MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 201 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 200 | 201 | 202 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 201 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: 0

2022-02-23 11:55:16 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-02-23 11:12:56, cris82 napisał(a):
wczoraj wieczorem napisalem komus ze pierwszy raz sie ciesze ze to biden jest prezydentem a nie trump

a dzisiaj czytam takiego newsa

" Spojrzałem na ekran telewizyjny i powiedziałem: "To jest genialne" - tak były prezydent USA Donald Trump skomentował decyzję Władimira Putina w sprawie uznania niepodległości separatystycznych "republik" Donieckiej i Ługańskiej i rozmieszczenia rosyjskich "sił pokojowych". - Putin wejdzie tam i będzie pilnował pokoju. To bardzo sprytny gość - ocenił."

😃

Ja tu widzę sarkazm.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2022-02-23 12:00:29 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

To nie pierwsza tego typu wypowiedź Trumpa. Wcześniej krytykował wysłanie amerykańskich żołnierzy na wschodnią flankę NATO i dodawał, że powinni być wysłani do Texasu bo tam wielkie zagrożenie - emigranci z Meksyku. No i jak był prezydentem to wygłaszał iż Krym jest Ruski.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2022-02-23 12:16:15 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

serio widzisz tam sarkazm sweet? : )

ja uwazam ze to bylo wypowiedziane calkiem powaznie przez trumpa raczej nikt normalny w tej sytuacji zwlaszcza byly prezydent nie robilby sobie zartow w tym momencie

poza tym on mial taki styl czesto robil powazna mine i mowil cos smiesznego na powaznie

jak wtedy;

"Po tym jak prezydent USA Donald Trump podzielił się swoimi pomysłami na leczenie COVID-19 z pomocą środków dezynfekujących, zareagował jeden z ich czołowych producentów. Firma ostrzega, że wstrzykiwanie, picie, bądź podawanie ich człowiekowi w jakikolwiek inny sposób jest niebezpieczne - relacjonuje CNN."

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 23-02-2022 12:20 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2022-02-23 12:37:45 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z tym sakrazmem to raczej redukcja dysonansu poznawczego. Trzymano kciuki za gościa, który z chęcią sprzedałby wszystkich Putinowi za parę szekli i oskarżano jednocześnie Bidena, że będzie miękki w relacjach z Chinami i Rosją.
Oczywiście nikt nie wie, czy faktycznie tak samo postępowały Trump jak mówi. Zgaduje, że nie. Na szczęście prezydent w demokratycznym kraju to nie jakiś szalony imperator, jak Putin w Rosji.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2022-02-23 13:28:28 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

w tej calej sytuacji chociaz jeden plus

"Rada Najwyższa Ukrainy poparła projekt ustawy, która zezwala cywilom na dostęp do broni palnej."

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2022-02-23 15:32:22 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-02-23 12:16:15, cris82 napisał(a):

Tak wnioskuje z zacytowanego fragmentu. Bo domniemam, że jest to fragment dłuższej wypowiedzi, ale nie słyszałam całości więc mogę się mylić. Chociaż często media cytują wyrwany fragment wypowiedzi dowolnej osoby, żeby pokazać jakim jest głupkiem.

Trudno jednak nie przyznać racji, że Putin rozegrał to po mistrzowsku. Wystraszył cały świat wojną, a skończyło się na dwóch zbuntowanych regionach. Wszyscy odetchnęli z ulgą. Za jakiś czas znowu zagęści atmosferę i weźmie sobie kolejny kawałek Ukrainy.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Dzikizewsi

Post #7 Ocena: 0

2022-02-23 15:33:05 (3 lata temu)

Dzikizewsi

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-03-2015

Cytat:

2022-02-22 15:23:51, daavid napisał(a):
Powiedz jak to jest, że w krajach w których Putin ma dużo do powiedzenia to ludzie dzielą się na cholernie bogatych i tych którzy muszą kombinować jak Polacy za PRL-u? Jak to jest, że jak ja przyjeżdżam do Polski i widzę ile przeciętny Polak zarabia to kręcę nosem a Ukraińcy którzy o przyjeżdżają są zachwyceni wszystkim, łącznie z tym, że w parówkach też jest jakieś mięso? I jak to jest, że wielu rodowitych Anglików opuszcza Londyn bo dla nich jest drogo a nowa rosyjska elita kupowała sobie tam domy po to, żeby wysyłać dzieci do londyńskich szkód. Nie na wschodzie, tylko zgniłym zachodzie?
Ten przykład z Białorusią i Łukaszenką też zarąbisty bo pokazuje ludzi którzy są uwiązani z jednym zakładem pracy. Faktycznie lepiej jeść kaszę i kaszankę jak nic.

