MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 188 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 187 | 188 | 189 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 188 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2021-04-14 12:40:19 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Bajden rozmawiał z Putinem. O to chodziło i jeśli tak to dogadali się? Gdzies mi mignęło, że jak Rosja oficjalnie nie pomoże separatystom to usa zaakceptuja nord streamy.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sqlserver

Post #2 Ocena: 0

2021-04-14 12:47:04 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

według mnie nie chodzi tylko o Donbas, jak go siły rządowe go zdobędą to będą czystki jak w Srebrenicy a potem z rozpędu będą chcieli odbić Krym a tego Rosjanie nie odpuszcza bo to strategiczny punkt na Morzu Czarnym wiec, raz ze lepiej niech się wykrwawiają w Donbasie a dwa Putin wizerunkowo stracił by pozycje silnego przywódcy w Rosji a to warte więcej niż nord stream, który notabene powoli ale i tak się buduje

edit
Rosja nie pomagała bezpośrednio w tym konflikcie i raczej nie zamierza, wojsko zgromadzili bo istnieje obawa o Krym.
Separatyści są tak dobrze zorganizowani i uzbrojeni, ze wsparcie potrzebują tylko z zakresu rozpoznania i nowoczesnego uzbrojenia. Mit o walce z regularnym rosyjskim wojskiem powstał na potrzebny ukraińskich porażek, łatwiej obywatelom powiedzieć ze rozbiła ich armia rosyjska niż zbuntowani separatyści
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: 0

2021-04-15 21:05:27 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Rosyjski, podobno niezależny korespondent wojenny donosi ze polscy i angielscy chłopcy są już na Ukrainie

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #4 Ocena: 0

2021-04-17 13:30:07 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Rosyjski FSB aresztowało konsula generalnego Ukrainy w Petersburgu pod zarzutem próby pozyskania poufnych informacji z baz danych organów porządku publicznego, w tym z tych należących do FSB, to poważne napięcie w i tak napiętych stosunkach, pomijając szacunek do immunitetu dyplomatycznego

źródło

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #5 Ocena: 0

2021-04-17 14:43:23 (4 lata temu)

Kanonier30

Konto usunięte

(... ) polscy i angielscy chłopcy są już na Ukrainie (...)

- nie wiadomo mi, aby Wojsko Polskie było zdolne do jakiejkolwiek operacji ofensywnej, to jest żenada;
- poza tym, to - podtrzymując moje zdanie sprzed lat - to mam nadzieję, że Ukraina się rozpadnie, a przyjdzie czas, to granicę na Zbruczu trzeba przywrócić;
- to nie podlega dyskusji, bo ziemie odebrane na mocy postanowień w Jałcie nie są wieczne;
-----
- co do samej wojny, to Rosja rozjedzie Ukrainę, a Turcy tylko mają stymulować ukraińskie społeczeństwo do starcia z Rosją (wiadomym jest, że Turcy są zobowiązani wobec Moskwy za swoje interesy na Zakaukaziu;

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2021-04-17 21:30:02 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Kanonier, chodzi o to że szkolą ukraińców.

Jak ukraina się rozpadnie i odzyskamy dawne ziemie to niemcy upomną się o Pomorze Zach. i prusy wschodnie?

Oczywiście, że w interesie turcji jest współpraca z rosją a zakupy na pewno są uzgadniane na linii moskwa-ankara.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #7 Ocena: 0

2021-04-17 21:55:16 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Szkolić to ich szkolili od 5 lat teraz to podejrzewam ze już rozpoznanie nasi specjaliści robią.
Pomysł rozpadu Ukrainy jest nierealny, wszystkim pasuje taka sytuacja jak jest teraz, może z wyjątkiem samej Ukrainy. Gdyby Rosjanie chcieli Donbas to by był od dawna w ich granicach. Osobiście uważam, że dla Polski to tez najlepsza możliwa opcja. Dwa państwa, które mogą mieć ochotę na nasze terytoria angażują się wzajemnie. Rosja nie skusi się na kraje bałtyckie cz Polskę do czasu gdy ma nierozwiązany problem Ukrainy, o ile o tym myśli bo to dla mnie bardziej straszenie nas Ruskimi niż realne zagrożenie.
Co do Turcji to nie jest partner dla Rosji tylko wróg śmiertelny, podobnie jak Chiny i na to liczą Amerykanie, że Rosja wejdzie w konflikt z Ukraina wspierana przez Turcje a słaba Rosja skusi Chiny na Syberie.
Jak zauważył to kiedyś Brzeziński Ukraina jest kluczem do rozmontowania Rosji

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2021-04-17 22:32:59 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Turcja i jej polityka zagraniczna to ciekawy temat ale tak z innej beczki: Czesi wywalają ruskich dyplomatów czyli szpiegów za wysadzenie składu bronk kilka lat temu. Zlecenie z Kremla. W jakim celu?

Obrazek

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #9 Ocena: 0

2021-04-17 23:15:06 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2021-04-18 06:24:43 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

"Kiedy Związek Radziecki upadał w 1991 r.,
1/3 całkowitej sowieckiej broni jądrowej znajdowała się na Ukrainie 1700 głowic‼️
Był to trzeci co do wielkości arsenał nuklearny na świecie po USA i Rosji.
Kraje zachodu zagwarantowały bezpieczeństwo Ukrainy za pozbycie się głowic."

Do góry stronyOffline

Strona 188 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 187 | 188 | 189 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,