MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 231 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 230 | 231 | 232 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 231 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: +1

2022-03-02 08:33:23 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Zadziwiające, że niektórzy niedawno sączyli antyszczepionkowe teorie by teraz zacząć sączyć antyukraiński jad. Moim zdaniem w wielu przypadkach oczywista inspiracja że strony ruskich trolli. Nie mam wątpliwości, że Rosjanie zajmują się inżynierią społeczną a to są jej skutki.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 02-03-2022 08:51 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

admiralbibol

Post #2 Ocena: 0

2022-03-02 09:06:31 (3 lata temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Alez tym trolom byloby ciezko przyznac sie ze bracia Kaczynscy w sprawie ruskich, od zawsze mieli racje, nawet wbrew europejskim postępakom.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #3 Ocena: 0

2022-03-02 10:04:56 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2022-03-02 08:33:23, daavid napisał(a):
Zadziwiające, że niektórzy niedawno sączyli antyszczepionkowe teorie by teraz zacząć sączyć antyukraiński jad. Moim zdaniem w wielu przypadkach oczywista inspiracja że strony ruskich trolli. Nie mam wątpliwości, że Rosjanie zajmują się inżynierią społeczną a to są jej skutki.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 02-03-2022 08:51 ]

Akurat te teorie sie sprawdzily wiec nie wiem do czego pijesz.
Wirus cudownie zniknal i mozna otworzyc granice. Ciekawe, ze nie dotyczy to samych Polakow, my ciagle musimy poddac sie kwarantannie.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2022-03-02 10:17:24 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

Ciekawe spostrzeżenie. Żywcem z głównego ścieku. Nie zauważyłem tu nikogo, kto popierałby rosyjska inwazje. Za to jest grupa ludzi trzezwo patrząca i oceniająca rzeczywistość. To wg ciebie są trole? A może jest odwrotnie. Czas pokaże. Oby było co zbierać.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

camilius

Post #5 Ocena: 0

2022-03-02 11:31:10 (3 lata temu)

camilius

Mężczyzna

Z nami od: 23-08-2015

...

Uwaga moderatora: Nie ma tutaj miejsca na takie komentarze w stosunku do innych osób. To jest ostrzeżenie. Przy kolejnym takim wpisie - blokada konta.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #6 Ocena: 0

2022-03-02 12:27:34 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2022-03-02 10:17:24, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

Ciekawe spostrzeżenie. Żywcem z głównego ścieku. Nie zauważyłem tu nikogo, kto popierałby rosyjska inwazje. Za to jest grupa ludzi trzezwo patrząca i oceniająca rzeczywistość. To wg ciebie są trole? A może jest odwrotnie. Czas pokaże. Oby było co zbierać.

Ja nawet wiem dokladnie skad ta zaczerpnieta wiedza. Szczucie Polaka na Polaka nigdy sie nie skonczy. Robiono to przy okazji pandemii i robi sie to przy okazji wojny.
link

Tymczasem Zelenski:

"- Zwracam się teraz do wszystkich Żydów świata. To bardzo ważne, żebyście wy, miliony Żydów na całym świecie, nie milczeli. Bo z milczenia rodzi się nazizm - powiedział. Zełenski sam pochodzi z rodziny ukraińskich Żydów."

link
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #7 Ocena: 0

2022-03-02 12:44:51 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Nazizm nie rodzi się z milczenia, tak jak krzyki nie da w stanie go zatrzymac.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #8 Ocena: +1

2022-03-02 12:51:38 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

zacznę od tego, ze Brzeziński w swojej doktrynie pokonania związku radzieckiego nazwał Ukrainę miękkim podbrzuszem Rosji i w wojnie Ukrainy z Rosja widział sposób na pokonanie tej drugiej
Z perspektywy kilku dni uważam, że amerykanie zastawili na Rosjan pułapkę, prawdopodobnie ich ostatnie nieporadne zachowania miały uśpić czujność rosyjskich wojskowych i analityków,
być może dlatego prawie uciekli z Afganistanu, by przekonać Rosję że na swoim podwórku rządzi do tego stopnia, że planowana operacje na południowym wschodzie pewni siebie Rosjanie rozszerzyli również o północną opcje. Co doskonale widać po tym jak są realizowane cele przez Rosjan na obydwu kierunkach, jeden koronkowa akcja a drugi ogólnie na huura.

