MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tymczasem we Francji...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2013-04-27 00:34:55 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Uposledzenie homoseksualne polega na tym że osoba nim dotknięta nie jest w stanie zbudować związku małżeńskiego

Ciekawe, bo wiele homoseksualnych przetrwalo w zwiazkach malzenskich hetero dluzej niz niektore 100% hetero pary...
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gdanszczanka

Post #2 Ocena: 0

2013-04-27 00:36:27 (12 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2013-04-25 00:21:50, Markywee napisał(a):
Ahem.

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Markywee</i> 25-04-2013 00:46 ]

Hmmmm, bardzo dobrze sie czyta - mimo że troszeczkę przydługie (jak zwykle):-]
Z pozdrowieniami
Obrazek
*THUMBS UP*
Phi

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-04-27 00:42:27 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-04-27 07:53:29 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-04-27 11:02:30 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #6 Ocena: 0

2013-04-27 12:04:08 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2013-04-27 00:17:18, ewa28300 napisał(a):
Jestem w związku z mężczyzna ponieważ jestem heteroseksualna i moi rodzice nie maja tu nic do rzeczy. Mam znajomych gejow, ktorzy mieli mane i tate, a mimo to sa homoseksualni. Lubie potrawy pikantne, mimo ze całe życia jadłam łagodne. Ot, taki moj gust. Mam w rodzinie ludzi wychowanych przez dwie babcie, którzy dziś naja zony i dzieci. Rodzimy sie z pewnymi cechami i wychowanie nie ma na nie wplywu. To tak jak np z hazardem. Jedni sa na to poddatni, a inni nie. Z dwójki rodzeństwa jedno będzie eksperymentować z narkotykami, a drugie nie, mając tych samych rodziców i to samo wychowanie. Jeden zostanie alkoholikiem, a drugi nie, mimo ze żadne z rodziców nie miało problemu z alkoholem. Bo każdy z nas rodzi sie inny, ma inne potrzeby, marzenia i oczekiwania. To naprawde nie jest komunizm, ze każdy musi byc taki sam jak reszta. Tak trudno to zrozumieć? Moja mama jest bardzo wierzaca katoliczka, ale ja już niekoniecznie. Czemu? Bo nie jestem klonem mojego rodcica. Jestem odrębnym człowiekiem. Każdy z nas jest. Nieważne kim sa nasi rodzice. Nawet jeśli ich nie mamy będąc z domu dziecka!

Duzo napisalas, wlasciwie o niczym.

Co do bycia klonem twojego rodzica - wydaje mi się ze jeszcze kiedyś możesz się zdziwić... :-]

Cytat:

2013-04-27 00:34:55, Adacymru napisał(a):
Cytat:
Uposledzenie homoseksualne polega na tym że osoba nim dotknięta nie jest w stanie zbudować związku małżeńskiego

Ciekawe, bo wiele homoseksualnych przetrwalo w zwiazkach malzenskich hetero dluzej niz niektore 100% hetero pary...

Jak najbardziej, zapraszam cie do podania tych tlumow par homo, których związki trwaja dluzej niż związki hetero.

Potem ten twój tlum, porównaj do zwiazkow ZWYKLEJ dlugosci u hetero (w dużej czesci cale zycie).

Potem zernknij na pare badan statystycznych dotyczących dlugosci zwiazkow homo.

Powodzenia w trzymaniu się swojej teorii.

Cytat:

2013-04-27 00:42:27, ewa28300 napisał(a):
Z tym homosekdualizmem to troche tak jak z rasizmem kiedys. Związek miedzy np biała a czarnym i odwrotnie tez był tabu i skandaliczny i jak takie dziecko wychować? Zamach na dziecko, jednym słowem :-)

Nie. Odrobine chybiona analogia.

RASA to nie preferencje seksualne.
RASY nie wybierasz, swoje zachowanie seksualne tak.
Możesz znaleźć "ex homoseksualistę", ale czy znajdziesz "ex murzyna"? (I nie, M Jackson to nie przykład :P)
itd. itp.

Wytlumaczylem ci już co lezy u podstawy naszej jak by nie patrzal "cywilizacji" i jak na to wpływa homoseksualizm, i jego agitacja. Ale chyba to jakos ominelas. RASA to nie to samo co homoseksualizm.
RASA tak na spoleczenstwo nie wpływa.

Ale możesz dalej dywagować, zdrowia zycze.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 27-04-2013 12:10 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #7 Ocena: 0

2013-04-27 12:54:12 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2013-04-27 12:04:08, Markywee napisał(a):
RASA tak na spoleczenstwo nie wpływa.

Historia Stanów Zjednoczonych Ameryki zaprzecza temu twierdzeniu.

Cytat:
RASY nie wybierasz, swoje zachowanie seksualne tak.

Poczytałam trochę o PACS, znalazłam dość interesujący tekst na Racjonaliście:

Cytat:
Zdaniem innych jednak rzeczywistość już dawno przekroczyła hołubiony w psychologii wzorzec osobowości, a tożsamość płciowa w czasach postfeminizmu, drag queens i Almodóvara utraciła swoje dotychczasowe walory — stabilność, naturalność, jednoznaczność, podobnie jak orientacja seksualna, która stała się ostatnio jednym z najchętniej krytykowanych pojęć. Ściśle zdefiniowane w XIX wieku kategorie męskości, kobiecości i homoseksualizmu, najwyraźniej odchodzą do lamusa, otwierając przestrzeń dla różnorodności tożsamości i seksualnych zachowań. Psycholodzy i antropolodzy bliscy tego nurtu zastanawiają się raczej nad przyszłością kompleksu Edypa w nietypowych rodzinach i poszukujących nowych mitów, które byłyby w stanie opisać ich rzeczywistość psychiczną.
źródło

Powyższy fragment niejako potwierdza coś nad czym zastanawiałam się od jakiegoś czasu. Czy żyjemy w czasach "prowokujących" do zachowań homoseksualnych?! Czy świat zmierza w kierunku calkowitego zatarcia różnic płci? Obserwując otaczającą mnie rzeczywistość ( przez ostatnie trzy lata więcej gejów szefów niż hetero, że już nie wspomnę o znajomych), dochodzę do wniosku, że modnie jest być gejem...? Homoseksualizm zawsze był (!), jednak nawet w starożytnej Grecji, okres homoseksualnego mentorstwa kończył się na pewnym etapie i od młodego mężczyzny oczekiwano..związku z kobietą, naturalna prokreacja miała jednak ciągle znaczenie, nie wspominając juz o normach społecznych. ; )
Prawdopodobnie zaliczam się do grona lewaków, że już nie wspomnę o moich feministycznych zapędach ; ), jednak uważam, że świat się nieco zagalopował w źle pojętej tolerancji.

EDIT: może raczej powinnam napisać: świat galopuje w kierunku który chyba nie bardzo mi się podoba. ; )

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 27-04-2013 12:59 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2013-04-27 13:02:59 (12 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Prawdopodobnie zaliczam się do grona lewaków, że już nie wspomnę o moich feministycznych zapędach ; ), jednak uważam, że świat się nieco zagalopował w źle pojętej tolerancji.

Nie martw sie. To tylko z polskiej perspektywy jestes lewakiem. W warunkach angielskich jestes konserwatysta! Choc z punktu 'siedzenia' emigranta, ta opcja nie lezy w Twoim interesie.

; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

Severance_

Post #9 Ocena: 0

2013-04-27 13:19:56 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2013-04-27 13:02:59, galadriel napisał(a):
Nie martw sie. To tylko z polskiej perspektywy jestes lewakiem. W warunkach angielskich jestes konserwatysta! Choc z punktu 'siedzenia' emigranta, ta opcja nie lezy w Twoim interesie.

; )

*THUMBS UP*

Hehe, niezłe pomieszanie z poplątaniem, jak tu nie mieć deprechy i problemów z określeniem tożsamości! ; )
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-04-27 13:22:03 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »