Ja caly czas zyje ze swiadomoscia ze nie jestem u siebie ale oczekuje szacunku za to co robie....a nie tylko obrazania i szykanowania..
Str 8 z 14 |
|
---|---|
malinosia1989 | Post #1 Ocena: 0 2013-10-19 09:12:33 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-10-2010 Skąd: Londyn |
Nie powiesz mi chyba ze podoba Ci sie fakt z bycia nie szanowanym przez hindusa, ktory uwaza sie za rodowitego angola bo udalo mu sie sklep otworzyc..
Ja caly czas zyje ze swiadomoscia ze nie jestem u siebie ale oczekuje szacunku za to co robie....a nie tylko obrazania i szykanowania.. "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili
twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem."
Katharine Hadley
|
malinosia1989 | Post #2 Ocena: 0 2013-10-19 09:14:05 (12 lat temu) |
O czym tu mowa Polak polaka ni szanuje to jak maja traktowac nas inni... Zacisnac zeby albo wracac do pl
![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili
Katharine Hadley
|
Post #3 Ocena: 0 2013-10-19 09:22:48 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
malinosia1989 | Post #4 Ocena: 0 2013-10-19 09:57:44 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-10-19 09:22:48, united4ever napisał(a): Hindus jest Brytyjczykiem, Ty nim nie jestes. Koniec kropka. I nie masz najmniejszego prawa na wtrącanie sie w to kto jest Brytyjczykiem a kto nim nie jest, kto powinien nim być , kto może nim być a kto nie. Szacunek ? Tylko dlatego że ktoś jest tej samej narodowości.Toż to nacjonalizm ![]() W koncu urodze wczesniej ....wrr.... ale mam prawo do wyrazania wlasnej opini!!! Nawet jesli sie ze mna nie zgadzasz i nie wiem w ktorej z moich wypowiedzi znalazles cos na temat tego ze wtracam sie kto jest brytyjczykiem kto nie.... wszystko o czym napisalam jest moja opinia na ktora wpywu nie masz ... nawet oburzajac sie tu... Cytat: Hindus jest Brytyjczykiem, Ty nim nie jestes ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili
Katharine Hadley
|
Geronimo | Post #5 Ocena: 0 2013-10-19 11:33:46 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2007 Skąd: Londyn, Essex |
Cytat: 2013-10-19 06:38:24, krakn napisał(a): Nie wiem jak wy, ale ja znam litwinów Albanczyków Ukrainców Rununów Którzy tu są już od kilku, niektórzy od kilkunastu lat. Zdziwili byście się jakimi pieniędzmi obracają, fakt zazwyczaj sa to budowlańcy, ale jeden Albańczyk ma również firme komputerowa, a dodatkowo kupuje sobie domy i je remonty. Ojjj nie doceniacie "konkurencji" ze wschodu. Tam nie tylko cyganie i złodzije są Nie jaralbym sie specjalnie ich majatkiem, bo tym nacjom udaje sie dorabiac fortun w zastraszajacym tempie chorob wenerycznych. Nie wiem jak inne, wymienione nacje, ale Albanczycy specjalizuja sie w kradziezach aut i handlem zywym towarem. W ten sposob mozna dorobic sie palacu w rok... ![]() Do mojej firmy tez dwa razy dotarli Albany. Kiedy mowilem szefowi, ze to nienajlepszy pomysl, ostrzegalem, ze ci ludzie maja zlodziejstwo we krwi, to ten jednak uparl sie zeby wydrukowac dla nich gazety. Oczywiscie znikneli bez placenia i slad po nich zaginal... ![]() Tak, ze ja "doceniam" konkurencje ze Wschodu ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Geronimo 19-10-2013 11:35 ] |
|
|
David40 | Post #6 Ocena: 0 2013-10-19 11:50:28 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-02-2013 Skąd: Gadu gadu |
