|
---|---|
stanislawski | Post #1 Ocena: 0 2013-11-24 22:55:27 (12 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Mam propozycję. Kiedy będą wybory zagłosujmy wszyscy nie za PO. Rozumiem, że ci co są za PIS-em i tak tak zrobią. Ale ci,którzy głosowali inaczej powinni pokazać swoją siłę. Oni się wtedy tak cieszyli, że Polonia im pomogła...
Dajmy im poznać jak im może zaszkodzić. Nawet jak ich lubimy - albo dlatego, że ich lubimy. A na kogo - to inna historia. Nie wiem, Palikota, Mikke (dziwny co prawda, ale taki jeden może się przydać). Tak, zgadza się, Polska przegra - albo i nie, bo zrobią np. kolaicję z komuchami - ale lekcja się przyda. Aby potem wygrać. |
chat_noir | Post #2 Ocena: 0 2013-11-24 23:01:58 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-11-2012 Skąd: londek |
Trochę bez sensu.
Platforma i tak będzie rządzić po następnych wyborach, nawet jak wygra PIS. Pytanie tylko czy z jednym koalicjantem, czy z dwoma. si Deus pro nobis, quis contra nos?
|
stanislawski | Post #3 Ocena: 0 2013-11-24 23:11:31 (12 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Nie chodzi o to, aby rządziła, czy nie rządziła (to przy okazji). Niech odczują brak pary stek tysięcy głosów.
|
krakn | Post #4 Ocena: 0 2013-11-24 23:20:44 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Pis robi taką kampanie anty PO że być może faktycznie przegrają.
żalu nie będzie. W zasadzie już taka jedna "nauczka" była przy wyborach prezydenckich, jak mu tam było temu z ameryki południowej? ![]() Ale politycy są albo zbyt tępi, albo zbyt bezczelni. NIC nie dociera. Generalnie PO już zdaje sobie sprawę że za długo się zasiedział, teraz miała byc przy korycie PIS. No ile można czekać na stołek? Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
chat_noir | Post #5 Ocena: 0 2013-11-24 23:26:08 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-11-2012 Skąd: londek |
PIS robi wszystko żeby nie osiągnąć więcej niż 20% w wyborach.
Zamiast zamknąć aż do wyborów Macierewicza, robią go wiceprezesem. Większego prezentu PO zrobić nie mogli. PS. Co mi się osobiśćie bardzo podoba. si Deus pro nobis, quis contra nos?
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2013-11-24 23:51:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
w zasadzie pozycja opozycji to bardzo wygodne miejsce.
zero odpowiedzialnosci, torpedowanie kazdej ustawy to jedyna robota. jedyny minus to mniejsza władza i troche mniejsza kasa. ale bezpiecznie Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #7 Ocena: 0 2013-11-24 23:51:55 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Markywee | Post #8 Ocena: 0 2013-11-25 00:03:00 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat: 2013-11-24 22:55:27, stanislawski napisał(a): Mam propozycję. Kiedy będą wybory zagłosujmy wszyscy nie za PO. Rozumiem, że ci co są za PIS-em i tak tak zrobią. Ale ci,którzy głosowali inaczej powinni pokazać swoją siłę. Oni się wtedy tak cieszyli, że Polonia im pomogła... Dajmy im poznać jak im może zaszkodzić. Nawet jak ich lubimy - albo dlatego, że ich lubimy. A na kogo - to inna historia. Nie wiem, Palikota, Mikke (dziwny co prawda, ale taki jeden może się przydać). Tak, zgadza się, Polska przegra - albo i nie, bo zrobią np. kolaicję z komuchami - ale lekcja się przyda. Aby potem wygrać. PO - odpada Palikot - odpada SLD - odpada Niewiele zostaje... Zastanawiam sie nad kaczafim - ale on musi zrozumiec ze dostanie od spoleczenstwa kredyt zaufania, i nie moze koncentrowac sie wylacznie na smolensku itd itp. Nie po to beda na niego szly glosy (od tych normalnieszych obywateli). NP Korwin - mad hatter, wieczny podprogowiec. Moze i czasem walnie cos z sensem, ale jego poglady i sposob mowienia o pewnych rzeczach niezbyt podoba sie spoleczenstwu. co tam jeszcze PSL? SP? cos narodowcy przebakiwali o upolitycznieniu sie... ![]() Mozna sie pokusic o skrocona historie wtop poszczegolnych partii... ehhhhh bagno. Albo inaczej - niech kazdy krotko opisze dlaczego NIE BEDZIE GLOSOWAC na dana partie.. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Markywee 25-11-2013 00:05 ] Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
Post #9 Ocena: 0 2013-11-25 07:48:23 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Alter_Ego | Post #10 Ocena: 0 2013-11-25 13:20:13 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 14-04-2010 Skąd: . |
Cytat: 2013-11-25 00:03:00, Markywee napisał(a): Albo inaczej - niech kazdy krotko opisze dlaczego NIE BEDZIE GLOSOWAC na dana partie.. ![]() PO odpada za wszystko co do tej pory zrobili od czasu dobrania się do koryta, żeby w mojej rodzinnej wiosce w 2013 roku ludzie w marketach pracowali przez "agencję" za 5 do 7 pln netto to woła o pomstę do nieba. Ndmienię tylko że wynajęcie kawalerki z aneksem kuchennym (moi znajomi tyle płacą za 21m2) kosztuje od 1000 pln wzwyż. Nietrudno sobie policzyć ile trzeba nastukać godzin żeby móc sobie pozwolić na taki luksus z pracy choćby w markecie. Umowy śmieciowe na których jest coraz więcej osób to upodlenie w pełnym tego słowa znaczeniu. Czyja to zasługa? Nie zagłosuje w życiu na peo choćby sie skały z*****y. Jarosław albo Ruch Narodowy ?? Ciężko będzie. [ Ostatnio edytowany przez: Alter_Ego 25-11-2013 13:22 ] "Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec
|