MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 211 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 210 | 211 | 212 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 211 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2022-02-25 10:36:52 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

haha ty zapytany o swoja latke

odpowiedziales z duma ze jestes postrzegany za "chama i wrednego cwaniaka" takiego slodziaka w ktorym zakochuja sie malolatki a pozniej zostaja same z wielkimi brzuchami

no powiedz ze to nie jest dziecinne : ))

iwona z calym szczunkiem dla osob ktore zmarly tego dnia nie potrafie miec szacunku do tego w jaki sposob zgineli gdyby byla woja chcialbym zginac wiedzac ze moge troche powalczyc a nie krzyknac do megafonu f..ck you i dostac pociskiem w leb na wlasne zyczenie

idiotyczna smierc...

iwona kiedys napisalas zebym sie juz do ciebie nie odzywal uszanowalem to do momentu w ktorym ci przeszlo i pisalismy znowu teraz ja mam do ciebie taka prosbe nie pisz juz do mnie nudza mnie twoje wzniosle teksy o jakis ucieczkach i tak dalej jest to niepowazne

przestalem cie traktowac powaznie uszanuj to i juz do mnie nie pisz
dzieki serdeczne *FLOWER*

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 25-02-2022 10:56 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

DADAM1986

Post #2 Ocena: 0

2022-02-25 10:40:31 (3 lata temu)

DADAM1986

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-09-2017

Nic takiego nie napisałem, przytocz cwaniaczku.
"Chłop" 40 lat na karku, a w głowie katastrofa.
Ale najlepsze odnośnie dziecinności to Twój skowyt do moderatorów. Zupełnie jak przedszkole "Proszę Pani o oni mnie biiiiiijąąąąą...."

Do góry stronyOffline

admiralbibol

Post #3 Ocena: 0

2022-02-25 10:40:54 (3 lata temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Obrazek
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #4 Ocena: 0

2022-02-25 10:43:27 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2022-02-25 10:36:52, cris82 napisał(a):
haha ty zapytany o swoja latke

odpowiedziales z duma ze jestes postrzegany za "chama i wrednego dzieciaka" takiego slodziaka w ktorym zakochuja sie malolatki a pozniej zostaja same z wielkimi brzuchami

no powiedz ze to nie jest dziecinne : ))

iwona z calym szczunkiem dla osob ktore zmarly tego dnia nie potrafie miec szacunku do tego w jaki sposob zgineli gdyby byla woja chcialbym zginac wiedzac ze moge troche powalczyc a nie krzyknac do megafonu f..ck you i dostac z pocisku w leb

idiotyczna smierc...

iwona kiedys napisalas zebym sie juz do ciebie nie odzywal uszanowalem to do momentu w ktorym ci przeszlo i pisalismy znowu teraz ja mam do ciebie taka prosbe nie pisz juz do mnie nudza mnie twoje wzniosle teksy o jakis ucieczkach i tak dalej jest to niepowazne

przestalem cie traktowac powaznie uszanuj to i juz do mnie nie pisz
dzieki serdeczne *FLOWER*

Moge sie do ciebie nie odzywac ale nie zmyslaj, ze ja napisalam kiedykolwiek, zebys ty sie do mnie nie odzywal. Dzieciak wychodzi z ciebie na kazdym kroku. Smieszny jestes poprostu.

[ Ostatnio edytowany przez: iwona38 25-02-2022 10:50 ]

Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

jolantina

Post #5 Ocena: 0

2022-02-25 10:44:53 (3 lata temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Ja tam tylko chciałam nadmienić ze data 23 luty dziwnie pokrywa się z datą utworzenia Armii Czerwonej.
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2022-02-25 10:46:49 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

iwona tak trzymaj a po prostu nie piszemy lacznie *DRINK*
*FLOWER* kFiatuszek dla ciebie na droge trzymaj sie urwisie!

Cytat:

2022-02-25 10:40:31, DADAM1986 napisał(a):
Nic takiego nie napisałem, przytocz cwaniaczku.
"Chłop" 40 lat na karku, a w głowie katastrofa.
Ale najlepsze odnośnie dziecinności to Twój skowyt do moderatorów. Zupełnie jak przedszkole "Proszę Pani o oni mnie biiiiiijąąąąą...."

ty nie napisales o sobie ostatnio ze masz tutaj latke "chama i wrednego cwaniaka" ?

a to o mnie pisza ze mam chorobe dwubiegunowa... :-]

"Chłop" 40 lat na karku, a w głowie katastrofa."

to jest dobry tekst : )) to ty piszesz o sobie ze jestes chamem i wrednym cwaniakiem a to niby ja mam katastrofe w glowie

te forum od jakiegos czasu stracilo bardzo na jakosci...

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 25-02-2022 11:16 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #7 Ocena: 0

2022-02-25 12:13:50 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Faktycznie nikt nie może zrobić porządku na tym forum? Przez parę osób, mam wrażenie, że przez jedną jest bałagan i poziom z tiktoka.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 25-02-2022 12:14 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #8 Ocena: 0

2022-02-25 14:32:37 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Ostatnio skupiłem się na poznaniu (nie Poznaniu) ewentualnych przyczyn konfliktu.

Jeśli zamierzasz odnieść się do mojej wypowiedzi ro przeczytaj ją do samego końca.
Na początek zaznaczę tylko że nie jestem nią ruskim trolem, ani zwolennikiem Putina.

Po rozpadzie sowjetskiego sojuza powstała między innymi ukraina jako niepodległe państwo. Na mocy porozumień międzynarodowych pomiędzy Rosją i krajami NATO miała pozostać neutralnym państwem i wolna od jakiejkolwiek broni atomowej. Tymczasem ukraina jako priorytet swych działań uznała dążenie do bycia członkiem NATO i UE do tego stopnia, że oba cele zostały zamieszczone w ich konstytucji jako cel do osiągnięcia, zyskując jednocześnie w Polsce sojusznika i kraj gorąco popierający podjęcie takich kroków. Wręcz promotora ukrainy. Gdy weźmiemy mapę przyglądając się jej dokładnie to okaże się, że z zachodniej Ukrainy do moskwy jest zaledwie 500 kilometrów. Tak więc uczestnictwo ukrainy w NATO powodowalo by zbliżenie do siebie stron konfliktu (nato-rosja) do minimalnej odleglosci. I tu nalezalo by wspomniec rok 1962 kiedu to rosjanie planowali rozmieszczenie swych rakiet na Kubie, jak również fakt, że bardzo niedużo brakowało do wybuchu konfliktu zbrojnego z tego powodu. Z racji wieku wydarzeń tych pamiętać nie mogę lecz w sieci zapewne znajdziecie informacje w tym temacie. Krok ten powodował sytuację kiedy najodleglejszy zakątek USA był w bezpośrednim zasięgu ruskich pocisków.
Dla przypomnienia rok 1962 to zimna wojna, wyscig zbrojeń, wyścig o zdobycie kosmosu itd.
Ale wróćmy do dnia dzisiejszego; czyż sytuacja nie jest podobna??? Moim zdaniem jest. Mało tego, USA pytane o przynależność ukrainy do nato zdecydowanie protestuje. Tymczasem Polska jako członek sojuszu jest gorącym orędownikiem takiego rozwiązania.
Komu zależy na przyjęciu tego kraju i dlaczego? Pojęcia nie mam, ale z tego co widzę to polska pcha łapy w te tryby tak jakby neutralna ukraina była dla nas przeszkodą, a tymczasem jest to naturalny bufor pomiędzy Polską a Rosją.
Czy dalej myslicie, ze putin to taki wielki agresor, czy może przywódca dbający o swojego kraju interesy?

Sprawą drugą jest udział Polski w konflikcie zbrojnym. W obecnej sytuacji USA jako naczelny kraj nato, oficjalnie mówią, że na terytorium ukrainy nie wejdą pod żadnym pozorem.
Nawet Jozin bidet, podczas jednej x pierwszych rocmow z Putinem wydał przyzwolenie "na zajęcie małej części ukrainy". Takie informacje obiegły ogólnoświatowej media. Oby tylko rządzącym na myśl nie przyszło wysyłać polskich żołnierzy na Ukrainę.

