Paliwo, gas, energia, inflacja, wiekszosc polakow nie wie skad na to brac kase, samotnych matek , rodzin czekajacych na pomoc od panstwa jest na ten moment 4 mln, nie bede wklejal screenow ile wiadomosci dostalem na instagramie, ze rozumieja ze wojna itp, ale to niesprawiedliwe ze polak jest teraz gorzej traktowany niz ukrainiec bo jest taka moda, baaa zaraz pesel z dowodem bedzie a potem jak nic tylko glosowac na PiS z karta polaka, zobaczcie na mape swiata ile konfliktow w tym
Momencie jest na swiecie , w niektorych do 24 lutego ginelo po 300/400 osob dziennie, ale co tak media mowia, jozek na fb trzeba pomoc, dac flage ukrainy , wywiesic przed dom , 500 plus, zrzutek to chyba nigdy tyle nie bylo.... kazdy jaki solidarny, 2/3 mln zostanie w Polsce reszta 1,2 po europie... emocje opadna , ktos bedzie musial isc do pracy, zjesc, wy”””rac sie, zgwalcic, wlamac sie, wszystko widzicie przez kolorowe okulary, a o swoich zapominacie w wiekszosci, tak wami manipuluja.
Tak samo jak bylo BLM tez byli i sa dalej wynoszeni na piedestsly ...
Dziekuje tym 4 osobom co napisaly mi na priva , wiem ze ludzi ktorzy patrza swiadomie a nie przez pryzmat pseudo pomocy i manipulacji jest coraz wiecej...
Gadalem z dziadkiej o tej sytuacji mowi ze trzeba pomagac taka rola chrzescijanstwa ale pomagac a byc oglupionym to druga sprawa.
Ja juz stracilem wiare w sprawiedliwosc czy tez jakokolwiek logike dzialan rzadow. Prowadzi to tylko do tego ze kazdy martwi sie tylko o siebie.
Ja kilka paczek wyslalem do rodzin ukrainskich bedacych juz w Polsce. Poczulem sie lepiej po tym.
Z moich ostatnich zakupow w tym tygodniu to :
220 butelek Tullamore Dew 0.7l na ciezkie czasy oraz 2 kanistry benzyny oraz gotowe szmaty i 80 szklanych butelek kolo nich “just in case”. Rolety antywlamaniowe mnie nie obronia wole ciezka amunicje.
Zreszta bylem swiadkiem niedawno “Mayhill Riot” bo to tylko 2 mile w linii prostej ode mnie. Poogladajcie sobie i badzcie swiadomi ze to tylko kilku lokalnych lebkow bylo.
Jak ludzie beda naprawde glodni I zdesperowani to bedzie jatka I mnie zywcem nie wezma…
Planuje na copart kupic jeszcze 2-3 malutkie samochody ze swiezych rocznikow, zrobic im sorn i niech czekaja na lepsze czasy.
Mam jeszcze kilka ciekawych pomyslow do zrealizowania w najblizszym czasie jakby ktos ciekawy byl to na priv.
Ps milo byc tutaj znowu I jako jeden z ostatnich: Z okazji 8-go marca naszym forumowym Kwiatuszkom wszystkiego NAJ
Lepiej miec rolety niz ich nie miec , mowie o stalowkach a nie aluminium plus od srodka zasieki i dodatkowe wzmocnienia , zawsze masz wiecej czasu na przygotowanie , ale dokladnie to co pisze jak ludzie beda glodni i zdesperowani to cie sasiad zaye””””,
Zobaczymy jak paliwo bedzie po 10 zl , inflacja rozpedzi sie do 12% , kwiecien, pazdziernik podwyzszki i ciul wie ike mln ukraincow dajmy na to ze 50% z tego to beda darmozjady i elegancja , francja.
Dla bardziej wtajemniczonych w przyszlym roku czeka nas dodatkowo dodatkowy problem, ale beda wam pisac ze to Rosja i wina Putina tak samo jak wszystko inne...teraz beda sami na siebie zganiac...
Dlatego wam mowie orzeczytajcir sobie IV rewolucje orzemyslowa bedziecie orzynajmnjej swiadomi kiedy i co sie wydarzy zanim nastapi panika...
Oni wiedza ze maja malo czasu i dlaczemu jest “waskie okno zmian” i “build back better” kazdy to powtarza...
Jak myslicie czemu gadaja o schronach o tym ze putin moze wycelowac cos w ukraine i wywalic, kaza wam
Siedziec w domach przez 24h i sie nie wychylac bo wiatry na europe...
Wojna teraz przy tym co nas czeka to jest pikus, grunt to byc na to przygotowany, pomyslcie ze macie 12 godzin w tv gadaja ze nie bedzie pradu , internetu i to wina putina, juz widze ten rozpiernicz na ulicach , bankomatach, stacjac zamieszki, pladrowanie sklepow, okolicznych domow, sasiadow, wcale , wcale sie stalowe rolety, zasieki , wzmacnianie nie przydadza, bedziecie jak ten chlop tylko ze wejda do srodka......
Ale 80% tutaj lewackich wojownikow klawiatury pisza , malpuja z onetowskiego scieku ze smiechy hihi, rosyjskie trole itp.
