Str 8 z 21 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
gdanszczanka |
Post #1 Ocena: 0 2012-10-27 17:35:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Cytat:
2012-10-27 13:01:43, Onieznajomy napisał(a):
"Ale czy jest latwiej kierowac niewyksztalcona grupa ludzi to tez nie wiem"
Ale ja wiem, i B. Prus tez wiedzial piszac "Faraona", a dokladnie scene gdzie, kaplan krzyczy na ludzi ze nie daja daniny na swiatynie i dlatego zgasi slonce. w tamtych czasach tylko nieliczn grupa ludzi mogla odebrac nauki, i miec swiadomosc tego co tak naprawde sie dzieje.
Ale powiem, ze milo sie ze mna niezgadzasz, i troche jestem oczarowany twoimi postami.
Kaszpirowska, czy co : )
Podpierasz sie fikcja z literatyury, a mamy praeciez 21 wiek wolnosc slowa i mysli i zaden "ciota" ksiadz nie moze nas przestraszyc zachodem slonca...
Ja caly czas pozostaje przy swoim - powiem ci jedna rzecz ktorej jestem 100% pewna bo zaczerpnieta z mojego zycia...
w mojej rodzinie jest 3-je rodzenstwa ja i dwoje - starszych braci kazdy osiagnal inny poziom wyksztalcenia- zadno z nas nie jest latwe do manipulowania jezeli sie to nie zgadza z jego swiatopogladem lub wpojonymi wartosciami a wynieslismy to z DOMU a nie szkoly.
Ktos przytoczyl przyklad ludzi ze wspanialym wyksztalceniem wykonujacych prace ponizej ich mozliwosci lub kwalifikacji....nie na temat bo sa tu i pewnie w niewystarczjacym stopniu wladaja jezykiem...trzebaby bylo sie zastanowic czy sie to Polsce jako krajowi oplaca tracic wartoscowych wyksztalconych ludzi ze spoleczenstwa po tym jak w nich dosyc sporo zainwestowali
Kaszpirowska- hahaha  -ale dziekuje- mnie tez jest milo sie z toba nie-zgadzac - jeszcze ani razu nie poczulam ze jestem glupia  Phi
|

|
 |
|
|
|
Post #2 Ocena: 0 2012-10-27 17:50:00 (13 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
Onieznajomy |
Post #3 Ocena: 0 2012-10-27 18:05:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
#2 - my nie ulegamy Rosji, mu juz jej uleglismy, boje sie ze tak daleko zabrnelismy ze sami juz sie tak latwo nie wywiniemy, a pomocy z nikad
www.dziennikarstwo.uni.wroc.pl/strona,programy.html
|

|

|
|
gdanszczanka |
Post #4 Ocena: 0 2012-10-27 18:22:06 (13 lat temu) |
Cytat:
2012-10-27 17:50:00, united4ever napisał(a):
W przyszłym roku jest okrągła 150 rocznica powstania styczniowego .
Rząd Polski nie zgodził się żeby ten rok nazwać "Rokiem Powstania Styczniowego" tłumacząc to tym że mogłoby to pogorszyć nasze stosunki z Rosją !
Po tych wszystkich akcjach ze Smoleńskiem , rurociągiem i ogólnie tym jak Polska jest traktowana przez Putina i jego koleżków z KGB ( i ich poprzedników ), oni się k....a boją uczcić powstanie styczniowe .
Niby nic takiego a jednak pokazuje kto rządzi tym krajem i jakie ma priorytety .
Uległość do obcych mocarstw mają we krwi i to jest poniżające , bo w tym momencie na arenie światowej nikt już nie traktuje nas poważnie
[ Ostatnio edytowany przez: <i>united4ever</i> 27-10-2012 17:55 ]
I dlatego wlasnie my jestesmy tu a nie walczymy z wiatrakami w naszej ojczyznie - nie do wiary po tym wszystkim co zawdzieczamy naszym prze-sasiadom jeszcze sie im klaniamy i dziekujemy ze pozwolono nam oddychac tym samym powietrzem....pozwwolicie ze skwituje to po angielsku - BO...S
Ok Onieznajomy juz prawie wygrales ale nie calkiem ...   Phi
|

|
 |
|
gdanszczanka |
Post #5 Ocena: 0 2012-10-27 20:11:49 (13 lat temu) |
MON publikuje w Dzienniku Urzędowym oświadczenia, w których przeprasza 11 osób pomówionych o współpracę z WSI w "Raporcie o działaniach żołnierzy i pracowników WSI", czyli tzw. raporcie Macierewicza – informuje "Gazeta Wyborcza".
No to co powiemy o tym chwalebnym wydarzeniu??
Istniejaca sytuacja prawna w Polsce sprzyja opublikowanym w dazeniu do zadosc uczynienia i jada na Maciarewicza jak na lysa kobyle - a chlop przeprasza...
Ale co wiemy to wiemy  hehe
Phi
|

|
 |
|
|
Onieznajomy |
Post #6 Ocena: 0 2012-10-27 20:39:58 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
Nie przeprasza Macierewicz tylko MON idzie na ugode, bo jak by doszlo do procesu. to by sie przez przypadek wielu ludzi o wielu sprawach dowiedzialo.
Porażający był "Raport o działaniach żołnierzy i pracowników WSI" z 16 lutego 2007 roku Antoniego Macierewicza, dokumentujący pozaprawne działania służb WSI (m.in. nielegalny handel bronią, udział w "mafii paliwowej). Raport na podstawie którego Polski Sejm zdecydowaną większością głosów podjął decyzję o rozwiązaniu WSI (za rozwiązaniem WSI głosowało 375 posłów, przeciw 47 posłów SLD + 1 poseł PO Bronisław Komorowski). . Raport Macierewicza opisujący strukturę kadrową WSI, która składała się w większości z osób przeszkolonych w latach 70 w radzieckich akademiach KGB i GRU oraz politykę zatrudnienia, która uzależniała awans na stanowiska kierownicze od odbycia odpowiednich szkoleń w służbach radzieckich; zwraca uwagę na sprzeczność opisywanych liczb i faktów z deklaracjami późniejszych ministrów obrony - Onyszkiewicza i Komorowskiego - którzy twierdzili, że polskie służby zachowywały dużą niezależność od GRU; opisuje agenturę radziecką a następnie rosyjską w Wojsku Polskim oraz zaniechania kontrywywiadowcze ze strony WSI w stosunku do kierunku wschodniego - tolerowanie szpiegostwa, działań agenturalnych spółek polsko-rosyjskich oraz libacji z udziałem znanych agentów KGB; opisuje szczegóły operacji GWIAZDA, stanowiącej pozorną weryfikację agentury radzieckiej w polskich służbach co zaowocowało m.in. nieskrępowaną działalnością ppłk Czesława Wojtkuna, który został następnie w latach 90. skazany za szpiegostwo na rzecz KGB ale w wyniku działań UOP a nie WSI a także działalnością płk Mariana Kastelika; 12 kwietnia 2007 Antoni Macierewicz przekazał sejmowej komisji ds. służb specjalnych dodatkowe materiały z archiwów WSI dokumentujące współpracę ze służbami rosyjskimi - m.in. comiesięczne raporty składane przez polskie służby Rosjanom
[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 27-10-2012 20:48 ]
|

|

|
|
znowu-ciupek |
Post #7 Ocena: 0 2012-10-27 20:47:23 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat:
Rząd Polski nie zgodził się żeby ten rok nazwać "Rokiem Powstania Styczniowego" tłumacząc to tym że mogłoby to pogorszyć nasze stosunki z Rosją !
Po tych wszystkich akcjach ze Smoleńskiem , rurociągiem i ogólnie tym jak Polska jest traktowana przez Putina i jego koleżków z KGB ( i ich poprzedników ), oni się k....a boją uczcić powstanie styczniowe .
Niby nic takiego a jednak pokazuje kto rządzi tym krajem i jakie ma priorytety .
Uległość do obcych mocarstw mają we krwi i to jest poniżające , bo w tym momencie na arenie światowej nikt już nie traktuje nas poważnie
Już kiedyś wspominałem że jak będą ludzie za bardzo skakać to jeszcze Jaruzelski tfu...Tusk wprowadzi czołgi na ulice.I znów nie będzie Teleranka.
Wtedy ludzie otworzą oczy i zobaczą jakiego ruskiego przydupasa nam się trafiło na płemieła
|

|
 |
|
|
Post #8 Ocena: +1 2012-10-27 21:26:51 (13 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
gdanszczanka |
Post #9 Ocena: +1 2012-10-27 21:51:15 (13 lat temu) |
Cytat:
2012-10-27 20:39:58, Onieznajomy napisał(a):
Nie przeprasza Macierewicz tylko MON idzie na ugode, bo jak by doszlo do procesu. to by sie przez przypadek wielu ludzi o wielu sprawach dowiedzialo.
Porażający był "Raport o działaniach żołnierzy i pracowników WSI" z 16 lutego 2007 roku Antoniego Macierewicza, dokumentujący pozaprawne działania służb WSI (m.in. nielegalny handel bronią, udział w "mafii paliwowej). Raport na podstawie którego Polski Sejm zdecydowaną większością głosów podjął decyzję o rozwiązaniu WSI (za rozwiązaniem WSI głosowało 375 posłów, przeciw 47 posłów SLD + 1 poseł PO Bronisław Komorowski). . Raport Macierewicza opisujący strukturę kadrową WSI, która składała się w większości z osób przeszkolonych w latach 70 w radzieckich akademiach KGB i GRU oraz politykę zatrudnienia, która uzależniała awans na stanowiska kierownicze od odbycia odpowiednich szkoleń w służbach radzieckich; zwraca uwagę na sprzeczność opisywanych liczb i faktów z deklaracjami późniejszych ministrów obrony - Onyszkiewicza i Komorowskiego - którzy twierdzili, że polskie służby zachowywały dużą niezależność od GRU; opisuje agenturę radziecką a następnie rosyjską w Wojsku Polskim oraz zaniechania kontrywywiadowcze ze strony WSI w stosunku do kierunku wschodniego - tolerowanie szpiegostwa, działań agenturalnych spółek polsko-rosyjskich oraz libacji z udziałem znanych agentów KGB; opisuje szczegóły operacji GWIAZDA, stanowiącej pozorną weryfikację agentury radzieckiej w polskich służbach co zaowocowało m.in. nieskrępowaną działalnością ppłk Czesława Wojtkuna, który został następnie w latach 90. skazany za szpiegostwo na rzecz KGB ale w wyniku działań UOP a nie WSI a także działalnością płk Mariana Kastelika; 12 kwietnia 2007 Antoni Macierewicz przekazał sejmowej komisji ds. służb specjalnych dodatkowe materiały z archiwów WSI dokumentujące współpracę ze służbami rosyjskimi - m.in. comiesięczne raporty składane przez polskie służby Rosjanom
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Onieznajomy</i> 27-10-2012 20:48 ]
ups sorry onieznajomy racja MON przeprasza - a ty valy czas sie sprzeczasz lobuzie ![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )  Phi
|

|
 |
|
gdanszczanka |
Post #10 Ocena: 0 2012-10-27 21:55:57 (13 lat temu) |
Cytat:
2012-10-27 20:47:23, znowu-ciupek napisał(a):
Cytat:
Już kiedyś wspominałem że jak będą ludzie za bardzo skakać to jeszcze Jaruzelski tfu...Tusk wprowadzi czołgi na ulice.I znów nie będzie Teleranka.
Wtedy ludzie otworzą oczy i zobaczą jakiego ruskiego przydupasa nam się trafiło na płemieła
oj co za duzo to nie zdrowo wy mi Tuska nie krytykujcie - on z mojego podworka !! HHhhhhhrrr   ale sie osmar... nie wypada damie tak sie smiac az do osmarka...   Phi
|

|
 |
|