MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

A może by tak nieco o polityce w UK?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 28 z 33 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 31 | 32 | 33 ] - Skocz do strony

Str 28 z 33

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

docha_k

Post #1 Ocena: 0

2014-04-30 12:03:45 (11 lat temu)

docha_k

Kobieta

Z nami od: 30-06-2013

Na ukip chcecie głosować a dlaczego ?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

bloby00

Post #2 Ocena: 0

2014-04-30 13:03:19 (11 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Cytat:

2014-04-30 12:02:35, united4ever napisał(a):
I bardzo dobrze. Europejski kołchoz potrzebuje jak najszybszych reform. Dalsza hegemonia Niemiec jak i związana z tym federalizacja kontynentu jest nie do przyjęcia.

PS
10% na socjalistów ? Czemu ?

Zapominasz kolego, że UKIP nie chce reform, on chce wyjścia UK z UE, a i pewnie następnym krokiem aby UE w ogóle nie istniała. Oni nie są zainteresowani zmianami, tylko końcem własnego nosa (i to nie nosa UK bo chcą wejścia w bagno, zupełnie nie zdając sobie sprawy z tego, co w nim siedzi), a wiadomo, że jak pewne rzeczy pójdą źle, to tacy politycy na pewno jakąś pracę sobie znajdą (lub wcześniej się ustawią - co robi Farage, wyciągając z UE ile tylko można).

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2014-04-30 13:22:14 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

__lenka

Post #4 Ocena: 0

2014-04-30 13:32:44 (11 lat temu)

__lenka

Konto usunięte

Jeśli chodzi o Unię to nie potrafię mieć stanowczego zdania TAK lub NIE.

Każdy ma prawo do własnego zdania, opini, etc.
" Prawdę swą głoś spokojnie i jasno, słuchaj też tego co mówią inni, nawet głupcy i ignoranci, oni też mają swoją opowieść."

Dla mnie Farage to hipokryta.
la-terra-del-pudding

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2014-04-30 13:54:59 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

__lenka

Post #6 Ocena: 0

2014-04-30 14:15:20 (11 lat temu)

__lenka

Konto usunięte

Cytat:

2014-04-30 13:54:59, united4ever napisał(a):
Dla mnie największym hipokrytą jest Nick Clegg , zatwardziały ateista który tydzień temu cudownie stał się wierzącym ojcem posyłającym swojego syna do katolickiej szkoły.

Albo oskarżanie Farage o to że ma tylko 50% uczestnictwa w głosowaniu kiedy samemu wziął udział tylko ... w 22%.

To jest hipokryzja.

:-8

[ Ostatnio edytowany przez: <i>united4ever</i> 30-04-2014 13:55 ]

Tak, przyznaje ci racje.
Z polityką miałam do czynienia jeszcze w Polsce.
Dokładnie to byłam świadkiem "rozmów" przedstawicieli UE z władzami miast.

Tutaj, w polityke UK i w jej niuanse, wprowadziła mnie Dame Phyllis Friend.
Razem ogladałyśmy wszystkie programy polityczne w TV, słuchałyśmy audycji radiowych.
Ona pracowała w ministerstwie zdrowia. Zajmowała stanowisko zaraz po ministrze zdrowia.

Z jej opowieści, z tego co oglądam, czytam, słyszę -
takie samo "k*restwo" jak w Polsce, ALE W BIAŁYCH RĘKAWICZKACH.

W polskiej polityce te wszystkie przekręty, afery, ale także działania celowe "pod wyborców" są robione "na chama".
Przy tak skorumpowanym polskim sądownictwie, politycy i inni "majacy władzę" na różnych stanowiskach, czują się po prostu bezkarni.

Tutaj to by nie przeszło - przykładem UK parliamentary expenses scandal

Dla mnie niestety, wybory 22 maja to wybór "mniejszego zła".

la-terra-del-pudding

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #7 Ocena: 0

2014-04-30 14:19:16 (11 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Cytat:

2014-04-30 13:54:59, united4ever napisał(a):
Dla mnie największym hipokrytą jest Nick Clegg , zatwardziały ateista który tydzień temu cudownie stał się wierzącym ojcem posyłającym swojego syna do katolickiej szkoły.

