2013-10-18 19:12:27, Markywee napisał(a): Lubi nas niewielu większość nienawidzi
Boją się wszyscy w szczególności Żydzi
Polak Cię okradnie, Polak Cię dopadnie
Polak nie popuści, gorsi to są tylko Ruscy
Mamy tu Meksyk o jakim nawet nie śnisz
Wierz mi to świat trzeci ale lubię własne śmieci
Teraz powtarzajcie dzieci to dla Was nowy wierszyk
Żaden mada faka nie podskoczy do Polaka.
Szczególnie ostatni wers mnie wzruszył...
No no poezja najwyzszych lotow.... Chociaz... ja tam nigdy nie wiedzialam, co 'autor ma na mysli' (z tych scislych jestem)... moze to jakas metafora????
"Lovers of air travel find it exhilarating to hang poised between the illusion of immortality and the fact of death." Alexander Chase
2013-10-18 19:12:27, Markywee napisał(a): Lubi nas niewielu większość nienawidzi
No no poezja najwyzszych lotow.... Chociaz... ja tam nigdy nie wiedzialam, co 'autor ma na mysli' (z tych scislych jestem)... moze to jakas metafora????
To się nazywa "Patriotyzm" espe-7 (w niektórych kręgach "Polonii".
2013-10-18 18:30:16, Piotrek_303 napisał(a): Biedni polscy "emigranci", porwali ich i wywieźli na roboty do tej przebrzydłej Anglii i teraz wykorzystują , wyśmiewają i nie chcą dać zasiłków. Dodatkowo opisują w gazetach, że pijaki, łobuzy i brudasy.
Powinniśmy założyć: "Stowarzyszenie Poszkodowanych przez Wielką Brytanie" i pozwać Camerona , oraz jego rząd do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka i rządać odszkodowania za barbarzyństwo jakiego się dopuścili na obywatelach Rzeczpospolitej Polskiej.
Po pierwsze porwanie i wywóz , po drugie odmowa przyznania zasiłków i dyskryminacja rasowa.
Powinniśmy wygrać sprawę "w cuglach" i po (min.) 100000K na głowe odszkodowania jednorazowo, plus dożywotnia renta za straty moralne w wysokości 3K miesięcznie.
Zachęcam do podpisania petycji w tej sprawie na stronie :
www.porwanipolacy.uk
xD
Kocham ten post:D
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać.
To się nazywa "Patriotyzm" espe-7 (w niektórych kręgach "Polonii".
Nie wiem jak ci sie udalo dojsc do takiego wniosku...
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
Nie wiem jak ci sie udalo dojsc do takiego wniosku...
Reprezentuję Polskę w inny sposób i wcale nie czuję się dyskryminowany.
Nie noszę dresu z napisem "Polska" na plecach, nie chlam piwa przed sklepami, nie drę mordy na ulicach , mam dobrą pracę i nie błagam o nią. Rozwijam się zawodowo i mam z tego profity.
Nigdy nie miałem problemu z integracją w tym kraju , ani w żadnym innym. "Tubylcy" wiedzą, że jestem Polakiem i wcale nie mają z tym problemu, co więcej , ufają mi bardziej niż swoim i przeprowadzam szkolenia dla "tubylców" , bo mnie docenili jako fachowca(W moim zawodzie to duże osiągnięcie)
Ps. Trudno uwierzyć , ale są też Polacy , którzy nie muszą biegać z polską flagą po high street, aby godnie reprezentować Ojczyznę.
Traktują nas, jak traktują. Z powietrza się ich stosunek do nas nie bierze. To, że wśród Polonii są nie tylko dresy, karki, pijaczki i głupawe niunie, ale i ludzie na poziomie wie niewielu Anglików. Swoją "Polskość" manifestuje hołota. Ci bardziej wykształceni i wychowani wolą udawać Norwegów, niż przyznać się, że są z Polski. A Angole ślepi nie są. Widzą, że Polacy żyją "po taniości", że są brudni, śmierdzą, mają resztki tynku zmieszanego z łojotokiem na włosach , "stołują" się w Lidlach i mówią po angielsku z akcentem "albańskim". My nabijamy się z Rumunów, oni nas uważają za takich właśnie Rumunów. A fakt, że Polacy bardziej się między sobą żrą zamiast zwierać szyki sprawia, że jeżdżą sobie po nas jak po przysłowiowej burej suce.
Pamiętam jak miała się odbyć manifestacja przed siedzibą BBC przeciw emisji niemieckiego filmu "Nasze matki, nasi ojcowie". Mimo, że jest nas tu niemało, to na manifestację przyszła zaledwie garstka.
Więc jak mają nas szanować, skoro sami się nie szanujemy?