony.

Ameryka miała konsolidować swoje siły na Atlantyku zmuszona jest do zabezpieczania europy , to oczywiście teatrzyk ale aktorzy sa zaangażowani
ok , zapomniałem o Izraelu. Oczy całego świata na Ukrainę wiec oni mogą spokojnie robić porządek u siebie jednocześnie utrzymując dobre kontakty z usa, rosja i ukraina

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2022-03-09 11:28:11 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

tak tak oczywiscie

nic nie robic w ogole sie nie angazowac to nie nasza wojna to jest wyjscie... ukraina pisze historie na nowo i staje w obronie swojej i rowniez europy a juz na pewno Polski

zgadzam sie z sql ze kazdy rosyjski czolg rozwalony na ukrainie to jeden czolg mniej w Polsce

te egoistyczne podejscie typu nie angazowac sie w ogole to nie nasza wojna wazne zeby kawcia ze starbucksa sie lala bylo milo jest bardzo wygodne

tylko gdyby putin zawital kiedys do naszego kraju to bez skomlenia pozniej jak to niektorzy maja w nawyku ze ten zly niedobry zachod nas zdradzil bo wyszedl z podobnego zalozenia...

morawiecki byl dzisiaj w austrii poruszal temat pomocy i relokacji

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 09-03-2022 11:37 ]

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #8 Ocena: 0

2022-03-09 11:34:30 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Moja rodzina jest przekonana, ze bedzie wojna. Pod granica.... sa na pierwszy odstrzal. Pytali sie mnie o sponsorstwo.... a ja nie dam rady, jak? gdzie? finansowo nie dam rady. :-[ Tak ze......

Zostawilam troche kasy.... gdyby trzeba bylo dalej na zachod.
Ja sie polityka nie interesuje, ale Polska pcha sie do ognia.... rzuca dwie bomby I bedzie po Polsce.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #9 Ocena: 0

2022-03-09 11:39:28 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2022-03-09 10:46:07, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2022-03-09 10:42:27, ZlotaPerla1 napisał(a):

Możesz podać źródło do tych leżących na dworcach?

Edit
Takie doniesienia są, ale nie z Polski musieli nocować na dworcu

Ja widzialam na wlasne oczy, I w parku, I pod sklepem, i zakupy im zrobilam, bo kasy ja nigdy nie daje.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2022-03-09 11:43:04 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Cytat:

2022-03-09 11:34:30, Maat17 napisał(a):
Moja rodzina jest przekonana, ze bedzie wojna. Pod granica.... sa na pierwszy odstrzal. Pytali sie mnie o sponsorstwo.... a ja nie dam rady, jak? gdzie? finansowo nie dam rady. :-[ Tak ze......

Zostawilam troche kasy.... gdyby trzeba bylo dalej na zachod.
Ja sie polityka nie interesuje, ale Polska pcha sie do ognia.... rzuca dwie bomby I bedzie po Polsce.

Polska pcha sie do wojny? ukraina i gruzja tez sie pchaly? a moze probuje zwrocic uwage na problem na ktory zachod byl wczesniej slepy

Do góry stronyOffline

Strona 248 z 850 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 247 | 248 | 249 ... 848 | 849 | 850 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,