Czemu nie wspomnisz tego, że jego żona jest katoliczką, czy tego, że ich syn już chodził do podstawówki katolickiej? Zresztą, czy chodzenie do szkoły katolickiej od razu ma oznaczać, że ktoś (zwłaszcza tej osoby ojciec!) jest czy zostanie zatwardziałym katolikiem? Nie od dziś wiadomo, że często szkoły katolickie mają lepsze nauczanie niż te zwykłe.

Jak już to przypominam sobie, że ostatnio mówił, iż UK powinna zrezygnować z oficjalnej religii, a Królowa nie powinna być głową kościoła czy coś takiego.

Cytat:
Albo oskarżanie Farage o to że ma tylko 50% uczestnictwa w głosowaniu kiedy samemu wziął udział tylko ... w 22%.

Tego to nie wiedziałem. Jeśli jest tak faktycznie (znalazłem artykuł który o tym pisze) to jest to jak najbardziej hipokryzja, choć z drugiej strony nie zapominajmy o tym, że Nick Clegg ma funkcję i to "całkiem" poważną w rządzie w UK (oczywiście w przeciwieństwie do Farage) i akurat z tego powodu może być usprawiedliwiony. Jako partia i tak chyba mają większą frekwencję niż UKIP.

Cytat:
Jeśli to spowoduje że w tym kraju ludziom będzie się żyło lepiej i dostatniej to co w tym złego ?

Jeśli? A co to, serwis wróżki? Przyznaję, że UE ma jakieś problemy i z pewnością powinna się zmieniać aby je wyeliminować. Całe podejście UKIP-u do wychodzenia z UE jest niestety często bazowane na "JA UWAŻAM" albo "WYDAJE MI SIĘ". Fakt jeden jest niezaprzeczalny, biznesy nie lubią zmian a wyjście z UE jest DUŻĄ zmianą, więc samo ryzyko jest wystarczające do poważnego zastanowienia się nad tym co będzie lepsze.

Spójrz na to (nie wiem czy jest na 100% faktyczne) LINK. To pokazuje, że przeciętna osoba, płaci ze swoich podatków rocznie około 17f na UE. Dla porównania, płaci 11f na overseas aid i 447f na welfare.

Główne pytanie jest więc takie, czy cała ta rozmowa o wychodzeniu w ogóle ma sens.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-04-30 14:53:56 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #9 Ocena: 0

2014-04-30 15:13:32 (11 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Cytat:

2014-04-30 14:53:56, united4ever napisał(a):
Wiadomość z dzisiaj

Robin Hood Tax

*DONT_KNOW*

[ Ostatnio edytowany przez: <i>united4ever</i> 30-04-2014 14:59 ]

Cała ustawa nie daje żadnych szczegółów, a UK już się od niej odwołuje. Co ciekawe, każdy kto płaci podatku w UK dokłada się do overseas aid..... a czemu ja osobiście nie miałbym decydować dla kogo ta pomoc ma iść? 1% rozwiązanie w Polsce jest o wiele lepsze, bo przynajmniej daje jakiś wybór dla podatników wybrania organizacji którą oni preferowaliby osobiście wspierać, a nie wybierana przez rząd (odnoszę się do reportażu w tv, w którym udowadniali jak te pieniądze są wykradane później w krajach trzeciego świata przez skorumpowane rządy).

Do góry stronyOffline

zawrocony

Post #10 Ocena: 0

2014-04-30 20:14:54 (11 lat temu)

zawrocony

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2014

Rozmyslalem na kogo glosowac i nawet UKIP mi przechodzilo przez mysl, jednak decyzja podjeta i bedzie to Conservatives, sa dopiero na trzecim miejscu w sondazach ale moj glos moze poprawic im wynik :-)
Jestem rogaczem pospolitym.....

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 28 z 33 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 31 | 32 | 33 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,