MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

A może by tak nieco o polityce w UK?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 30 z 33 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 29 | 30 | 31 | 32 | 33 ] - Skocz do strony

Str 30 z 33

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

radopaa

Post #1 Ocena: +1

2014-05-27 15:09:39 (11 lat temu)

radopaa

Mężczyzna

Z nami od: 11-04-2013

A w UK dalej temat imigracji bedzie tematem przewodnim. Juz w Sobote oglaszali kolejne ograniczenia etc. W dalszym ciagu calkowity brak inwestycji w infrastruktury kraju, ktory przyjal miliony imigrantow (czesto i gesto rekrutujac w innych krajach EU) bedzie ignorowany i obwiniani beda przyjezdni. Bo to mja wina ze 10 lat temu zwerbowali mnie i kilkuset innych pracownikow w Polsce, zaplacili za bilety i mieszkanie tylko po to zebym przyjal propozycje pracy a teraz gdy sie ustatkowalem wraz z rodzina i dziecmi pokazuja mi Faka?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

bloby00

Post #2 Ocena: 0

2014-05-27 16:15:27 (11 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Cytat:

2014-05-27 14:20:12, radopaa napisał(a):
Pytasz sie jak ludzie glosowali a potem zlosliwie komentujesz ich wybor? Wcale sie nie dziwie ze dostales dwie odpowiedzi LOL

A od kiedy wyrażenie własnego zdania w dyskusji internetowej jest złe? Ja się nawet nie zacząłem wypowiadać o UKIP, tylko dałem uwagę dla tego Pana, że pomylił partie jeśli chciał aby UKIP zmienili coś w UE.

Cytat:

2014-05-27 15:02:03, united4ever napisał(a):
Dzięki. A zauważyłeś co się teraz dzieje dookoła Europy ?
Nagle wszystkie partie establishmentowe zaczęły się bać o swoje stołki i już widać pierwsze efekty.
We Francji rząd niecałe 24 godz. po wyborach (!) obiecuje obniżenie podatków, gdzie wcześniej nawet nie chcieli o tym gadać.
W pozostałych krajach to samo. Cel został osiągnięty. Strach opanował rozleniwionych polityków w EU.
Wreszcie zaczęła się poważna debata o tym jak to powinno wyglądać dalej.
Pokazanie Faka zadziałało. Mam przynajmniej taką nadzieje.

Ja ci powiem tak: Labour rządziło wcześniej i to nie raz, teraz rządzą Conservatives i Lib-Dem. Dlaczego, pomimo tego, że UK wychodzi z kryzysu zarówno Conservatives jak i Lib-Dem stracili poparcie zarówno w wyborach do UE jak i lokalnych? Dlaczego też poparcie dla Labour wzrosło ale nie tyle co oni sami by chcieli?

Dlatego, że masę osób głosujących na UKIP pokazało wszystkich dużym partiom tego właśnie "faka", plus oczywiście osoby które faktycznie nie lubią imigrantów, zwłaszcza tych co "zabierają im pracę".

Po części dobrze, że UE trochę dostała klapsa.... ale czy to nie może być z sposób bardziej cywilizowany? Na zasadzie głosujmy na partie reformatorów, a nie partie sprzeciwiające się samemu sensowi istnienia Unii.

Do góry stronyOffline

WiedzmaPlePle

Post #3 Ocena: 0

2014-05-27 17:29:05 (11 lat temu)

WiedzmaPlePle

Kobieta

Z nami od: 21-04-2014

Dobra chlopaki (bloby i radopaa) to na kogo glosujemy w nastepnych wyborach, jak juz nam dadza te brytyjskie paszporty? :-]

Nasz jedyny sojusznik nie ma szans, wiec co, mniejsze zlo?

:-8

P.S Bloby, na forum jest gdzies inny temat, i tam emigranci:-) pisali na kogo glosowali: na ld, albo laburzystow. Zreszta to nie chodzi o to jak glosowali, tylko czy w ogole; )
W czasie wojny milcza prawa!

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #4 Ocena: 0

2014-05-27 18:12:26 (11 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Tak się składa, że zamierzam jakoś we wrześniu składać papiery o obywatelstwo.... ale jako, że może ono trwać do 6 miesięcy a i więcej, mam nadzieję, że uda mi się je dostać na czas przed wyborami.

