No i tym sposobem mamy 5mld miesiecznie razy 12 miesięcy daje 60 mld pln przy budzecie, który zawsze jest za niski, 400 mld.
Shuufh9ybhx^^%$€*"$_£&=$_8__^^€£???????
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 22-02-2022 19:08 ]
Str 199 z 847 |
|
---|---|
Gwontownik | Post #1 Ocena: 0 2022-02-22 19:06:46 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Ja widialem jakies zrodla mowiace o koniecznosci przygotowania sie polski na 5 mln uchodzcow. I teraz takie male cwiczenie matematyczne. Zalozmy ze kade z tych miejsc będzie bida-miejsce kosztujące 1 tys. PLN miesięcznie. Czyli na jednego uchodźcę noclegi, wyżywienie, jakieś kieszonkowe, opieka medyczna. Tysiak to naprawdę bida zwłaszcza pry takiej inflacji. Ale ich jest 5 mln.
No i tym sposobem mamy 5mld miesiecznie razy 12 miesięcy daje 60 mld pln przy budzecie, który zawsze jest za niski, 400 mld. Shuufh9ybhx^^%$€*"$_£&=$_8__^^€£??????? [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 22-02-2022 19:08 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
dominikana36 | Post #2 Ocena: 0 2022-02-22 19:20:36 (3 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Ja podalam wersje optymistyczna..5 mln, a nawet
do 8 jest jak najbardziej mozliwe. Nawet gdyby EU troche od nas wziela, to ta cala masa i tak sie przewali przez PL bo po prostu innej drogi nie ma. Zreszta skad 1 tys zl miesieczie? nierealne, nawet zeby ich w szczerym polu w namiotach wszystkich ulokowac i operowac jedynie wolontariuszami.... |
Gwontownik | Post #3 Ocena: 0 2022-02-22 19:34:51 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Tez dldtego napisalem "bida-miejsce". Do kwoty można zastosować faktor x 3, aby było realne, ale budżetu to nie zmieni.
Należy się też spodziewać, że tych najbardziej robotnych i chętnych do pracy to nam niemcy i angole powyciagają, pozostawiając leni i obiboków. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
dominikana36 | Post #4 Ocena: 0 2022-02-22 19:42:10 (3 lata temu) |
Tu nie bedzie zadnych robotnych i chetnych do pracy. Ukraincy beda walczyc a nie uciekac. Wysla za to swoje kobiety, dzieci i wszystkich, kt sie do walki nie nadaja. Za to kosztuja majatek. I nie jest ich jak widac malo.
|
SweetLiar | Post #5 Ocena: 0 2022-02-22 20:35:20 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Putin jak tam wejdzie to zrobi rzeź i nie jestem pewna jak szybko ludność cywilna jest w stanie w takiej sytuacji uciekać.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
|
|
dominikana36 | Post #6 Ocena: 0 2022-02-22 20:50:01 (3 lata temu) |
Nie sadze, zeby zrobil rzez ludnosci cywilnej.
Pisalam juz wczesniej, Putin do tej pory kreowal sie na wladce bardzo autotarytywnego ale nie okrutnego. On jest na poczatku swojej ekspansji a nie na koncu. watpie, zeby na kartach historii chcial sie zapisac obok Hitlera i Stalina. Do tej zawsze bardzo dbal o wizerunek, tak ma. On ma niesamowicie wybujale ego i bardzo mu zalezy, zeby byc postrzeganym w odpowiedni sposob. Poza tym bedzie mu zalezalo zeby jak najwiecej uchodzcow przedostalo sie do PL- wiadomo, to nas straszliwie oslabi. Tym bardziej, ze to nie beda zdrowe przydatne chlopy, a tych to zdazy wybic. Oczywiscie beda ofiary cywilne i to potezne ale mysle, ze te 5-8 mln sie spokojnie wydostanie niestety. Szkoda mi tych ludzi, komu nie szkoda? ale jednak bardziej szkoda mi Polski i mojej rodziny zyjacej 60 km od Bugu. I niestety powinnismy sie trzymac od tego konfliktu jak najdalej i jak najdluzej sie da. To i tak blisko i krotko ale jestesmy niesamowicie slabi, gospodarczo, militarnie i dyplomatycznie i na prawde warto zaczac sily na zamiary bo jeden most sie w naszym kraju nie ostanie i to za nim armia ruska dobije do naszych granic. |
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2022-02-22 21:07:19 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Wizerunek? Wlasnie sie ustawil na tej samej polce co Hitler. Napadl na sasiada.
