2022-02-26 22:53:26, daavid napisał(a):
Wygląda na to, że Orban twardo liże d*pę Putina.
Czy jest na forum jakis lekarz ?
Pacjent ma jakas manie natrectw, chyba podbijal kiedys do Orbana, ale ten byl nieczuly na jego zaloty.
Prove me wrong.
Str 216 z 847 |
|
---|---|
admiralbibol | Post #1 Ocena: 0 2022-02-27 00:30:14 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Cytat: 2022-02-26 22:53:26, daavid napisał(a): Wygląda na to, że Orban twardo liże d*pę Putina. Czy jest na forum jakis lekarz ? Pacjent ma jakas manie natrectw, chyba podbijal kiedys do Orbana, ale ten byl nieczuly na jego zaloty. Prove me wrong. Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
daavid | Post #2 Ocena: 0 2022-02-27 01:38:39 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2022-02-27 00:30:14, admiralbibol napisał(a): Cytat: 2022-02-26 22:53:26, daavid napisał(a): Wygląda na to, że Orban twardo liże d*pę Putina. Czy jest na forum jakis lekarz ? Pacjent ma jakas manie natrectw, chyba podbijal kiedys do Orbana, ale ten byl nieczuly na jego zaloty. Prove me wrong. Ślepy, czy jaki? Nawet Niemcy zgodzili sie przywalić Swiftem w Ruskich. Twardo trzyma się ono Orban. Ja mam natręctwa, czy Orban? Uwierz, że jakby mi dali kałacha to bym w tych Ruskich walił i to celnie. W Orbana też, bo to żmija. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 27-02-2022 01:40 ] |
daavid | Post #3 Ocena: 0 2022-02-27 04:24:47 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
W nocy postanowiłem pójść do rosyjskiej cerkwi. W ukraińskiej koszulce, którą właśnie zrobiłem. Gdzie Wy pójdzie?
[ Ostatnio edytowany przez: daavid 27-02-2022 04:25 ] |
xxxx1234 | Post #4 Ocena: 0 2022-02-27 07:10:11 (3 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Cytat: 2022-02-26 18:03:27, galadriel napisał(a): A czy w Polsce jest armia zawodowa, czy tak jak kiedys obowaizkowa rezerwa? Bo jestem ciekawa, czy teraz robia jakis nowy nabor do armii, czy tylko te wschodnie flanki sa obsadzone Amerykanami i Nato? Ja kiedys aplikowalam do Strazy granicznej, tzn na lotnisku zeby pracowac, ale bez odzewu wtedy. Ciekawe czy rekrutuja teraz? W sumie powini zwiekszac anglojezyczna kadre. Gal stan polskiej armii jest opłakany, moja koleżanka jest "szeregowym zawodowym" opowiada jak to wygląda w jej jednostce sprzet to złom, z którego problem, jest wyjechanie poza jednostkę, opowiadała mi sytuację, w której podczas ćwiczeń "udawała około od Bwupa" (pewnie jakiś pojazd wojskowy) nie wiedziałem o co jej chodzi, a ona mówi, że zespół się ten pojazd i cztery osoby udawały koła inne silnik itd... i taki "ludzki bwup" wyjeżdżał z garażu takie rzeczy to ja robiłem ja miale 5 lat. Co jeszcze opowiadała to duża cześć tego zawodowego wojska z jej otoczenia to ludzie, którzy znaleźli sobie sposób "na łatwą pracę i szybszą emeryturę" jak trzeba jechać na poligon to jest wysyp L4, jak komuś za coś zabiorą premie następnego dnia L4 i tak wygląda wojsko w Polsce. Kilka stron temu toczyła się dyskusja, w stylu, że gdyby Rosja napadła na Polskę to wszyscy faceci powinni jechać z UK bronić kraju. Ja mam pytanie do tych osób czym mieli byśmy bronić Polski patykami czy widłami? |
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2022-02-27 08:06:40 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Zapewne wtedy jakies UK czy inni co nie beda nadstawiac karku by nam sprzet przyslali.