Zagłosować zaś na kogo? Sercem Lib-Dem, taktycznie (jak i częściowo wspierając ich program i część polis) na Labour :)

Co jak co ale Blair-owi bym piwo postawił :-]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2014-05-27 21:05:41 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

radopaa

Post #6 Ocena: 0

2014-05-27 21:49:24 (11 lat temu)

radopaa

Mężczyzna

Cytat:

2014-05-27 17:29:05, WiedzmaPlePle napisał(a):
Dobra chlopaki (bloby i radopaa) to na kogo glosujemy w nastepnych wyborach, jak juz nam dadza te brytyjskie paszporty? :-]

Nasz jedyny sojusznik nie ma szans, wiec co, mniejsze zlo?

:-8

P.S Bloby, na forum jest gdzies inny temat, i tam emigranci:-) pisali na kogo glosowali: na ld, albo laburzystow. Zreszta to nie chodzi o to jak glosowali, tylko czy w ogole; )

I tutaj wlasnie potrzeba konkretnej debaty odnosnie spraw innych niz imigranci bo po blizszej analizie zadna z partii nie jest przeciwko ale chce jakies ograniczenia.

Polisy dotyczace zasilkow - jezeli chcemy zeby spoleczenstwo dalej ciagnelo od panstwa i siedzialo na benefitach bo sie oplaca to mamy Labour.

Jezeli chcemy wiekszosc ograniczen skierowanych przeciwko imigrantom z EU to konserwatysci sa swietnym wyborem.

Demokraci chca reform EU i ciagle czekamy na ostateczny program ktory bedzie zatwierdzony na konferencji w Pazdzierniku. Program maja podobny do Labour tylko nie stoja za nimi zwiazkowcy i decyzje wewnatrz partii podejmowane sa w demokratyczny sposob przez czlonkow partii a nie pod wplywem zwiazkow zawodowych ect. (wiem bo sam jestem czonkiem)

Dochodza sprawy podatku, szkolnictwa i kazdy musi wybrac co mu bardziej pasuje.

Wedlog mnie nie ma sensu wychodzic z zalozenia ze jak partia nie ma szans to na nia nie glosuje. Nie mozna byc kibicem tylko wygranej druzyny. Jezeli pasuja ci zalozenia, sposob ustalania postulatow to glosujesz niezaleznie czy sa szanse czy nie.

[ Ostatnio edytowany przez: radopaa 27-05-2014 21:50 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #7 Ocena: 0

2014-05-27 22:19:53 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #8 Ocena: 0

2014-05-27 22:44:15 (11 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Cytat:

2014-05-27 21:49:24, radopaa napisał(a):

Demokraci chca reform EU i ciagle czekamy na ostateczny program ktory bedzie zatwierdzony na konferencji w Pazdzierniku.

dla mnie reformowanie Unii to to samo co reformowanie socjalizmu
wspanialy pomysl, tylko czy napewno realny?

Do góry stronyOffline

radopaa

Post #9 Ocena: 0

2014-05-27 22:54:40 (11 lat temu)

radopaa

Mężczyzna

Cytat:

2014-05-27 22:19:53, united4ever napisał(a):
Cytat:
(wiem bo sam jestem czonkiem)

Jesteś szeregowcem w jakiejś partii od paru miesięcy i uważasz, że wiesz jak ona działa ?

Cytat:
Demokraci chca reform EU

Szkoda, ze tego nie chcieli jak mieli tam swoich ludzi bo teraz oni mogą sobie ...
A tak w ogóle to Torysi chcą reform EU, Labour chcą reform EU, Zieloni chą reform EU. Teraz, nagle to wszyscy chcą reform EU :-]

Z jaka polską partią oni byli w koalicji w parlamencie EU ?

Nie powiedzialem ze jestem szeregowcem a nawet jak kiedys bylem (lub jestem) to zupelnie inaczej bylo w Labour a inaczej w LD. Dzialalem z ramienia Labour i prowadzilem kampanie wyborcza jednego z kandydatow na MEP z a teraz bede robil to samo dla przyszlego MP z ramienia LD dlatego mam porownanie jak dzialaja, jak powstaje program, jak sa sponsorowane i dystrybutowane srodki. Z Torysami nie mialem i narazie nie chce miec nic wspolnego.

Co do reform EU to zgadzam sie - kazda partia chce reform dlatego trzeba spojrzec na inne aspekty i podjac decyzje indywidualnie wedlog swoich zalozen.

[ Ostatnio edytowany przez: radopaa 27-05-2014 23:13 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #10 Ocena: 0

2014-05-27 23:03:27 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 30 z 33 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 29 | 30 | 31 | 32 | 33 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,