Malinosia jesli chodzi o benefity to twoja ciezka prace to patrzac na twoj wiek to chyba nie popracowalas zbyt dlugo i zbyt duzo nie wlozylas do gara zeby teraz domagac sie wyciagania z niego. Poza tym ile tych podatkow wiekszosc Polakow placi, 150-200 funtow na miesiac a biora 1200 funtow na miesiac benefitow. Poza tym twoje dziecko bedzie chodzic do szkoly za ktora nie bedziesz placic, a NHS? Kiedy ludzie zrozumieja, ze to wszystko jest oplacane z podatkow. ja i moja dziwczyna pracujemy tu juz od 7 lat, wkladamy do gara zeby inni mogli wyciagac. Bo jak sie okazuje to jesli ni emasz dzieci to jestes obywatelem drugiej kategori. Dla nas nie ma doplat do mieszkan, darmowych wycieczek do Paryza (tak znajomego zona jezdzi na wycieczki organizowane przez Bourough tylko dlatego, ze zyja na benefitach niby jako pomoc biednym)(a on z benefitow splaca mieszkania na Litwie, zona dorabia nielegalnie zeby nie stracic benefitow), dentysty, oklulisty za darmo. ja odkladam kazdy grosz bo wiem, ze jesli zaloze rodzine to bede w stanie utzrymac ja sam. Zanim zrobi sie dziecko najpierw powinno sie popracowac i cos odlozyc. Jak patrze na niektore Polki ktore latami siedza na macierzynskim i benefitach to tylko pogratulowac ambicji. Nie wspomne juz wspomnianego tematu self employment gdzie kobiety ne pracuja ale placa jakies smieszne skladki zeby pozniej dopominac sie kasy od panstwa. I widzimy takie posty typu pomocy nie chca mi dac maternity allowance bo zapomnialam zaplacic skladek. Benefity sa pomoca od panstwa ale dla wielu nie tylko dla POlakow staly zrodlem dochodu w kraju w ktorym mozna utzrymac sie bez nich ale ludzie wola pojsc na latwozne, po co pracowac, po co odkladac, jak mozna szybko zrobic sobie dziecko najlepiej w wielu 18 lat przyjechac do Angli i zyc jak pan.
|
malinosia1989 | Post #7 Ocena: 0 2013-10-19 12:06:29 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-10-19 11:50:28, David40 napisał(a): Malinosia jesli chodzi o benefity to twoja ciezka prace to patrzac na twoj wiek to chyba nie popracowalas zbyt dlugo i zbyt duzo nie wlozylas do gara zeby teraz domagac sie wyciagania z niego. Poza tym ile tych podatkow wiekszosc Polakow placi, 150-200 funtow na miesiac a biora 1200 funtow na miesiac benefitow. Poza tym twoje dziecko bedzie chodzic do szkoly za ktora nie bedziesz placic, a NHS? Kiedy ludzie zrozumieja, ze to wszystko jest oplacane z podatkow. ja i moja dziwczyna pracujemy tu juz od 7 lat, wkladamy do gara zeby inni mogli wyciagac. Bo jak sie okazuje to jesli ni emasz dzieci to jestes obywatelem drugiej kategori. Dla nas nie ma doplat do mieszkan, darmowych wycieczek do Paryza (tak znajomego zona jezdzi na wycieczki organizowane przez Bourough tylko dlatego, ze zyja na benefitach niby jako pomoc biednym)(a on z benefitow splaca mieszkania na Litwie, zona dorabia nielegalnie zeby nie stracic benefitow), dentysty, oklulisty za darmo. ja odkladam kazdy grosz bo wiem, ze jesli zaloze rodzine to bede w stanie utzrymac ja sam. Zanim zrobi sie dziecko najpierw powinno sie popracowac i cos odlozyc. Jak patrze na niektore Polki ktore latami siedza na macierzynskim i benefitach to tylko pogratulowac ambicji. Nie wspomne juz wspomnianego tematu self employment gdzie kobiety ne pracuja ale placa jakies smieszne skladki zeby pozniej dopominac sie kasy od panstwa. I widzimy takie posty typu pomocy nie chca mi dac maternity allowance bo zapomnialam zaplacic skladek. Benefity sa pomoca od panstwa ale dla wielu nie tylko dla POlakow staly zrodlem dochodu w kraju w ktorym mozna utzrymac sie bez nich ale ludzie wola pojsc na latwozne, po co pracowac, po co odkladac, jak mozna szybko zrobic sobie dziecko najlepiej w wielu 18 lat przyjechac do Angli i zyc jak pan. Ktos tu dobrze powiedzia::: Cytat: ..sa tez tacy Polacy w tym kraju ktorzy 'sami sie pozbawili' wszelkich zasilkow (moze oprocz Child Benefit) a podatki placa wieksze niz wiekszosc - bo zaczeli dobrze (uczciwie) zarabiac.. tych to musi szlag trafiac
![]() ![]() Nie wydaje mi sie zeby ocena mojego wieku byla podstawa do tego aby stawiac sie na pietestale... bo wg mnie trzy lata legalnej pracy upowaznia mnie do pobierania wypracowanego maternity allowence... dodam ze innych benefitow nie pobieram ze wzgledu na firme ktora prowadzi maz , poprostu nie naleza nam sie a jesli kwalifikujemy sie to o drobne nie bede walczyla z urzedami szkoda czasu... ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili
Katharine Hadley
|
Geronimo | Post #8 Ocena: 0 2013-10-19 12:19:38 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2007 Skąd: Londyn, Essex |
Cytat: 2013-10-19 11:50:28, David40 napisał(a): Malinosia jesli chodzi o benefity to twoja ciezka prace to patrzac na twoj wiek to chyba nie popracowalas zbyt dlugo i zbyt duzo nie wlozylas do gara zeby teraz domagac sie wyciagania z niego. Poza tym ile tych podatkow wiekszosc Polakow placi, 150-200 funtow na miesiac a biora 1200 funtow na miesiac benefitow. Poza tym twoje dziecko bedzie chodzic do szkoly za ktora nie bedziesz placic, a NHS? Kiedy ludzie zrozumieja, ze to wszystko jest oplacane z podatkow. ja i moja dziwczyna pracujemy tu juz od 7 lat, wkladamy do gara zeby inni mogli wyciagac. Bo jak sie okazuje to jesli ni emasz dzieci to jestes obywatelem drugiej kategori. Dla nas nie ma doplat do mieszkan, darmowych wycieczek do Paryza (tak znajomego zona jezdzi na wycieczki organizowane przez Bourough tylko dlatego, ze zyja na benefitach niby jako pomoc biednym)(a on z benefitow splaca mieszkania na Litwie, zona dorabia nielegalnie zeby nie stracic benefitow), dentysty, oklulisty za darmo. ja odkladam kazdy grosz bo wiem, ze jesli zaloze rodzine to bede w stanie utzrymac ja sam. Nie widzę niczego złego w tym, że skoro pracujesz, płacisz podatki i należą się benefity, sięgać po nie. Pomijam tu wyłudzanie benefitów, bo to zrozumiałe. Ale skoro ciężko pracujesz, a twoje zarobki są na tyle niskie, że należy ci się pomoc państwa, to trzeba być idiotą, żeby rezygnować z pieniędzy w imię... No właśnie. Czego? Oczekujesz orderu od królowej? [ Ostatnio edytowany przez: Geronimo 19-10-2013 12:28 ] |
malinosia1989 | Post #9 Ocena: 0 2013-10-19 12:25:09 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-10-19 12:19:38, Geronimo napisał(a): Cytat: 2013-10-19 11:50:28, David40 napisał(a): Malinosia jesli chodzi o benefity to twoja ciezka prace to patrzac na twoj wiek to chyba nie popracowalas zbyt dlugo i zbyt duzo nie wlozylas do gara zeby teraz domagac sie wyciagania z niego. Poza tym ile tych podatkow wiekszosc Polakow placi, 150-200 funtow na miesiac a biora 1200 funtow na miesiac benefitow. Poza tym twoje dziecko bedzie chodzic do szkoly za ktora nie bedziesz placic, a NHS? Kiedy ludzie zrozumieja, ze to wszystko jest oplacane z podatkow. ja i moja dziwczyna pracujemy tu juz od 7 lat, wkladamy do gara zeby inni mogli wyciagac. Bo jak sie okazuje to jesli ni emasz dzieci to jestes obywatelem drugiej kategori. Dla nas nie ma doplat do mieszkan, darmowych wycieczek do Paryza (tak znajomego zona jezdzi na wycieczki organizowane przez Bourough tylko dlatego, ze zyja na benefitach niby jako pomoc biednym)(a on z benefitow splaca mieszkania na Litwie, zona dorabia nielegalnie zeby nie stracic benefitow), dentysty, oklulisty za darmo. ja odkladam kazdy grosz bo wiem, ze jesli zaloze rodzine to bede w stanie utzrymac ja sam. Nie widzę niczego złego w tym, że skoro pracujesz, płacisz podatki i należą się benefity, sięgać po nie. Pomijam tu wyłudzanie benefitów, bo to zrozumiałe. Ale skoro ciężko pracujesz, a twoje zarobki są na tyle niskie, że należy ci się pomoc państwa, to trzeba być idiotą, żeby rezygnować z pieniędzy w imię... No właśnie. Czego? Na prawde nasze wspolne zarobki nie sa na tak zlym poziomie jak kiedys, zebym zabijala sie o benefity na child tax oczywiscie ale reszta mnie nie uratuje orientowalam sie ile nam przysluguje i o 7nfuntow tygodniowo nie bede walczyla i latala do siegowej a ile to papierow ehhh "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili
Katharine Hadley
|
Post #10 Ocena: 0 2013-10-19 12:25:29 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|