Amerykanie nasycili wojska ukraińskie nowoczesnym sprzętem. Amerykańscy, brytyjscy i polscy instruktorzy od kilku lat praktycznie tam mieszkali. Nawet wojna w aspekcie medialnym jest zarządzana przez wyspecjalizowane amerykańskie koncerny. 40 milionowa Ukraina o powierzchni Francji o dużej ilości wąskich przejść na grząskich obszarach przy jednocześnie bardzo płaskim terenie jest idealna do stawiania oporu wojskom pancernym i do rozciągnięcia linii zaopatrzenia.
Oczywiście Ukraina wojnę przegra w najłagodniejszej opcji utraci połączenie donieck-krym a w najtwardszym padnie rząd a nowy powołany jak w Lublinie w 44 zajmuje się łapaniem nacjonalistów ukraińskich za zbrodnie w Donbasie. Niestety w najlepszym polskim interesie jest, żeby ta wojna trwała jak najdłużej, wymiar humanitarny nie ma tu znaczenia i jest tylko jednym z narzędzi do jej prowadzenia. Każdy wystrzelony iskander czy kalibr na Mariupol czy Kijów to nie osiągnięty cel w Poznaniu czy Warszawie, każdy rosyjski czołg czy śmigłowiec zgruzowany wraz załogą to problem siły armii. Wszystko wskazuje na to, że armia rosyjska może potrzebować średnio rok na każdy dzień wojny żeby odbudować swoje straty. Biorąc pod uwagę dodatkowe ograniczenia wynikające z sankcji to minie kilka ładnych lat zanim niedźwiedziowi odrosną zęby a to są lata kiedy Polska może być spokojna. Ja wiem ze sceny pokazywane w telewizorze łapią za serce ale należy pamiętać, ze to nie jest nasza wojna, co więcej to wojna pomiędzy stronami, dla których Polska jest również podmiotem z którym nie mają dobrych stosunków.
Nie wiem czy to wynik zarządzania konfliktem przez amerykanów ale nasza polityka międzynarodowa od kilku dni jest naprawdę wysokich lotów, Polska wyrosła na lidera centralnej europy i to w aspekcie politycznym jak i militarnym. Zauważyły to również Niemcy i to właśnie dlatego wykonały zwrot o 180 stopni, żeby nie dać się zmarginalizować przez Polskę. To właśnie dlatego w trybie pilnym wysłali broń na Ukrainę własnym transportem, ryzykując życie pilotów żeby wyeliminować "nowy hub europejski" jakim stała się Polska

Problemy na granicy są medialna wojna, było wiadome od początku, że Rosjanie używają tych samych ludzi z granicy co kilka miesięcy wcześniej ale jestem przekonany że Polska strona jest świetnie na to przygotowana. Pojawiła się masa nieprawdziwych informacji o agresywnych, uzbrojonych Ukraińcach czy o atakach na polskich sanitariuszy, z pierwszej ręki wiem, że sytuacja na granicy jest wzorcowa. Glosy o tym, że polska nie wytrzyma finansowo emigrantów są śmieszne, to są ludzie którzy w większości wrócą do siebie gdy się uspokoi a ci którzy zostaną bardzo szybko się zasymilują i odpracują swój pobyt w Polsce. Nie należy patrzeć na nich jak na uchodźców muzułmańskich, którzy w większości dostali się do europy w celu destabilizacji.

Dodatkowo, jeżeli oczywiście to prawda to nasze stare migi przekazaliśmy Ukrainie a za to zostaną nam odkupione nowe maszyny przez UE, bardzo duża ilość amunicji pamiętająca jeszcze układ warszawski została przekazana przez Polskę, to jest prezent za który oni kiedyś zapłacą a my mieliśmy tylko problem. Walka z rosyjskim gazem to szansa dla Polskiego węgla i odstawienie Fit for 55 na półeczkę z napisem później.
Jeżeli chodzi o Putina to jego pewność siebie i władza zapewne słabną i to jest bardzo dobre, dużo lepsze niż gdyby przyszedł jakiś jego następca objawiający się jako polityk o otwartym umyśle bo wtedy jest duża szansa na odwilż z Rosja i pompowanie tam pieniędzy, podobnie zresztą z Ukraina, gdyby wygrali wojnę popłynęła by tam rzeka pieniędzy. Lepiej żeby te pieniądze znalazły się w Polsce która może być dłużej postrzegana jako mur pomiędzy Europa a Rosja i jeżeli uda się utrzymać na zachodzie wrażenie że silna Polska to bezpieczna Europa to my wygramy tą wojnę. Niemcy jak również cała UE będzie zmuszona zmienić perspektywę z jaka do nas się odnoszą 
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

daavid

Post #9 Ocena: 0

2022-03-02 13:01:41 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

Cytat:

Działanie ruskich trolli nie musi polegać na popieraniu np. działań Putina, tylko na sianiu fermentu. Po to ruska armia zatrudnia takich ludzi i są w tym dobrzy.

Cytat:

2022-03-02 12:27:34, iwona38 napisał(a):
Cytat:

Cytat:

Ja nawet wiem dokladnie skad ta zaczerpnieta wiedza. Szczucie Polaka na Polaka nigdy sie nie skonczy. Robiono to przy okazji pandemii i robi sie to przy okazji wojny.
link

Tymczasem Zelenski:

"- Zwracam się teraz do wszystkich Żydów świata. To bardzo ważne, żebyście wy, miliony Żydów na całym świecie, nie milczeli. Bo z milczenia rodzi się nazizm - powiedział. Zełenski sam pochodzi z rodziny ukraińskich Żydów."

link

No i co że ma korzenie żydowskie? Nigdy tego nie ukrywał. Przeszkadza Ci to?

Tutaj świetna analiza. Jarosław Wolski naprawdę zna się na tym o czym mówi. Polecam słuchać takich ludzi.

https://youtu.be/XWHFefcV-gU

Opinia moderatora: Nie dodawaj postu pod postem. SweetLiar.

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #10 Ocena: 0

2022-03-02 14:23:50 (3 lata temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Cytat:

2022-03-02 11:31:10, camilius napisał(a):
...

Dalem rade przeczytac ten wpis i z bolem serca nie moge pogodzic sie z tym ze zostal skasowany.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

Strona 231 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 230 | 231 | 232 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,