2022-02-28 09:25:31, Wembley75 napisał(a):
Który mężczyzna jest skłonny pojechać na Ukrainę i walczyć...
Pojechałbym. Tylko moja rodzina nie ma nikogo w razie czego....
Str 222 z 847 |
|
---|---|
stanislawski | Post #1 Ocena: 0 2022-02-28 16:02:45 (3 lata temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat: 2022-02-28 09:25:31, Wembley75 napisał(a): Który mężczyzna jest skłonny pojechać na Ukrainę i walczyć... Pojechałbym. Tylko moja rodzina nie ma nikogo w razie czego.... |
daavid | Post #2 Ocena: 0 2022-02-28 16:44:55 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Ukraińcy póki co mają nadmiar swoich ochotników. Brytyjczycy ponoć pomagają w utworzeniu legionu cudzoziemców. Zgłasza się sporo byłych żołnierzy. Taka jednostka może mieć sporą wartość.
|
daavid | Post #3 Ocena: 0 2022-02-28 16:53:37 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Idi na ..uj
https://fb.watch/bsJV67hMKE/ [ Ostatnio edytowany przez: daavid 28-02-2022 16:53 ] |
jolantina | Post #4 Ocena: 0 2022-02-28 17:39:57 (3 lata temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
tu trochę inny punkt widzenia.
dlugasne ale powiedzmy od okolo 5minuty do okolo 42 dla niecierpliwych Diabla oszukac nie grzech
|
Dzikizewsi | Post #5 Ocena: 0 2022-02-28 17:40:36 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-03-2015 Skąd: Ceska Republika |
Cytat: 2022-02-27 17:42:06, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2022-02-27 16:17:15, Dzikizewsi napisał(a): To nie ty bedziesz sie musiala z tym problemem stykac . Nie ty bedziesz musiala placic podatki . Ciebie na wyspie nie dotknie banderowska milosc blizniego . Bardzo chybione argumenty ad persona z kompletnym pominięciem sedna sprawy. Witam . Opravdu to sa dla ciebie argumenty ad persona ? Wycielas jeszcze zdanie o tym ze bedac w UK nie obchodzi cie ze Polske zalewa fala kilku milionow ukraincow . Dosyc standartowa taktyka moderatorow chcacych sie pozbyc osob majacych inne zdanie i nie bijacych w ten sam beben . Poniewaz moje posty nie naruszaja regulaminu forum najlatwiej poczuc sie obrazonym wypowiedziami usera i go zbanowac . Bardziej ad persona byly wpisy o tym czy juz sie zdecydowalas wstapic do Ochotniczej Legii lub czy juz znasz hymn ukrainskiej armii "backa nasz Bandera" . A czy twoj wpis szufladkujacy mnie do zwolennikow wojny na zasadzie kto nie znami ten przeciw nam nie byl przypadkiem ad persona ? I chcialbym sie mylic ale na naszych oczach odbywa sie zalew Polski ukraincami . W sieci jest pelno ogloszen o pomocy dla uchodzcow , oferowane sa mieszkania , praca , wyposazenie do domow , zywnosc , darmowa opieka zdrowotna bez kolejek , otwierane sa szpitale dla uchodzcow ktore do taj pory byly zamkniete dla placacych podatki i ubezpieczenia Polakow . Oferowana jest pomoc psychologiczna , neurologiczna , onkologiczna za darmo gdzie te uslugi ze wzgledu na pandemie byly wstrzymane . Ukraincy sami wrzucaja klipy do sieci ze opowiastki o kobietach i dzieciach na granicy mijaja sie z prawda . Jak im w Rumunii zaproponowano obozy dla uchodzcow od razu zglosili chec wyjazdu do Polski , Czech i Wegier , mogacych im zaoferowac znaczie lapsze warunki i pieniadze niz namiot w obozie dla uchodzcow . Pamietam jak stojac w kolejce na przelomie lat 70-80 bylaem swiadkiem ataku slownego na starsza kobiete probujaca wejsc do sklepu na ksiazeczke inwalidy wojennego . Napastnikiem byl okolo trzydziesto kilu letni czlowiek , wykrzykiwal ze to jest ich wina , tego pokolenia wojennego ze jest kryzys , ze musimy po wszystko stac w kolejkach , ze nie mamy demokracji i dobrobytu , ze kiedy oni w koncu umra i pozwola zyc normalnie itp . Jakby rzeczywiscie ta