MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Owsiak, eutanazja, WOSP i Swiat wg mocherow.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 3 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

buszko

Post #1 Ocena: 0

2013-01-15 10:51:10 (13 lat temu)

buszko

Kobieta

Z nami od: 22-12-2012

To oni mieli być dla ludzi i głosić miłość itp itd. Wiara katolicka, bo o niej mowa, nie ma nic wspólnego z Kościołem??? A to ciekawe, to może mochery mają za dużo kasy od państwa skoro oddają klerom...
A kto powiedział tu i kiedy że jest ateistą? Bo to jedna wiara jest? Znów interpretujesz wszystko jak chcesz...

[ Ostatnio edytowany przez: buszko 15-01-2013 10:59 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

staryznajomy

Post #2 Ocena: 0

2013-01-15 10:54:38 (13 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2013-01-15 10:47:17, gdanszczanka napisał(a):
Cytat:

2013-01-15 10:25:04, buszko napisał(a):
Tak ale mocherki jeszcze wojują, moja babcia to w ogień by poszła za kościół , mój tata jest teraz wierzący ale już nie tak praktykujący jak kiedyś, swoje zdanie ma, ja się odłączyłam , natomiast moje dzieci będą miały prawo wyboru, bez odstawiania szopki z komunią, bo wypada, bo cos tam , cos tam, mimo nacisków ze strony tejże babci, jakby mogła to na siłę by mi dzieci do komunii zaciągnęła.
Ale Polska to taki kraj, wielu nie widziało innego życia, nie ma pojęcia albo tylko wzdycha, i nic w tym kierunku nie robi lub nie ma takiej możliwości. A kler jakby mógł to zakazałby wyjazdów do innych krajów trzymając tym ociemniałych ludzi w ryzach

I tak potwierdzam, są to moje gorzkie żale, bo niestety nie można wyciągnąć wszystkich z tego marazmu...

Nie rozumiem co ma piernik do wiatraka??
Albo jest się wierzącym, albo wspierającym kościół :-o
Te dwie rzeczy nie mają, ze sobą, nic wspólnego...
Rezygnować z wiary tylko z powodu nieprawidłowości w prowdzeniu Kościoła w PL ( na co sami notabene pozwoliliśmy) to dopiero jest rozsądek i oświecenie :-/
To jakbym ja powiedziała, że nie jestem Polką bo jakaś banda złodzieji i morderców doszła do władzy.
To bardzo wyrażnie widać tu na Wyspach, i to nie "mochery" będą tym razem mogły być obarczone winą za istniejącą sytuacje.
Uciekamy do UK i mimo, że istnieje tu, całkowicie poprawnie działający, Kościół Katolicki, w ktorym nie obowiązują zasady "co łaska - 200funtów" - organizujemy kolejny polski paradoks - Polski Kościół Katolicki.... PO CO??? Pytam się grzecznie ???
A to, ze nagle się stajemy wyzwolonymi ateistami, bo kler sie panoszy - wogóle jast dla mnie niezrozumiałe*DONT_KNOW*
teraz to ja nie rozumiem tego "o czym do mnie rozmawiasz" ; ) .
w/g mnie zasada jest prosta: albo uznajesz to co mówi KK (-nie Bóg) i w nim zostajesz, albo tego nie uznajesz i...
no chyba, że ja się mylę -lub Ty udajesz?*DONT_KNOW*

[ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 15-01-2013 11:13 ]

przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-01-15 11:00:22 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #4 Ocena: 0

2013-01-15 11:02:48 (13 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2013-01-15 11:00:22, ewa28300 napisał(a):
@ staryznajomy, to nie takie proste jak piszesz. Ja wierze w Boga, ale nie uznaje nauki KK bo ten całkiem wypacza nauki Chrystusa. Poza tym jak mogę wierzyć w instytucje, która przez wieki przekonywała, ze Ziemia jest płaska, ze przetaczanie krwi i przeszczep organów to grzech, stosowanie morfiny tez nim kiedyś było :) a dziś złem jest antykoncepcja i sex, invitro i sex przed ślubem, a za 50 lat jednak zmienia zdanie. Sorki, ale mu żyjemy tu i teraz, nikt nie będzie czekać pól wieku aż KK dorośnie do otaczającego go swiata :)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ewa28300</i> 15-01-2013 11:01 ]

właśnie -czyli masz wybór: uznajesz -lub nie. czy tak ciężko się przyznać?
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #5 Ocena: 0

2013-01-15 11:04:30 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Bardzo slusznie Gdanszczanka nam przypomniala ze religia i wiara to calkiem cos innego.
Ale jeszcze ciekawsza uwaga Staregoznajomego.

[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 15-01-2013 11:06 ]

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #6 Ocena: 0

2013-01-15 11:05:13 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Oj maupko :-* nie będę przecież tłumaczyć...
Zasada jest prosta - albo wierzysz - albo nie(w Boga), a co się wyprawia w Kościele nie ma z tym nic wspolnego...
Nie korzystam z usług Polskich wysłanników Katolickich, z różnych powodów, swoimi datkami nie pomagam im się rozwijać i rosnąć w siłę...
KK w UK jest odpowiednim miejscem dla mnie - kropka :-)
Phi

Do góry stronyOffline

buszko

Post #7 Ocena: 0

2013-01-15 11:06:29 (13 lat temu)

buszko

Kobieta

Mowa jest tu głównie o KK, wyciagajcie proszę wnisoki z całej dyskusji. A wierzyć możemy w inne rzeczy, owszem.

[ Ostatnio edytowany przez: buszko 15-01-2013 11:07 ]

Do góry stronyOffline

buszko

Post #8 Ocena: 0

2013-01-15 11:09:19 (13 lat temu)

buszko

Kobieta

Cytat:

2013-01-15 11:05:13, gdanszczanka napisał(a):
Zasada jest prosta - albo wierzysz - albo nie(w Boga), a co się wyprawia w Kościele nie ma z tym nic wspolnego...
Nie korzystam z usług Polskich wysłanników Katolickich, z różnych powodów, swoimi datkami nie pomagam im się rozwijać i rosnąć w siłę...

A czy to przypadkiem kościół nie miał dawać przykładu? Jest wiele wiar i wielu Bogów, sił wyższych itp itd, dużo by wymieniać.
KK jest odpowiedni dla ciebie ale nie korzystasz z usług wysłanników katolickich? Wybacz ale już nic nie rozumiem

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #9 Ocena: 0

2013-01-15 11:23:14 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2013-01-15 11:09:19, buszko napisał(a):
Cytat:

A czy to przypadkiem kościół nie miał dawać przykładu? Jest wiele wiar i wielu Bogów, sił wyższych itp itd, dużo by wymieniać.
KK jest odpowiedni dla ciebie ale nie korzystasz z usług wysłanników katolickich? Wybacz ale już nic nie rozumiem

Nie bardzo mi zależy, zebyś rozumiała czym się kierują ludzie wierzący w Boga, a nie wspierający Polskiego KK
Bardzo zręcznie obcinasz z moich wypowiedzi, że ja znalazłam głoszących słowo Boże kapłanów na Wyspach i Kościół do którego uczęszczać mogę (mimo, że obok wyrósł, jak muchomor po deszczu polski odpowiednik)i tam organizować chrzest, komunię, ślub itd.
A dla mnie przykładem jest moja mama, albo starszy brat, a nie postać z ambony, albo telewizora:-o
Phi

Do góry stronyOffline

buszko

Post #10 Ocena: 0

2013-01-15 11:48:05 (13 lat temu)

buszko

Kobieta

Cytat:

2013-01-15 11:23:14, gdanszczanka napisał(a):
Cytat:

2013-01-15 11:09:19, buszko napisał(a):
Cytat:

Nie bardzo mi zależy, zebyś rozumiała czym się kierują ludzie wierzący w Boga, a nie wspierający Polskiego KK
Bardzo zręcznie obcinasz z moich wypowiedzi, że ja znalazłam głoszących słowo Boże kapłanów na Wyspach i Kościół do którego uczęszczać mogę (mimo, że obok wyrósł, jak muchomor po deszczu polski odpowiednik)i tam organizować chrzest, komunię, ślub itd.
A dla mnie przykładem jest moja mama, albo starszy brat, a nie postać z ambony, albo telewizora:-o

Jak ci nie zależy aby ktoś zrozumiał twój pogląd to czemu sie udzielasz? Acha bo mozesz, no tak. Tylko z sensem proszę. Bo teraz wiem po objaśnieniu o co ci chodzi. Trzebabyło tak od razu.
A i zgadzam się to to nie KK jest dla mnie przykładem. W Boga wierze, swojego, po swojemu, albo siłę wyższą , jak kto woli

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,