Str 242 z 848 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
galadriel |
Post #1 Ocena: 0 2022-03-06 10:03:00 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat:
2022-03-06 08:31:19, SweetLiar napisał(a):
Cytat:
2022-03-06 00:43:01, daavid napisał(a):
Ale co się zmieniło w kwestii faktów o katastrofie w Smoleńsku? To, że Putin jest gotów do wszystkiego wiedzieli wszyscy. Cała reszta jest bez zmian.
No właśnie nie wszyscy wiedzieli i to się zmieniło.
Dokladnie.
Niektorzy wciaz nie przejrzeli na oczy, gdzies tam wczesniej Iwona wciaz sie doszukuje ludzkich odruchow, bo “ Putin ma dzieci” wiec nie potraktuje nas atomowa, chemiczna albo biologiczna. Ja spekuluje, ze to tylko kwestia czasu.
Co do faktow. Czegos takiego nie maw rosji radzieckiej, a z tym mamy do czynienia.
BTW wczoraj widzialam to niefortunna wypowiedz Orbana, ze Pl chce przesunac granice “ zachodu” po nis Rosji. Caly czas Rosja jest ( po) tworem w opozycji do swiata “ zachodu” . Teraz wybrazmy sobie sytuacje, w ktorej zmieciona z powierzchni ziemi zostaje mentalnosc komunistow kremlinowskich czyli putin i jego otoczenie. A na czele
Rosji staje ktos jak car Piotr, znaczy ten co brody kazal wiesniakom golic zeby ich Zblizyc do “ zachodu” ( to chyba Piotr byl) czy Inny Gorbaczow, albo opozycjonista o ile jeszcze tacy tam przezyli.
Gdyby nagle ludzie mogli tam zaczac decydowac i wybierac, to jeszcze by sie okazalo, ze oni tez chca do UE tak na prawde, skoro nawet taka Turcja chce. I trudno im sie dziwic, bo kazdy normalny czlowiek woli wygodne zycie i netfliksa, zamiast niedole, glod i ciagla niepewnosc jutra.
[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 06-03-2022 10:16 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
|
sqlserver |
Post #2 Ocena: +1 2022-03-06 10:13:09 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2022-03-06 06:59:08, ZlotaPerla1 napisał(a):
Lublin będzie pierwszy … a gdzie MY będziemy uciekać? kto nas przyjmie i jeszcze 1m Ukraińskich kobiet, dzieci?
Własnie za to ludzie w Mariupolu giną żeby Lublin nie był następny a puki co przyjęła cie Wielka Brytania, prawdopodobnie dopłaca do ciebie i twoich dzieci moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
daavid |
Post #3 Ocena: 0 2022-03-06 10:14:58 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Ustalenia są takie. Lecieli we mgle, mieli sygnały alarmowe na które nie reagowali. Byli niewłaściwe naprowadzani przez kontrolerów. Zareagowali w chwili gdy już nie dało się poderwać maszynę do góry.
Nic się nie zmieniło. Co więcej Putin wcześniej także bywał bezwzględny - tyle, że miał słabszych przeciwników. Wiele działań w Syrii ma znamiona zbrodni. W Czeczenii działy się różne rzeczy, nie tylko "walka z terroryzmem".
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #4 Ocena: 0 2022-03-06 10:16:06 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
No to prawda, ja wciaz wierze, ze nawet najwieksi szalency moga wykrzesac z siebie odrobine ludzkich odruchow. Rzadko zdarza sie, ze ojciec zabija swoje dzieci z premedytacja, tak zostalismy stworzeni aby robic wszystko by nasze geny przetrwaly, inaczej nasze zycie nie mialoby sensu.
Obym miala racje, czego i wszystkim zycze.
sqlserver Wielka Brytania nas nie przyjela, nie jestesmy uchodzcami. Potrzebowala pracownikow to pozwolila nas zatrudnic. I skad przypuszczenie, ze doplaca do nas i naszych dzieci? Do mnie nie doplaca. [ Ostatnio edytowany przez: iwona38 06-03-2022 10:25 ] Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #5 Ocena: 0 2022-03-06 10:25:51 (3 lata temu) |
Cytat:
2022-03-06 10:16:06, iwona38 napisał(a):
No to prawda, ja wciaz wierze, ze nawet najwieksi szalency moga wykrzesac z siebie odrobine ludzkich odruchow. Rzadko zdarza sie, ze ojciec zabija swoje dzieci z premedytacja, tak zostalismy stworzeni aby robic wszystko by nasze geny przetrwaly, inaczej nasze zycie nie mialoby sensu.
Obym miala racje, czego i wszystkim zycze.
to nie działa w Rosji, tam jeżeli pokażesz ze jesteś slaby to zawijają cie w dywan. W przeciwieństwie do tego co pokazują media nie sadze żeby Putin był liderem on jest osoba publiczna a rządzi jakiś komitet GRU który go wystawił jako osobę na pokaz.
Przypominam, ze syn Stalina dostał się do niewoli niemieckiej w czasie ww2 i Niemcy zaproponowali wymianę jego na feldmarszałka Paulusa, Stalin odmówił. Zginał w obozie jenieckim moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|
|
daavid |
Post #6 Ocena: 0 2022-03-06 10:47:35 (3 lata temu) |
@sqlserver
Znam te teorie, ale moim zdaniem nic w tej chwili za nimi nie przemawia. Raczej Putin zarządza wszystkim jednoosobowo (oczywiście ma od wszystkiego ludzi). Do tego analizy tego co widać a wiadomo, że tam jest wszystko na cenzurowanym, wskazują że w ostatnim czasie (pandemia) wiele się zmieniło. Jest w dużej odległości od swoich współpracowników. Mówi się, że było chory na raka, ciężko przeszedł Covid. Oczywiście potwierdzenia takich informacji brak.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #7 Ocena: +1 2022-03-06 13:27:42 (3 lata temu) |
Cytat:
2022-03-06 10:16:06, iwona38 napisał(a):
sqlserver Wielka Brytania nas nie przyjela, nie jestesmy uchodzcami. Potrzebowala pracownikow to pozwolila nas zatrudnic. I skad przypuszczenie, ze doplaca do nas i naszych dzieci? Do mnie nie doplaca. [ Ostatnio edytowany przez: <i>iwona38</i> 06-03-2022 10:25 ]
Skąd przypuszczenie… z obserwacji rzeczywistości moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|
daavid |
Post #8 Ocena: 0 2022-03-06 13:48:32 (3 lata temu) |
Pytanie jaki jest bilans. Znam "matki Polki", samotne, każde dziecko z innym, pracujące 16 godzin i żyjące z zasiłków. Większość chyba jednak dokłada się do budżetu.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #9 Ocena: 0 2022-03-06 13:54:55 (3 lata temu) |
Wierzę że bilans ukraińskich matek z dziećmi tez będzie in plus
[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 06-03-2022 13:55 ] moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|
daavid |
Post #10 Ocena: 0 2022-03-06 14:27:42 (3 lata temu) |
Ja też, aczkolwiek w dniu dzisiejszym nie można myśleć o pieniądzach. Polska nie zostaje z tym sama a i państwo ma poparcie wśród obywateli. Niedługo tych uchodźców będzie milion a nie ma żadnych obozów dla uchodźców, duża część jest rozlokowana w domach Polaków, którzy zrobili to z odruchu serca. O jakichkolwiek pieniądzach nie było mowy. To jest niesamowite. Te komentarze o tym, że pracy dla nas braknie są naprawdę żałosne.
|

|
 |
|