OUN-UPA jest wbudowywany w swiadomosc Ukraincow jako "bohaterski" czyn Ukrainy podczas II wojny. Ci ludzie przyjezdzaja do Polski, a potem zakladaja ukrainska odziez patriotyczna. Poza tym Polska na razie nie wprowadza zakazu pracy, wjazdu dla Ukraincow. Z mojej wypowiedzi wynika, aby imigracja byla kontrolowana - aby mieszkaly w Polsce osoby z waznym prawem pobytu, ktore nie beda tworzyly "5 kolumny". Ukraina nie jest czlonkiem Unii I mechanizm swobodnego przeplywu osob nie dziala. Ukraincy wykorzystuja ruch bezwizowy - turystyczny - do nielegalnego przedluzania pobytu w Polsce.
Ciesze sie, ze wspominany przeze mnie we wczesniejszym poscie - Wiatrowycz - dostal zakaz wjazdu do Polski. Naprawde facet ma na swoim koncie wiele chamskich wypowiedzi pod adresem Polski. Wstrzymal ekshumacje pomordowanych na terenach ukrainskich

Jak slysze, ze UPA "moze I mordowala Polakow, to Armia Krajowa tez dokonywala akcji przeciwko Ukraincom"...krew mnie zalewa. Taka logike mogliby stosowac Niemcy...mordowalismy Polakow, ale Polacy tez z nami walczyli. Jaka tu "symetria"...? Przez wiele lat Ukraincy wchodzili nam na leb, na zasadzie, ze Polska wszystko przyjmie w imie obrony przed Rosja. Czas juz Ukraincom sie wyczerpal...nie tylko Polska ma juz z Ukraina problem. Wystarczy popatrzec na polityke Wegier czy Rumunii...Wegrzy zagrozili, ze zahamuja proces integracji Ukrainy z Unia. Brawo!
Jesli stawiaja pomniki SS Galizien, mordercom z OUN-UPA, to nie ma dla nich miejsca w Europie. Niech ich Putin "przygarnie"

Teraz jest pytanie, kto zyje przeszloscia? Polska chce pochowac I upamietnic pomordowanych! Czy w Polsce sa wielotysieczne marsze ku czci naszych bohaterow z II WW? Oprocz Dnia Niepodleglosci - nie. A mamy wieksze brawo I powody do dumy. U Ukraincow takie pochody zdarzaja sie przy kazdej okazji. Kto zatem zyje wspomnieniami? Tylko, ze dla Polski upamietnianie katow Narodu Polskiego jest nie do przyjecia. Miara sie przebrala po prostu.
[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 10-11-2017 09:47 ]