Str 217 z 847 |
|
---|---|
SweetLiar | Post #1 Ocena: 0 2022-02-27 09:21:40 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Ja myślę, że są bardziej skłonni zdyskwalifikować trzy kraje niż Rosję, ale czas pokaże. Jakieś stanowisko zająć muszą bo termin meczu zbliża się wielkimi krokami.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
admiralbibol | Post #2 Ocena: -1 2022-02-27 09:42:37 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Uwaga :
Daavid juz od prawie 10 godzin nie opublikowal zadnego wysrywu o Orbanie, czy ktos jest w stanie sprawdzic czy nie trzba wyslac do niego jakiejs karetki ? Opinia moderatora: Proponuję talkie watpliwosci rozwiewac na priv. SweetLiar. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
Argosman | Post #3 Ocena: 0 2022-02-27 09:59:03 (3 lata temu) |
Z nami od: 07-09-2010 Skąd: Basildon |
Cytat: 2022-02-26 23:38:36, SweetLiar napisał(a): Odwrócenie uwagi od czego? To musiała by być naprawdę gruba sprawa, żeby ponosić takie koszty. Nie nazwałbym tego kosztami. Dla Putina to mięso armatnie. Tylko w 2021 wcielono do armii rosyjskiej 12tys nowych rekrutów. To 10% Polskich Sił Zbrojnych. Przez dziesiątki lat nasi wschodni sąsiedzi nie robili nic innego tylko inwestowali w armię w sytuacji gdy reszta Świata raczej dąży ku rozbrajaniu. Drugi budżet na Świecie po USA. Te kilkadziesiąt zniszczonych maszyn pewnie nawet przeszło niezauważenie. niestety wygląda to bardziej na wietrzenie pełnych magazynów. Podobnie jak USA prowadzi wojny by pozbyć się nadmiaru wyprodukowanej broni i amunicji. |
Dzikizewsi | Post #4 Ocena: 0 2022-02-27 10:04:25 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-03-2015 Skąd: Ceska Republika |
Cytat: 2022-02-26 22:24:22, karjo1 napisał(a): Zrodelka informacyjne, co ciekawego podpowiecie? Witam . Polecam blog militariaszmula na wordpress.com . Czasami wylacza publiczny dostep i trzeba zalozyc konto i poprosic o akces . Pokazuje informacje z dwoch stron i sa czesto zweryfikowane ale hejterzy staraja sie ograniczyc dostep do rzetelnych informacji . Np ten transporter opancerzony wjezdzajacy w cywilny samochod w Kijowie byl ukrainski , niby rosyjska kolumna zniszczona w Kijowie to byla ukrainskiej GN , rakieta trafiajaca w blok mieszkalny to byl pocisk ukrainskiej OPL ktory zgubil cel , no i ukrainskie Termopile czyli Wyspa Wezy , jej obroncy zmartwychwstali w rosyjskiej niewoli itp . Pozdrawiam Dzikizewsi |
admiralbibol | Post #5 Ocena: 0 2022-02-27 10:27:16 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Patrzac na info jakie przewija sie w necie to ruskie zbieraja straszne manto i wyslali tam sprzet z demobilu. Przeciez oni ten atak planowali od lat a tutaj taki cyrk.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2022-02-27 10:28:51 (3 lata temu) |
Nie miałam na myśli kosztu w ludziach, ale kaszta finansowe. Putin przygotowywał się do tej wojny 8 lat więc pewnie na sankcje też jest przygotowany. Wydaje mi się jednak, że to nie jest żadna przykrywka on naprawdę wierzył, że zdobycie Ukrainy zajmie mu 2 góra 3 dni.
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2022-02-27 10:29:13 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Dziki, a nie pisza tam ze to wcale nie Putin zaatakowal, tylko Ukraina zaatakowala Rosje, a my tu wszyscy na zachodzie po prostu suchamy zgnilej zachodniej propagandy?
Cos mi to przypomina ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
SweetLiar | Post #8 Ocena: 0 2022-02-27 11:54:26 (3 lata temu) |
Niektórzy jeńcy rosyjscy tak właśnie myśleli jadąc na wojnę, że to Ukraina ich zaatakowała, inni myśleli że jadą na manewry.
|
xxxx1234 | Post #9 Ocena: 0 2022-02-27 11:57:04 (3 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Cytat: 2022-02-27 08:35:44, SweetLiar napisał(a): Pewnie tacy od zmiany kół też są w armii w potrzebni, a jak jest wojna to l4 chyba nie obowiązuje. Też mam znajomych w wojsku dwóch było w Iraku i Afganistanie, inni służą w kraju, ale oni nie zmieniali kół. Tymczasem media donoszą o buncie 5 tys rosyjskich żołnierzy, którzy nie chcą walczyć z Ukrainą. Można mieć najlepszy sprzęt, ale jak widać nie zawsze to wystarcza. Ja nie pisałem o zmianie kół tylko o udawaniu kół przeczytaj dokładnie mój poprzedni post. L4 pewnie w czasie wojny nie obowiązuje, ale jak tym ludziom nie chce się jechać na poligon to czy oni będą bronić kraju z narażeniem zdrowia i życia czy raczej chować gdzieś po kątach? |
Dzikizewsi | Post #10 Ocena: 0 2022-02-27 12:01:48 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-03-2015 Skąd: Ceska Republika |
Cytat: 2022-02-27 10:29:13, galadriel napisał(a): Dziki, a nie pisza tam ze to wcale nie Putin zaatakowal, tylko Ukraina zaatakowala Rosje, a my tu wszyscy na zachodzie po prostu suchamy zgnilej zachodniej propagandy? Cos mi to przypomina ![]() Witam . Widze ze nawet nie probowalas tam zajrzec . W wiekszosci jest to glownie blog informacyjny na ktorym jest bardzo malo propagandy . Ale mozesz sobie wierzyc w co chcesz mnie to malo obchodzi . I w koncu zdecydowalas sie jechac na Ukraine ? Zelenski oficjalnie juz zaprosil obcokrajowcow do wstepowania do Legii Ochotniczej . Nawet ladny hymn maja : Backa nasz Bandera , Ukraina nasze maty , za Ukrainu budu wojowaty . Napewno znajdziesz w necie . Pozdrawiam Dzikizewsi |