Str 11 z 15 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
ewamik |
Post #1 Ocena: 0 2014-05-23 20:50:52 (11 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Kara smierci jest za popelniony czyn. Taki chwast spoleczenstwa,śmieć. Dla ktorego resocjalizacja nic nie da. Zreszta nie ma czegos takiego jak resocjalizacja więznia.
Poza tym krzeslo elektryczne bądz tez zastrzyk jest po to,aby nigdy w zyciu nie zabil,zgwalcil czy nie wiem co jeszcze-jesli takie ryzyko istnieje.
.
Korwin Mikke od ponad 30lat jest w polityce,napisali ksiazke,byl poslem na sejm,pare razy byl kandydatem na prezydenta. Swego czasu dosc duzo bylo go w tv. Ja go pamietam jak bylam malym dzieckiem.
Ale Ty zdaje sie,nie glosujesz w Polsce? [ Ostatnio edytowany przez: ewamik 23-05-2014 20:58 ]
|

|
 |
|
|
Markywee |
Post #2 Ocena: 0 2014-05-23 21:03:44 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Ale mam polewke z panien co sie DUMA uniosly... zamiast pomyslec chwile...
Taki troche poziom feministek od palikmiota... :D
Dobry temat... :D Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|

|
 |
|
WiedzmaPlePle |
Post #3 Ocena: 0 2014-05-23 21:06:04 (11 lat temu) |
Z nami od: 21-04-2014 Skąd: Srodziemie |
Zgadzam sie. Poziom forum, i rozmowcow idealny dla ciebie...
 W czasie wojny milcza prawa!
|

|
 |
|
Markywee |
Post #4 Ocena: 0 2014-05-23 21:11:12 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat:
2014-05-23 21:06:04, WiedzmaPlePle napisał(a):
Zgadzam sie. Poziom forum, i rozmowcow idealny dla ciebie...
Nie unos sie tak bo odlecisz... ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|

|
 |
|
|
Post #5 Ocena: 0 2014-05-23 21:11:56 (11 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
ewamik |
Post #6 Ocena: 0 2014-05-23 21:22:43 (11 lat temu) |
Jeszcze raz wspomne Mikke. Jego zdaniem-moim rowniez,kazdy wiezien powinien zapracowac na swoje utrzymanie. Nie ma wyrka,silowni i cieplego posilku ale ciezka praca.
To bedzie swego rodzaju resocjalizacja,a pieniadze zaoszczedzone ,moga isc gdzie indziej.
A jakie Twoim zdaniem to lekkie przewinienia za ktroe nie powinno wsadzac do wiezienia? To dopiero bylby cyrk w kraju.
Widzisz ,moje poglady sa podobne do Mikkego.
|

|
 |
|
|
Post #7 Ocena: 0 2014-05-23 21:32:49 (11 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
ewamik |
Post #8 Ocena: 0 2014-05-23 21:47:48 (11 lat temu) |
No widzisz ...tu odpracowuje sie ,a tam wiezien moglby pracowac na siebie.
Bede na niego glosowac...
W Polsce tez jest demoracja...ale sa uklady,ukladziki i kazdy ma inna kare lub nie-w zaleznosci od grubosci portfela lub tzw.plecow.
Jeden za jazde na rowerze po pijaku trafi do wiezienia,a niedawno policjant zabil studentke na przejsciu dla pieszych i nic mu nie zrobili od 6 mies...dochodzenie prowadza.
Sa rowni i rowniejsi. I o tym mowi Mikke.
Mowi tez o zniesieniu podatku dochodowego itd.
Ale to co dobre,tego nikt u niego nie widzi.
Mowi o tym aby ten co sie stara i duzo prauje-mial wiecej,a lenie -mniej. Mial na mysli pojedyncze osoby jak i cale kraje typu-Grecja,Wlochy. Dlaczego ci ktorzy duzo pracuja,maja dokladac dla leni?
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #9 Ocena: 0 2014-05-23 21:49:42 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Kara smierci jest za popelniony czyn. Taki chwast spoleczenstwa,śmieć. Dla ktorego resocjalizacja nic nie da. Zreszta nie ma czegos takiego jak resocjalizacja więznia.
Poza tym krzeslo elektryczne bądz tez zastrzyk jest po to,aby nigdy w zyciu nie zabil,zgwalcil czy nie wiem co jeszcze-jesli takie ryzyko istnieje.
Jak godzisz takie poglady z wiara i przykazaniem "nie zabijaj"?
PS Nie jest to oskarzeniem, ale naturalnym zainteresowaniem jakim sposobem mozna pogodzic dwie przciwne kwestie.
Ada
|

|
 |
|
Markywee |
Post #10 Ocena: 0 2014-05-23 21:59:08 (11 lat temu) |
Cytat:
2014-05-23 21:49:42, Adacymru napisał(a):
Cytat: Kara smierci jest za popelniony czyn. Taki chwast spoleczenstwa,śmieć. Dla ktorego resocjalizacja nic nie da. Zreszta nie ma czegos takiego jak resocjalizacja więznia.
Jak godzisz takie poglady z wiara i przykazaniem "nie zabijaj"?
PS Nie jest to oskarzeniem, ale naturalnym zainteresowaniem jakim sposobem mozna pogodzic dwie przciwne kwestie.
Nie myl.
Nie zabijaj jest w sensie "niewinnych, bez powodu".
Oko za oko jest stosowane w biblii (stary testament)
Nauczanie Kościoła Katolickiego dotyczące kary śmierci nie jest jednoznaczne. Już Ojcowie Kościoła dopuszczali stosowanie tej najwyższej kary. Według św. Augustyna, „państwo chrześcijańskie, czyli takie, które przyjęło chrześcijańskie zasady za podstawę swego działania, mogło w granicach określonych przez moralne prawo Boże stosować karę śmierci, nie tracąc przez to swego chrześcijańskiego charakteru”. Z kolei św. Tomasz z Akwinu pisał: „grzeszników zabijać nie tylko wolno, ale należy to czynić, jeżeliby okazali się szkodliwi lub niebezpieczni dla społeczeństwa”. Również Pismo Święte, nie tylko Stary Testament, gdzie dopuszczalność stosowania kary śmierci występuje dość często, ale również Nowy Testament nie potępia wprost kary śmierci.
Czym innym jest kara smierci dla kogos kto popelnil czyn z premedytacja, a czym innym zabijanie niewinnych (oborcja).
Dorosly swoja szanse mial, dziecko nie.
[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 23-05-2014 22:02 ] Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|

|
 |
|