MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nagonka na polskich imigrantow!!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

Str 11 z 14

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Diabolique

Post #1 Ocena: 0

2013-10-19 16:13:18 (12 lat temu)

Diabolique

Kobieta

Z nami od: 19-09-2013

Nie w tym rzecz, czy "wierzysz". Powiedzmy, ze to interesujaca alternatywna rzeczywistosc.

Ciekawe dokad sie przenosza. Wracaja do siebie, czy podbijaja inne lady, kontynenty?

I jak taki masowy odwrot ma sie do tych wszystkich fabryk, magazynow, produkcji, farm, etc...To chyba takie miejsca sa glownie opanowane przez nisko wykwalifikowana sile robocza z unii? Teoretycznie nie powinno byc problemu ze znalezieniem zastepstwa. Ciekawe jednak, jak by to sprawdzilo w praktyce.

edit: i w sumie jaki jest sens zamieniac siekierke na kijek, czyli imigrantow z Europy, na tych z Azji na przyklad?

[ Ostatnio edytowany przez: Diabolique 19-10-2013 16:23 ]

Inter arma enim silent leges.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-10-19 16:23:04 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Diabolique

Post #3 Ocena: 0

2013-10-19 16:29:32 (12 lat temu)

Diabolique

Kobieta

Ja sie w odnioslam do slawetnej wymiany slownej o nieudacznikach.

W kwestii unii musielbysmy zaczac od poczatkow w niej UK, a przy okazji (jak ktos sie czuje na silach) przedstawic zarys historii Anglii z perspektywy ich stosunku wobec Europy.

Cytat:
PS
Tu nie chodzi o emigrantów tu chodzi o EU. Emigranci są kartą przetargową w negocjacjach z Berlinem.

Milo, ze zrozumiales o czym pisalam wczesniej.

:-8

[ Ostatnio edytowany przez: Diabolique 19-10-2013 16:31 ]

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-10-19 16:34:48 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Diabolique

Post #5 Ocena: 0

2013-10-19 16:43:19 (12 lat temu)

Diabolique

Kobieta

Tez mi sie nie podoba ten socjalistyczny potworek.

Nie zapominam jednak, ze jestem tym ziarnkiem pustyni bledow... nie moich. Jednym z imigrantow, poki co. Tak wiec obserwuje tych gnojkow po Eton i Oksfordach...

Owszem, jesli juz, to nalezaloby uzyc okreslenia przysluguje* , a nie nalezy sie. Ale to temat na inny watek.

*przysluguje- ze znakiem zapytania oczywiscie; )

[ Ostatnio edytowany przez: Diabolique 19-10-2013 16:45 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2013-10-19 16:51:12 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-10-19 11:33:46, Geronimo napisał(a):
Cytat:

2013-10-19 06:38:24, krakn napisał(a):

Nie wiem jak wy, ale ja znam
litwinów
Albanczyków
Ukrainców
Rununów
Którzy tu są już od kilku, niektórzy od kilkunastu lat.
Zdziwili byście się jakimi pieniędzmi obracają, fakt zazwyczaj sa to budowlańcy, ale jeden Albańczyk ma również firme komputerowa, a dodatkowo kupuje sobie domy i je remonty.

Ojjj nie doceniacie "konkurencji" ze wschodu.
Tam nie tylko cyganie i złodzije są

Nie jaralbym sie specjalnie ich majatkiem, bo tym nacjom udaje sie dorabiac fortun w zastraszajacym tempie chorob wenerycznych.
Nie wiem jak inne, wymienione nacje, ale Albanczycy specjalizuja sie w kradziezach aut i handlem zywym towarem. W ten sposob mozna dorobic sie palacu w rok... :-8
Do mojej firmy tez dwa razy dotarli Albany. Kiedy mowilem szefowi, ze to nienajlepszy pomysl, ostrzegalem, ze ci ludzie maja zlodziejstwo we krwi, to ten jednak uparl sie zeby wydrukowac dla nich gazety.
Oczywiscie znikneli bez placenia i slad po nich zaginal... :-]
Tak, ze ja "doceniam" konkurencje ze Wschodu :-8

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ilu polaków, (mała liera celowa) jest poszukiwana listem gończym? A ilu nie jest, a w zasadzie to by sie przydało?
Są rejony gdzie właśnie są specyficzne skupiska takich ludzi i robią co sił, nam właśnie taką opinie.

A tych, to znam od lat, tyrają i robią bardzo dobrą robotę, maja klientów z najwyższej półki, aktorów, szejków, polityków itp.
Gruuuuba kasa, ale nie ma ściemy.

Ręcze ci że nie muszą kraść, a zatrudnieni u nich nasi rodacy chwalą sobie robote i wypłatę.

Nigdy nie miałem z nimi problemów z płatnościami, czego o polakach w 100% powiedzieć nie mogę, bo i znaleźli się tacy co po kilku latach współpracy, na durne 60 funtów mnie przekręcili, żenada.

A ze zwykłych pracowników, to ja gdy przyjechałem do uk, to pracowałem z 3 Rumunami, jeden prosty chłop, taki chłopek roztropek. drugi normalny chłopak, w zasadzie gdyby tylko mówił po Polsku, mógłby być Polakiem. Robił swoje i tyle.
Trzeci gruby cwaniak, biegle mówił w 5 jezykach, wierzyć mi sie nie chciało że ten facet siedzi w knajpie i kroi marchewkę :-o, no ale jego problem to był właśnie brak pozwolenia na prace. Był zarąbisty i ogarnięty, tak na prawdę całe zaopatrzenie renomowanej restauracji było na jego głowie.

Co innego jak mówimy o cyganach, Polskich, Słowackich, Rumunskich, to się zgodze... ale oni to tacy sami Rumuni, jak Polacy
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Piotrek_303

Post #7 Ocena: 0

2013-10-19 19:32:04 (12 lat temu)

Piotrek_303

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 10-10-2013

Cytat:

2013-10-19 16:13:18, Diabolique napisał(a):
Nie w tym rzecz, czy "wierzysz". Powiedzmy, ze to interesujaca alternatywna rzeczywistosc.

Ciekawe dokad sie przenosza. Wracaja do siebie, czy podbijaja inne lady, kontynenty?

I jak taki masowy odwrot ma sie do tych wszystkich fabryk, magazynow, produkcji, farm, etc...To chyba takie miejsca sa glownie opanowane przez nisko wykwalifikowana sile robocza z unii? Teoretycznie nie powinno byc problemu ze znalezieniem zastepstwa. Ciekawe jednak, jak by to sprawdzilo w praktyce.

Myślę , że taniej siły roboczej nie zabraknie w tym kraju.

Nie Polacy, to inni będą pracować w tych fabrykach i magazynach.
Never was so much owed by so many to so few...

Do góry stronyOffline

David40

Post #8 Ocena: 0

2013-10-20 10:47:47 (12 lat temu)

David40

Mężczyzna

Z nami od: 14-02-2013

Jest na nas nagonka bo jestesmy najliczniejsza imigracja z EU i najglosniejsza i najbardziej domagajaca sie swoich benefitowych praw. Rozmnazamy sie najliczniej. Ale tak serio jesli wygonia Polakow to kto bedzie sprzatal te kilka tysiecy hoteli, zamiatal ulice, robil kawe i zapie.....l w restauracjach i fabrykach za najnizsza krajowa ponad ludzkie sily? Hiszpanki, Wloszki a moze Hinduski? Pewnie Arabki. Anglia radzila sobie bez nas ale teraz czasy sie zmienily rynek rozrosl sie i zmienil dzieki imigrantom trzeba przyznac, ze wiele ciezkich prac wykonuja Polacy i sa w tym dobrzy, solidni, mozna na nich polegac, ufac. Problem polega na tym, ze powinni zmienic polityke socjalna, przyznawanie benefitow, domow. Przynajmniej 5 lat zycia i ciaglosci pracy na pelen etat zeby cos dostac i szybko by ise skonczylo. Polacy by si eopanowali i przestali rozmnazac sie na potege i przyjezdzac tu tylko dla kasy spolecznej. Skonczylaby sie ich rozszczeniowa postawa ktora obraza Polakow ktorzy utrzymuja sie sami. Smieszy mnie kiedy ktos popracowal 2-3 lata i wykrzykuje jak to teraz bedzie bral benefity bo to jego zarobil na to. Polacy zapominaja, ze te ich nedzne podatki ida na utzrymanie szkol w ktorych ich dzieci beda sie przez nastepne 10 lat uczyc. Chcialbym sie dowiedziec ile kosztuje panstwo, opieka kobiety w ciazy i jej porod. pewnie conajmniej roczny wklad podatkowy. Chcialbym zobaczyc reakcje Polakow na kilkaset tysiecy imigrantow przyjezdzajacych do POlski i majacych ta sama postawe. Biore bo mi sie nalezy, bo to moje, nie wazne, ze popracowal kilka miesiecy, teraz panstwo Polskie bedzie mnie utrzymywac, da mi mieszkanie, kase, wszystko...a co nalezy mi sie bo jestem IMIGRANTEM Z UNI.

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #9 Ocena: 0

2013-10-20 12:38:47 (12 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

No przepraszam, ale są takie miesiące, gdy mój podatek plus NI wynosi łącznie prawie £1000. W tym będzie pewnie z £800. Też bym wprowadził długie okresy przejściowe i niektóre osóbki przestałby zakładać przed przyjazdem do nas tematy w stylu "ile mogę dostać?".
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Severance_

Post #10 Ocena: 0

2013-10-20 13:20:16 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Myślę, że nieco sami przesadzamy, takie generalizowanie i surowa ocena są niesprawiedliwe.
Wiem jakiego rodzaju posty tu, na MW czasami czytamy. Z drugiej strony, osobiście nie znam nikogo "utrzymującego" się wyłącznie z zasiłków. Wszyscy Polacy, których miałam tu przyjemność poznać ciężko pracują. Nie wiem, może to tylko takie moje szczęście..?
Ja się nie wstydzę za nich, oni nie muszą się wstydzić za mnie. ; )
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,