MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 218 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 217 | 218 | 219 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 218 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: 0

2022-02-27 12:25:28 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-02-27 11:57:04, xxxx1234 napisał(a):
tym ludziom nie chce się jechać na poligon to czy oni będą bronić kraju z narażeniem zdrowia i życia czy raczej chować gdzieś po kątach?

Ja też bym wolała ciepły fotel i netflix zamiast poligonu, ale jakby mi kacapy chciały przyjść i zburzyć mój świat to perspektywa zmienia się o 180 stopni co mamy okazję obserwować na Ukrainie.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

wit_oldo

Post #2 Ocena: 0

2022-02-27 12:27:17 (3 lata temu)

wit_oldo

Konto usunięte

Cytat:

2022-02-27 07:10:11, xxxx1234 napisał(a):
Cytat:

2022-02-26 18:03:27, galadriel napisał(a):
A czy w Polsce jest armia zawodowa, czy tak jak kiedys obowaizkowa rezerwa?

Bo jestem ciekawa, czy teraz robia jakis nowy nabor do armii, czy tylko te wschodnie flanki sa obsadzone Amerykanami i Nato?

Ja kiedys aplikowalam do Strazy granicznej, tzn na lotnisku zeby pracowac, ale bez odzewu wtedy. Ciekawe czy rekrutuja teraz? W sumie powini zwiekszac anglojezyczna kadre.

Gal stan polskiej armii jest opłakany, moja koleżanka jest "szeregowym zawodowym" opowiada jak to wygląda w jej jednostce sprzet to złom, z którego problem, jest wyjechanie poza jednostkę, opowiadała mi sytuację, w której podczas ćwiczeń "udawała około od Bwupa" (pewnie jakiś pojazd wojskowy) nie wiedziałem o co jej chodzi, a ona mówi, że zespół się ten pojazd i cztery osoby udawały koła inne silnik itd... i taki "ludzki bwup" wyjeżdżał z garażu takie rzeczy to ja robiłem ja miale 5 lat.
Co jeszcze opowiadała to duża cześć tego zawodowego wojska z jej otoczenia to ludzie, którzy znaleźli sobie sposób "na łatwą pracę i szybszą emeryturę" jak trzeba jechać na poligon to jest wysyp L4, jak komuś za coś zabiorą premie następnego dnia L4 i tak wygląda wojsko w Polsce.

Kilka stron temu toczyła się dyskusja, w stylu, że gdyby Rosja napadła na Polskę to wszyscy faceci powinni jechać z UK bronić kraju. Ja mam pytanie do tych osób czym mieli byśmy bronić Polski patykami czy widłami?

Ta twoja to pewnie wyimaginowana tak jak te koła od bewupa*YAHOO*

BWP...Bojowy Wóz Piechoty to pojazd gąsienicowy. Na przyszłość sprawdź zanim zaczniesz konfabulować.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #3 Ocena: 0

2022-02-27 13:04:26 (3 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Spoko dowiedziałem się co to jest BWP, to może mnie oświecisz jeszcze czym te gąsienice są napędzane jak nie kołami, bo ja tam tam widzę jeszcze więcej kół niż w zwykłym pojeździe typu samochód. *BRAVO*

Do góry stronyOnline

gosian

Post #4 Ocena: 0

2022-02-27 13:21:35 (3 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Dziki a ty po czyjej jesteś stronie?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #5 Ocena: 0

2022-02-27 13:38:41 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-02-27 12:01:48, Dzikizewsi napisał(a):

Nawet ladny hymn maja :
Backa nasz Bandera ,
Ukraina nasze maty ,
za Ukrainu budu wojowaty .

prosze

Nawet przezornie możliwość dodawania komentarzy wyłączyli, aby nie dowiedzieć się co społeczeństwo o tym myśli.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 27-02-2022 13:49 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2022-02-27 14:05:25 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Cytat:

2022-02-27 12:27:17, wit_oldo napisał(a):
Ta twoja to pewnie wyimaginowana tak jak te koła od bewupa*YAHOO*

Dziewczyna chciała może zabłysnąć w towarzystwie.

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #7 Ocena: 0

2022-02-27 14:59:50 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-02-27 13:21:35, gosian napisał(a):
Dziki a ty po czyjej jesteś stronie?

