Str 5 z 21 |
|
---|---|
Onieznajomy | Post #1 Ocena: 0 2012-10-18 10:51:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
Tak Dobry_Wujek, ale dla mnie ta cala sprawa juz od samego poczatku byla jednym wielkim upokorzeniem, od samego poczatku informacje o tej tragedii, byly porcjowane i wypaczane, dzis z perspektywy czasu mysle ze to wszystko bylo dobrze przemyslane, chcieli nas sklocic i im sie to udalo.
Car Mikolaj powiedzial kiedys ze dzieli Polakow na tych, ktorych nienawidzi i tych ktorymi gardzi, mysle ze jego slowa sa do dzis aktualne. |
Post #2 Ocena: 0 2012-10-18 10:52:26 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Onieznajomy | Post #3 Ocena: 0 2012-10-18 11:02:58 (13 lat temu) |
United4ever, to politykow trzeba za to winic, zwykli rosyjscy ludzie nie sa zli, lubia nas Polakow, to propaganda, robi z niektorych nacjonalistow, to samo mamy w kraju, ludzie najchetniej skoczyli by sobie do gardel, ale przeciez nie sa zli w swojej istocie. To jest macenie wody zeby lepiej ryby lowic.
|
Post #4 Ocena: 0 2012-10-18 11:08:13 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2012-10-18 11:15:26 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-10-18 13:31:22 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
maw2be | Post #7 Ocena: 0 2012-10-18 20:37:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
![]() to jest dopiero upokorzenie, taka osoba była ministrem spraw zagranicznch [ Ostatnio edytowany przez: maw2be 18-10-2012 20:46 ] |
CapitalismConvi | Post #8 Ocena: 0 2012-10-18 21:31:51 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2011 Skąd: Luton |
Dla mnie właśnie największym upokorzeniem, jako Polaka, była Katastrofa Smoleńska oraz to co działo się przed nią i co dzieje się w tym temacie do tej pory.
Gdy Anglicy pytali mnie o nią w pracy, odpowiadałem, że takie rzeczy nie powinny się dziać w tej części świata. Czyli tej, którą uznaje się za cywilizowaną jego część. Zwyczajnie wtyd mi było za to, że głowa państwa i najwyżsi urzędnicy i oficerowie giną w katastrofie jednego samolotu. Było zanim jeszcze nabrałem podejrzeń co do charakteru tej katastrofy. Przez pierwszy tydzień po wydarzeniu, nie przychodziło mi do głowy, że było to coś więcej niż niedbalstwo, brak profesjonalizmu, nieodpowiedzialnośći, czy nadzwyczajna głupota. Potem trafiłem na ten "filmik ze strzałami" i zacząłem śledzić na tyle ile mogę co dzieje się w sprawie tej katastrofy wyjasnienia. Po 30 miesiącach i zebraniu razem tego co udało się do tej pory ustalić oraz po zachowania gabinetu Tuska, nie potrafię znaleźć logiczniejszego wytłumaczenia niż to, że ktoś umyślnie doprowadził do upadku tego samolotu. Zwykle nie daję wiary teoriom spiskowym. Może mi nie uwierzycie, ale naprawdę staram się w życiu codziennym myśleć racjonalnie i wydaje mi się, że nie jestem osobą naiwną. I cała moja wiedza, doświadczenie życiowe mówi mi, że w tej sprawie zbyt wielu ludzi kłamało i nadal kłamie, bądź ukrywa fakty, by przyjąć, że wydarzyła się jedynie zwyczajna katastrofa lotnicza. Co najgorsze, polski rząd, czyli mój rząd czynnie uczestniczy w wikłaniu i tuszowaniu całej sprawy. Od samego początku. Więc, czy mam im ufać? Płacić im podatki? Wypowiadać się o tych osobach z należnym urzędowo szacunkiem? |
Onieznajomy | Post #9 Ocena: 0 2012-10-26 12:38:56 (13 lat temu) |
Policjanci z Opola zabrali matkę w nocy na oczach jej dzieci. Nie zapłaciła 2,3 tys. zł.
"została zatrzymana, bo nie zapłaciła 2,3 tys. zł grzywny. Jej małą córeczkę i syna policja wyrwała ze snu i zawiozła do rodziny zastępczej. Policjanci tłumaczą, że działali na polecenie sądu i nie popełnili błędu. O sprawie jako pierwsza poinformowała "Nowa Trybuna Opolska" Wiedziałam, że mam do zapłacenia karę 2 tysięcy 250 złotych, ale dostałam pismo od pani komornik, że sprawa została umorzona. Od roku żyłam z taką świadomością - powiedziała na antenie TVN24 pani Joanna. Kara dla kobiety wynikała z tego, że wystawiła klientowi swojej już nie istniejącej kwiaciarni zwykły rachunek zamiast faktury. wiadomosci.wp.pl/kat,1019399,title,Policjanci-z-Opola-zabrali-matke-w-nocy-na-oczach-jej-dzieci-Nie-zaplacila-23-tys-zl,wid,15042291,wiadomosc.html To jest przypadek o ktorym wiemy, a ile jest takich czy podobnych sytuacji, o ktorych nie wiemy, a biedni ludzie cierpia w bezsilnosci i upokorzeniu. Kiedy ktos zacznie porzadkowac, sady prokuratury, i organa scigania. |
gdanszczanka | Post #10 Ocena: 0 2012-10-26 12:55:07 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Cytat: 2012-10-17 12:06:41, Onieznajomy napisał(a): Premier zwraca sie do mlodych - ""Spawaczy mamy za malo. Wiem, ze to brzmi mniej dumnie. Ale naprawde lepiej byc pracujacym spawaczem niz kiepskim politologiem bez pracy" Zawsze pilitycy i kszieza, chcieli miec niewyksztalconych poddanych, ale zeby tak jawnie to deklarowac? Dla mnie to jest ponizajace. wlasciwie to jak bym skoniczyla technologie zywnosci to teraz z latwoscia mogla bym byc Quality mgr a po UG sie nie wybije wiec cos w tym moze jest... ![]() Phi
|