Z perspektywy Polskiej druga wojna swiatowa to sprawka dwoch zbirow: Niemcy i Rosji, (Ribbentrop- Molotov) a nie tylko Niemiec. Katyn, te sprawy. W swiadomosci "zachodu" Rosja to aliant. I dopiero teraz sie budza, ze chyba jednak nie... Co wam tak nagle uchodzcy przeszkadzaja, przeciez nawet nie mieszkacie w Polsce? Mnie bardziej przeszkadza zbir, ktory na nich napada i ktory jest odpowiedzialny za ciag dalszy historii nastapi... Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
dominikana36 | Post #8 Ocena: 0 2022-02-22 21:26:39 (3 lata temu) |
Do Hitlera to jeszcze mu brakuje, tylko od niego zalezy czy pojdzie ta droga.
Uchodzcy w takiej ilosci kolo mojego wlasnego domu przeszkadzaja mi bardzo, przeszkadza mi rowniez perspektywa stanu wyjatkowego tam, gdzie zyje moja rodzina i myslalam, ze w niedalekiej przyszlosci sama bede mogla zyc. A zreszta Gal, co Ci przeszkadza wojna na Ukrainie i to kto tam rzadzi. Pewnie nigdy nawet tam nie bylas. a Putin tam czy w PL- przeciez tam nie mieszkasz? Co do napasci na inne kraje to prym po 2. wojnie swiatowej zdecydowanie wioda nasi najwiekszy sojusznicy zza wielkiej wody. To Ci nie przeszkadza? No w sumie nie, przeciez nie mieszkalas tam gdzie napadli. Polska zaplaci swoja cene za ten konflik i nie ma potrzeby robic przedplaty. Tym bardziej, ze nie ma za co. Trzeba raczej rozlozyc cene na raty i wynegocjowac jak najnizsza. Zreszta wciaz mam nadzieje, ze po tym jak dzis wielcy tego swiata sobie pokrzyczeli i nalozyli na Rosje niesamowite sankcje w postaci zamkniecia zamknietego gazociagu, zablokowania 2 bankow i teoretycznego zajecia majatkow 3 oligarchow rosyjskich, to w koncu sie zamkna i ten konflikt pozostanie konfliktem wewnetrznym Ukrainy przynajmniej przez jakis czas. |
iwona38 | Post #9 Ocena: 0 2022-02-22 21:28:22 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Ja tez nie wiem o co chodzi. Przeciez od 2 lat dodrukowywane sa pieniadze na potege to i teraz dodrukuja. Jakos przez ostatnie dwa lata przeszkadzalo to tylko nielicznym.
Nie wiem czy bym chciala, gdyby Polska zostala napadnieta, zeby ktos liczyl ile mozna wydac na uciekajacych przed smiercia Polakow. Nie kupuje w Amazonie.
|
SweetLiar | Post #10 Ocena: +1 2022-02-22 21:29:59 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Jeśli chodzi o wizerunek to Putin właśnie zniszczył to co mozolnie i skutecznie przez lata budował. Moim zdaniem to co robi nie jest w żaden sposób racjonalne, pojawiają się tez z różnych stron wątpliwości co do jego zdrowia psychicznego.
W tej sytuacji każdy scenariusz jest możliwy włącznie z chęcią zmiażdżenia Ukraińców jako narodu jeśli tylko w jego chorym rozumieniu da mu poczucie wielkości i właśnie tak przejść do historii. Trzecia wojna światowa nie będzie wyglądać jak dwie pierwsze bo pozostanie po niej pogorzelisko na całym świecie, a jeśli na masowe mordowanie cywilów na Ukrainie zareaguje NATO to niestety trzecia wojna światowa staje się całkiem realnym scenariuszem. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|