Problem kolejny jaki tu widzę to stanowisko naszego kraju. Przecież oprócz nas są jeszcze Słowacja, Węgry, Rumunia jako członkowie UE i nato. Wszystkie te kraje potrafią zachować wstrzemięźliwość w podejmowaniu decyzji w sprawie konfliktu ukraińskiego, w komunikowaniu sie ze światem pomimo, że są tak samo jak polska bezpośrednim sąsiadem ukrainy (z wyjątkiem wegier) i w takim samym stopniu narazeni na skutki konfliktu. Polska tymczasem ujada jak ten mały latlerek, nie widać a hałasu kupa. Dlaczego polska tak wychodzi przed szereg spełniając oczekiwania które się jeszcze nie pojawiły. Przypomnę tylko, że to zgodnie z decyzjami polskiego rządu polska przygotowuje miejsca dla uchodźców (nie jak niektórzy mówili emigrantów, bo to jest różnica) zabezpieczając począwszy od miejsc w hotelach, poprzez utrzymanie, pomoc medyczną aż po zapowiedzi wypłacania 500+. Czy Polski rząd jest głupi, czy to już jest zdrada stanu. Przecież taka informacja jak się przedostanie na Ukrainę, a rząd robi wszystko aby się przedostała, to nie tylko uchodźcy przybędą, ale również niezliczone rzesze cwaniaczków chcący niskim kosztem żyć. Gro bezrobotnych i bezdomnych zapewne nie będzie się długo zastanawiało nad przyjęciem takiej propozycji. I nie piszę tego, aby pokazać swój stosunek do pisowskiego rządu bo nie łączyły mnie z nim nigdy żadne pozytywne emocje. Dziwi mnie natomiast stanowisko zagorzałych krytyków pis, dlaczego jeszcze się nie odezwali w tym temacie. Może tylko dlatego, że spełnia to oczekiwania KO nie koniecznie będąc korzystną dla samego kraju i obywateli i mieszkańców jego. Nie dalej jak wczoraj widziałem konferencje prasowa z białej chaty wielkiego śpiocha i USA nie przewiduje przyjmowania ukraincow twierdząc "w Europie są kraje które przyjma" bez wskazywania konkretnych poza Polską.
Boję się, że po zakończeniu tego konfliktu, niezależnie jak długo on potrwa, Polska okaże się największym przegranym.

Po tresurze covidowej dziennikarze odwykli zadawać rzeczowe pytania, budując pierwsza, druga i kolejne fale. Fale strachu. Oby w tym przypadku tak nie było. Prawdą jest, że wiadomości z mediów naszego regionu przekazują taki obraz sytuacji jaki widzimy, a każdego kto śmie w niego wątpić sprowadzają do parteru nazywając ruskim trolem tak, jak plaskoziemcami nazywano cowidowych sceptyków.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 25-02-2022 14:57 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #9 Ocena: 0

2022-02-25 15:25:30 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Ukraina nie miała najmniejszych szans na pozostanie "neutralnym krajem”, a rosyjska strefa wpływów jak ktoś słusznie podsumował to głód, syf i ubóstwo.

Dlatego kto tylko może z rosyjskiej strefy wpływów ucieka.

Słabo Putinowi idzie dbanie o interesy swojego kraju skoro wszędzie gdzie jest popierany musi mieć marionetkowe podporządkowane władze.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #10 Ocena: 0

2022-02-25 16:13:46 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

A ty myślisz, że ukraina to jest jakiś cud w porównaniu z Rosją? Byłem i w jednej i drugiej stolicy więc mam ogląd. Żadna różnica.

Do zamieszczonych moich poprzednich wpisów dodać można jeszcze taka małą drobnostkę. Historycznie podchodząc do tematu początki państwa rosyjskiego to właśnie ukraina.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Strona 211 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 210 | 211 | 212 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,