MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Owsiak, eutanazja, WOSP i Swiat wg mocherow.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 2 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

keramczak

Post #1 Ocena: 0

2013-01-15 10:16:33 (13 lat temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Cytat:

2013-01-15 10:05:09, zaczarowany_pantofelek napisał(a):
Cytat:

2013-01-15 09:03:54, marklar666 napisał(a):
Mniejsza z Polska, nie mam zamiaru tam wracac.

Ja mimo, ze na razie nie mam planow co do powrotu, to wcale nie jest mi wszystko jedno co tam sie wyprawia. Czasami to az reka swiezbi i plakac sie chce jak otwieram wiadomosci i wspolczuje tym, ktorzy nie wiedza nawet, ze moze byc inaczej.

Dobra wiadomosc to zla wiadomosc(dla mediow),niestety.
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2013-01-15 10:19:32 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

buszko

Post #3 Ocena: 0

2013-01-15 10:25:04 (13 lat temu)

buszko

Kobieta

Z nami od: 22-12-2012

Tak ale mocherki jeszcze wojują, moja babcia to w ogień by poszła za kościół , mój tata jest teraz wierzący ale już nie tak praktykujący jak kiedyś, swoje zdanie ma, ja się odłączyłam , natomiast moje dzieci będą miały prawo wyboru, bez odstawiania szopki z komunią, bo wypada, bo cos tam , cos tam, mimo nacisków ze strony tejże babci, jakby mogła to na siłę by mi dzieci do komunii zaciągnęła.
Ale Polska to taki kraj, wielu nie widziało innego życia, nie ma pojęcia albo tylko wzdycha, i nic w tym kierunku nie robi lub nie ma takiej możliwości. A kler jakby mógł to zakazałby wyjazdów do innych krajów trzymając tym ociemniałych ludzi w ryzach

I tak potwierdzam, są to moje gorzkie żale, bo niestety nie można wyciągnąć wszystkich z tego marazmu...

[ Ostatnio edytowany przez: buszko 15-01-2013 10:27 ]

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #4 Ocena: 0

2013-01-15 10:26:46 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Cytat:

2013-01-15 10:19:32, ewa28300 napisał(a):
Ja pamietam, ze wtedy w społeczeństwie nie było tyle krytyki na kler co teraz bo nie było tez tylu afer. To wszystko zaczęło wylazic dopiero pózniej, a w międzyczasie PL miała wejść do UE i niestety trzeba sie było im przypominać, co tez pokazuje jak społeczeństwo liczyło sie ze zdaniem Kościoła. Dziś to co innego, ludziom już klapki trochę opadły z oczu.

Trzeba bylo wtedy przeczytac Urbana w "Nie", to co jest dzis to tylko takie zabiego "kosmetyczne".

Klapki na oczy to nam sie dopiero zalozy, bo dokumenty o wspolpracy z bezpieka kosciol ma juz w swoich rekach. Pieronek krytykuje Smolensk i kaczynskiego, i nikt mu sie do tylka nie dobierze przez wiele lat : )
Ciekawe ze zapomina sie co zrobil Buzek w tym temacie.
Ale to nie Buzek przeciez zagraza "grupie trzymajacej wladze" : )

Do góry stronyOffline

buszko

Post #5 Ocena: 0

2013-01-15 10:29:20 (13 lat temu)

buszko

Kobieta

Kościół traci poparcie, poczekaj aż siła mocherowa pomrze, wtedy będą szukać sponsorów, klepać biedę albo zaczną robić to co powinni, być dla ludzi i nie mieszać w politykę...

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-01-15 10:32:16 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #7 Ocena: 0

2013-01-15 10:33:04 (13 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2013-01-15 10:29:20, buszko napisał(a):
Kościół traci poparcie, poczekaj aż siła mocherowa pomrze, wtedy będą szukać sponsorów, klepać biedę albo zaczną robić to co powinni, być dla ludzi i nie mieszać w politykę...
i tu mam nadzieję, że masz rację.
jednak widzę dużo młodych -mówiących głosem KK. jednak propaganda robi swoje...
...nauka w szkole by przyjąc to co jest podane jako informacja -również:-M]

[ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 15-01-2013 10:33 ]

przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-01-15 10:36:53 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

buszko

Post #9 Ocena: 0

2013-01-15 10:38:50 (13 lat temu)

buszko

Kobieta

Cytat:

2013-01-15 10:33:04, staryznajomy napisał(a):
Cytat:

2013-01-15 10:29:20, buszko napisał(a):
i tu mam nadzieję, że masz rację.
jednak widzę dużo młodych -mówiących głosem KK. jednak propaganda robi swoje...
...nauka w szkole by przyjąc to co jest podane jako informacja -również:-M]

[ Ostatnio edytowany przez: <i>staryznajomy</i> 15-01-2013 10:33 ]

Ja czekam na to, nie po to by triumfować ale mam nadzieję na samodzielne myślenie ludzi, przyjmowanie uniwersalnych prawd życiowych a nie o badaniu temperatury w pochwie, o czym ksiądz nie ma pojęcia tylko klepie regułkę... to nie on mi będzie mówić jak mam zaplanować powiększenie rodziny

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #10 Ocena: 0

2013-01-15 10:47:17 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2013-01-15 10:25:04, buszko napisał(a):
Tak ale mocherki jeszcze wojują, moja babcia to w ogień by poszła za kościół , mój tata jest teraz wierzący ale już nie tak praktykujący jak kiedyś, swoje zdanie ma, ja się odłączyłam , natomiast moje dzieci będą miały prawo wyboru, bez odstawiania szopki z komunią, bo wypada, bo cos tam , cos tam, mimo nacisków ze strony tejże babci, jakby mogła to na siłę by mi dzieci do komunii zaciągnęła.
Ale Polska to taki kraj, wielu nie widziało innego życia, nie ma pojęcia albo tylko wzdycha, i nic w tym kierunku nie robi lub nie ma takiej możliwości. A kler jakby mógł to zakazałby wyjazdów do innych krajów trzymając tym ociemniałych ludzi w ryzach

I tak potwierdzam, są to moje gorzkie żale, bo niestety nie można wyciągnąć wszystkich z tego marazmu...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>buszko</i> 15-01-2013 10:27 ]

Nie rozumiem co ma piernik do wiatraka??
Albo jest się wierzącym, albo wspierającym kościół :-o
Te dwie rzeczy nie mają, ze sobą, nic wspólnego...
Rezygnować z wiary tylko z powodu nieprawidłowości w prowdzeniu Kościoła w PL ( na co sami notabene pozwoliliśmy) to dopiero jest rozsądek i oświecenie :-/
To jakbym ja powiedziała, że nie jestem Polką bo jakaś banda złodzieji i morderców doszła do władzy.
To bardzo wyrażnie widać tu na Wyspach, i to nie "mochery" będą tym razem mogły być obarczone winą za istniejącą sytuacje.
Uciekamy do UK i mimo, że istnieje tu, całkowicie poprawnie działający, Kościół Katolicki, w ktorym nie obowiązują zasady "co łaska - 200funtów" - organizujemy kolejny polski paradoks - Polski Kościół Katolicki.... PO CO??? Pytam się grzecznie ???
A to, ze nagle się stajemy wyzwolonymi ateistami, bo kler sie panoszy - wogóle jast dla mnie niezrozumiałe*DONT_KNOW*
Phi

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,