Cytat:
2013-11-25 20:40:31, Markywee napisał(a):
jak u ciebie sie ukierunkowuje poparcie?
czy rezygnujesz?
Czy czekamy na rozwoj sytuacji?
U mnie bez zmian. Głosowałem od 1989 roku na prawicowe partie i zawiodły mnie sromotnie. Człowiek raz , czy dwa może zaufać , ale więcej razy to już masochizm. W miedzyczasie rodacy zatęsknili za komuną i wybrali Kwacha , bo " Za komuny było lepiej" ...a dalej to już wiesz jak się potoczyły losy Najjaśniejszej Rzeczypospolitej.
Ps. Przeżyłem większość swojego dorosłego życia w Polsce i w pewnym momencie powiedziałem : DOŚĆ!!!. Wyjeżdżam, bo życie umyka, a dzieciak rośnie i trzeba mu zapewnić (sobie i żonce również) godne życie bez układów i wiary w normalny kraj, gdzie umiejętności i inteligencja się liczą , a nie kontakty "z kim trzeba". Gdybym był szmatą , to zostałbym w Polsce i zrobił karierę po trupach, ale to nie leży w mojej naturze.
Zostawiam to tym którzy uważają , że posiadają honor...
Ja ufam swoim kwalifikacją zawodowym i Wielka Brytania też im zaufała. (Polska ufała tylko karierowiczom z nominacji)
Obie strony są zadowolone z tego układu, a moja rodzina szczęśliwa. W Polsce musiałbym lizać dupę jakiemuś pociotkowi starego komucha, który w myśl zasady "nie matura , lecz chęć szczera, zrobi z ciebie oficera" , skutecznie blokował moj rozwój zawodowy. Dupy lizać nie lubię, także to był główny powód wyjazdu z Polski.
To tyle ode mnie, jeżeli chodzi o wybory w Polsce i "elitę" polityczną.
Temat głosowania jest u mnie zamknięty.
[ Ostatnio edytowany przez: Piotrek_303 25-11-2013 21:22 ]
Never was so much owed by so many to so few...