MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Labour przyznaje, że imigracja z UE była złym ruchem...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 6 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

bloby00

Post #1 Ocena: 0

2013-08-13 18:56:14 (12 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Taka prawda. Lepiej zwalić winę na imigrantów, a że są biali i nie siedzą tutaj wystarczająco długo, żeby wszyscy mieli brytyjskie paszporty (a więc liczyli się w głównych wyborach) to takie podejście jeszcze wygodniejsze.

Zamiast powinni najpierw jeszcze ukrócić benefity, ruszyć leniwych "lokalnych" ludzi do pracy i przestać wymyślać.... no ale w końcu Rosja i Niemcy nie bez powodu zawsze uważały nasz kraj za taki z którym trzeba coś zrobić bo jest "niebezpieczny". Teraz do nich dołączają Brytyjczycy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-08-13 18:56:46 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

chat_noir

Post #3 Ocena: 0

2013-08-13 19:01:52 (12 lat temu)

chat_noir

Mężczyzna

Z nami od: 30-11-2012

Raz obudzonych demonów nacjonalizmu nie da się łatwo zgładzić.

Skończy się na referendum w 2017 i szczęśliwy ten, kto do tego czasu będzie miał paszport.

Reszta będzie niepewna każdej godziny.
si Deus pro nobis, quis contra nos?

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2013-08-13 19:02:33 (12 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Dodaj jeszcze do bilansu te pieniądze, które Polacy zamiast wydawać tutaj(co napędza gospodarkę) wysyłają do Polski.

Mozna wydawac i odkladac tu, i odkladac sobie w Pl.

W czym niby sa lepsi imigranci 'z wyboru' przyjezdzajacy tu na stale? Pracujaca 'glowa rodziny' placi podatki, ale juz zona w ciazy siedzi w domu (obciazenie dla kraju), ich dzieci musza pojsc do szkoly (obciazenie dla kraju) korzystaja ze sluzby zdrowia (obciazenie dla kraju) i tak naprawde w taki, czy inny sposob korzystaja ze systemu swiadczen socjalnych (obciazenie dla kraju).
Wszystkie te 'obciazenia' dla kraju, to wlasnie rodziny z dziecmi, ktore sie tu sprowadzily na wieki wiekow Amen, wiec co sie czepiasz ludzi, ktorzy zamiast sie rozmnarzac- pracuja.

Natomiast pracownicy czy to sezonowi, czy inne wolne strzelce typu Galadriel, pracuja, juz Ty sie o to nie martw- wydaja na miejscu, i jeszcze ich stac na posylanie siana do Polski.To w czym problem, skoro nie obciazaja systemu, nie obciazaja szkolnictwa, ani sluzby zdrowia?

Moja kasa, moge ja wysylac na uzdatnianie wody w Afryce, jak bede miala taki kaprys.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 13-08-2013 19:06 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-08-13 19:04:52 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Embit83

Post #6 Ocena: 0

2013-08-13 19:06:30 (12 lat temu)

Embit83

Mężczyzna

Z nami od: 26-01-2012

Cytat:

2013-08-13 18:56:46, Piotr_Feric_303 napisał(a):
Cytat:

2013-08-13 18:48:08, Embit83 napisał(a):

A teraz zadam Ci pytanie. Czy według Ciebie ze wszystkich imigrantów w UK tylko Polacy wysyłają pieniądze do własnego kraju?

Oczywiście, że nie tylko Polacy.

Są też inni emigranci , którzy to robią w równym stopniu.

Ps. A tutaj dlaczego kochają Indie:

http://economictimes.indiatimes.com/india-emerges-as-the-2nd-largest-investor-in-the-city-of-london/articleshow/21190306.cms

Widzieliście jakieś polskie inwestycje w tym kraju , na taką skalę?

*THUMBS UP* Już myślałem że zaprzeczysz.

Niech sobie kochają kogo chcą. To ich sprawa. Tylko teraz pomyśl czy ta ich "miłość" to miłość do innych ludzi, kultur, religii czy bardziej to miłość polityków do pieniędzy tych inwestorów??? Bo ja myślę że to zdecydowanie to drugie.

Aha wierz mi że kochają nie tylko Hindusów. Chyba jeszcze bardziej kochają "szejków".
Jeżdżę w nocy po Londynie i widzę na co sobie pozwalają "szejki" w swoich wypasionych furach. Nie będę opisywał każdej sytuacji bo dużo by pisać. Mówiąc ogólnie to w poważaniu mają brytyjskie prawo i ich policję.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2013-08-13 19:07:25 (12 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
I dlatego nasz punkt widzenia na ten problem, tak się rózni Gal.

Tu nie chodzi o punkt widzenia, tylko o fakty.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-08-13 19:16:35 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Embit83

Post #9 Ocena: 0

2013-08-13 19:31:25 (12 lat temu)

Embit83

Mężczyzna

Z nami od: 26-01-2012

Cytat:

2013-08-13 19:16:35, Piotr_Feric_303 napisał(a):
Cytat:

2013-08-13 19:06:30, Embit83 napisał(a):

*THUMBS UP* Już myślałem że zaprzeczysz.

Niech sobie kochają kogo chcą. To ich sprawa. Tylko teraz pomyśl czy ta ich "miłość" to miłość do innych ludzi, kultur, religii czy bardziej to miłość polityków do pieniędzy tych inwestorów??? Bo ja myślę że to zdecydowanie to drugie.

Aha wierz mi że kochają nie tylko Hindusów. Chyba jeszcze bardziej kochają "szejków".
Jeżdżę w nocy po Londynie i widzę na co sobie pozwalają "szejki" w swoich wypasionych furach. Nie będę opisywał każdej sytuacji bo dużo by pisać. Mówiąc ogólnie to w poważaniu mają brytyjskie prawo i ich policję.

Polityka to jest biznes. Tu nie chodzi o to, aby biednym kuzynom z Polski pomóc , bo mają ciężko. Politycy brytyjscy, od wielu pokoleń dbają o dobro Wielkiej Brytanii i dlatego mają w głębokim poważaniu biedne kraje, które nic nie wnoszą do interesów państwa.

Co do "egzotycznych" krajów , z którymi mają dobre stosunki mimo tego , że są biedne to ta lista wszystko Ci powinna wyjaśnić:

http://en.wikipedia.org/wiki/Member_states_of_the_Commonwealth_of_Nations

Widzisz tam gdzieś Polskę , lub inny kraj z Europy Środkowej lub Europy Wschodniej?

Napisałeś cyt: Politycy brytyjscy, od wielu pokoleń dbają o dobro Wielkiej Brytanii i dlatego mają w głębokim poważaniu biedne kraje, które nic nie wnoszą do interesów państwa.

Czyli rozumiem że WSZYSTKIE kraje na liście Commonwealth są bogate *ROFL*

Ok wróćmy już do tematu który mówi o Polakach i ich winie za zły stan brytyjskiej gospodarki.

P.S. Tak między nami to z Tobą nie da się wygrać. Mam wrażenie że brytyjskość Cię tak zaślepiła że nie widzisz już nic innego. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-08-13 19:38:19 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie