MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co z tą Ukrainą?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 183 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 182 | 183 | 184 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

Str 183 z 847

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kanonier30

Post #1 Ocena: 0

2017-11-10 09:36:20 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Bezkrytyczny kult formacji kolaborujacych z III Rzesza nie jest zjwiskiem marginalnym. Na Ukrainie Zachodniej kult OUN-UPA wpisuje sie w nauke historii, jest elementem oficjalnych, lokalnych uroczystosci.
OUN-UPA jest wbudowywany w swiadomosc Ukraincow jako "bohaterski" czyn Ukrainy podczas II wojny. Ci ludzie przyjezdzaja do Polski, a potem zakladaja ukrainska odziez patriotyczna. Poza tym Polska na razie nie wprowadza zakazu pracy, wjazdu dla Ukraincow. Z mojej wypowiedzi wynika, aby imigracja byla kontrolowana - aby mieszkaly w Polsce osoby z waznym prawem pobytu, ktore nie beda tworzyly "5 kolumny". Ukraina nie jest czlonkiem Unii I mechanizm swobodnego przeplywu osob nie dziala. Ukraincy wykorzystuja ruch bezwizowy - turystyczny - do nielegalnego przedluzania pobytu w Polsce.

Ciesze sie, ze wspominany przeze mnie we wczesniejszym poscie - Wiatrowycz - dostal zakaz wjazdu do Polski. Naprawde facet ma na swoim koncie wiele chamskich wypowiedzi pod adresem Polski. Wstrzymal ekshumacje pomordowanych na terenach ukrainskich :-!.

Jak slysze, ze UPA "moze I mordowala Polakow, to Armia Krajowa tez dokonywala akcji przeciwko Ukraincom"...krew mnie zalewa. Taka logike mogliby stosowac Niemcy...mordowalismy Polakow, ale Polacy tez z nami walczyli. Jaka tu "symetria"...? Przez wiele lat Ukraincy wchodzili nam na leb, na zasadzie, ze Polska wszystko przyjmie w imie obrony przed Rosja. Czas juz Ukraincom sie wyczerpal...nie tylko Polska ma juz z Ukraina problem. Wystarczy popatrzec na polityke Wegier czy Rumunii...Wegrzy zagrozili, ze zahamuja proces integracji Ukrainy z Unia. Brawo!
Jesli stawiaja pomniki SS Galizien, mordercom z OUN-UPA, to nie ma dla nich miejsca w Europie. Niech ich Putin "przygarnie" :)

Teraz jest pytanie, kto zyje przeszloscia? Polska chce pochowac I upamietnic pomordowanych! Czy w Polsce sa wielotysieczne marsze ku czci naszych bohaterow z II WW? Oprocz Dnia Niepodleglosci - nie. A mamy wieksze brawo I powody do dumy. U Ukraincow takie pochody zdarzaja sie przy kazdej okazji. Kto zatem zyje wspomnieniami? Tylko, ze dla Polski upamietnianie katow Narodu Polskiego jest nie do przyjecia. Miara sie przebrala po prostu.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 10-11-2017 09:47 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ChrisCov

Post #2 Ocena: 0

2017-11-10 17:12:58 (8 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Tu mamy ciekawą technikę, jak rozładować napięcie, ściągając przeciwnikowi buty :-]*THUMBS UP*
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

MrMaverick

Post #3 Ocena: 0

2017-11-10 17:47:13 (8 lat temu)

MrMaverick

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2017

Jeżeli to kogoś bawi , to napewno nie mnie.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2017-11-10 20:54:38 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Na różnych grupach na Facebooku Polacy wypisują ze w Polsce trwa prawdziwa inwazja ukraincow. Są wszędzie , a w kolejce do lekarza pracy może być ich 39 na 40 czekających . Polacy skarżą się ze są gorzej traktowani we własnym kraju niż ukraincy - pracodawcy mają dofinansowania za zatrudnienie ukrainca , ukraincy noga dostać polska emeryturę jeżeli przepracowała w Olsce tylko ... kilka miesięcy !ba dziś zapadl wyrok sądu ze ukraińskim dzieciom na ukrainie należy się 500+ !!! Tymczasem ukraincy w Polsce "zadomowili" się na dobre - coraz więcej zgwalconych kobiet i coraz więcej zabójstw ! To jest już ukrainizacja Polski ! Smielismy się z zachodnich państw co robią ze swoimi krajami tymczasem w Polsce dochodzi do rzeczy jeszcze gorszej !

Do góry stronyOffline

MrMaverick

Post #5 Ocena: 0

2017-11-10 21:13:59 (8 lat temu)

MrMaverick

Mężczyzna

Konto zablokowane

Normalnie armagedon. Wzieli i najechali Polskę Ukraińcy. Zabierają pracę Polakom i jeszcze 500+ dostaną. Hańba!!!

Normalnie trzeba zrobić polexit, bo te emigranty już se za dużo pozwalajo!

Cza zrobić referendum chopy i wyp***ć tych emigrantów.

Ps. Hipokryzja do kwadratu.

[ Ostatnio edytowany przez: MrMaverick 10-11-2017 21:20 ]

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2017-11-10 21:40:11 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Hipokryzja do kwadratu? Dwa razy liczebniejsza Wielka Brytanię najechało mniej niż milion Polaków , tymczasem mniejsza Polskę najechało juz ponad 2 miliony ukrow do tego następne 4 miliony czeka w kolejce ! Tu chodzi o ukraincow - największych zbrodniarzy na narodzie polskim , bestii które zabijaly, przepraszam mordowali w najokrutniejszy sposób w historii ludzkości Polaków tylko za to ze byli Polakami . Mogłoby przyjechać i 5 milionów Białorusinów, Kazachow ale nie ukrow którzy już dzisiaj mówią o drugim Wołyniu w Polsce

Do góry stronyOffline

MrMaverick

Post #7 Ocena: 0

2017-11-10 21:44:59 (8 lat temu)

MrMaverick

Mężczyzna

Konto zablokowane

Czyli armagedon. Trza wracać do Polski i bronić niepodległości , bo nam Ukraińcy zabiorą prace i zasiłki.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2017-11-10 22:01:17 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Praca i zasiłki to najmniejszy problem . oni już mordują Polaków i gwalca Polki. wiatrowych, juszczenko czy sadowy otwarcie gloryfikuja bandere i upa, żądają pomników w Polsce tej zbrodniczej organizacji . Marek Kuchcinski z PiSu, pochodzący z Przemyśla popiera ich zdanie i sam uznaje bandere za bohatera ukrainy. Ci trzej wymienieni wcześniej rządzą ukraina , mało tego 90% ukraincow podziela ich zdanie . Im bliżej do granicy z Polską tym większa nienawiść do Polaków . Piszą juz nawet o tym na WP - Przecież to portal który zawsze był przeciwko Polakom a tu nagle

https://wiadomosci.wp.pl/polska-jako-wrog-i-okupant-tego-ucza-w-ukrainskich-szkolach-6183807702296193a

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 10-11-2017 22:02 ]

Do góry stronyOffline

MrMaverick

Post #9 Ocena: 0

2017-11-10 22:20:40 (8 lat temu)

MrMaverick

Mężczyzna

Konto zablokowane

Wielim , ty naprawdę tak myślisz , czy jesteś "pod wpływem"?

Miałem Cię za poważnego faceta i nie sądze, że jest aż tak źle z Ukraińcami w Polsce. Nie czerpię informacji z netu , tylko mam bardzo dobry kontakt z ludźmi w Polsce (takimi żywymi) i z tego co wiem, to Ukraińcy nie mają zamiaru gwałcić polskich kobiet , a nawet powstrzymują się od zabierania butów w autobusach.
Nie wiem jak skomentować tą niechęć do innych , ale przychodzi mi na myśl tylko jedno : "Zapomniał wół , kiedy cielęciem był".

[ Ostatnio edytowany przez: MrMaverick 10-11-2017 22:37 ]

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #10 Ocena: 0

2017-11-11 00:28:34 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Cytat:

2017-11-10 22:20:40, MrMaverick napisał(a):
Wielim , ty naprawdę tak myślisz , czy jesteś "pod wpływem"?

Miałem Cię za poważnego faceta i nie sądze, że jest aż tak źle z Ukraińcami w Polsce. Nie czerpię informacji z netu , tylko mam bardzo dobry kontakt z ludźmi w Polsce (takimi żywymi) i z tego co wiem, to Ukraińcy nie mają zamiaru gwałcić polskich kobiet , a nawet powstrzymują się od zabierania butów w autobusach.
Nie wiem jak skomentować tą niechęć do innych , ale przychodzi mi na myśl tylko jedno : "Zapomniał wół , kiedy cielęciem był".

Na Wołyniu Polacy też mieli fajne relacje sąsiedzkie z Ukraińcami.

Popatrz sobie co jak tam odradza się kult Bandery i nacjonalizm.

Od 6:30 Ukraińcy rozkręcają się w Polsce , w Łodzi , Krakowie , Rzeszowie , Przemyślu ...

Żydowski reżim IIIRP goni jednak w piętkę. Wie doskonale, że sytuacja gospodarcza Polski i materialna Polaków będzie tylko gorsza pod żydowskim reżimem. Wie, że zniechęcenie Polaków do żydowskiego reżimu i jego polityki rośnie, że rosną może i jakieś gorsze jeszcze nastroje wśród Polaków. Stąd wkłada ogromny wysiłek w eskalację politycznego napięcia wokół pozornego i pozorowanego konfliktu interesów między PiS i PO + jej stronnicy. Ta żydowska polityczna, świetnie reżyserowana i nakręcana przez żydowskie powszechne media, hucpa ma przyciągnąć uwagę Polaków i ustawić ich po dwu stronach żydowskiej barykady – zwolennicy żydowskiego syjonistycznego PiS kontra zwolennicy żydowskiej syjonistycznej PO. A jak dobrze pójdzie, to może Polacy zaczną się okładać na ulicy za żydowską, antypolską politykę – politykę, którą PiS i PO oraz wszelkie koncesjonowane dotychczasowe twory, realizują w interesie żydowskich lichwiarzy – politykę okradania i niszczenia Polski.

Całemu przedsięwzięciu będzie patronował żydo-katolicki Kościół potępiając w swoim nauczaniu wszelkie obronne odruchy Polaków, głosząc, że: „antysemityzm jest grzechem”, a „nacjonalizm jest herezją i zaprzeczeniem patriotyzmu”

Obrazek

Jeszcze raz pytanie po co Morawiecki wprowadza do Polski JP Morgan mafię , która musi zapłacić karę w wysokości miliardów dolarów za zorganizowanie kryzysu ok. 10 lat temu .

Co za szkolenia miała Szydło w USA przez Departament Stanu tego kraju ?

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 11-11-2017 00:46 ]

Do góry stronyOffline

Strona 183 z 847 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 182 | 183 | 184 ... 845 | 846 | 847 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,