kobiecina byla temu winna . Najwiekszym zaskoczeniem dla mnie bylo to ze nikt nie stanal w obronie tej staruszki . Wielu patrzylo na nia naprawde bardzo nieprzyjemnie . Teraz gdy dzwonie do mamy , do Polski , to slysze ze ona sama boi sie wypwiedziec swoja opinie publicznie przed atakiem wszystkowiedzacej mlodziezy . Ja sam slysze ze juz powinienem odejsc z tego swiata gdy robie sobie zarty na temat demokracji i wolnosci slowa obecnie , gdzie anonimowa osoba o nazwie moderator moze cenzurowac i zamykac innym usta wg swojego widzimisie czy tez wyimaginowago ataku slownego czy obrazania innych np mata robocza na ktorej prezentowalem modele na forum modelarskim . Bedac na emigracji w UK nie wtracalem sie w sprawy Polski . Wiele lat powodowalo ze nie mieszkajac na miejscu , nie pracujac , nie mialem kompletnie pojecia o tym jak sie zyje w kraju i moj poglad z wyspy moze byc calkowicie oderwany od rzeczywistosci , koslawy . Dlatego jak widze ze wielu nie majac pojecia o kraju tak latwo zaprasza do Polski ukrainskich uchodzcow wiedzac ze nie beda sie stykac z problemami jakie oni przyniosa jest to dla mnie zupelnie surrealistyczne . Pozdrawiam Dzikizewsi |
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2022-02-28 18:40:15 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
FIFA i UEFA wykluczają Rosję, brawo!
"Międzynarodowa Federacja Piłki Nożnej (FIFA), działając w porozumieniu Europejską Unią Piłkarską (UEFA), podjęła w poniedziałek decyzję o zawieszeniu wszystkich rosyjskich drużyn - klubowych i reprezentacyjnych - w rozgrywkach FIFA i UEFA. Zawieszenie obowiązuje do odwołania." Przypomnijmy. Polski Związek Piłki Nożnej odmówił rozegrania meczu barażowego z Rosją w marcu. W skąd za nim poszły Szwecja i Czechy. Biuro Rady FIFA ogłosiło, że reprezentacja Rosji ma występować pod nazwą "Rosyjska Federacja Piłkarska". Mecze zaplanowane na jej terytorium miały zostać przeniesione na neutralny teren i rozegrane bez kibiców. A także bez rosyjskiej flagi oraz hymnu. W odpowiedzi PZPN wydał oświadczenie, w którym napisał, że jest to gra pozorów i polska reprezentacja nie zagra meczu z Rosjanami niezależnie od nazwy pod jaką ta drużyna wystąpi. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
iwona38 | Post #7 Ocena: 0 2022-02-28 18:50:28 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Pewnie putin popelni z tego powodu samobojstwo ...juz widze jak sie tym przejal.
A tu mam taki kwiatek, ktorym ja sie osobiscie bardziej przejmuje. Nikt nie wie co siedzi we lbie tego idioty a jak jeszcze beda go zachecsc, to kto wie... "Czołowy prezenter kremlowskiej TV proponuje Rosji zniszczenie świata w wojnie nuklearnej" link Nie kupuje w Amazonie.
|
SweetLiar | Post #8 Ocena: 0 2022-02-28 19:00:29 (3 lata temu) |
Cytat: 2022-02-28 18:50:28, iwona38 napisał(a): Pewnie putin popelni z tego powodu samobojstwo ...juz widze jak sie tym przejal. Nie zdajesz sobie sprawy jak ważna to decyzja. Kolejna dobra wiadomość: UEFA zrywa współpracę z Gazpromem. Iwona, wiesz co to Gazprom? ![]() Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
iwona38 | Post #9 Ocena: 0 2022-02-28 19:01:49 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Sorry ale dla mnie te sankcje sa poprostu smieszne.
Zreszta dla niego chyba tez skoro nic sobie z nich nie robi, poki co. [ Ostatnio edytowany przez: iwona38 28-02-2022 19:03 ] Nie kupuje w Amazonie.
|
SweetLiar | Post #10 Ocena: 0 2022-02-28 19:07:06 (3 lata temu) |
Naprawdę? Uważasz, że dla Rosjan dolar droższy o 100% i krach gospodarczy są śmieszne?
Wykluczanie ich kraju z piłki i wszystkiego po kolei ma im to osłodzić? Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|