Ukraina: Odnalazł się lider Automajdanu Dmytro Bułatow. Został dotkliwie pobity, odcięto mu ucho
dzisiaj...
Ukraiński minister spraw zagranicznych Leonid Kożara zaprzeczył w wywiadzie dla katarskiej telewizji Al-Dżazira doniesieniom, iż przywódca opozycyjnego ruchu Automajdan Dmytro Bułatow był torturowany.
- Śledztwo jest w toku. Fizycznie ten mężczyzna jest w dobrej formie, ma jedynie zadrapanie na policzku - zapewnił szef dyplomacji ukraińskiej.
.....
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
Dwa amerykańskie okręty z 600 żołnierzami piechoty morskiej na pokładzie wpłynęły na Morze Czarne; przypuszczalnie kierują się one ku wybrzeżom Ukrainy - poinformowała agencja Interfax, powołując się na rosyjskie źródło wojskowo-dyplomatyczne. Ministerstwo Obrony Federacji Rosyjskiej nie potwierdziło tych doniesień.
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
Rozmowa przedstawicielki Departamentu Stanu USA z ambasadorem Stanów Zjednoczonych w Kijowie, która dostała się na portal YouTube, odsłania kulisy amerykańskiej strategii dotyczącej przemian politycznych na Ukrainie. Jest tam także niewybredna wzmianka o UE.
Nie wiadomo, kiedy dokładnie odbyła się rozmowa. Asystent sekretarza stanu USA ds. Europy i Eurazji Victoria Nuland mówi ambasadorowi Geoffrey'owi Pyattowi, że nie sądzi, by Witalij Kliczko - były bokser, jeden z przywódców ukraińskiej opozycji - powinien wejść do nowego rządu Ukrainy. - Nie sądzę, żeby to było potrzebne. Nie sądzę, że to dobry pomysł - dodaje.
Reuters pisze, że przeciek rozmowy Nuland z ambasadorem najprawdopodobniej wprawi w zakłopotanie Stany Zjednoczone i podsyci oskarżenia, że ukraińska opozycja jest manipulowana przez Waszyngton.
W kontekście nakłonienia Organizacji Narodów Zjednoczonych do zaangażowania się w poszukiwanie politycznego rozwiązania w Kijowie, czego Nuland jest gorącą zwolenniczką, z jej ust padają też słowa: "Fuck the EU".
Pyatt podziela tę opinię. - Właśnie - mówi.
Reuters zwraca uwagę, że zamieszczone anonimowo nagranie jest zatytułowane "Marionetki z Majdanu", co wyraźnie ma na celu przedstawienie przywódców opozycji ukraińskiej jako pachołków amerykańskich dyplomatów.
2014-02-01 23:52:08, andyopole napisał(a): chcieli samostijnej Ukrainy to ją mają od dwudziestu ponad lat tylko że gospodarzyć nie potrafią...
My tez chcielismy niepodleglej Polski i wyszlo jak zwykle .
Juz nie pieprzcie. Bylem na Ukrainie ostatnio jakies 15 lat temu. Ichni pieniadz, hrywna wart byl jedna zlotowke a dzis? Nie chce mnie sie sprawdzac ale sadze ze okolo 30 groszy. Jesli komus nie pasuje niepodlegla Polska to moze sie wyprowadzic na przyklad na Ukraine...
2014-02-01 23:52:08, andyopole napisał(a): chcieli samostijnej Ukrainy to ją mają od dwudziestu ponad lat tylko że gospodarzyć nie potrafią...
My tez chcielismy niepodleglej Polski i wyszlo jak zwykle .
Juz nie pieprzcie. Bylem na Ukrainie ostatnio jakies 15 lat temu. Ichni pieniadz, hrywna wart byl jedna zlotowke a dzis? Nie chce mnie sie sprawdzac ale sadze ze okolo 30 groszy. Jesli komus nie pasuje niepodlegla Polska to moze sie wyprowadzic na przyklad na Ukraine...
Okragly Stol zly, wszystko zle. Wszedzie zdrada. I tak zle i tak niedobrze. Niektorym nie dogodzisz. Nowosc? Raczej nie. W niczym nie dogodzisz Polakom, ale warto, ze sie staraja, chociaz to pewnie tez zdrajcy bo wiadomo kto rzadzi Jakies pytania?
Dostalby jeden z drugim pala od ZOMOwca po plecach to inaczej by na polska obecna biede sie zapatrywal. Za dobrze qrna jeszcze...