Witam .
Po polskiej stronie . Patrze tak po chlopsku na to co sie dzieje i staram sie odseparowac emocje od realiow .
Juz pisalem ze wojna to straszna rzecz , dla obydwu stron .
Ukraina od 8 lat nie chciala uregulowac sytuacji ze zbuntowanymi republikami mimo ze sie do tago zobowiazala .
Poklepywana i uzbrajana przez amerykanow , i Polske , marzyla ze odbije Krym i Donbas .
Po majdanie czyli przewrocie staczala i stacza sie coraz glebiej w banderyzm i nacjonalizm . O tym jak chca walczyc tez juz pisalem , zaden z mojej firmy nie spakowal sie i nie pojechal w trybie alarmowym na Ukraine . Tym bardziej ze ogloszono powszechna mobilizacje . Teraz zalewaja nasz kraj uciekinierami , media glosza ze to kobiety z dziecmi ale ja cos duzo widze zdrowych facetow zdolnych do noszenia broni . Jest juz tego ponad 100000 a to dopiero poczatek .
Przywioza ze soba kult Bandery i nacjonalizm wpojony im przez 8 lat . Nie chcialbym byc zlym prorokiem ale jesli oni nie wroca do siebie tylko sie osiedla na stale to za okolo 5-6 lat bedziemy mieli problem z mniejszoscia ukrainska ktora bedzie sie domagala praw zgodnie z unijnym prawem albo nawet autonomi dla siebie jesli zdolaja sie zgromadzic w jednym miejscu . A takich rzeczach jak czystki etniczne w imie samostijnej to nawet sie boje myslec a co dopiero pisac .
Mozna sie nawet zastanowic czy nie jest to jakis chory plan na zniszczenie panstwa narodowego jakim jest Polska czy nawet Czechy .
W koncu nawet Norman Davies okreslil nas jako jakis chory twor , jednolity etnicznie bez duzych mniejszosci narodowych .
Bron ktora zostala wydana ukraincom z polecenia Zelenskiego juz zaczela byc wykorzystywana przez kryminalistow , niewiadomo ile moze trafic do Polski przemycona np przez nacjonalistow .
Zaslepieni rusofobia nie mozemy zapominac o tym kim jestesmy i z jakiego kraju pochodzimy . Nie mozemy pozwolic na to aby u naszych granic rosla w sile banderowska Ukraina z pretensjami terytorialnymi do Polski .
A i byl tu taki jeden ktory wypisywal ze Rosja ma pretensje terytorialne do Polski . Z checia sie z tym zapoznam o jakie to terytoria chodzi .
Pozdrawiam
Dzikzewsi

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2022-02-27 15:57:10 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Jeśli uważasz, że Ukraina powinna się podporządkować to jesteś po stronie Putina.
Putin już groził Finlandii i Szwecji oraz wysunął żądania wycofania wojsk i sprzętu z krajów, które przystąpiły do NATO po 1997 roku.

Co do Ukraińców. Jeśli wojnę wygra Rosja i oficjalnie nastanie tam ruski ład to jest bardzo prawdopodobne, że ogromna część tych uchodźców zdecyduje się pozostać w Polsce.

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #9 Ocena: 0

2022-02-27 16:17:15 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-02-27 15:57:10, SweetLiar napisał(a):
Jeśli uważasz, że Ukraina powinna się podporządkować to jesteś po stronie Putina.
Putin już groził Finlandii i Szwecji oraz wysunął żądania wycofania wojsk i sprzętu z krajów, które przystąpiły do NATO po 1997 roku.

Co do Ukraińców. Jeśli wojnę wygra Rosja i oficjalnie nastanie tam ruski ład to jest bardzo prawdopodobne, że ogromna część tych uchodźców zdecyduje się pozostać w Polsce.

Witam .
Czyli kto nie z nami ten przeciwko nam .
Bardzo latwo szufladkujesz ludzi .
Naprawde musisz nienawidzic Polski skoro stawiasz interes innych krajow nad swoim . Albo nienawisc do Rosji jest silniejsza od zdrowego rozsadku . W koncu 30 lat prania muzgow zaczyna przynosic efekty .
I nie ma co sie dziwic ze bedac w UK kilka milionow uchodzcow w Polsce cie malo obchodzi . To nie ty bedziesz sie musiala z tym problemem stykac . Nie ty bedziesz musiala placic podatki . Ciebie na wyspie nie dotknie banderowska milosc blizniego .
Moze , a moze i nie , jesli na Ukrainie nastanie ruski mir to ja po prostu nie chce widziec ukrainskiego ladu w Polsce .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #10 Ocena: 0

2022-02-27 16:30:01 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

A tu tak przy okazji Ukrainy realizuje sie inny plan. I jak tu nie wierzyc teoriom spiskowym? I zeby mi tu nikt nie zarzucil jakiegos trolowania. Ja tylko zadaje pytania na tematy, w ktorych mam watpliwosci. Acha i oczywiscie, ze jestem po stronie Ukrainy, ja z tych co to nienawisc do ruskich wypili z mlekiem matki. Ale taka sama mam do niemcow i jakos nie wierze w ich czyste intencje.

Morawiecki: Potrzebujemy silnej armii europejskiej
link

Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Strona 218 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 217 | 218 | 219 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,