Str 240 z 848 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2022-03-05 10:14:04 (3 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
No dobrze, jesli tak twierdzisz.
Przeczytalam z racji obowiazku i dla mnie jest to belkot info. Do tego np.: 'Rosję czeka całkowity upadek i izolacja, a to już jest nieuniknione – proces został uruchomiony, Chiny nie pomogą, ale w pełni nam to przyniesie.' jest poprawne, normalne jezykowo? A kwiatkow jest wiecej. Koniec OT. |
sqlserver | Post #2 Ocena: 0 2022-03-05 10:32:42 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2022-03-05 10:12:45, iwona38 napisał(a): Karjo no wlasnie w tym artykule bylo, ze powinno sie przyjac jakis czas przed, zeby organizm byl nasycony jodem i zeby juz nie przyjmowal go z zewnatrz. Dla mnie to i tak pic na wode fotomontarz, tylko odleglosc moze nas ratowac. Ale badzmy optymistami, putin tez ma dzieci wiec mam nadzieje, ze jednak nie nacisnie. Chyba, ze wiedza cos wiecej niz my, maja dokladnie przebadany czarnobyl, moze skutki nie utrzymuja sie tak dlugo jak zakladano i moze mu sie wydac, ze gra warta jest swieczki. po pierwsze Czernobyl to była maszynka do wyciągania pieniędzy przez Ukrainę od UE a nie realne zagrożenie. po drugie nikt nie ostrzelał elektrowni w Zaporożu, tylko budynki administracyjne, zresztą to co widać na filmach pokazywanych przez Ukrainę to flara oświetlająca po trzecie reaktorowi nic nie zrobi nawet bezpośrednie bombardowanie, tak został zaprojektowany Płyn lugola jest bardzo szkodliwy i nawet w przypadku Czernobyla podawanie go było wielkim błędem bo więcej osób ma problem z tarczyca z powodu tego płynu niż promieniowania. Jod radioaktywny rozkłada się w ciągu 24 godzina na cez i ten dotarł nad Polskę Cala Ukraińska akcja z elektrownia miała za zadanie przestraszyć Europe i zmusić ja do działania moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
daavid | Post #3 Ocena: 0 2022-03-05 11:08:22 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Celów mogło być więcej. Dla przykładu Putin strzelając do atomówki może straszyć zachód by nie budowali bo przecież nigdy nie wiadomo co mu do głowy strzeli.
Karjo, odnosisz się do tłumaczenia z Google. One często tak wyglądają, szczególnie z innych języków jak angielski. |
sqlserver | Post #4 Ocena: 0 2022-03-05 12:18:00 (3 lata temu) |
Przy okazji Zaporoża warto pamiętać, że połowa importowanego prądu pochodzi z Ukrainy i był on tak tani, że Polsce opłacało się go sprzedawać na Słowację. Prąd ciagle do Polski z Ukrainy płynie ale może to się szybko zmienić
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
iwona38 | Post #5 Ocena: 0 2022-03-05 12:38:16 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
sqlserver ja mowie o nacisnieciu guzika przez putina a nie o ostrzelaniu elektrowni.
I z tym plynem co mowisz to moze byc prawda, mnie go nie podano i nie mam problemow z tarczyca ani zadnych innych. Ja tylko przytoczylam to co podano w tym artykule, ktory zreszta mnie bardziej wystraszyl niz ruskie, bo wychodze, z zalozenia, ze jak o tym zaczynaja mowic i pisac tzn. ze cos jest na rzeczy. Nie kupuje w Amazonie.
|
|
|
sqlserver | Post #6 Ocena: 0 2022-03-05 12:49:34 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-03-05 12:38:16, iwona38 napisał(a): sqlserver ja mowie o nacisnieciu guzika przez putina a nie o ostrzelaniu elektrowni. I z tym plynem co mowisz to moze byc prawda, mnie go nie podano i nie mam problemow z tarczyca ani zadnych innych. Ja tylko przytoczylam to co podano w tym artykule, ktory zreszta mnie bardziej wystraszyl niz ruskie, bo wychodze, z zalozenia, ze jak o tym zaczynaja mowic i pisac tzn. ze cos jest na rzeczy. W żadnej ze znanych mi bomb atomowych nie ma jodu Mniej klickbajtowych artykułów Do poczytania [ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 05-03-2022 12:57 ] moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
Dzikizewsi | Post #7 Ocena: 0 2022-03-05 16:02:17 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-03-2015 Skąd: Ceska Republika |
Witam .