Pamietajcid drodzy ze nowy lad najlepiej wprowadza sie w chaosie...
A tak do rzeczy. Zrozumiał ktoś z Was co się dzieje w sprawie naszych Mig-ow? Na początku pojawiły się informacje, że mamy je oddać Ukrainie i będą startować z naszych lotnisk. Później było wycofanie się z tego. Nagle pojawiają się informacje, że samoloty mają na Ukrainę trafić o przez amerykańską bazę w Niemczech. Pentagon wszystkiemu zaprzecza...
Szczerze nic z tego nie rozumiem i jakoś przestałem w to wierzyć, że ten mentlik jest wynikiem chaosu pomiędzy NATO a np. Polskim rządem.
Wiem, że z jednej strony może nam zależeć bo jakby się udało wymienić Migi na nawet używane F16 to zrobilibyśmy deal życia.
Z drugiej strony czy to nie jest wszystko ustawione i ten pozorny balag to element jakiejś gry, naszej bądź całego NATO z Rosją?
Do tego słyszę fachowców, którzy mówią, że migi mógłby służyć po zmianach bo nie są zsynchronizowane z systemem ukraińskim.
Ha! Nie wierze ze to czytam i to ty piszesz... Ktos tu chyba pisal ze ruskie trole powielaja takie informacje i uderzajace w interesy jankesow. Orban i putin razem? Ciekawe dlaczemu? ...
Dla amerykanow to na reke ze wojna bedzie u nas, wypra sie , rosja uderzy jakas bombke a potem bedzie poligon, jak nie wiesz oco chodzi chodzi o kase, kursy zlota, rope , dla
Ameryki to na plus ze w Europie jest gorzej, dolar sie umacnia.
Duda musi swoj teatr odegrac, on tylko wykonuje rozkazy “smsa” dostaje co
Ma robic.
Wojna na wszystkich czolowkach tymczasem , kolejny wariant sie umacnia, przepychane sa coraz ciekawsze ustawy , uderzajace w zwyklego obywatela, ale wszystko wina rosji , maja wymowke na najblizsze kilka
Lat - Rosja.
2022-03-09 03:38:37, daavid napisał(a): A tak do rzeczy. Zrozumiał ktoś z Was co się dzieje w sprawie naszych Mig-ow? Na początku pojawiły się informacje, że mamy je oddać Ukrainie i będą startować z naszych lotnisk. Później było wycofanie się z tego. Nagle pojawiają się informacje, że samoloty mają na Ukrainę trafić o przez amerykańską bazę w Niemczech. Pentagon wszystkiemu zaprzecza...
Szczerze nic z tego nie rozumiem i jakoś przestałem w to wierzyć, że ten mentlik jest wynikiem chaosu pomiędzy NATO a np. Polskim rządem.
Wiem, że z jednej strony może nam zależeć bo jakby się udało wymienić Migi na nawet używane F16 to zrobilibyśmy deal życia.
Z drugiej strony czy to nie jest wszystko ustawione i ten pozorny balag to element jakiejś gry, naszej bądź całego NATO z Rosją?
Do tego słyszę fachowców, którzy mówią, że migi mógłby służyć po zmianach bo nie są zsynchronizowane z systemem ukraińskim.
2022-03-09 03:38:37, daavid napisał(a): A tak do rzeczy. Zrozumiał ktoś z Was co się dzieje w sprawie naszych Mig-ow? Na początku pojawiły się informacje, że mamy je oddać Ukrainie i będą startować z naszych lotnisk. Później było wycofanie się z tego. Nagle pojawiają się informacje, że samoloty mają na Ukrainę trafić o przez amerykańską bazę w Niemczech. Pentagon wszystkiemu zaprzecza...
Ja rozumiem tak; każde przekazanie zwłaszcza takiego sprzętu może być potraktowane jako przycyna do wypowiedzenia wojny, wciagniecia glebe w konflikt. Stąd takie tance wool tematu.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
Dyplomatolstwo w pełnej krasie. Takie rzeczy robi się po cichu.
myslisz ze to by sie nie wydalo?
moze polski rzad widzial w tych f16 taki interes ze wolal sabotowac "cichy plan pentagonu" i nie wystawiac swiadomie lapy pod gilotyne
ogolnie pomysl sredni gdyby doszo do wojny w Polsce to mozna zakladac ze te maszyny najprawdopodobniej znalazlyby sie tam tak czy inaczej
fajna jest ta narracja o uchodzcach tak jakby Polska miala jakis wybor a zazwyczaj jak szli do nas emigranci ekonomiczni to mozna bylo tutaj cztac ze to pierwszy kraj przy granicy jest azylem dla uchodzcow
te rolety to beda potrzebne pod warunkiem ze nie stworzy im sie warunkow do funkcjonowania w spoleczenstwie co wlasnie sie dzieje oby tylko jakas pomoc finansowa trafila z unii na ten cel
nie wiem jak mozna bronic putlera w tych okolicznosciach widac ze pozytecznych nie brakuje nigdzie... zgotowal pieklo ukrainie swoim rodakom i jeszcze wszystkie inne panstwa dostaja rykoszetem