Ja sie nie zgadzam z tym "mezczyzni" na wojne. Nie kazdy facet jest typem "wojownika". No to miejmy nadzieje, ze to ruskie wojsko to tez tacy spece od L4. Z Ukraincami jest odwrotnie. Cos jak opowiesci pilotow w drugiej WW: piloci angielscy mili zupelnie inne podejscie od pilotow polskich. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|
|
dominikaaa | Post #6 Ocena: 0 2022-02-27 08:29:03 (3 lata temu) |
Z nami od: 30-03-2008 |
Cytat: 2022-02-26 23:30:46, Argosman napisał(a): Atak na Ukrainę wygląda jak odwrócenie uwagi. Wszyscy zgodnie powtarzają, że inwazja jest źle zaplanowana i skoordynowana, żołnierze to słabo wyszkoleni i wyekwipowani chłopcy z zeszłorocznego poboru. Gdzie jest więc elita rosyjskiej armii, z której ten kraj słynie? |
SweetLiar | Post #7 Ocena: 0 2022-02-27 08:35:44 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Pewnie tacy od zmiany kół też są w armii w potrzebni, a jak jest wojna to l4 chyba nie obowiązuje. Też mam znajomych w wojsku dwóch było w Iraku i Afganistanie, inni służą w kraju, ale oni nie zmieniali kół.
Tymczasem media donoszą o buncie 5 tys rosyjskich żołnierzy, którzy nie chcą walczyć z Ukrainą. Można mieć najlepszy sprzęt, ale jak widać nie zawsze to wystarcza. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
dominikaaa | Post #8 Ocena: 0 2022-02-27 08:37:01 (3 lata temu) |
Z nami od: 30-03-2008 |
Mówię o stronie rosyjskiej.
|
karjo1 | Post #9 Ocena: 0 2022-02-27 08:39:21 (3 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
No to dla chetnych:
"Cudzoziemców chcących bronić Ukrainy i porządku światowego w ramach Międzynarodowej Legii Obrony Terytorialnej Ukrainy zapraszam do kontaktu z zagranicznymi placówkami dyplomatycznymi Ukrainy w Państwa krajach. Razem pokonaliśmy Hitlera, pokonamy też Putina." - napisał na Twitterze szef ukraińskiego MSZ Dmytro Kułeba. legion |
Gwontownik | Post #10 Ocena: 0 2022-02-27 09:04:35 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
[LIST]
Cytat: 2022-02-27 07:10:11, xxxx1234 napisał(a): Gal stan polskiej armii jest opłakany, moja koleżanka jest "szeregowym zawodowym" opowiada ..... Mnie wpadł gdzieś raport o zdolnościach armii. Wynikało z niego wprost, że jakikolwiek opór podczas ataku jest niemożliwy. Pytanie do użytkowników MW. Jak wiecie jesteśmy w trakcie eliminacji do mistrzostw świata w piłce kopanej. Losy polskiej reprezentacji zależą od spotkania z Rosją, planowanym na trzeci lub czwarty tydzień marca (nie pamiętam dokładnie). W ramach protestu zawodnicy polskiej reprezentacji odmówili wzięcia udziału w tym meczu. W ślad za nimi, podobne decyzję podjęli Czesi i Szwedzi. Podobnie w innych sportach sportowcy odmawiają rywalizacji, a w efekcie zostają ukarani jako przegrani walkowerem. Tym sposobem to jeszcze Rosja może mistrzostwa wygrać nie rozgrywając żadnego meczu. Czy nie powinno być tak, że UEFA czy FIFA dyskwalifikuje dana reprezentację z rozgrywek, a nawet bycia członkiem tych organizacji? Tymczasem UEFA przytula niemałe pieniądze z tytułu sponsoringu przez Gazprom i ma głęboko w d...w zajęcie stanowiska w tej sprawie. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 27-02-2022 09:25 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|