Witam .
To moze tak od konca zaczne . Naprawde David juz sie zrobil z Ciebie taki bogaty emigrant ? Swiatowiec z pelna kasa przebierajacy w ofertach pracy ? Jakby w moim miasteczku w Polsce byla praca za normalne pieniadze pozwalajace mi zyc to myslisz ze decydowalbym sie na wyjazd ? Nie kazdy sni po nocach o podrozach i emigracji dla samego poznawania swiata by spojrzec na innych z gory . I ja bardzo lubie kasze i obecnie kaszanka czesto laduje na naszym stole , taka podsmazona z cebulka z czeska horcica i piwem do zapicia , w UK czesto mi jej brakowalo .
No i widzisz , czasami potrafisz odpowiedziec na pytanie chyba nawet o tym nie wiedzac . Troche czytalem o tych rosyjskich oligarchach na wyspie . Nie ma co sie dziwic ze ich synowie po londynskich szkolach owijaja sobie tych pozal sie Boze naszych politykow i elity bieznessu wokol palca . Wiekszosc z nich mimo ze skonczyla te zachodnie szkoly w przeciwienstwie do naszych elit nie zapomina kim jest i skad pochodzi , to nie jest zadna propaganda , rosjanin czy biedny czy bogaty jest dumny z bycia rosjaninem , taki fenomen , sprzeczny troche z POLSKA RACJA STANU nakazujaca krzyczec : slawa Ukrainie , herojom slawa tak jak banderowcy idacy rezac lachow .
I tak jak juz dominikana napisala , smialo , ukraincy przyjmuja do ochotniczych oddzialow , macie szanse sprawdzic swoje umiejetnosci w realnym powstrzymywaniu niedobrego Putina i jak to na innym forum napisano w utylizacji rosyjskiej wkladki miesnaj . Bo ja to widze ze to odwieczny nasz problem , zawsze znajdzie sie jakis krzykacz nawolujacy ze tam , to on , twoj odwieczny wrog , bagnet na bron , do ataku , a sam hyc do najblizszego schronu lub kierunek Zaleszczyki . A po wszystkim pojawi sie w pierwszym szeregu do spijania pelnej chwaly ze slowami ze co prawda akurat go tam nie bylo ale musial wykonywac sooper-dooper tajna akcje i co najwazniejsze kierunek ktory wskazal historia ocenila jako sluszny .A to ze tradycyjnie juz kilka milionow pojdzie do piachu to wina tego wroga bo mial za duzo amunicji i ja wykorzystal .
A zwylkych Rosjan to ja bardzo malo widzialem na emigracji .
Pozdrawiam
Dzikizewsi

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2022-02-23 15:44:37 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

"Wszyscy odetchnęli z ulgą"

dobre : )

Do góry stronyOffline

daavid

Post #9 Ocena: 0

2022-02-23 16:07:06 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2022-02-23 15:32:22, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2022-02-23 12:16:15, cris82 napisał(a):

Tak wnioskuje z zacytowanego fragmentu. Bo domniemam, że jest to fragment dłuższej wypowiedzi, ale nie słyszałam całości więc mogę się mylić. Chociaż często media cytują wyrwany fragment wypowiedzi dowolnej osoby, żeby pokazać jakim jest głupkiem.

Nasz tutaj cały wywiad: wywiad z pomarańczowym błaznem

Pokaż mi jak to zmanipulowano tego "geniusza".

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #10 Ocena: 0

2022-02-23 17:14:41 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Uwaga moderatora: Dyskusja wyczyszczona z off topu. Kolejne zaczepki innych użytkowników będą skutkowały banem. SweetLiar.

Do góry stronyOffline

Strona 201 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 200 | 201 | 202 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,