MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Upokorzenia - album

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 19 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

Str 19 z 21

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

maw2be

Post #1 Ocena: 0

2013-01-12 10:30:52 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Cytat:

2013-01-11 11:23:23, lookforplaceinUK napisał(a):
a to może i ja coś moje powinienem wrzucić z cyklu "takie rzeczy tylko w PL" :
- kilka lat temu miałem włamanie, sąsiedzi zadzwonili po policję, policja zatrzymała gościa gdy wracał po drugą partię rzeczy , wylegitymowali i ... wypuścili, prokurator odmówił dochodzenia, sprawa została oddalona , facet jest synem oficera (ma sie znajomości to się dowiedziało), minął jakiś czas i jedna z rzeczy wyniesionych wtedy z mieszkania znalazła się w pewnym antykwariacie, zawiadomiłem ponownie policję i znów odrzucono , odmówiono czynności, efekt jest taki, że facet chodzi wolno a moje pamiątki rodzinne ktoś kupił u jakiegoś antykwariusza którego policja nawet nie chciała przesłuchać,
mojego kolegę ktoś oszukał na Allegro, przysłał mu cegły zamiast wzmacniacza do gitary, kolega dał sprawę na policję, pierwsze od czego zaczęli to przetrzepali mu komputer czy ma legalny Windows,
jest to jeden z głównych powodów dla którego chcę wyjechać i dołączyć do Was w UKej

to powiem ci lepszy kwiatek. do sąsiada policja tu w uk zrobiła wjazd rano w poszukiwaniu prochów. nic nie znaleźli, to tak szukali aż znaleźli jakiś stary banknot z eurobiznesu czy podobnej gry, podobny do prawdziwej 50funtówki i oskarżyli go o posiadanie fałszywej kasy. a żeby było śmieszne znaleźli to w szafie z grą gdzieś przysypane innymi gratami. jak dalej się sprawa potoczyła to nie wiem bo już z sąsiadem nie pracuję i jakoś nie ma kiedy pogadać.

zastanawiam się gdzie ty to mieszkasz bo z tego co piszesz to musi być wioska zabita deskami że tylko praca po znajomości.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Onieznajomy

Post #2 Ocena: 0

2013-01-12 11:15:04 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Cytat:

zastanawiam się gdzie ty to mieszkasz bo z tego co piszesz to musi być wioska zabita deskami że tylko praca po znajomości.

Mysle ze upokorzeniem, jest wiara ze mieszkanie na wsi jest czyms gorszym. Ale jeszcze wiekszym upokorzeniem jest to ze to nie sa raczej nasze wlasne przemyslenia, tylko nibymoda, promowana przez Wojewodzkich.

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #3 Ocena: 0

2013-01-12 12:41:02 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Cytat:

2013-01-12 11:15:04, Onieznajomy napisał(a):
Cytat:

Mysle ze upokorzeniem, jest wiara ze mieszkanie na wsi jest czyms gorszym. Ale jeszcze wiekszym upokorzeniem jest to ze to nie sa raczej nasze wlasne przemyslenia, tylko nibymoda, promowana przez Wojewodzkich.

wioska zabita deskami to przenośnia. określenie miejsca w którym nic się nie dzieje, które się nie rozwija itp. moje rodzinne miasto to też wioska zabita deskami, chociaż jeszcze kilka lat temu miała zespół w ekstraklasie. nie ma przemysłu chociaż jest na śląsku. największym zakładem pracy jest szpital miejski zatrudniający 500 pracowników. w takich miejscach właśnie narasta sfrustrowanie które tu od kilku dni obserwujemy u trola weekendowego. wcale nie uważam że mieszkanie na wsi jest czymś gorszym, wręcz przeciwnie jak dla mnie jest to coś lepszego.

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #4 Ocena: 0

2013-01-14 10:32:23 (13 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Jak nie mozna, czy nie chce sie walczyc z korupcja, to dobrze jest wywolac wrazenie ze sciganie przestepcow jest czyms niemoralnym, prawie obrzydliwym, czyms co tylko PiS potrafil. Boje sie ze wielu tak wlasnie mysli.
wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,title,Igor-Janke-Miroslaw-G-i-zepsute-elity,wid,15244459,wiadomosc.html
"Ale dziś najważniejsza informacja jest inna. Dowiedzieliśmy się przecież, że szanowany powszechnie lekarz, ordynator w wysokiej klasy szpitalu, ważna postać warszawskiej elity brał łapówki od pacjentów. Co takiego sprawia, że poważni ludzie, poważne media, te, które często mówią o etyce, bagatelizują taką informację? Co sprawia, że sędzia, który odwrócił zainteresowanie opinii publicznej od problemu lekarza – łapówkarza i porównał tych, którzy wykryli to przestępstwo, do stalinowskich oprawców, staje się gwiazdą i bohaterem?

Co się stało, że środowisko, które w dużej części nadaje ton polskiej debacie, nie ma żadnego problemu z przekonywaniem, że łapówki brane przez lekarza to w zasadzie coś normalnego i możliwego do zaakceptowania?"

[ Ostatnio edytowany przez: Onieznajomy 14-01-2013 10:32 ]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-01-14 11:29:47 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-01-14 19:27:44 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewojtek

Post #7 Ocena: 0

2013-01-16 17:34:18 (13 lat temu)

ewojtek

Mężczyzna

Z nami od: 01-01-2013

[ Ostatnio edytowany przez: ewojtek 16-01-2013 17:55 ]

Do góry stronyOffline

ewojtek

Post #8 Ocena: 0

2013-01-16 17:56:20 (13 lat temu)

ewojtek

Mężczyzna

Z nami od: 01-01-2013

Czy ktos mi powie jak sie tu wkleja linki?

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2013-01-16 18:10:41 (13 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2013-01-02 17:31:03, antek77 napisał(a):
Cytat:

2013-01-02 17:20:07, andyopole napisał(a):
Cytat:

2013-01-02 16:42:38, Onieznajomy napisał(a):
Cytat:

2013-01-02 15:53:15, krakn napisał(a):
to jeżeli chodzi o Gierka to jest dobra wiadomość
2 miesięce temu spłacono wszytkie długi zaciągniete przez niego
Trochę zeszło nie? :>

Ale sprzedawanie tego co zbudowal, zajmie troche wiecej czasu : )

To sie praktycznie samo rozpadlo. Byle jak, bo szybko budowane fabryki, mosty i wiadukty. Wszystko zamiast trwac 100 lat rozsypalo sie w gruzy i dzis trzeba budowac od nowa.

O tak i Tuskowe autostrady które są oddawane do remontu kilka miesięcy po otwarciu, o lotniskach nie wspomnę nawet *ROFL*

Ile centymetrow autostrad wybudowano w Polsce pod rzadami "ekonomistow" z PZPR?
Ile wybudowano lotnisk pasazerskich?
A po co budowac skoro przecietnego Polaka nie stac bylo na samochod a za granice latac wolno bylo tylko garstce uprzywilejowanych dzialaczy na koszt Panstwa. Przecietnego, szarego Polaka pomijajac fakt ze trudno bylo dostac pozwolenie na wyjazd na zachod nie stac bylo na bilet samolotowy np. do USA kosztujacy rownowartosc roczych zarobkow.:-U

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: +1

2013-01-16 22:25:56 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 19 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,