No i po klopocie . Mimo moich usilnych staran , jak pisza niektorzy , Ukraina wg mediow glownego nurtu wygrywa wojne z Rosja . Mozna wiec z lekkim sercem odeslac uchodzcow do kraju pochodzenia lub przybycia , ewentualnie zatrzymac przyplyw nowych . Przeogromny strach przed ruska armia rozplynal sie w powietrzu . Poprzez rozkazy jakie otrzymali boja sie strzelac do cywili rzucajacych w nich nie tylko kamieniami ale i butelkami z benzyna . Jak to ktos napisal na jednym blogu papierowa armia uciekajaca przed cywilami . Tak wiec z niecierpliwoscia czekam kiedy nasi drodzy uchodzcy zaczna byc odsylani do domu aby odbudowywac zniszczona wojna samostijna Ukraine . Mam nadzieje ze emigranci z UK , ktorzy nie chcieli pomoc ojczystemu krajowi i wziasc na barki koszt utrzymania rodzin ukrainskich w PL , chociaz zdecyduja sie wysuplac dudki na oplacenie powrotu uchodzcow do kraju pochodzenia . I tak na marginesie polecam kanal "Musisz to wiedziec" na Youtubie . I teksty o radioaktywnym promieniowaniu , plynie lugola , przygotowaniu strzeleckim i survivalowym , naprawde poprawily mi humor . Myslalem ze takie teksty to w filmach mozna uslyszec , jak np "Dzien swira" , a tu zonk . Chyba naprawde juz stary jestem . Pozdrawiam Dzikizewsi |
sqlserver | Post #8 Ocena: 0 2022-03-05 16:40:39 (3 lata temu) |
Może nie każdy chce bić pianę wokoło tego ze stara się coś zrobić by pomóc. W moim mieszkaniu w Warszawie od 4 dni mieszkają trzy ukraińskie rodziny. Wczoraj rozmawiałem z jedna z pań i pomimo tego że maja mieszkanie na 3 miesiące za darmo to ona dostała w piątek pracę a druga ma pracować od przyszłego czwartku i nie chcą słyszeć o mieszkaniu za darmo tylko chcą płacić. Umówiły się tak że trzecia najstarsza ma zajmować się domem i dziećmi pozostałych. Polecam obejrzeć
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
daavid | Post #9 Ocena: 0 2022-03-05 17:18:48 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Ten filmik raczej nie w tym miejscu. Tutaj przeczytasz, że nie ma po co wracać do Polski bo przyjęto tyłu Ukraińców, trzeba będzie im płacić zasiłki i dla naszych już nie starczy.
Moja mama przywiozła z granicy pięć osób, trzy dorosłe kobiety w tym lekarz stomatolog i dwie po studiach inżynierskich. Wszyscy z bardzo dobrym angielskim. Pojechały do Wrocławia bo ktoś tam czekał na nie z Niemiec. Chciały zapłacić za transport, ale kto normalny wziąłby od nich pieniądze. Zresztą z tym jest problem bo wymienić ukraińskie hrywny na cokolwiek nie jest łatwo. |
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2022-03-05 17:47:55 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Nie chce mi sie Ziemkiewicza ogladac, ale ja tez od razu pomyslalam, ze skoro tak politycy biadolili, ze my wszyscy wyjechalismy (kiedys) z Pl to teraz przybyl ktos na nasze miejsce. I to z dziecmi! Ale to tak a'propos.
edit; obejrzalam, a co mi tam. Ale on schudl, wyglada jakby mial raka? [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 05-03-2022 17:58 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|