2022-03-04 15:22:02, Dzikizewsi napisał(a): Witam .
Tak masz racje David . Na ukrainie nie ma faszyzmu , kazdy kto choc troche zna historie o tym doskonale wie
.ciach
mam wrażenie ze masz to dobrze opanowane ale na wszelki wypadek
Witam .
Unitarka , rok 1987 . Naprawde mam to opanowane . Wymysl cos naprawde sensownego . Do gumiakow czy gumofilcow nic lepszego nie ma . Czytaj ze zrozumieniem , Dzikizewsi nie wzielo sie z powietrza . Niby masz wyzsza szkole ale zachowujesz sie jak klasyczny gimnazjalista tymi prowokacjami .
Podsumujmy tak z lekka dyskusje .
Uchodzcy to naslani przez Putina rosyjscy agenci , obojetnie biali czy czarni , majacy zdestabiliwowac Polske lub nawet Europe .
Ukrainski banderyzm lub wrecz rewizjonizm nie ma zadnego znaczenia , oni walcza ze zla Rosja .
Ukrywanie sie wsrod cywilow i prowadzenie ognia do zolnierzy rosyjskich co moze spowodowac straty wsrod ludnosci cywilnej , dopuszczalne , jesli chodzi o walke z Rosja .
Destabilizacja finansow Polski czy Czech nie ma zadnego znaczenia , liczy sie walka ze zla Rosja w imie samostijnej .
Utrata pracy przez Polakow lub Czechow nie ma zadnego znaczenia , wy macie prace w UK , gdzie zalewu emigrantow z Ukrainy nie bedzie .
Obnizenie placy w Polsce czy Czechach poprzez zalew tanszej sily roboczej takze was nie interesuje .
Jak dlugo uchodzcy pozostana na terenie Polski czy Czech i kto za to zaplaci takze emigrantow z wyspy nia zaima .
Na koniec mozna przypomniec o "wojnie wymuszonej" miedzy Indiami a Pakistanem , jesli naprawde lubicie historie . Akurat pasuje do tej sytuacji .
Pozdrawiam
Dzikizewsi
Ale oni tam maja gleboka komune w Rosji, jak sie oglada ich wersje wolnosci mediow…
Radioaktywnachmura juz sie pewnie po wczorajszym przesuwa na kontynentem, tylko jeszcze o tym nie wiemy.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
galadriel chcesz powiedziec, ze zachodnie, demokratycznie wybrane rzady oklamuja swoich obywateli...dla ich dobra?
W Polsce mowi sie o tym, ze ruskie tylko strasza nas, bo tak naprawde nie ma zadnego zagrozenia. A dzisiaj ukazal sie artykul, na jednym z poczytnych portali, w sumie to byl nawet wywiad jakiegos naukowca, o tym, kiedy najlepiej przyjac plyn lugola. Szczerze to bardziej mnie ten artykul wystraszyl niz ruskie.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
Nie wiem o ktorym wielkim bracie mowisz Wtedy zachod tez wiedzial o wszystkim, tylko my Polacy dowiedzielismy sie najpozniej ze wszystkich. A w dzisiejszych czasach jest prawie niemozliwe, ze zachod by tym nie wiedzial.
twoja odpowiedz jest jak z podręcznika czekisty, mam nadzieje ze ci za to płacą. Bo jeżeli robisz to z własnego przekonania to nie świadczy to najlepiej o tobie.
Pośród uchodźców z cala pewnością znajduje się rosyjski element wywrotowy, musi być bo to przygotowana akcja. Zostało uruchomionych również wiele matrioszek, których zadaniem jest siać dezinformacje ,strach i budzić anty ukraińskie nastawienie, opowieści o naszej nie najlepszej ostatniej historii są ich orężem. Niestety zapominają, ze nasza ostatnia historia związana z Rosja jest kilka set razy gorsza. Zamiast wspominać o Wołyniu wspomnij o Ostaszkowie. Stosunek Rosji do państw byłego bloku wschodniego a w tym i Polski jest podejściem podmiotowym, uważają nas za swojego wasala, któremu udało się na chwile uciec z pod pręgierza i w interesie Polski leży pomaganie Ukrainie żeby bronili się jak najdłużej i w dupie mam czy żołnierze z azowa sięgają do tradycji związanych z dywizja galicyjska dla mnie ważne ze zaciekle niszczą rosyjska technikę wojskowa i osłabiają ich wartość bojowa.
Jeżeli Charków, który był ostoja niebieskiej Ukrainy, miasto gdzie 40% ludzi mówi po rosyjsku broni się jak Leningrad w ww2 to cale te gadanie o rosyjskiej operacji wyzwalania nie ma sensu i śmierdzi ruska onuca. Jeżeli chodzi o pomaganie ludziom to to co się dzieje w kraju może powodować duma, tego nie można kalkulować pod kontem opłacalności. To co robi Polska to jest własnie pokaz cywilizacji i wspólnoty europejskiej i nie ma co zastanawiać się czy powinno się pomagać czy nie bo kim byśmy byli gdybyśmy patrzyli na tych ludzi za siatka jak ich z rozpędzają rosyjscy żołnierze. To tak jakby ktoś obok ciebie wymagał reanimacji a ty byś odmówił bo sobie kolana w spodniach ubrudzisz. Ukraińcy zabili zastępce dowódcy 41 armii, zabili Czeczeńskiego generała, rozbili Czeczenska gwardie, rozbili elitarna jednostkę 200 Samodzielnej Brygady Strzelców Zmotoryzowanych która była korona wojska Rosji znana z defilad, wytłukli znaczna ilość żołnierzy służb desantowych wdw. Ilość techniki pancernej i latającej robi piorunujące wrażenie, wygrywają wojnę medialna. Pekinie się bronią.
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
W ramach przekazywania broni z okresu NRD przez Niemcow okazalo sie, iz czesc pociskow jest niesprawna, czesc stanowi zagrozenie z racji czasu przechowywania.
Coz za zaskoczenie.
2022-03-04 18:54:37, galadriel napisał(a): Ale oni tam maja gleboka komune w Rosji, jak sie oglada ich wersje wolnosci mediow…
Radioaktywnachmura juz sie pewnie po wczorajszym przesuwa na kontynentem, tylko jeszcze o tym nie wiemy.
a co się wczoraj takiego stało, wydawało mi się ze jesteś silna czyżbyś miała stracha , poziom promieniowania jest obserwowany przez wiele niezależnych ośrodków szczególnie teraz w czasie wojny, w Czernobylu wykryli zwiększenie promieniowania po rozjeżdżeniu dróg i wzbiciu w powietrze pyłu. Do czasu gdy nie jesteśmy pod panowaniem rosyjskiej propagandy sukcesu o takich problemach dowiemy się bardzo szybko
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez