MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Upokorzenia - album

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

Str 6 z 21

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Onieznajomy

Post #1 Ocena: 0

2012-10-26 13:00:19 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Gdanszczanko, chcesz powiedziec ze lepiej by bylo gdyby Polska mlodziez nie byla wyksztalcona, tylko skonczyla jakies zawodowki?
To ma byc jak w kraju trzeciego swiata, ze tylko elity i ich dzieci moga sie wyksztalcic?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gdanszczanka

Post #2 Ocena: 0

2012-10-26 13:01:11 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2012-10-26 12:38:56, Onieznajomy napisał(a):
Policjanci z Opola zabrali matkę w nocy na oczach jej dzieci. Nie zapłaciła 2,3 tys. zł.

"została zatrzymana, bo nie zapłaciła 2,3 tys. zł grzywny. Jej małą córeczkę i syna policja wyrwała ze snu i zawiozła do rodziny zastępczej. Policjanci tłumaczą, że działali na polecenie sądu i nie popełnili błędu. O sprawie jako pierwsza poinformowała "Nowa Trybuna Opolska"

Wiedziałam, że mam do zapłacenia karę 2 tysięcy 250 złotych, ale dostałam pismo od pani komornik, że sprawa została umorzona. Od roku żyłam z taką świadomością - powiedziała na antenie TVN24 pani Joanna.

Kara dla kobiety wynikała z tego, że wystawiła klientowi swojej już nie istniejącej kwiaciarni zwykły rachunek zamiast faktury.
wiadomosci.wp.pl/kat,1019399,title,Policjanci-z-Opola-zabrali-matke-w-nocy-na-oczach-jej-dzieci-Nie-zaplacila-23-tys-zl,wid,15042291,wiadomosc.html

To jest przypadek o ktorym wiemy, a ile jest takich czy podobnych sytuacji, o ktorych nie wiemy, a biedni ludzie cierpia w bezsilnosci i upokorzeniu.

Kiedy ktos zacznie porzadkowac, sady prokuratury, i organa scigania.

Porazka a co te dzieci maja z tym wspolnego ??? To niby jakas karta przetargowa czy co ??? Gdzie sedzia mial przktyki w pakistanie ??
Jezu chryste !!:-[*WASSUP**WASSUP*
Phi

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #3 Ocena: 0

2012-10-26 13:07:23 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Cytat:

2012-10-26 13:00:19, Onieznajomy napisał(a):
Gdanszczanko, chcesz powiedziec ze lepiej by bylo gdyby Polska mlodziez nie byla wyksztalcona, tylko skonczyla jakies zawodowki?
To ma byc jak w kraju trzeciego swiata, ze tylko elity i ich dzieci moga sie wyksztalcic?

Nie to nie tak ....tylko czsem ze skrajnosci w skrajnosc popadamy, i inteligecja nie zawsze sie ze szkolami wiaze choc sa bardzo pomocne zeby talenty pilegnowac...po prostu patrzac wstecz na moje zycie chwila zastanowienia ....Zawodowka w Polsce to, pewnie sam wiez, calkiem niezla przszlosc w Anglii np;mechaniczniak - a tu inzynier...kwestia transferu dokumentuw ale do zrobienia... Cala sprawa ma dwa konce :)
Phi

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-10-26 13:17:50 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-10-26 13:22:38 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #6 Ocena: 0

2012-10-26 14:04:04 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

"Zaraz, zaraz. A absolwent zawodówki według Ciebie to osoba niewykształcona?"

Nie wyrazilem sie jasno, sprobuje to naprawic.
Chcialem napisac ze cieszylbym sie gdyby jak najwiecej mlodych ludzi konczylo szkoly wyzsze, nawet jezeli musieli by pracowac ponizej swoich kwalifikacji. Nauka w tym wieku rozwija, brzmi jak banal ale tak jest.
Bron mnie dyrekcjo zebym mial cos przeciw zawodowkom, nie, byly potrzebne, i pewnie sa, zreszta nie kazdy ma predyspozycje, czy warunki zeby studiowac.
Tak samo jak uprawianie jakiegos sportu, nie trzeba byc mistrzem ale samo to ze go uprawiamy daje nam zdrowa sylwetke, wydolnosc, czy wewnetrzna dyscypline, i tez byl chcial zeby jak najwiecej mlodych cos cwiczylo.
nie znaczy ze jezeli ktos niechce, czy nie moze jest gorszy.

Z ostatnim paragrafem sie zgadzam, ale moze to jest wlasnie nastepny krok w ewolucji czlowieka : )

[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 26-10-2012 14:05 ]

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #7 Ocena: 0

2012-10-26 17:23:25 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Cytat:

2012-10-26 14:04:04, Onieznajomy napisał(a):

Chcialem napisac ze cieszylbym sie gdyby jak najwiecej mlodych ludzi konczylo szkoly wyzsze, nawet jezeli musieli by pracowac ponizej swoich kwalifikacji. Nauka w tym wieku rozwija, brzmi jak banal ale tak jest.
Bron mnie dyrekcjo zebym mial cos przeciw zawodowkom, nie, byly potrzebne, i pewnie sa, zreszta nie kazdy ma predyspozycje, czy warunki zeby studiowac.
Tak samo jak uprawianie jakiegos sportu, nie trzeba byc mistrzem ale samo to ze go uprawiamy daje nam zdrowa sylwetke, wydolnosc, czy wewnetrzna dyscypline, i tez byl chcial zeby jak najwiecej mlodych cos cwiczylo.

Z ostatnim paragrafem sie zgadzam, ale moze to jest wlasnie nastepny krok w ewolucji czlowieka : )

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Onieznajomy</i> 26-10-2012 14:05 ]

ty w dalszym ciągu mylisz inteligencje z wiedzą. można skończyć studia i być "głupkiem" a można skończyć zawodówkę i być inteligentnym. faktem jest że inteligentni najczęściej kończą studia ale nie zmienia to faktu iż są to dwie różne kwestie.
twierdzisz że jeśli by młodzież skończyła studia i pracowała poniżej swoich kwalifikacji to byłaby zadowolona? chyba żartujesz. popatrz ile tu do uk wyjechało ludzi po studiach i tu z czasem (po podszkoleniu języka) pracują w swoim kierunku. myślisz że ci co skończyli studia i pracują poniżej swoich kwalifikacji nie są przez to sfrustrowani? nawet nie wiesz jak bardzo.

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #8 Ocena: 0

2012-10-26 23:25:09 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Cytat:

2012-10-26 14:04:04, Onieznajomy napisał(a):

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Onieznajomy</i> 26-10-2012 14:05 ]

Tak ale to wciaz nie jest calkiem jak byc powinno; a mianowicie zeby mnie wszyscy zrozumieli ...... Inteligencja nie zalezy od wyksztalcenia! Owszem uczenie sie moze ja rozwinac ale to nie jest jednoznaczne - przyklad z wlasnie obecnego watku- jak wszyscy wiedza trzeba sie bardzo nawkuwac zeby sedzia zostac a my tu omawiamy sprawe zarekwirowanych dzici w zadosc uczynienie za dlugi matki - gdzie sie podziala inteligecja wydajacego nakaz sedziego???
Jedno z drugim nie ma nic wspolnego - bardzo prywatne i osobiste zdanie...a moze ktos je podziela? *THUMBS UP*:-]
Phi

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #9 Ocena: 0

2012-10-26 23:33:53 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Gdanszczanka, i ten drugi - o czym wy piszecie?
I co to ma wspolnego z tym co ja napisalem?
Czemu o tej inteligencji tak usilnie, kompleksy jakies ?

[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 26-10-2012 23:35 ]

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #10 Ocena: 0

2012-10-26 23:48:12 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Cytat:

2012-10-26 23:33:53, Onieznajomy napisał(a):
Gdanszczanka, i ten drugi - o czym wy piszecie?
I co to ma wspolnego z tym co ja napisalem?
Czemu o tej inteligencji tak usilnie, kompleksy jakies ?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Onieznajomy</i> 26-10-2012 23:35 ]

Chyba nie kompleksy poprostu czystej rasy polemika i nie warto sie az tak bulwerowac...moim zdaniem przyklad nie byl oczywisty na cele watku "upokorzenia"...
Ale z reszta zacytowanych idiotyzmow sie zgadzam - bardzo dobre i rzeczywisciw bulwersujace
w tym jednym przypadku oprocz Czarny/Bialy jest jeszcze odrobina szarosci, staralam sie ci to wyjasnic na przykladzie ale wciaz nie odnioslam sukcesu w zlagodzeniu twojej opinii- szkoda ale ja przezyje i ty napewno tez!:-] I nie wyjezdzajcie w kolo z tymi kompleksami bo juz nudne ..
Phi

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,